Antonie Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Ειμαι 27 ετών και ηθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και να δώσω μία σπιθαμή θάρρους σε όσους έχουν αποφασίσει να ζήσουν κατώτερη ποιότητα ζωής μη κάνοντας επέμβαση εάν αυτή χρειάζεται. Έκανα 2 επεμβάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο διότι στην πρώτη δεν πρόσεξα τις πρώτες μέρες. Ανέβαινα σκάλες, δεν σηκωνομουν σωστά απο το κρεβάτι, δεν ξαπλωνα και δεν άλλαζα πλευρό σωστά με αποτέλεσμα να χρειαστώ 2η επέμβαση. Ενα βράδυ ξύπνησα από οξύ πόνο στην ουρίτσα και δεν μπορούσα να περπατήσω. Έπαθα επιπλοκή, διαρροή ΕΝΥ (εγκέφαλο νωτιαίου υγρού). Από τότε έχουν περάσει 5 μήνες από την 2η επέμβαση και έχω συχνή επικοινωνία με τους 2 γιατρούς μου. Τον νευροχειρουργο που με χειρουργησε και τον ορθοπεδικο που μου πρότεινε να χειρουργηθω. Η δουλειά μου είναι καθιστική σε γραφείο και γι αυτό κάθε μέρα πηγαίνω για περπάτημα, τον τελευταίο μήνα κάνω γρήγορο περπάτημα. Έχω ξεκινήσει πάλι γυμναστικη επειδή μου το επέτρεψαν και οι δύο γιατροί. Κάνω κάθε 2 μέρες κοιλιακούς και ραχιαιους. Επίσης ξεκινησα γυναικεία push ups σε σανίδα με λαβές έτσι ώστε να δυναμώσω για να πάω σε κανονικά. Κάνω λάστιχα για ενδυνάμωση δικεφάλων στα χέρια. Σύντομα θα αγοράσω κιλά για τα πόδια στο γρήγορο περπάτημα και θα ξεκινήσω μονόζυγο και διζυγο. Πριν την γυμναστική δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε λίγα ψώνια από το σούπερ μάρκετ χωρίς να έχω ενοχλήσεις που πρέπει να ξαπλώσω για να μου περάσουν. Από τότε που ξεκίνησα την γυμναστική όλο και περισσότερο βάρος μπορώ να σηκώσω χωρίς να με ενοχλεί καθόλου. Έχω αρχίσει να παίρνω τη ζωή μου πίσω σιγά σιγά, κάθε μέρα νιώθω πιο δυνατός. Το μόνο που μου είπαν να αποφύγω την υπόλοιπη ζωή μου είναι η άρση μεγάλου βάρους με τη μέση, πιο συγκεκριμένα σκυφτός. Ότι βάρη σηκώνω θα πρέπει να είναι με τα πόδια λυγισμένα και ίσιο κορμό. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από Antonie 3 1
Tommygre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σπονδυλοδεσια στον 04-05 απο το 2010, με πολυετεις φυσιοθεραπειες σε αθλιατρους/πρακτικους, αντιφλεγμονοδεις ενεσεις στον σπονδυλο κλπ φαρμακα σαν καραμελες πριν την επεμβαση. Αυτο που με εσωσε ηταν η επεμβαση, μιας και οσες ασκησεις και κιλα να ειχα χασει, μετα απο λιγη ορθοστασια, μουδιαζε ολο το δεξι ποδι. Σαφως και η καλυτερη ασκηση, ειναι το ελευθερο κολύμπι και το ιπτιο. Να γραφτεις σε ενα κολυμβητριο και να πάρεις κοφτα βατραχοπεδιλα, και θα κανεις ιπτιο με σανιδα μπροστα στο στηθος σου και θα δεις την διαφορα μετα. Ειναι η καλυτερη ενδυναμωση των ραχιαιων με διαφορα. Πηγαινω γυμναστηριι και ασχολουμαι με το bodybuilding πανω απο 20 χρονια και αυτο που προτεινω ειναι να κανεις ασκησεις απο αυτα τα δυο καναλια. https://youtube.com/user/GuerrillazenFitness https://youtube.com/c/Fitness4BackPain Γενικα, να εστιασεις αρκετα σε ασκησεις απελευθερωσης και ενδυναμωσης των μηριαιων δικεφαλων. Οι οπισθιοι μηριαιοι και οι γλουτοι παιζουν τον σημαντικοτερο λογο στην υποστηριξη και ορθη σταση της σπονδυλικης στηλης. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από Tommygre 4
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Σπονδυλοδεσια είχα κάνει το 99, για άλλους λόγους. Δύσκολο χειρουργείο με υψηλό ρίσκο παρενεργειων αν δεν είναι καλός ο γιατρός. Ευτυχως δεν προέκυψε πρόβλημα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 51 λεπτά πριν, Tommygre είπε Σπονδυλοδεσια στον 04-05 απο το 2010, με πολυετεις φυσιοθεραπειες σε αθλιατρους/πρακτικους, αντιφλεγμονοδεις ενεσεις στον σπονδυλο κλπ φαρμακα σαν καραμελες πριν την επεμβαση. Αυτο που με εσωσε ηταν η επεμβαση, μιας και οσες ασκησεις και κιλα να ειχα χασει, μετα απο λιγη ορθοστασια, μουδιαζε ολο το δεξι ποδι. Σαφως και η καλυτερη ασκηση, ειναι το ελευθερο κολύμπι και το ιπτιο. Να γραφτεις σε ενα κολυμβητριο και να πάρεις κοφτα βατραχοπεδιλα, και θα κανεις ιπτιο με σανιδα μπροστα στο στηθος σου και θα δεις την διαφορα μετα. Ειναι η καλυτερη ενδυναμωση των ραχιαιων με διαφορα. Πηγαινω γυμναστηριι και ασχολουμαι με το bodybuilding πανω απο 20 χρονια και αυτο που προτεινω ειναι να κανεις ασκησεις απο αυτα τα δυο καναλια. https://youtube.com/user/GuerrillazenFitness https://youtube.com/c/Fitness4BackPain Γενικα, να εστιασεις αρκετα σε ασκησεις απελευθερωσης και ενδυναμωσης των μηριαιων δικεφαλων. Οι οπισθιοι μηριαιοι και οι γλουτοι παιζουν τον σημαντικοτερο λογο στην υποστηριξη και ορθη σταση της σπονδυλικης στηλης. Μετά την επέμβαση τι κάνεις με το bodybuilding και τα βάρη? Δηλαδή με καθίσματα άρσεις κλπ. Μπόρεσες να επανέλθεις στα ίδια ή έστω με λιγότερα κιλά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις