Witcher1st Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Εχω την συγκεκριμενη οθονη 1.5 χρονο τωρα. Ειχα δωσει 520 ευρω τοτε ( τωρα εχει 370! ) για να παω σε 2k με VA πανελ καθως κανω μικτη χρηση. Δυστυχως στις ταινιες με εχει απογοητευσει. Εχω μια τηλεοραση που την ειχα αγορασει το 2014 ( Samsung H7000 ) και δεν συγκρινονται τα μαυρα τους. Η msi τα δειχνει πιο πολυ μπλε. Εχω δοκιμασει καποιες ρυθμισεις αλλα δεν βλεπω διαφορα. Το περιεργο ειναι οτι βλεπω 2k ταινιες και νιωθω σαν ειναι ειναι 720p/1080p.. Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις. 1) Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να διορθωσω την κατασταση; Οι ρυθμισεις στο RGB δε διορθωνουν κατι. Φωτεινοτητα χαμηλομενη στο 15, παλι δε βλεπω διαφορα μεγαλη. Ισως καποιο Profile; Μπορει η οθονη να αποδοσει καλα στις ταινιες ή ειναι γενικο προβλημα; Υποτιθεται οτι ειναι και VA panel. 2) Συνηθως στις ταινιες κανω duplicate τις οθονες, αλλα εχω παρατηρησει οτι τωρα τελευταια η τηλεοραση πολλες φορες δειχνει την ιδια εικονα με το pc monitor. Δεν ξερω αν κατι τετοιο πρεπει να γινεται ή υπαρχει καποιο θεμα. Αν βαλω το βιντεο να παιζει μονο στην τηλεοραση η εικονα ειναι τελεια. Απλα υπαρχει ενα θεμα. Υπαρχει ενα lag και παρατηρω οτι στις ρυθμισεις απο τα windows10 στις οθονες, φαινεται σαν το Pc monitor να συνδεεται και να αποσυνδεεται συνεχως. Η λυση που εχω βρει ειναι να το κλεινω απο το κουμπι. Γνωριζει κανεις γιατι γινεται αυτο; 3) Πολλες φορες εαν ανοιγοκλεινω τα φωτα απο το σαλονι ή τα ηλεκτρικα πατζουρια, η οθονη αναβοσβηνει. Το θεμα ειναι οτι δεν γινεται παντα. Τι μπορει να φταιει; 4) Οταν κανω κλωνοποιηση οθονων η αναλυση πεφτει αυτοματα στο Pc monitor στα 1080p. Μπορω βεβαια μετα να την παω στα 2k, οπου και αλλαζει και η αναλυση στην τηλεοραση, λογικα Upscale; Καλυτερα δεν ειναι να το εχω στα 2k; Βεβαια δε νομιζω να αλλαζει κατι οταν βλεπω ταινιες, σωστα; 5) Υπαρχει μια επιλογη απο τις ρυθμισεις της οθονης που λεγεται Image Enhancement και την εχω στο off, γιατι ετσι προτεινουν οι περισσοτεροι. Παρατηρω οτι εαν κανω παυση σε οποιαδηποτε σκηνη της ταινιες και το αλλαξω σε μεγαλυτερο επιπεδο η εικονα απο θολη γινεται πιο καθαρη. Διαβαζω οτι προσθετει επιπλεον artifacts, οποτε φανταζομαι καλυτερα να το εχω στο off; Εξαλλου χωρις παυση δεν καταλαβαινω την θολουρα. Γενικοτερα καποια tips για την οθονη; Υπαρχουν αλλοι κατοχοι της συγκεκριμενης οθονης; Δεν βλεπω καθολου θεματα ουτε στο φορουμ, ουτε στις αγγελιες. Νομιζα οτι θα δωσω 500+ ευρω και θα παρω το τελειο.. Εκανα λαθος.. Αν και απο τα λιγα που εχω διαβασει δεν υπαρχει pc monitor ιδανικο για ταινιες. Και εαν υπαρχει, ειναι πανακριβο.
ultraex2003 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, Witcher1st είπε Καποια βοηθεια;; ψαχνοντας λιγο στο utube βρηκα ενα review λεει καποια πραγματα δε ξερω αμα το εχεις βρει ισως σε βοηθησει να βγαλεις καποια ακρη https://technuovo.com/msi-mag272cqr-27-gaming-monitor-review/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα