Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα της τελευταίες ημέρες έχω ένα πρόβλημα .ο υπολογιστής μου έδειχνε blue screen με error management.καθως δεν πίστευα πως μπορεί να είναι η ραμ γιατί ο υπολογιστής ούτε χρόνο δεν έκλεισε έκανα φορματ μέχρι που συνέχισε να το κάνει .είπα να δοκιμάσω μήπως χάλασαν οι ραμ όντως τόσο γρήγορα .και έτρεξα memtest κατεύθειαν πέταγε σφάλματα σε σημείο να μην τελειώνει όλο το τεστ και να μου δείχνει fail.να προσθέσω πως ο επεξεργαστής είναι ryzen 3600 motherboard:msi b550 tomahawk.        Ram: gskill trident Neo 

Της έτρεχα μόνιμα με xmp 3600 τα σφάλματα τα βγάζει ακόμα και το xmp on και off ακόμα και με το ένα dimm .

Θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως υποδεικνύει πρόβλημα στης ραμ οι φωτογραφίες που θα προσθέσω αλλιώς θα έπρεπε να δείχνει 0 errors σωστά;

Και η τελευταία ερώτηση μου είναι πως της έχω πάρει από μαγαζι στο Σκρουτζ ούτε χρόνο δεν έχουν κλείσει με την απόδειξη αγοράς μπορούν να με καλύψουν; 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

https://ibb.co/kg3sT58

IMG_20211205_132302.jpg

IMG_20211205_013257.jpg

Επεξ/σία από kagkouras
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Στα 2.133 με 1,2V;

Με το ένα dimm κλείνω το xmp οπότε τρέχουν στης εργοστασιακές ταχύτητες και τα volt γενικά δεν τα πειράζω καθόλου στα auto τα έχω .γενικά δεν είχα πιο παλιά πρόβλημα και έτσι που της είχα.τωρα έχει κάποιες βδομάδες με έχει τρελάνει στα bsod memory management

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να πω;... Να χάλασαν και οι δύο μου φαίνεται λίγο περίεργο.

26 λεπτά πριν, kagkouras είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως υποδεικνύει πρόβλημα στης ραμ οι φωτογραφίες που θα προσθέσω αλλιώς θα έπρεπε να δείχνει 0 errors σωστά;

Σωστά!

26 λεπτά πριν, kagkouras είπε

τις έχω πάρει από μαγαζι στο Σκρουτζ ούτε χρόνο δεν έχουν κλείσει με την απόδειξη αγοράς μπορούν να με καλύψουν; 

Λογικά ναι, αλλά αν δεν είναι αυτές το πρόβλημα αλλά το κύκλωμα της μητρικής ή ο controller του επεξεργαστή;

Για να δούμε τι θα προτείνουν άλλα μέλη.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τι να πω;... Να χάλασαν και οι δύο μου φαίνεται λίγο περίεργο.

Σωστά!

Λογικά ναι, αλλά αν δεν είναι αυτές το πρόβλημα αλλά το κύκλωμα της μητρικής ή ο controller του επεξεργαστή;

Για να δούμε τι θα προτείνουν άλλα μέλη.

Μάλιστα εύχομαι να μην είναι κάτι τέτοιο είναι κρίμα ούτε χρόνο δεν τον έχω φτιάξει.μπορω κάπως να κάνω ένα διαγνωστικό σε αυτά να δω ;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό ποιό είναι;

Όλο το build είναι ενός έτους;

Για αρχή θα πρότεινα να βάλεις τις μνήμες σε πιο χαμηλή ταχύτητα μήπως υπάρχει εκεί πρόβλημα. Είναυ σύνηθες να παίζουν σφάλματα σε amd πλταφόρμα αν και δεν είναι σύνηθες σε msi mobo καθώς θεωρούνται άριστες σε αυτόν τον τομέα.

Ξεκινάς να δεις αν σταματήσουν τα προβλήματα σε χαμηλότερα timings. Αν στρώσει ή συμβιβάζεσαι ή αρχίζεις να ψάχνεσαι για bios update.

Δημοσ.

Έχω βάλει τα 2 πιο καινούργια bios τα ίδια και τα 2.της ραμ της έβαλα και σε πιο χαμηλή ταχύτητα σε 2933 πάλι τα ίδια.ολο το build είναι ενός έτους τα πήρα και τα έστησα και δεν είχα πρόβλημα ποτέ απλά τώρα 2 βδομάδες μου τα κάνει αυτά.

Το τροφοδοτικό μου είναι το Corsair RMx 2018 Series RM650x 650W Full Modular 80 Plus Gold

Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση.

Το χειρότερο είναι οτι από την στιγμή που έχεις στήσει μόνος σου θα πρέπει να βρεις τον "φταίχτη" πριν μπορέσεις να απευθυνθείς κάπου.

Το τροφοδοτικό είναι από τα καλά και αν δεν έχεις πέσει στην περίπτωση, έχει μικρές πιθανότητες να σου δημιουργεί αυτό το  πρόβλημα.

Θα πρέπει να δοκιμάσεις το hardware ένα προς ένα να δεις τι δημιουργεί το πρόβλημα.

Έχεις κάνει κανά καλό καθάρισμα στον πύργο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον καθαρίζω μια φορά την βδομάδα τον πύργο γιατί έχω θέμα να είναι στην πένα.οπως είπα και πιο πρίν 2 βδομάδες τώρα τα κάνει αυτά αν είχε πρόβλημα εξαρχής θα το έκανε με το που τον έστηνα.καθως δεν είναι ο πρώτος που έχω φτιάξει δεν λέω πως είμαι αλάνθαστος αλλά φαντάζομαι όταν υπάρχει ένα πρόβλημα στο στήσιμο φαίνεται από την αρχή .

Επεξ/σία από kagkouras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...