Lanc3r Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, NickTG είπε Ξεκίνησες να μας λες για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα και καταλήξαμε σε κάποιους γέροντες σε ακριτικά χωριά που τους πάνε τα φάρμακα. Και πάλι δεν βλέπω πως ακριβώς θα δυσκολέψει η έκδοση καινούριας ταυτότητας και κατ' επέκταση η αλλαγή του αριθμού της τις διαδικασίες που περιγράφεις. Το ποιος έχει κολλήσει σε κάτι συγκεκριμένο νομίζω είναι ξεκάθαρο τουλάχιστον για τους υπόλοιπους. Μάθε επομένως οτι δεν ζουν όλοι στην Αθήνα, σε πολλά χωριά-κωμοπόλεις μπορεί να περάσει ολόκληρη βδομάδα χωρίς να περάσει ο ταχυδρόμος (ζω σε μεγάλη πόλη και δεν έχει περάσει για 2 βδομάδες), δεν ζουν όλοι δίπλα με τους γονείς τους, δεν μπορούν όλοι να μετακινηθούν από το ένα μέρος της Ελλάδας στο άλλο ώστε να πάρουν την καινούργια ταυτότητα και να την στείλουν. Τέλος, η νεα ταυτότητα που θα λάβεις μετα την δεκαπενταετία θα είναι το ίδιο ασφαλής με την παλία σου. Μου έδωσες έναν λόγο, για την αλλαγή αλλά μόνο αυτόν. Άλλος υπάρχει; Με τις ερωτήσεις σου δεν βοηθάς να αλλάξω έστω εγώ την άποψή μου. Αν σύνδεσεις όλα τα προηγούμενα μηνύματά μου, θα δείς οτι κάτι απλό για σένα για κάποιον άλλο είναι πολύ δύσκολο. Και σου μιλάει κάποιος νέος άνθρωπος. Πληροφοριακά υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι που αν αλλάξουν την ταυτότητα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στα συστήματα του δημοσίου (νέες αιτήσεις, φωτοτυπίες κτλ κτλ). Επομένως δεν είναι μόνο οι ελάχιστοι "ακριτικοί κάποιοι γέροντες" που αναφέρεις, αλλά πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από Lanc3r
NickTG Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 10 minutes ago, Lanc3r said: Πληροφοριακά υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι που αν αλλάξουν την ταυτότητα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στα συστήματα του δημοσίου Και θα δυσκολευτούν και αυτοί? Να θυμίσω ότι ξεκινήσαμε από το "το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα δυσκολευτεί αν αλλάξει αριθμό ταυτότητας". Δεν έχει πλέον νόημα η κουβέντα. Ότι ήταν να ειπωθεί το είπαμε.
Lanc3r Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, NickTG είπε Και θα δυσκολευτούν και αυτοί? Να θυμίσω ότι ξεκινήσαμε από το "το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα δυσκολευτεί αν αλλάξει αριθμό ταυτότητας". Δεν έχει πλέον νόημα η κουβέντα. Ότι ήταν να ειπωθεί το είπαμε. Δεν έχεις πάει σε γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, ούτε έχεις προσπαθήσει να επικοινωνήσεις με τους διαχειριστές των αναρίθμητων πληροφοριακών συστημάτων εκπαίδευσης. Ειδικά σε αυτό, πάρα πολλοί (πχ αναπληρωτές), θα δυσκολευτούν, γιατί θα αργούν από τις υπηρεσίες αυτές, γραφειοκρατικά είναι τα περισσότερα προβλήματα σε αυτήν την περίπτωση! 😅 Το θέμα είναι οτι καταλαβαίνω πως κάποιοι πρέπει να αλλάξουν ταυτότητα για τον χ, ψ λόγο, αυτό που λέω είναι πως δεν χρειάζεται να γίνει αναγκαστικό και νομίζω οτι είναι προτροπή (ίσως να κάνω λάθος σε αυτό). Μια συζήτηση γίνεται για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, δεν ανάγκασες ούτε εσύ εμένα να ενστερνιστώ την δική σου άποψη, ούτε να ενστερνιστείς εσύ την δική μου. Εγώ θέλω πραγματικά να μάθω (έστω και πληροφοριακά και γράφοντας χωρίς την παραμικρή ειρωνεία) κι άλλους λόγους γιατί θεωρεί κάποιος πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικά αλλαγή ανά δεκαπενταετία, αυτός είναι και ο λόγος που επέμεινα σε αυτό. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από Lanc3r
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 6 hours ago, NickTG said: Η πολύ απλή ανανέωση συμβολαίου τηλεφωνίας γίνεται με ένα mail. Θα ακολουθήσει ταυτοποίηση του κάτοχου πρώτα τηλεφωνικά. 6 hours ago, NickTG said: Δεν χρειάζεται να πας πουθενά και στην τελική δεν χρειάζεται καν να τους πεις ότι άλλαξε η ταυτότητα. Και με το πρώτο αίτημα που θα αιτηθείς, θα χρειαστεί να στείλεις mail για ταυτοποίηση και θα υποχρεωθείς να ακολουθήσεις μια διαδικασία που δεν χρειαζεται να αναφέρω εδώ αλλά μετά θα σιχτιρίζεις.
AristidisZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Lanc3r είπε Εγώ θέλω πραγματικά να μάθω (έστω και πληροφοριακά και γράφοντας χωρίς την παραμικρή ειρωνεία) κι άλλους λόγους γιατί θεωρεί κάποιος πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικά αλλαγή ανά δεκαπενταετία, αυτός είναι και ο λόγος που επέμεινα σε αυτό. Εγώ θέλω πραγματικά να μάθω εάν χρησιμοποιείς καθόλου κοινή λογική όταν σκέφτεσαι Κατσε να στο κάνω λίγο πιο εύκολο: Δείχνεις σε μια αρχή την ταυτότητα σου Τι ακριβώς πιστοποιεί ότι είσαι εσύ ο κάτοχος αυτού του εγγράφου ; Ο τόπος γεννήσεώς σου ή μήπως τα ονόματα των γονέων σου ; 1 2
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, AristidisZ said: Εγώ θέλω πραγματικά να μάθω εάν χρησιμοποιείς καθόλου κοινή λογική όταν σκέφτεσαι Κατσε να στο κάνω λίγο πιο εύκολο: Δείχνεις σε μια αρχή την ταυτότητα σου Τι ακριβώς πιστοποιεί ότι είσαι εσύ ο κάτοχος αυτού του εγγράφου ; Ο τόπος γεννήσεώς σου ή μήπως τα ονόματα των γονέων σου ; Πληροφοριακά, στο ΗΒ δεν υπάρχει ID, δεν χρησιμοποιείται ID και μόνο σε κάποιες λίγες περιπτώσεις ζητείται δίπλωμα οδήγησης ως proof από τις τράπεζες. Και από πουθενά αλλού. σημ. αφορά τους local και όχι όσους έρχονται απ' έξω. Άρα τρόποι υπάρχουν (και με κοινή λογική επίσης). Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από l337
AristidisZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, l337 είπε Πληροφοριακά, στο ΗΒ δεν υπάρχει ID, δεν χρησιμοποιείται ID και μόνο σε κάποιες λίγες περιπτώσεις ζητείται δίπλωμα οδήγησης ως proof από τις τράπεζες. Και από πουθενά αλλού. σημ. αφορά τους local και όχι όσους έρχονται απ' έξω. Άρα τρόποι υπάρχουν (και με κοινή λογική επίσης). Και πως κάνουν οι φίλοι μας οι Βρετανοί μια εξουσιοδότηση πχ ; Ή αν δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης τι γίνεται ; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από AristidisZ
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 2 minutes ago, AristidisZ said: Και πως κάνουν οι φίλοι μας οι Βρετανοί μια εξουσιοδότηση πχ ; Όπως την κάνεις και εδώ, βάζοντας απλά την υπογραφή σου.
AristidisZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, l337 είπε Όπως την κάνεις και εδώ, βάζοντας απλά την υπογραφή σου. Δηλαδή υπογράφω εγώ ως Τζένη Μπότση και έχω εξουσιοδοτήσει τον άλλο κι όλα καλά ;
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 3 minutes ago, AristidisZ said: Δηλαδή υπογράφω εγώ ως Τζένη Μπότση και έχω εξουσιοδοτήσει τον άλλο κι όλα καλά ; Αν υπογράψεις και ως Τζένη Μπότση, ναι. Δες πχ. ένα παράδειγμα εξουσιοδότησης για ανανέωση διαβατηρίου Quote To: Her Majesty's Passport Office London SW1V 1PN Date: ______________________________ I hereby confirm that I, __________________________________ (first and last name of applicant), give permission for my agent, whose personal signature is shown below, to lodge my application for a ______________________ (passport type application) passport and to collect my new passport for me. ___________________________________________________________ (Applicant's signature)
AristidisZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, l337 είπε Αν υπογράψεις και ως Τζένη Μπότση, ναι. Δες πχ. ένα παράδειγμα εξουσιοδότησης για ανανέωση διαβατηρίου Xάνω κάτι ή δε βλέπω καμία δικλείδα ασφαλείας εν προκειμένω ; Αν π.χ. εγώ κάνω μια εξουσιοδότηση στον εαυτό μου (με ψεύτικα στοιχεία) και αναγράψω τα στοιχεία σου, μπορώ να πάρω ωραιότατα το διαβατήριό σου στα χέρια μου ;
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Just now, AristidisZ said: Xάνω κάτι ή δε βλέπω καμία δικλείδα ασφαλείας εν προκειμένω ; Αν π.χ. εγώ κάνω μια εξουσιοδότηση στον εαυτό μου (με ψεύτικα στοιχεία) και αναγράψω τα στοιχεία σου, μπορώ να πάρω ωραιότατα το διαβατήριό σου στα χέρια μου ; Δεν ξέρω Αριστείδη πως τα διασταυρώνουν αλλά έτσι γινονται τα πάντα στο νησί. Προφανώς έχουν τον τρόπο τους. Εκτός αν θεωρείς ότι στα θέματα αυτά είναι μπάχαλο. Επειδή έζησα 8 χρόνια, σε διαβεβαιώ πως δεν είναι μπάχαλο. Άρα κάτι ξέρουν και κάνουν και άρα τελικά δεν είναι απαραίτητη η ταυτότητα.
AristidisZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, l337 είπε Δεν ξέρω Αριστείδη πως τα διασταυρώνουν αλλά έτσι γινονται τα πάντα στο νησί. Προφανώς έχουν τον τρόπο τους. Εκτός αν θεωρείς ότι στα θέματα αυτά είναι μπάχαλο. Επειδή έζησα 8 χρόνια, σε διαβεβαιώ πως δεν είναι μπάχαλο. Άρα κάτι ξέρουν και κάνουν και άρα τελικά δεν είναι απαραίτητη η ταυτότητα. Δεν αντιλέγω ότι θα έχουν κάποιο τρόπο να κάνουν διασταυρώσεις, αλλά καταλαβαίνεις ότι φαίνεται αρκετά περίεργο ε ; Άσε τις εξουσιοδοτήσεις, δηλαδή στις εκλογές τους, πας γιόλο και ψηφίζεις σε 5 διαφορετικά εκλογικά κέντρα χωρίς να δείξεις τίποτα, με μια απλή υπογραφή ; Εν πάσει περιπτώσει, ο λόγος για τον οποίο λήγουν τα διάφορα έγγραφα ταυτοποίησης, θεωρώ ότι είναι ότι απλούστατα μετά από κάποια περίοδο δεν υφίσταται η έννοια της ταυτοποίησης μέσω της φωτογραφίας που υπάρχει στο έγγραφο....
l337 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, AristidisZ said: Δεν αντιλέγω ότι θα έχουν κάποιο τρόπο να κάνουν διασταυρώσεις, αλλά καταλαβαίνεις ότι φαίνεται αρκετά περίεργο ε ; Άσε τις εξουσιοδοτήσεις, δηλαδή στις εκλογές τους, πας γιόλο και ψηφίζεις σε 5 διαφορετικά εκλογικά κέντρα χωρίς να δείξεις τίποτα, με μια απλή υπογραφή ; Εν πάσει περιπτώσει, ο λόγος για τον οποίο λήγουν τα διάφορα έγγραφα ταυτοποίησης, θεωρώ ότι είναι ότι απλούστατα μετά από κάποια περίοδο δεν υφίσταται η έννοια της ταυτοποίησης μέσω της φωτογραφίας που υπάρχει στο έγγραφο.... Όταν είχα ψηφίσει εγώ πριν 25 χρόνια, το είχα κάνει ταχυδρομικά (ατελώς). Σε γενικές γραμμές αν θες να ρίξεις μια ματιά, από περιέργεια κυρίως, ισχύουν αυτά εδώ https://www.gov.uk/how-to-vote/print Όπως θα δεις (σελ. 3), αν είσαι local δεν χρειάζεσαι ID για να ψηφίσεις (εξαιρ. η Β. Ιρλανδία). Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από l337
xenor Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Καλά,με «οταν» και «θα»δεν πράττεις έργο,αυτά τα δυο αναφέρονται στη συνέντευξη Πιερρακακη.Σύμφωναε την τελευταία έρευνα που ανάρτησε η Ευρωπαϊκή επιτροπή είμαστε 3οι από το τέλος σε θέματα ψηφιοποίησης και η κυβέρνηση των «άριστων» πράττει προπαγάνδα,δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλά πρόβατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα