great Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, crossmo είπε Για τράπεζες και εταιρίες κινητής ή άλλες ιδιωτικές εταιρίες το δίπλωμα οδήγησης δεν γίνεται αποδεκτό, οπότε τη χρειάζεσαι ακόμη. Μιλάς μόνο για δημόσιο ή αστυνομία. 2 λεπτά πριν, crossmo είπε Για τράπεζες και εταιρίες κινητής ή άλλες ιδιωτικές εταιρίες το δίπλωμα οδήγησης δεν γίνεται αποδεκτό, οπότε τη χρειάζεσαι ακόμη. Μιλάς μόνο για δημόσιο ή αστυνομία. νομιζω και εγω οτι δεν περναει παντου. Θυμαμαι, πανε χρονια βεβαια οτι με διπλωμα αυτοκινητου σε τραπεζα του ειχαν πει οτι μεχρι 400ευρω μπορεις να παρεις με το διπλωμα. δεν ειναι τοσο "επισημο εγγραφο" οσο η ταυτοτητα ή το διαβατηριο. Παντως τωρα με το covid, το πιστοποιητικο που το εχω στο κινητο εχω και την ταυτοτητα μεσα και την δεχονται κανονικα, ακομα και σε αστυνομια που εχει κανει ελεγχο. Κατι εινα ικαι αυτο, διοτι οπως ειπα δεν το κουβαλαω αυτο το πραγμα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από great
AristidisZ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, BlueBlade είπε Αν και οφ τοπικ Δεν ξερω που βγαίνεις εσύ. Εμένα πάντως δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην μου έχουν ζητήσει πιστοποιητικό. Ακόμα και σε μαγαζιά που με ξέρουν και ειμαι τακτικός πελάτης. Το πιο light που μου έχει τύχει , είναι να μην ζητάνε και την ταυτοτητα/διπλωμα Όντως, σε συνοικιακό μαγαζί με κουρτίνες και χάλια πήγα και μου ζήτησαν ταυτότητα (καλά κάνουν οι άνθρωποι, απλά μου έκανε εντύπωση) Ασχετο, αλλά όλοι εσείς που έχετε ταυτότητες 20-25 ετών, ταξίδια εκτός Ελλάδος πάτε ; Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από AristidisZ 1
crossmo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, great είπε νομιζω και εγω οτι δεν περναει παντου. Θυμαμαι, πανε χρονια βεβαια οτι με διπλωμα αυτοκινητου σε τραπεζα του ειχαν πει οτι μεχρι 400ευρω μπορεις να παρεις με το διπλωμα. δεν ειναι τοσο "επισημο εγγραφο" οσο η ταυτοτητα ή το διαβατηριο. Παντως τωρα με το covid, το πιστοποιητικο που το εχω στο κινητο εχω και την ταυτοτητα μεσα και την δεχονται κανονικα, ακομα και σε αστυνομια που εχει κανει ελεγχο. Κατι εινα ικαι αυτο, διοτι οπως ειπα δεν το κουβαλαω αυτο το πραγμα. Καλά και εγώ μόνο δίπλωμα κουβαλάω, την ταυτότητα ελάχιστα τη χρησιμοποιώ την έχω σπίτι Αλλά το ανέφερα γιατί το δίπλωμα δυστυχώς δεν αντικαθιστά την ταυτότητα σε υπηρεσίες που μπορεί να τη χρειάζεσαι περισσότερο από έναν απλό έλεγχο στο δρόμο ή σε μια συναλλαγή με το δημόσιο π.χ πρόσφατα στην Cosmote που πήγα να πάρω e-sim όχι μόνο δεν το δέχτηκαν αλλά επειδή είχα ξεχάσει να δηλώσω τη νέα ταυτότητα που έβγαλα προ δεκαετίας χρειάστηκε να περιμένω και μια μέρα επιπλέον για τη δήλωση της αλλαγής Οπότε καλό το δίπλωμα αλλά σε ιδιωτικές υπηρεσίες δεν κάνει δουλειά δυστυχώς. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 άντε να δούμε... εγώ περιμένω "ψηφιακή υπογραφή" , "ψηφιακή ταυτότητα" , ψηφιακό διαβατήριο" , "ψηφιακή άδεια οδήγησης" εννοείται ότι θα τα έχω και στην νέα μορφή τους πλαστική κάρτα κτλ...
inetien12 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Θέλω διάφορα theme για την εφαρμογή στο κινητό και να αλλάζει αναλόγως τη διάθεσή .
costis ni Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, dimzia72 είπε ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΧΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ... Εσάς καλέ μου κύριε τι να σας πω πάλι; Ή πρέπει να βάλετε ακουστικό (τα κεφαλαία σημαίνουν οτι φωνάζουμε, όταν γράφουμε στο ιντερνέτ), ή πρέπει να σας δείξει ο ανιψιός πώς γράφουμε μικρά με τόνους. Edit: Άκυρο o πλυθυντικός, βλέπω οτι είμαι έναν χρόνο μεγαλύτερος 3 ώρες πριν, great είπε ΕΠΙ ΤΕ ΛΟΥΣ !!!! ενα ταμα εχω κανει στη ζωη μου και αυτο ειναι να μην υπάρχει η Α4 ταυτοτητα! Εγώ είχα κάνει τάμα να καταργηθεί το flash από το ιντερνετ, υπάρχει ελπίδα λοιπόν Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από costis ni 1
gianniskks Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις άκουσα την συνέντευξη του Υπουργού. Θα ισχύει και για τα υπάρχοντα διπλώματα οδήγησης και θα περνάει στο wallet με παρόμοιο τρόπο με τα covid pass. Σε ότι αφορά τις ταυτότητες, έχουν γίνει προσφυγές στο ΣΤΕ απο εταιρείες και αναμένεται η δικαστική απόφαση. Γενικά απο ότι κατάλαβα το πλάνο ειναι όλα να γίνονται απο το κινητό πλέον κάτι που ειναι εξαιρετικά βολικό για εμένα. Απλά μένει να δούμε τον χρόνο υλοποίησης. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από gianniskks 3
great Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, gianniskks είπε Μόλις άκουσα την συνέντευξη του Υπουργού. Θα ισχύει και για τα υπάρχοντα διπλώματα οδήγησης και θα περνάει στο wallet με παρόμοιο τρόπο με τα covid pass. Σε ότι αφορά τις ταυτότητες, έχουν γίνει προσφυγές στο ΣΤΕ απο εταιρείες και αναμένεται η δικαστική απόφαση. Γενικά απο ότι κατάλαβα το πλάνο ειναι όλα να γίνονται απο το κινητό πλέον κάτι που ειναι εξαιρετικά βολικό για εμένα. Απλά μένει να δούμε τον χρόνο υλοποίησης. 🤞 2022 🤞 1
Black Flag Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Πότε επιτέλους θα μπορούμε να βγάλουμε νέες ταυτότητες; Το Ιράν της Ευρώπης, με το Θεοκρατικό καθεστώς έχει ακόμα παλαιού τύπου ταυτότητες. 1 1
MarsLife Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παιδιά ξεκολλήστε με το Headquarters. Αυτή δεν είναι καν η νέα ταυτότητα. Είναι ένα placeholder που χρησιμοποιείται από εποχές ΣΥΡΙΖΑ. Από ότι βλέπετε δεν έχει καν βιομετρικά στοιχεία και η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη... Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2021 από MarsLife 1
kabamaru2372 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, Billi the Kid είπε Ακόμα δεν το έβγαλαν και αρχίσανε τα λάθη. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας αλλά στα Αγγλικά έχουμε αρχηγεία Ελληνικής Αστυνομίας... Θα το βλέπει ο ξένος αστυνομικός και θα ρωτάει πόσα αρχηγεία έχουμε. δεν υπάρχει η λέξη headquarter... πάντα γράφεται με s στο τέλος... 1
gvworld7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Θα ανακαλύψουν τίποτα αρχαία, και θα σταματήσει η διαδικασία. Σε καμία χιλιετία ξανά το θέμα για ηλεκτρονική ταυτότητα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, great είπε νομιζω και εγω οτι δεν περναει παντου. Θυμαμαι, πανε χρονια βεβαια οτι με διπλωμα αυτοκινητου σε τραπεζα του ειχαν πει οτι μεχρι 400ευρω μπορεις να παρεις με το διπλωμα. δεν ειναι τοσο "επισημο εγγραφο" οσο η ταυτοτητα ή το διαβατηριο. Παντως τωρα με το covid, το πιστοποιητικο που το εχω στο κινητο εχω και την ταυτοτητα μεσα και την δεχονται κανονικα, ακομα και σε αστυνομια που εχει κανει ελεγχο. Κατι εινα ικαι αυτο, διοτι οπως ειπα δεν το κουβαλαω αυτο το πραγμα. Τα 400 ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό ανάληψης που μπορεί να κάνει κάποιος από τα γκισέ, δεν μπορεί να πάρει λιγότερα δηλαδή γιατί τότε πρέπει να πάει στο ΑΤΜ. Από εκεί και πέρα, είτε θα σου δώσει χρήματα η τράπεζα είτε δεν θα σου δώσει καθόλου, δεν στέκει να σου λένε θα πάρεις μέχρι τόσα με το δίπλωμα ενώ με ταυτότητα περισσότερα. 1
kanesaxo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Όντως, σε συνοικιακό μαγαζί με κουρτίνες και χάλια πήγα και μου ζήτησαν ταυτότητα (καλά κάνουν οι άνθρωποι, απλά μου έκανε εντύπωση) Ασχετο, αλλά όλοι εσείς που έχετε ταυτότητες 20-25 ετών, ταξίδια εκτός Ελλάδος πάτε ; Γιατι εμείς που έχουμε "καινουργιες" ταυτοτητες και φτάνουν τα 15 χρόνια θα μπορούμε νομίζεις να βγαίνουμε εξω; Υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία πως ΑΝ δεν αναγράφετε ημ/νια λήξης, να λαμβάνουν ώς μεγιστη ισχύ τα 15ετη (απο πρόσφατο μαλλιοκουβάρισμα φιλου ελληνογάλλου, για τους γονείς του με το Γαλλικό Δημόσιο).
chrisxkar Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Όντως, σε συνοικιακό μαγαζί με κουρτίνες και χάλια πήγα και μου ζήτησαν ταυτότητα (καλά κάνουν οι άνθρωποι, απλά μου έκανε εντύπωση) Ασχετο, αλλά όλοι εσείς που έχετε ταυτότητες 20-25 ετών, ταξίδια εκτός Ελλάδος πάτε ; Εχω παει πορτογαλλια,γαλλια,ισπανια,γερμανια,ιταλια με ληγμενη ταυτοτητα οχι βεβαια 20ετων plus ληγμενη αλλα ηταν ληγμενη 1,2 χρονια και δεν ειχα θεμα την ειχα αλλαξει για κωνσταντινουπολη γιατι εκτος ευρωπης λογικα φευγεις σουμπιτος με το επομενο αεροπλανο. Εγω θα σου πω το αλλο οι εξυπνοι(που ειναι και πολλοι) που πανε και πλαστικοποιουν την ταυτοτητα για να μην χαλασει πως ταξιδευουν?Γιατι η πλαστικοποιηση θεωρειται παραποιηση δημοσιου εγγραφου 1 ώρα πριν, ikorolis είπε άντε να δούμε... εγώ περιμένω "ψηφιακή υπογραφή" , "ψηφιακή ταυτότητα" , ψηφιακό διαβατήριο" , "ψηφιακή άδεια οδήγησης" εννοείται ότι θα τα έχω και στην νέα μορφή τους πλαστική κάρτα κτλ... το πρωτο τι το περιμενεις ισχυει ηδη και το χρησιμοποιουν πλεον αρκετοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα