Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι μετα τους αρνητες του κορονοιου και της απογραφης θα υπαρξουν και οι αρνητες της νεας ταυτοτητας 👍

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kakis είπε

Από μικρός πάντα είχα όνειρο αυτη την ψηφιακή ενοποίηση με λιγότερη γραφειοκρατεία. Δυστυχώς μεγαλώνοντας είδα ότι κάποιες ευκολίες γίνονται αντίπαλοι κάποιων ελευθεριών. Απλά δείτε την Κίνα με το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης. Κυριολεκτικά ό,τι κάνουν μπορεί έχει άμεσο αντίκτυπο στην υπόλοιπη ζωή τους, έχουν ένα Μεγάλο Αδελφό να τους παρακολουθεί, να τους τιμωρεί και να τους επιβραβεύει όταν είναι καλοί και υπάκουοι πολίτες. Μάλλον αυτή  η έξτρα ευκολία θα μας μειώσει την ελευθερία και ειδικά όσο το φυσικό χρήμα πάει προς σταδιακή κατάργηση. Με πρόσχημα την υγεία και την «κλιματική αλλαγή» εχούν να γίνουν πολλοί άσχημοι περιορισμοί στην ζωή. Απλά ας σκεφτούμε πώς θα αντιδρούσαμε αν μας έλεγαν το 2019 ότι θα χρειάζεται πιστοποιητικό για να πάς για καφέ και εμβόλια για να πας σε ταβέρνα.

Ναι δε βλέπεις σκίζονται όλοι στους ελέγχους. Γίνανε την πρώτη εβδομάδα πλέον δεν ζητάνε καν για να μην χάσουν τον πελάτη...

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, markos9 είπε

Και! Μάλλον, είσαι σε λάθος σελίδα. 

Ή μήπως....;

Δημοσ.
3 hours ago, Ukforthemoment said:

Αυτον τον ενιαιο αριθμό υποτίθεται θα τον κάλυπτε το ΑΜΚΑ.Ως και η Βουλγαρία έχει τέτοιο νούμερο και εμείς παλευουμε ακόμα  https://en.wikipedia.org/wiki/Unique_citizenship_number

Κι αντε να πρέπει να το κάνεις επικαιροποιηση παντού μετά, εν μέσω Covid. Ελπίζω σε κάποιες περιπτώσεις να μπορεί να γίνει απομακρυσμενα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Decano είπε

Ναι δε βλέπεις σκίζονται όλοι στους ελέγχους. Γίνανε την πρώτη εβδομάδα πλέον δεν ζητάνε καν για να μην χάσουν τον πελάτη...

Αν και οφ τοπικ

Δεν ξερω που βγαίνεις εσύ. Εμένα πάντως δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην μου έχουν ζητήσει πιστοποιητικό. Ακόμα και σε μαγαζιά που με ξέρουν και ειμαι τακτικός πελάτης.

Το πιο light που μου έχει τύχει , είναι να μην ζητάνε και την ταυτοτητα/διπλωμα

• Like 5
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Decano είπε

Προσωπικά, ζήτημα είναι να έχω πάει σε 1 μαγαζί τον τελευταίο μήνα και να μη μου έχουν ζητήσει πιστοποιητικό.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Decano είπε

γιατι βλεπεις εδω τους δικους μας να ειναι ελευθεροι ? αλλο τι λενε ,τα λενε για να μη χαλαστουν...για αλλα τους ψηφιζουν αλλα τους κανουν σε ενα σπιτι με μπαμπα μαμα παπου γιαγια χωρις βλεψεδις για οικογενεια κτλ κτλ αλλα ειναι ελευθεροι ...τι να πεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmvrgr είπε

Μια χαρά επιτέλους. Τώρα οι ψεκες θα αφηνιάσουν με τα ηλεκτρονικά 🤣

Ξεκίνησαν να αφηνιάζουν σε όλα τα social για το "φακέλωμα" και ταυτόχρονα:

1. Έχουν ήδη χιλιάδες cookies στο κινητό τους τηλέφωνο, που οι ίδιοι έχουν πατήσει ότι αποδέχονται...

2. Είναι όλη την ημέρα στα social δίνοντας χιλιάδες προσωπικές πληροφορίες ακόμα και για το πότε πάνε για κ@τouρhμ@....

3. Το smartphone είναι η προέκταση του χεριού τους και έχει κάμερα - μικρόφωνο και GPS.... 

Αλλά η ταυτότητα είναι το φακέλωμα... 🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ulb είπε

Δεν ασχολούμαι στο ελάχιστο με την πολιτική αλλά ο κύριος Πιερρακάκης πραγματικά έχει εκσυγχρονίσει την Ελλάδα όσο κανείς! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

Το έχω διαβάσει κι από άλλους. Μετά πιανω να χρησιμοποιήσω κάποιες εφαρμογές και βλέπω ατέλειες. Μήπως τελικά πέφτει πολλή διαφήμιση και κάποιοι που βλέπουν τηλεόραση με τις ώρες επηρεάζονται; Ή μηπως κάποιοι εντυπωσιάζονται από την απλή πρόοδο της τεχνολογίας που καθυστερημενα φτάνει στη χωρα μας; Ενδεικτικά δείτε τις εφαρμογές για τον ιο. Δεν δουλευουν καλά. Εχουμε 2-3 εφαρμογές για το ίδιο πράγμα σε android και τα νέα  ραπιντ δεν εμφανίζονται με την πρώτη. Ε τι τις έχουμε; Κι άλλες εφαρμογές όπως αυτή για το επίδομα  θέρμανσης έχουν ατέλειες και τελευταια αυτή της απογραφής.Δεν  ξέρω αν είναι στην αρμοδιότητα του εν λογω υπουργου όλα αυτά , αλλά πρέπει να τσεκάρονται οι δυσλειτουργίες. Δεν είναι απλά καναμε μια εφαρμογή και την παρατάμε προβληματική... 

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις έμαθα ότι η ταυτότητα που έχω 38 χρόνια 4 μήνες και 4 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της έχει λήξει!!! Μάλιστα σαν άμυαλος έφηβος τότε την είχα κόψει περιμετρικά γιατί δεν χώραγε στη ειδική θήκη του πορτοφολιού χαχαχαχα. Ε από τότε μέχρι σήμερα σε άπειρες δημόσιες και μη υπηρεσίες δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Εκτός από κάτι ανέραστες θείτσες με γυαλιά και ταγερακι που μου έκαναν νερά. Αλλά τους έκανα τα γλυκά ματιά κοπλιμέντα και όλα οκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, peiraiask είπε

φακελωμα. Θα μπορουν να δουν που δουλευεις, πως σερφαρεις, που μετακινεισαι, πολιτικες θεσεις, εμβολια, ενσημα, σπουδες,  ιχ,  ακινητα, φορους κλπ

Καλη φαση

Αν κανεις κατι παρανομο η χρωστας, τσουπ προστιμο

Ησυχασα τωρα

Ουδεις δεν θα απολυσει η αδικησει φτωχο κ αδυναμον

Που δουλεύεις το ξέρει ήδη η εφορία και η τράπεζα. Πιθανώς το ξέρει και κάνας κωτσοβολος. 

Πως σερφαρεις το ξέρει η Cosmote και η Google 

Που μετά κινείσαι το ξέρει η Google 

Tις πολιτικές θέσεις τις ξέρει πιθανότατα το στέκι που πίνεις καφέ και το Facebook 

Κτλ κτλ κτλ. Δεν υπάρχει τίποτα στην ζωή σου που να μην το ξέρει τουλάχιστον 1 κρατική και 1 ιδιωτική εταιρεία. Ο τρόπος να το αποφύγεις είναι να αποξενωθεις από τον πολιτισμό και να πας να μείνεις σε μια σπηλιά με 2 κότες. Ανταυτου κάθεσαι και λες βλακειες σε ένα Forum απέναντι σε άτομα που μπορούν να δούνε την IP σου. 

9 ώρες πριν, peiraiask είπε

Επεξ/σία από WolvesInTheThroneRoom
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μακάρι να μείνει ο ίδιος υπουργός για πολύ καιρό ακόμα να δούμε πολλά καλά πράγματα . 
τωρα τα αλλά για παρακολούθηση και τέτοια αυτά είναι μπούρδες . 
οποιος έχει πάρε δώσε με δημόσιο ξέρει πολύ καλά , ότι η γραφειοκρατία έχει περιοριστεί αρκετά μετά από πολλά πολλά χρόνια .

τωρα σχετικά με τις νέες ταυτότητες δεν είπε ότι θα είναι μόνο ψηφιακά . 
μακαρι να το δούμε και αυτό 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...