Kostas75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Πριν μερικούς μήνες είχα δει κάπου μέσα στο Forum να δίνει κάποιος ένα link σε ένα site στο οποίο μπορούσες να δεις πόσα Watt τρφοδοτικό χρειάζεσαι ανάλογα το hardware που έχεις πάνω στο μηχάνημα σου. Μήπως λεχει κανείς ιδέα ποιο site ήταν;;; Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο τροφοδοτικό και το site αυτό ήταν αρκετά διαφωτιστικό στο σχετικό θέμα για να αποφα΄σισω τα Watt για το μηχάνημά μου και μετά βλέπουμε.. Αν κάποιος ξέρει με σώνει, καθώς επείγομαι για την αγορά καινούργιου τροφοδοτικού! Ευχαριστώ πολύ.
madsc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Αυτό εννοείς; http://www.jscustompcs.com/power_supply sc
Kostas75 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Ναι φίλε μου madsc! Αυτό ακριβώς το site εννοούσα! Σε ευχαριστώ πολύ. BTW γνωρίζεις κατά πόσο αξιόπιστο είναι; Εσύ προσωπικά έχεις κάποια γνώμη πάνω σε τροφοδοτικά για PC; Έχω το Zalman 400W, αλλά από τότε που έβαλα πάνω δεύτερη συστοιχία RAID (είχα ήδη μία!), οπότε έχω και 4 σκληρούς πάνω στο σύστημα, ακούω ένα ήχο πιστεύω από τη παροχή ρεύματος, που έρχεται κατά κύματα και με έχει ανησυχήσει. Κάτι σαν να πιέζεται μάλλον το τροφοδοτικό κατέληξα, αφού όταν έχω μόνο τη μία συστοιχία RAID και αποσυνδέσω την δεύτερη, τότε ο θόρυβος υποχωρεί αρκετά, σχεδόν δεν ακούγεται θα έλεγα. Στο site τώρα, βάζοντας ότι έχω πάνω στο μηχάνημα, μου λέει ότι χρειάζομαι 498 Watts! Οπότε λέω να πάρω ένα 520 Watts μήπως βρω την ησυχία μου. Είναι και ακριβά τα πολύ καλα τροφοδοτικά βέβαια. Για τα Herolchi τι πιστεύεις; Γενικά και εκτός του madsc, οποιοσδήποτε έχει να μου προτείνει κάτι θα είναι χρήσιμη πληροφορία για να αποφασίσω τι θα πάρω. Μη μου πείτε τίποτα τρελά τροφοδοτικά που δεν έχουν ανεμιστήρες και κοστίζουν 300 Ευρώ! Με ενδιαφέρει βέβαια να είναι ήσυχο αν γίνεται αλλά μη τρελαθούμε κιόλας! Δε θα ξοδέξουμε και μια περιουσία για τροφοδοτικό! Οπότε περιμένω λογικές προτάσεις. Ευχαριστώ πολύ.
Narayan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Please Note: The Wattages listed below are maximum potential wattages for each item. The total amount this calculator figures is for all devices running at peak utilization. It is important to bear in mind that this amount will never be reached under typical operation. However we feel that this tool will give you a better idea of how much power your system will need. After all when it comes to power, it is better to be safe than sorry. Με άλλα λόγια αυτό που σου δίνει το site είναι η μέγιστη ισχύς που θα καταναλώσουν οι συσκευές στο PC σου, αν δουλεύουν όλες ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι μάλλον απίθανο να συμβεί οπώτε και με μικρότερο τροφοδοτικό θα είσαι καλυμμένος. Να έχεις υπόψιν πως η ονομαστική ισχύς που δίνει ο εκάστοτε κατασκευαστής δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα. Γι' αυτό υπάρχουν τροφοδοτικά 550W με €60 και αντίστοιχα με πάνω από €120...
madsc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Τί να σου πώ, απλά το έχω στα favorites μου αυτό το site. Σαν αξιόπιστη μέθοδο άλλη πέρα από μηχάνημα με μεταβλητές αντιστάσεις κ πολύμετρα δεν εμπιστεύομαι. Το εν λόγω site είναι μια αρκετά καλή μέθοδος να πάρεις χοντρικά μια ιδέα περί psu, και όλα αυτά σε περίπτωση που οι εν λόγω κατασκευαστές είναι έντιμοι με τα specs που αναφέρουν στις συσκευές τους. Με νόμιμες αποκλίσεις 3-5% δηλ βασισμένες στις ανοχές των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούν κ όχι αποκλίσεις 30-50% Επειδή είναι δύσκολο να φτιάξετε εργαστηριακά μηχανήματα μεταβλητών αντιστάσεων για 30-35Α σπίτι σας, μία μπακαλίστικη μέθοδος που μπορείτε να τεστάρετε ένα psu σπίτι σας, είναι με κάποιο ψηφιακό όργανο θερμοκρασίας. (π.χ. πολύμετρο με σένσορα θερμοκρασίας) Κ εξηγούμε συνοπτικά: Η ιδέα είναι πως όταν ένα τροφοδοτικό δουλεύει στο 50% της ισχύος που μπορεί να αποδώσει, η ψύκτρα του θα έχει x θερμοκρασία. Όταν το ίδιο psu - με ίδια ambient temp - δουλέψει στο 60% η θερμοκρασία του θα είναι x + 3C για παράδειγμα, στο 70% x + 6C κοκ. Όταν φτάσει να δουλεύει κοντά στο 100% της ισχύος του, ευφημολογώντας, η θερμοκρασία δεν θα είναι x + 20C για παράδειγμα αλλά x+50 C. To θεωρητικό όριο είναι η θερμοκρασία που αναγράφεται στους πυκνωτές που φοράει το psu σας, που πρακτικά δεν θα τη φτάσει ποτέ καθώς θα μπεί το κύκλωμα προστασίας "εν δράσει", και θα κλείσει το τροφοδοτικό. Ωραία τώρα μάθαμε πως το psu μας δουλεύει στα όρια του, αλλά τί μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Στην ουσία για να πάρουμε ισχύ από ένα τροφοδοτικό χρειαζόμαστε χώρο, κ αυτός είναι ο κύριος λόγος που στα pc χρησιμοποιούντε switch psu κ όχι με μετασχηματιστές ισχύος. Οπότε ή απλά περνάμε σε ένα καλύτερο τροφοδοτικό στο κλασσικό μέγεθος (ακριβή λύση συνήθως), ή βάζουμε ένα μεγαθήριο απέξω από το pc (πράγμα όχι βολικό), ή απλά αν έχουμε αρκετό χώρο στο case μας βάζουμε κ 2ο psu. Η συνδεσμολογία είναι ιδιαίτερα απλή μεταξύ τους κ τα οφέλη πολλά, σε ρεύματα όπως και σε θερμοκρασίες. Προσωπικά αν ήταν να δώσω 150-200€ για psu, θα προτιμούσα να κρατήσω το υπάρχον 400W π.χ. να πάρω νέο ευρύχωρο case όπως και ένα 2ο psu 300W, μοιράζοντας τις συσκευές μου κ στα 2. Όπως και να έxει 1 psu δεν μπορεί να συγκριθεί με 2 (400W+300W) ούτε σε ρεύματα, ούτε σε θερμοκρασίες ούτε σε ησυχία. sc edit: Πάλι δοκίμιο έγραψα μαμώ την πάρλα μου.
GP Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Den kserw an se voithaei alla emena to site mou deixnei oti thelw psu me 471watt kai xrhsimopoiw ena 350 xwris kanena apolytws provlhma.
CyberWalker Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Για εμένα πάλι λέει 507 Watts... Προσωπικά πάντως έχω βάλει 2 τροφοδοτικά επάνω 350+350 (το ένα Herolchi) Ωστόσο, το μηχάνημά μου δουλεύει και χωρίς τη προσθήκη του δεύτερου τροφοδοτικού. Ο λόγος είναι προφανής! Δε δουλευόυν τα πάντα ταυτόχρονα όπως είπε και ο madsc. Το πρόσθεσα ωστόσο γιατί δε θέλω να λειτουργεί οριακά, να ζεσταίνεται ή και να υπολειτουργεί ενίοτε το ένα μοναχό του. Επίσης αποτελεί και προληπτικό μέτρο καθώς ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα προλάβουμε την μελλοντική αστοχία κάποιου εκ των δύο. Έτσι προτίμησα το ζευγάρι για θέμα οικονομίας, αξιοπιστίας και ασφάλειας δεδομένων.
madsc Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δε δουλευόυν τα πάντα ταυτόχρονα όπως είπε και ο madsc. Εε ψιτ, ο Narayan το είπε :wink: sc
Kostas75 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Έχω και εγώ δεύτερο τροφοδοτικό 350W αλλά δεν έχω χώρο στο case ώστε να το τοποθετήσω όπως και οι περισσότεροι πιστεύω εκτός και αν έχει κάποιος case για server! Έχω αρκετα καλό case για το οποίο έχω επενδύσει αρκετά χρήματα (Thermaltake Xaser III - V2000A). Αλλά χώρο για δεύτερο τροφοδοτικό ακόμη και αυτό δεν έχει. Οπότε η λύση των δύο τροφοδοτικών δεν είναι και πολύ πραγματοποιήσιμη στις περισσότερες περιπτώσεις! Έστι γυρίζουμε πάλι στην ερώτηση ποιο τροφοδοτικό να προτιμήσουμε από άποψη Watts αλλά και κυριότερα από άποψη μάρκας. Τι λέτε για τα: -Antec True Power 550 Watts -Herolchi 520 Watts -Enermax 520 Watts(? δεν είμαι σίγουρος για τα Watts) Περιμένω προτάσεις! Ευχαριστώ.
CyberWalker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 ΟΚ, ο Narayan... :roll: Kostas75, το ξέρω το case σου. Δεν είναι απλά καλό, είναι γαμάτο. Αλουμίνιο, ε; Ωστόσο δεν είναι full tower και έτσι δεν έχει χώρο πράγματι. Πάντως και χώρο να είχες το κολλητήρι και τα modαρισματα δεν τα γλύτωνες! Για να σου πούμε γνώμες πρέπει να μας πεις σε τι τιμές τα βρίσκεις τα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.