filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Σκεφτόμαστε να βάλουμε το εξοχικό μας για βραχυχρόνια ενοικίαση. Η κατοικία χωρίζεται στα δύο (70-30 τμ) με μια πόρτα. Και τα δύο έχουν κουζίνα και μπάνιο. Το σπίτι μπορεί να πάρει έναν κωδικό από την εφορία θα μπορούσαμε να το νοικιάζουμε ξεχωριστά; Στα σχέδια φαίνονται μόνο στο μεγάλο η κουζίνα και το μπάνιο. Το μικρό ήταν πολύ παλιό και δεν αποτυπώθηκαν όταν έγινα ενημέρωση πριν μερικά χρόνια επειδή το χρησιμοποιούσαμε σαν αποθήκη... Είδα ότι μπορείς να νοικιάσεις ακόμα και δωμάτιο από ένα σπίτι, αλλά θέλω ν α φαίνεται ότι έχουν ξεχωριστή είσοδο. Θεωρώ ότι θα χάσω ενοικιαστές, αφού κι εγώ δεν θα το ήθελα. Εναλλακτικά μπορούμε να νοικιάζουμε το μεγάλο και να κρατήσουμε το μικρό για εμάς (αποθήκη ή κάποια στιγμή κατοικία; ). Ευχαριστώ πολύ Υ.Γ. Και μια ερώτηση πως το βλέπετε; Την πόρτα που τα ενώνει την χτίζω ή την αφήνω και την ασφαλίζω και από τις δύο μεριές; Το έχω συναντήσει σε ξενοδοχεία και δεν μου άρεσε και πολύ που είχε ενδιάμεση πόρτα με το δίπλα δωμάτιο.
SilentVoice Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, filarhos είπε Υ.Γ. Και μια ερώτηση πως το βλέπετε; Την πόρτα που τα ενώνει την χτίζω ή την αφήνω και την ασφαλίζω και από τις δύο μεριές; Το έχω συναντήσει σε ξενοδοχεία και δεν μου άρεσε και πολύ που είχε ενδιάμεση πόρτα με το δίπλα δωμάτιο. Βάλε 2 μεγάλους καθρέπτες ή βάλε 1 καθρέφτη στην πλευρά που θα το νοικιάζεις. Το έχω δει σε σπίτι που έκαναν δωμάτιο με 2 εισόδους να έχει 1 είσοδο και στην πλευρά της κλειστής πόρτας να υπάρχει καθρέφτης. 1
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 φαινεται σα ξεχωριστη ιδιοκτησία το μικρο; φαινεται σαν βοηθητικός χώρος ή κυρια κατοικια; παιζουν πολλα ρόλο...
imr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Στην βραχυχρόνια μίσθωση μπορείς να νοικιάσεις και ποσοστό διαμερίσματος (πχ ένα δωμάτιο). Οπότε δεν θα έχεις θέμα, για σίγουρα σε έναν λογιστή να σε κατατοπισει 1
filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, paylidis είπε φαινεται σα ξεχωριστη ιδιοκτησία το μικρο; φαινεται σαν βοηθητικός χώρος ή κυρια κατοικια; παιζουν πολλα ρόλο... Είναι όλο μαζί στο σχέδιο 100-110τμ. Απλώς επειδή το παλιό είναι 4 σκαλοπάτια πιο χαμηλό δεν κατεβαίναμε, δύο άτομα τόσο μεγάλο εξοχικό... Αρχικά ήταν άδειο αλλά μετά ότι είχαμε το πηγαίναμε εκεί... Το είχαμε βάψει και πριν 3 χρόνια... Είναι σε πολύ κατάσταση... Και επειδή δεν μένουμε εκεί καθόλου κρίμα είναι να κάθονται.. Πήγαμε τις προάλλες και αδειάσαμε 5 κάδους σκουπιδιών και πάλι έχει... Βρήκα και το σιδερένιο κρεβάτι του παππού... 22 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Βάλε 2 μεγάλους καθρέπτες ή βάλε 1 καθρέφτη στην πλευρά που θα το νοικιάζεις. Το έχω δει σε σπίτι που έκαναν δωμάτιο με 2 εισόδους να έχει 1 είσοδο και στην πλευρά της κλειστής πόρτας να υπάρχει καθρέφτης. Ωραία ιδέα!! Επειδή την πόρτα την βλέπεις κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο χτυπάει στο μάτι. Με τον καθρέπτη και λευκή την πόρτα ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα! Θα βάλω και δύο σύρτες κι από τις δύο πλευρές... 1 λεπτό πριν, imr είπε Στην βραχυχρόνια μίσθωση μπορείς να νοικιάσεις και ποσοστό διαμερίσματος (πχ ένα δωμάτιο). Οπότε δεν θα έχεις θέμα, για σίγουρα σε έναν λογιστή να σε κατατοπισει Σ ευχαριστώ πολύ, πρέπει να το ρωτήσω. Αρχικά σκεφτόμουν να το περάσουμε σε ατομική αλλά εκεί ζήτημα αν θα έχει 20 διανυκτερεύσεις τον χρόνο... Το βλέπω ότι με το ζόρι τα έξοδα και την συντήρησή του να βγάζει...
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 απο όσο ξερω θα πρεπει να "διαχωριστει" καπως σαν περιουσία για να ενοικιαστει σε βραχυχρονια... (μπορει δλδ στο ΑirΒnΒ-Βooking να μπορεις να νοικιασεις δωματιο, αλλα η ελληνικη νομοθεσία το προβλέπει; ) τον καθρεφτη που λεει ο φιλος μπορεις να τον βιδώσεις γυρω γυρω απο την πορτα αντι να το χτισεις, να μην φαινεται καν η πορτα, ισως να εβαζες και καποια μονωση αν κοιμαστε διπλα.. 1
SilentVoice Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, filarhos είπε Ωραία ιδέα!! Επειδή την πόρτα την βλέπεις κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο χτυπάει στο μάτι. Με τον καθρέπτη και λευκή την πόρτα ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα! Θα βάλω και δύο σύρτες κι από τις δύο πλευρές... Μπορείς να βάλεις γυψοσανιδα και από πάνω να κολλήσεις τον καθρέφτη. 2
filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το καλό είναι ότι η πόρτα ενώνει δύο διαδρόμους οπότε αν κάποιος δεν πάει εκεί να χτυπήσει δεν ακούγεται... Το παλιό και πέτρινο με 1 μέτρο τοίχο αλλά και το καινούριο δεν πάει πίσω αφού και η σκεπή πατάει περιμετρικά και ουσιαστικά εκεί άφησαν τρύπα για να ενωθούν... Έχω ψάξει για να χωριστεί σωστά αλλά τα νούμερα είναι απαγορευτικά και δεν θα πάρουμε τα χρήματα πίσω ποτέ... Σας ευχαριστώ!! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από filarhos 1
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Εαν μιλας παντως για 20 διανυκτερευσεις (πες 60€ τη καθεμια...) μιλαμε για 1200 ευρω μικτά το χρόνο (βγαλε φόρο, βγαλε προμηθεια πλατφόρμας, βγαλε εξοδα που θα κάνεις στην αρχή, βγαλε πάγια εξοδα ρευμα καθαριοτητες κλπ), ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... Ισως να ήταν πολυ καλύτερο να το νοικιάσεις με το μήνα/χρόνο, σε κάποιο δάσκαλο πχ στην πρώτη περίπτωση ή σε κάποιον που θελει ενα σπιτακι εξοχικό. Σιγουρα θα παρεις περισσότερα σε αυτη την περιπτωση
kostasbm Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 εγω οταν βλεπω καθρεπτες στο δωματιο στραβωνω....οποτε κατι χριστο η γυψοσανιδα θα ηταν καλυτερα.....προσωπικη αποψη
filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paylidis είπε Εαν μιλας παντως για 20 διανυκτερευσεις (πες 60€ τη καθεμια...) μιλαμε για 1200 ευρω μικτά το χρόνο (βγαλε φόρο, βγαλε προμηθεια πλατφόρμας, βγαλε εξοδα που θα κάνεις στην αρχή, βγαλε πάγια εξοδα ρευμα καθαριοτητες κλπ), ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΔΕ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... Ισως να ήταν πολυ καλύτερο να το νοικιάσεις με το μήνα/χρόνο, σε κάποιο δάσκαλο πχ στην πρώτη περίπτωση ή σε κάποιον που θελει ενα σπιτακι εξοχικό. Σιγουρα θα παρεις περισσότερα σε αυτη την περιπτωση Για κάτι τέτοιο μιλάμε και επειδή θα βάλουμε κάποια χρήματα για επισκευές και για να μην κάθεται, σκέφτηκα να το διαθέσουμε. Για μακροχρόνια μίσθωση δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί. Βασικά ψάχνουμε όλες τις εναλλακτικές και εννοείται με την μικρότερη ενασχόληση... Δεν ξέρω υποθέτω ότι θα έχει 20 μπορεί να έχει και περισσότερες... Τα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι γεμάτα Ιούλιο Αύγουστο... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από filarhos
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, filarhos είπε Για κάτι τέτοιο μιλάμε και επειδή θα βάλουμε κάποια χρήματα για επισκευές και για να μην κάθεται, σκέφτηκα να το διαθέσουμε. Για μακροχρόνια μίσθωση δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί. Βασικά ψάχνουμε όλες τις εναλλακτικές και εννοείται με την μικρότερη ενασχόληση... Δεν ξέρω υποθέτω ότι θα έχει 20 μπορεί να έχει και περισσότερες... Τα ξενοδοχεία στην περιοχή είναι γεμάτα Ιούλιο Αύγουστο... Εαν δεν εισαι ξερω γω σε καμια μυκονο ή σαντορινη (που ιουλιο αυγουστο δεν εχει ουτε παγκακι με κατω απο 150/βραδυα), δε σε συμφερει να ανοιξεις αυτη τη δουλεια... Σιγουρα θελει χρηματα για επισκευες, σωστη επιπλωση, εξοπλισμό κοκ για αυτο σου λεω εαν δε προκειται να βγαζεις εστω 2Κ το χρονο ΚΑΘΑΡΑ μην ασχοληθεις καθόλου, θα μπλεξεις κ εν τελει θα μπεις μεσα.. 1
filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Εαν δεν εισαι ξερω γω σε καμια μυκονο ή σαντορινη (που ιουλιο αυγουστο δεν εχει ουτε παγκακι με κατω απο 150/βραδυα), δε σε συμφερει να ανοιξεις αυτη τη δουλεια... Σιγουρα θελει χρηματα για επισκευες, σωστη επιπλωση, εξοπλισμό κοκ για αυτο σου λεω εαν δε προκειται να βγαζεις εστω 2Κ το χρονο ΚΑΘΑΡΑ μην ασχοληθεις καθόλου, θα μπλεξεις κ εν τελει θα μπεις μεσα.. Καλά αν ήταν Μύκονο δεν θα λέγαμε για το punto αλλά για το tesla... Δυστυχώς το "καινούριο" θέλει επισκευές που θα γίνουν και δεν τις γλιτώνουμε. Το επιπλέον κόστος είναι καινούρια στρώματα, διακόσμηση, ένα aircodition για το παλιό. Και δεν ξέρω τι άλλες διαδικασίες χρειάζεται για να το ξεκινήσεις... Που μπορεί να έχουν τρέξιμο αλλά όχι κόστος... Τώρα αλλαγές πλακιδίων που έχουν σπάσει (το μεγαλύτερο κόστος), ένα βάψιμο μέσα έξω και διαμόρφωση κήπου θα γίνουν όπως και να έχει... Ε εκεί είναι η σκέψη να επενδύσεις 2-3χιλ παραπάνω και ίσως τα πάρεις πίσω... Αλλιώς σου μένει όπως είναι... Γιατί έτσι όπως είναι δεν μένεις... 1
paylidis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, filarhos είπε Ε εκεί είναι η σκέψη να επενδύσεις 2-3χιλ παραπάνω και ίσως τα πάρεις πίσω... Αλλιώς σου μένει όπως είναι... Γιατί έτσι όπως είναι δεν μένεις... Σε αυτο δεν εχεις αδικο, ριχνεις πχ 2Κ για να ειναι βιωσιμο αλλα εαν μιλάμε για καποια περιοχη με χαμηλη ζητηση (πχ αυτο που λες 20 μερες το χρονο επι ΧΧ€/ημερα) δε θα κανεις ποτε αποσβεση και θα τρως τα συκωτια σου με check in - check out/καθαριοτητες/λογιστές κλπ... εαν μιλαμε πχ για ενα στουντιακι 30τμ στο κιατο ή τα καμενα βουρλα (τυχαιο παραδειγμα) ε οχι δεν εχει νοημα να το βαλεις στο air bnb, θα βρεις πιο ευκολα ενα ζευγαρι να το νοικιασεις με σεζον ή εναν δασκαλο να το δώσεις με το χρόνο (και τα 2 εχω δει να τα ζητανε σε σχετικα γκρουπ στο FB)... επισης παραπανω €€ θα παρεις σιγουρα! Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
filarhos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, paylidis είπε Σε αυτο δεν εχεις αδικο, ριχνεις πχ 2Κ για να ειναι βιωσιμο αλλα εαν μιλάμε για καποια περιοχη με χαμηλη ζητηση (πχ αυτο που λες 20 μερες το χρονο επι ΧΧ€/ημερα) δε θα κανεις ποτε αποσβεση και θα τρως τα συκωτια σου με check in - check out/καθαριοτητες/λογιστές κλπ... εαν μιλαμε πχ για ενα στουντιακι 30τμ στο κιατο ή τα καμενα βουρλα (τυχαιο παραδειγμα) ε οχι δεν εχει νοημα να το βαλεις στο air bnb, θα βρεις πιο ευκολα ενα ζευγαρι να το νοικιασεις με σεζον ή εναν δασκαλο να το δώσεις με το χρόνο (και τα 2 εχω δει να τα ζητανε σε σχετικα γκρουπ στο FB)... επισης παραπανω €€ θα παρεις σιγουρα! Δεν είναι τόσο χαμηλή η ζήτηση απλώς εγώ πάντα κρατάω μικρό καλάθι... Για τα νούμερα: 5-7 τα σίγουρα και απαραίτητα έξοδα +2-3 για να μπορεί να ενοικιαστεί... Γίνεται και με λιγότερα, σύνολο 5, αλλά δεν μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις... Όπως και σκεφτόμουν το παλιό επειδή είναι ψηλοτάβανο να βάλω πατάρι σιδερένιο για υπνοδωμάτιο αλλά εκεί είναι που δεν προσφέρει τίποτα... Καλά όταν θα είναι μόνο για δική μου χρήση θα το κάνω αλλά τώρα κρατιέμαι... Είχα μείνει Μονεμβασιά σε αντίστοιχο και ήταν υπέροχο... Υ.Γ. Οι εκπτώσεις που λέγαμε: Την πόρτα θα την κλείσω κανονικά χτιστή... Όπως και να έχει το σπίτι έχει 4 πόρτες εξωτερικές (αν μπορούσα θα άφηνα από μια, αλλά θέλει άδεια...) δεν χρειάζεται και μια να τα ενώνει... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα