Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τηλεόραση των γονιών μου παρατήρησα ότι το λευκό δεν είναι πλέον λευκό αλλά προς το ροζ μωβ. Προσπάθησα λίγο με τις ρυθμίσεις αλλά μου φάνηκε ότι δεν αλλάζει τίποτα... Έκανα και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αλλά τίποτα... Μόνο η φωτεινότητα άλλαζε όσο άλλαζα την ρύθμιση...

Από όσο θυμάμαι είναι οπίσθιου φωτισμού Led, δεν ξέρω αν βοηθάει...

Καμία βοήθεια;

Ευχαριστώ πολύ

Spoiler

IMG_20211206_144449.jpg

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, johngamer είπε

Είναι σε όλη την οθόνη ή σε κάποια σημεία; 

Σε όλη την οθόνη... Σαν κάτι να παρακάμπτει τις ρυθμίσεις και να είναι το λευκό πειραγμενο...

Σκέφτηκα μήπως τα έχουν φτάσει τα οπίσθια led, αλλά λογικά δεν θα ήταν όλα μαζί και θα ήταν σκοτεινά αντί για λάθος χρώμα...

Όπως όταν δεν εφαρμόζει καλά το καλώδιο που συνδέεται η πηγή...

Εκτός αν έχει χαλάσει το πάνελ...

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ πιθανό να είναι τα led. (τα led του Backlight εννοώ όχι των pixels) Δεν θα ήταν σκοτεινά. Τα περισσότερα σε τηλεοράσεις της Samsung ξεκινάνε και πάνε προς το μπλέ/μωβ. Αλλά ναι το ότι είναι σε όλη την οθόνη ομοιόμορφα είναι περίεργο, συνήθως το κάνουν κάποια από αυτά. Δεν ξέρω αν είναι Edge Backlit οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορεί όλα να δουλεύουν πιο ομοιόμορφα...

Επεξ/σία από johngamer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, johngamer είπε

Είναι πολύ πιθανό να είναι τα led. (τα led του Backlight εννοώ όχι των pixels) Δεν θα ήταν σκοτεινά. Τα περισσότερα σε τηλεοράσεις της Samsung ξεκινάνε και πάνε προς το μπλέ/μωβ. Αλλά ναι το ότι είναι σε όλη την οθόνη ομοιόμορφα είναι περίεργο, συνήθως το κάνουν κάποια από αυτά. Δεν ξέρω αν είναι Edge Backlit οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορεί όλα να δουλεύουν πιο ομοιόμορφα...

Είδα κάτι βιντεάκια στο youtube με αντίστοιχο πρόβλημα. 

Μόνος τρόπος είναι να την ανοίξω να δω αν τα led βγάζουν λευκό ή μωβ χρώμα.

Δεύτερη τηλεόραση που επισκευάζω φέτος. Στην άλλη, 5 ετών, αλλάξαμε τα Edge led με δύο led strips στο κάτω μέρος, για να δούμε σε αυτήν που είναι σχεδόν 12 ετών.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Δεν μπορώ να βρω led strip εύκολα, αλλά κάτι μου λέει ότι είναι Edge led, είχα κάνει λάθος.

Επεξ/σία από filarhos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...