Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά ! 
Σκέφτομαι σοβαρά να επινοικίασω ένα διαμέρισμα ώστε να το εκμεταλλευτώ τουριστικά.

Απλώς επειδή είμαι άσχετος με τον χώρο θα ήθελα βοήθεια από κάποιον που είναι οικοδεσπότης σε αυτές τις πλατφόρμες να μου εξηγήσει τα βήματα από την αρχή έως την στιγμή που θα καλησπερίσει τον πρώτο του πελάτη.

Π.χ το ξεκινάς ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ατομική επιχείρηση ;

Πόση είναι η φορολογία ;

ο φόρος Εισοδήματος ;

στο μισθωτηρίο με συμφέρει να μπει όλο το ποσό που το ενοικιάζω ή χαμηλότερο ; 

Οποίος-α έχει την διάθεση, ας βάλει μια ζέστη σοκολάτα για συντροφιά και να κάτσει να με βοηθήσει 😁

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!

Δημοσ.

Θα googlaρεις τη φορολογια της βραχυχρονιας μισθωσης ακινητων, τις προμηθειες του booking,airbnb, και θα σκεφθεις τι αλλα εξοδα θα εχεις π.χ. λογαριασμοι ρευματος, επιπλωση του ακινητου, καθαριοτητα, ατομο να δινει κλειδια κλπ. Μη διανοηθεις οτι δε θα δηλωσεις κρατηση που εχει γινει και πληρωθει μεσω των παραπανω πλατφορμων, θα στη σφυριξει η ααδε. Αν το ακινητο δεν ειναι σε τουριστικη περιοχη, δυσκολα θα βγαλεις χρηματα.

Δημοσ.

Θα νοικιάσεις διαμέρισμα για να το κάνεις airbnb ,πόσο σίγουρο ότι θα βρεις ιδιοκτήτη που θα δεχτεί;

3 ώρες πριν, pizzelli είπε

Γεια σας παιδιά ! 
Σκέφτομαι σοβαρά να επινοικίασω ένα διαμέρισμα ώστε να το εκμεταλλευτώ τουριστικά.

Απλώς επειδή είμαι άσχετος με τον χώρο θα ήθελα βοήθεια από κάποιον που είναι οικοδεσπότης σε αυτές τις πλατφόρμες να μου εξηγήσει τα βήματα από την αρχή έως την στιγμή που θα καλησπερίσει τον πρώτο του πελάτη.

Πόση είναι η φορολογία ;

ο φόρος Εισοδήματος ;

Οποίος-α έχει την διάθεση, ας βάλει μια ζέστη σοκολάτα για συντροφιά και να κάτσει να με βοηθήσει 😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Θα νοικιάσεις διαμέρισμα για να το κάνεις airbnb ,πόσο σίγουρο ότι θα βρεις ιδιοκτήτη που θα δεχτεί;

Έχω βρει ήδη το σπίτι και το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης, για αυτό και θα το πληρώνω περισσότερο από το φυσιολογικό.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pizzelli είπε

Έχω βρει ήδη το σπίτι και το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης, για αυτό και θα το πληρώνω περισσότερο από το φυσιολογικό.

Είναι επιπλωμένο ?

6 ώρες πριν, pizzelli είπε

Γεια σας παιδιά ! 

Πόση είναι η φορολογία ;

ο φόρος Εισοδήματος ;

Γιατί λες να επινοικιασεις και όχι να ενοικιάσεις ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Είναι επιπλωμένο ?

Γιατί λες να επινοικιασεις και όχι να ενοικιάσεις ?

Ναι είναι επιπλωμένο.

Ισως δεν το διατύπωσα σωστά, εννοούσα να το νοίκιασω με δυνατότητα επινοικίασης.

Έτσι και αλλιώς δεν είναι αυτό όμως το κεντρικό θέμα guys, όπως έχω πει και παραπάνω θέλω κάποιον που κάνει αυτή την δουλειά να με βοηθήσει για τα πρώτα βήματα.

Όποιος δεν μπορεί ας προσπεράσει το θέμα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, efo355 είπε

Καλησπέρα εγώ ασχολούμαι τι θα ήθελες να μάθεις;

Έλα φίλε. 
Σε ευχαριστώ πολύ.

θα νοικιασω ένα σπίτι κανονικά για να το εκμεταλλευτώ τουριστικά.

θα το ανεβασω στο Airbnb.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι ποιες οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνω.

το ξεκινάω ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως ατομική επιχείρηση ; 

Σε ποιες υπηρεσίες πρέπει να πάω για να είμαι καθόλα νόμιμος και να ξεκινήσω να το δουλεύω ;

ποιος ο φόρος που θα πληρώσω από του τζίρου και ποιος ο φόρος εισοδήματος ;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pizzelli είπε

το ξεκινάω ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως ατομική επιχείρηση ; 

τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο κεφάλι σου. Αυτό που θα έπρεπε να ρωτάς είναι αν το ξεκινάς ως ιδιώτης ή ως επαγγελματίας.

Για να σου απαντήσω θα πρέπει να ξέρω αν έχεις ενοίκια από αλλού, που βρίσκεται το ακίνητο που θέλεις να νοικιάσεις....

Πάντως το ότι ξεκινάς με επινοικίαση λογικά πας για επιχείρηση

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, efo355 είπε

τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο κεφάλι σου. Αυτό που θα έπρεπε να ρωτάς είναι αν το ξεκινάς ως ιδιώτης ή ως επαγγελματίας.

Για να σου απαντήσω θα πρέπει να ξέρω αν έχεις ενοίκια από αλλού, που βρίσκεται το ακίνητο που θέλεις να νοικιάσεις....

Πάντως το ότι ξεκινάς με επινοικίαση λογικά πας για επιχείρηση

Οκ, λοιπόν το διαμέρισμα βρίσκεται στην Μύκονο.

Προσωπικά δεν νοικιάζω σπίτι σε κάποιον άλλον εάν είναι αυτό που με ρωτάς.

Στο όνομα μου έχω μόνο το συμβόλαιο του σπιτιού που ενοικιάζω για να μένω εγώ προσωπικά.

Δημοσ.

αν δεν το επιπλωσεις καλα δεν θα πιασει τιποτα ,αυτα που πιανουν καλες τιμες ειναι στην χωρα,σε περιπτωση που ειναι σε μετρια κατασταση θα πρεπει να το ανακαινισεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sintalkas είπε

αν δεν το επιπλωσεις καλα δεν θα πιασει τιποτα ,αυτα που πιανουν καλες τιμες ειναι στην χωρα,σε περιπτωση που ειναι σε μετρια κατασταση θα πρεπει να το ανακαινισεις

Είναι μια χαρά το σπίτι φίλε γιατί δουλεύει Airbnb τόσα χρόνια έτσι και αλλιώς απλώς η σπιτονοικοκυρά θέλει να το δώσει γιατί έχει και άλλες επιχειρήσεις και δεν προλαβαίνει.

Δημοσ.

τοτε καλη δουλεια ,ελπιζω να σαι καλος στα ιντερνετικα,εγω στην θεση σου αφου θα εκανα ενα συμβολαιο για τχ 3 χρονια θα ανοιγα μια ατομικη επισχειρηση στο ονομα μου.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, sintalkas είπε

τοτε καλη δουλεια ,ελπιζω να σαι καλος στα ιντερνετικα,εγω στην θεση σου αφου θα εκανα ενα συμβολαιο για τχ 3 χρονια θα ανοιγα μια ατομικη επισχειρηση στο ονομα μου.

Ναι σκέφτομαι να το ζητήσω μίνιμουμ για 3 χρόνια.

Ειμαι πολύ καλός στα ιντερνετικα και δουλευω Φούλ με τουρίστες απλώς από άλλο επάγγελμα.

Είναι κάτι καινούργιο για μένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το βασικό σου επάγγελμα είναι φουλ ένσημα τότε θα καλύπτεις το δεύτερο π θα ανοίξεις...άρα θα γλυτώσεις πόσο εφκα

Φόροι κλιμακωτά ανάλογα έσοδα...γοογλαρε φορολογία airbnb .

Υποτιθεται κάποια στιγμή θα εβαζαν φρένο με Μαξ 90κρατησεις τον χρόνο...

Να υποθέσω πως άλλα ατομα θα το τρέχουν εκεί?καθαρισμούς ,κλεισίματα μεταφορών ,check in/out , προμήθειες

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...