Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ulb είπε

Δεν ασχολούμαι στο ελάχιστο με την πολιτική αλλά ο κύριος Πιερρακάκης πραγματικά έχει εκσυγχρονίσει την Ελλάδα όσο κανείς! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

Άντε καλά ναι αυτός το έκανε μόνος του το είχε προσχεδιασμένο χρόνια ….

• Thanks 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Κααααλα…θα βγει πάλι η εκκλησία με τα λάβαρα και ούτε το 2030 δε θα δούμε καινούργιες ταυτότητες 

Δεν υπάρχει λόγος, αυτός που είχε κάνει την μ@λ... τότε δεν ζει πλεον ανάμεσά μας. 

32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και σκέψου οταν παντρευτείς να ψάχνουν πως θα κόψουν την γωνία.

Σε ποια δεκαετία ή μάλλον, σε ποιον αιώνα έχεις μείνει; Οι ταυτότητες έχουν σταματήσει να κόβονται τουλάχιστων εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες. 

29 λεπτά πριν, gbras είπε

Δυστυχως ομως εκσυγχρονιζει την γραφειοκρατια..

Γραφειοκρατία είναι να τρέχεις από υπηρεσία σε υπηρεσία να βρεις πως θα κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση, να μαζεύεις ένα σωρό χαρτιά από διάφορες υπηρεσίες για να βγάλεις μια άδεια ή ένα πιστοποιητικό. Το να κάνεις αυτά με την παντόφλα στο σπίτι σου πίνοντας το καφεδάκι σου είναι το αντίθετο της γραφειοκρατίας. 

• Like 9
Δημοσ.

εδω και δεκα χρονια περιμενουμε τις νεες ταυτοτητες και ακομα διαγωνισμος δεν εχει γινει. Ποιον κοροιδευουν και τι συμφεροντα εξυπηρετουν?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Σε ποια δεκαετία ή μάλλον, σε ποιον αιώνα έχεις μείνει; Οι ταυτότητες έχουν σταματήσει να κόβονται τουλάχιστων εδώ και τρεις τουλάχιστον δεκαετίες. 

Βάλε λίγο χιούμορ στην ζωή σου.Θα γίνει πιο ευχαριστη.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

ενώ στο ψηφιακό wallet που ανακοίνωσε ο Υπουργός θα υπάρχουν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης αλλά και η ταυτότητα.

Απλά...Οργασμός.

Μαζί με τα ψηφιακά πορτοφόλια που έχουμε ήδη για τις συναλλαγές, εύχομαι σύντομα να μην χρειάζεται να κουβαλάμε καν τα πορτοφόλια. Ούτε άγχος μην ξέχασες την ταυτότητα/δίπλωμα, ούτε άγχος μην στο κλέψουν/σου πέσει κάπου και τρέχα για να δηλώσεις νέες ταυτότητες,διπλώματα και κάρτες κτλ.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος και αν όντως γίνει εντός του 2022 η συγκεκριμένη υλοποίηση. Τότε θα μιλάμε για πραγματική πρωτοπορία σαν χώρα μιας και κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμα και σε "προχωρημένα" κράτη της Ε.Ε (ξαναλέω, αν δεν κάνω λάθος)

Τέλος, σχετικά με τις νέες ταυτότητες. Καλά τα λέτε ρε μάγκες αλλά κουράσατε. Σε αυτό το σημείο ελπίζω να κυκλοφορήσουν όσο είμαι ακόμα εν ζωή και δεν έχω πάει από βαθιά γεράματα (και φαντάσου είμαι και νέος ακόμα...)

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

φιλε, η λέξη φακέλωμα βγήκε όταν δεν υπήρχαν καν υπολογιστές

Επίσης βγήκε προ εποχής Social Media.

Τώρα ζούμε φοβερές στιγμές, με την Κυρά Μάρθα να βγαίνει στους δρόμους κατά του φακελώματος, αλλά ταυτόχρονα το Facebook/Instagram της έχει πάρει φωτιά με φωτογραφίες από το τι μαγείρεψε σήμερα, που πήγε χτες βόλτα το παιδί της, από ποια μαγαζιά ψωνίζει και φυσικά. Επ' ακριβώς σε ποια καταστήματα βγαίνει και τι ώρα.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Νομίζω ότι επίτηδες καθυστερούν τη νέα ταυτότητα. Κάπου είχα διαβάσει ότι ο Πιερρακάκης θέλει να υπάρχει ένας ενιαίος αριθμός και ένα δελτίο που να είναι όλα περασμένα μέσα. Ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, δίπλωμα κλπ. 

Αυτον τον ενιαιο αριθμό υποτίθεται θα τον κάλυπτε το ΑΜΚΑ.Ως και η Βουλγαρία έχει τέτοιο νούμερο και εμείς παλευουμε ακόμα  https://en.wikipedia.org/wiki/Unique_citizenship_number

• Like 4
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, epicouros είπε

Λογικα λήγει δυστυχώς κανεις δεν σε αναγκάζει να την αλλάξεις, π.χ. εγω με ταυτότητα που την εχω απο το γυμνάσιο εχω αγοράσει/πουλήσει αυτοκίνητο και εχω πουλήσει και διαμέρισμα, μόνο μια φορα σε ενα ΚΕΠ μου την είπαν για την ταυτότητα αλλά και παλι εκανα την δουλειά μου.

Ετσι κι εγω.... μόλις πήγα να παντρευτώ όμως... δεν μου έβγαζαν άδεια γάμου.... Το πήρα το "μήνυμα", μπας και τη γλύτωνα... αλλά που! Εβγαλα νέα..... 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βάλε λίγο χιούμορ στην ζωή σου.Θα γίνει πιο ευχαριστη.

Από χιούμορ άλλο τίποτα, αλλά το αστείο έχει νόημα όταν μπορούν να το καταλάβουν όλοι. Αν χρειάζεται πχ να εξηγείς στον άλλον ότι τα παλιά χρόνια στις ταυτότητες υπήρχε αναφορά για το αν είναι είσαι παντρεμένος ή όχι και πως οι γυναίκες μετά τον γάμο άλλαζαν επώνυμο και έπαιρναν του συζύγου και πως για να συμβούν αυτά μετά από τον γάμο οι παπάδες έκοβαν την γωνία της ταυτότητας τότε δεν είναι αστείο. Για να είναι αστείο πρέπει να μπορούν να το καταλάβουν οι περισσότεροι. Το: "Άντε να βρεθείς στην επαρχεία και να πέτυχεις αστυνομικό κοντά στην σύνταξη και να προσπαθείς να του εξηγήσεις πως του δείχνεις την ταυτότητα και όχι το κίνητο", είναι ένα αστείο που θα το καταλαβαίναν πιθανών περισσότεροι από το κόψιμο της ταυτότητας. 

• Like 5
  • Thanks 3
  • Confused 5
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, NickTG είπε

Υπάρχει ήδη νόμος που ορίζει κάθε πότε αλλάζεις την ταυτότητα. 

Καλά αυτό το ξέρω, αλλά δεν υπάρχει ποινή, αν δεν βγει κάποιο μέτρο που να σε αναγκάζει ή να σου δημιουργήσει κάποιο θέμα π.χ να πας σε δημόσια υπηρεσία και να σου πουν δεν την αναγνωρίζουμε γιατί έληξε, δεν θα ασχοληθώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...