Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fmarkos είπε

Από χιούμορ άλλο τίποτα, αλλά το αστείο έχει νόημα όταν μπορούν να το καταλάβουν όλοι. Αν χρειάζεται πχ να εξηγείς στον άλλον ότι τα παλιά χρόνια στις ταυτότητες υπήρχε αναφορά για το αν είναι είσαι παντρεμένος ή όχι και πως οι γυναίκες μετά τον γάμο άλλαζαν επώνυμο και έπαιρναν του συζύγου και πως για να συμβούν αυτά μετά από τον γάμο οι παπάδες έκοβαν την γωνία της ταυτότητας τότε δεν είναι αστείο. Για να είναι αστείο πρέπει να μπορούν να το καταλάβουν οι περισσότεροι. Το: "Άντε να βρεθείς στην επαρχεία και να πέτυχεις αστυνομικό κοντά στην σύνταξη και να προσπαθείς να του εξηγήσεις πως του δείχνεις την ταυτότητα και όχι το κίνητο", είναι ένα αστείο που θα το καταλαβαίναν πιθανών περισσότεροι από το κόψιμο της ταυτότητας. 

Κάποιοι το κατάλαβαν,αν εσύ δεν το βρήκες αστείο δεν πειράζει.

• Like 3
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα είναι κρίμα να κουβαλάς πορτοφόλι μόνο και μόνο για μια γκουμουτσοταυτότητα. Δηλαδή και μικρό πορτοφόλι να έχεις για κάρτες δεν χωράει αυτό το παλιοχαρτο του μεσαίωνα 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ελληνική trashy ταυτότητα αλλά πέρασα παντού στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο. Στην Ουγγαρία μάλιστα στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας ένας ένστολος κοίταξε την ταυτότητα και είπε το όνομα μου, για να τσεκαρει ότι ήμουν Έλληνας και όχι κανας Ταλιμπάν με μοναδική πιστοποίηση την "ιδιόρρυθμη" ελληνική ταυτότητα μου είπε:" Ya sou"

Γεια σου και εσένα μεγάλε! 😂

Spoiler

Bonus fact στο checkpoint Σερβίας μου έκαναν fist bump οι Σέρβοι λέγοντας orthodox brother 👊

O Ιταλός δε που ήμουν μαζί στο αμάξι, του είπαν I don't like Italians.

-Why απαντά ο Ιταλός

-WW2 Nazi 😂 αν και εννοούσε fascist! 

Είχα πεθάνει στα γέλια.

Τι να τους πεις όμως, μην μας κρατούσαν εκεί για ώρες καψονι.

Θα μου λείψεις ελληνική ταυτότητα! 😭😢

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Πόσα χρόνια την έχεις;Στα 15 χρόνια λήγει.

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΧΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

• Like 2
Δημοσ.

το deadline από την ΕΕ λήγει, η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί ASAP και οι πολίτες της να έχουν ταυτότητες με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει η ΕΕ.

το έργο έχει προϋπολογισμό 515 εκ Ευρώ και οι 2 κοινοπραξίες (από τις 5) που αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό έχουν υποβάλλει ένσταση και φυσικά η ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί.

https://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/nees-taytotites-pote-prepei-na-allaxoyme-amp-pos-tha-einai/amp/ 

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/48507_skliri-mahi-se-proskinio-kai-paraskinio-gia-ta-515-ekat-ton-neon-taytotiton?amp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Billi the Kid είπε

Ακόμα δεν το έβγαλαν και αρχίσανε τα λάθη.

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας αλλά στα Αγγλικά έχουμε αρχηγεία Ελληνικής Αστυνομίας...

Θα το βλέπει ο ξένος αστυνομικός και θα ρωτάει πόσα αρχηγεία έχουμε.

Μάθημα αγγλικών

https://www.btb.termiumplus.gc.ca/tpv2guides/guides/wrtps/index-eng.html?lang=eng&lettr=indx_catlog_h&page=96k4U5Ch5RvA.html

Headquarters can be used as a singular or a plural in writing and speaking

Επεξ/σία από kopap
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Billi the Kid είπε

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας αλλά στα Αγγλικά έχουμε αρχηγεία Ελληνικής Αστυνομίας...

αν εννοεις το headquarters ειναι σωστο,δεν υπαρχει headquarter,γραφεται παντα με s στο τελος,ειτε περιγραφει ενικο (το αρχηγειο) ειτε πληθυντικο (τα αρχηγεια).

• Like 4
Δημοσ.
16 minutes ago, dimzia72 said:

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΧΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

29 minutes ago, Basilhs23___ said:

Καλά αυτό το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει ποινή, αν δεν βγει κάποιο μέτρο που να σε αναγκάζει ή να σου δημιουργήσει κάποιο θέμα π.χ να πας σε δημόσια υπηρεσία και να σου πουν δεν την αναγνωρίζουμε γιατί έληξε, δεν θα ασχοληθώ.

Αν είναι να πρέπει να μας κυνηγούν και για τα πιο απλά ΟΚ. 

• Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, vagstef είπε

Μα είναι κρίμα να κουβαλάς πορτοφόλι μόνο και μόνο για μια γκουμουτσοταυτότητα. Δηλαδή και μικρό πορτοφόλι να έχεις για κάρτες δεν χωράει αυτό το παλιοχαρτο του μεσαίωνα 

Δίπλωμα οδήγησης ρε συ. Έχει ακριβώς την ίδια αξία σε θέμα ταυτοποίησης.

Προσωπικά την ταυτότητα την έχω παρατημένη σε ένα συρτάρι. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις την χρησιμοποιώ (αεροπορικό ταξίδι πχ). Για όλα τα άλλα δίπλωμα και είσαι κομπλέ.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Από μικρός πάντα είχα όνειρο αυτη την ψηφιακή ενοποίηση με λιγότερη γραφειοκρατεία. Δυστυχώς μεγαλώνοντας είδα ότι κάποιες ευκολίες γίνονται αντίπαλοι κάποιων ελευθεριών. Απλά δείτε την Κίνα με το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης. Κυριολεκτικά ό,τι κάνουν μπορεί έχει άμεσο αντίκτυπο στην υπόλοιπη ζωή τους, έχουν ένα Μεγάλο Αδελφό να τους παρακολουθεί, να τους τιμωρεί και να τους επιβραβεύει όταν είναι καλοί και υπάκουοι πολίτες. Μάλλον αυτή  η έξτρα ευκολία θα μας μειώσει την ελευθερία και ειδικά όσο το φυσικό χρήμα πάει προς σταδιακή κατάργηση. Με πρόσχημα την υγεία και την «κλιματική αλλαγή» εχούν να γίνουν πολλοί άσχημοι περιορισμοί στην ζωή. Απλά ας σκεφτούμε πώς θα αντιδρούσαμε αν μας έλεγαν το 2019 ότι θα χρειάζεται πιστοποιητικό για να πάς για καφέ και εμβόλια για να πας σε ταβέρνα.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Billi the Kid είπε

Μάλλον πήγες να πεις εξυπναδούλα και την πάτησες :)

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...