Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να αλλάξω το μοτέρ σε citroen saxo 1.1 κι να βάλω 1. 4 ή 1.6. Έχει κάνει κανένας την μετατροπή εδώ που να ξέρει πόσο θα κοστίσει πάνω κάτω γιατί ο κάθε μάστορας λέει τα δικά του. Ευχαριστώ 

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο φθηνα θα σου ερθει να πουλησεις το 1.1 και να παρεις ενα 1.4 -1.6, εξαρταται και από τη κατάσταση που ειναι το δικο σου... Μπορει και να σου ερθει με μηδεν κόστος.

Βάλε  στην εξισωση και τα τρεχαματα να δηλωσεις την αλλαγη κυβισμου σε ΚΤΕΟ και εφοριες κλπ .....

Το να δωσεις λεφτα για να "αναβαθμισεις" αυτοκινητο 20-25 ετων το θεωρω λάθος κινηση .... Από την αλλη μερια,  δικά σου λεφτα ειναι ότι θελεις τα κανεις...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το να πας απ' το 1.1 στο 1.4 με τα 75 άλογα δεν έχει νόημα. Πήγαινε στο 1.6 vts με τα 120. Αλλά εκτός από μηχανή θα χρειαστούν και άλλα. 

Οπότε όπως είπε και ο φίλος από πάνω, πούλα το και πάρε το 1.6 έτοιμο, που έχει και τα φουσκώματα, ζαντολάστιχα κλπ

Δημοσ.

κλασικος πιτσιρικας κοντρακιας. και κομητης. που νομιζει οτι με ενα αυτοκινητο των 300€ θα βαλει και μια μηχανη των 200€ και θα κοντραρει στα ισια αλλα αυτοκινητα των 50000€. αλλα δεν ξερει ο καψερος. μαζι με το μοτερ χρειαζονται αλλαγη και ενα σωρο αλλα πραγματα που και θα κοστισουν πολλα χρηματα και ακρη δεν θα βρει.

φιλε σαν συμβουλη σου το λεω. ασε το αυτοκινητακι που εχεις ετσι η παρε ενα αλλο για να κανεις την δουλεια σου. οδηγησε προσεκτικα για να μην κλαιει η μανουλα σου. το ξερω οτι το γκαζι ειναι γλυκο αλλα πρωτα απο ολα σκεψου τις συνεπειες. μια επισκεψη στο κατ θα σε συνετισει. καλους δρομους και κυριως προσεκτικους.

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

ψάχνω να βρω πιο fail κίνηση από αυτή αλλα δυσκολεύομαι.

Ρε φίλε το έχω καψουρα το αμαξάκι μου δεν μπορώ να το δώσω κι να πάρω άλλο... Μόνος το σουλουπωσα του έφτιαξα τον ήχο μόνος μου, πέρασα ζελατίνες στα παράθυρα απλά θα ήθελα να είχα λγ γκάζι παραπάνω... Δεν έχω κανένα παράπονο από το μοτέρ 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Bevla είπε

Ρε φίλε το έχω καψουρα το αμαξάκι μου δεν μπορώ να το δώσω κι να πάρω άλλο... Μόνος το σουλουπωσα του έφτιαξα τον ήχο μόνος μου, πέρασα ζελατίνες στα παράθυρα απλά θα ήθελα να είχα λγ γκάζι παραπάνω... Δεν έχω κανένα παράπονο από το μοτέρ 

Μετά απο 20 χρόνια τι μοτερ θα βρεις;Ποσο ταλαιπωρημένο θα είναι;Επίσης θες και αναρτήσεις και φρένα .

Εγω το βλέπω σαν να πετάς τα λεφτά σου.Αλλά είναι δικά σου λεφτά.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Bevla είπε

καλά όλα αυτά αλλά δεν έχει νόημα να το κάνεις. Κάτσε λίγο και σκέψου πρακτικά. Θα πετάξεις τα λεφτά σου. Καλύτερα να τα κρατήσεις για επόμενο αυτοκίνητο.

Αφού δεν έχεις παράπονο όπως λες, μείνε έτσι. Όπως έγραψε και ο απο πάνω, τι μοτερ θα βρεις; 20ετίας; Το εμπιστεύεσαι; Για να κερδίσεις τι; 2 άλογα και μισό μουλάρι;

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ ήθελα να γίνω πυρηνικός φυσικός. Τελικά δεν τα κατάφερα. Κράτησε τα χρήματα σου. Σταμάτησε να βλέπεις το αμάξι μόνο για φτιάξιμο κτλ. Το αμάξι έχει περιφερειακά συστήματα που κάθε χρόνο θέλουν αλλαγή. Αλλιώς γίνεσαι επικίνδυνος για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό σου. Αγάπησε το αμάξι σου για αυτά που σου προσφέρει. Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες αμορτισέρ πότε άλλαξες φρένα; Έβαλες λάστιχα χειμερινά το χειμώνα; Επένδυσε να σε πάει κάπου και να είναι ασφαλές. Μην κοιτάς το πρόσκαιρο. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Bevla είπε

Θα ήθελα να αλλάξω το μοτέρ σε citroen saxo 1.1 κι να βάλω 1. 4 ή 1.6. Έχει κάνει κανένας την μετατροπή εδώ που να ξέρει πόσο θα κοστίσει πάνω κάτω γιατί ο κάθε μάστορας λέει τα δικά του. Ευχαριστώ 

Ειχα κανει το 2005 την ιδια ακριβως μετατροπη (απο 1.1 σε 1.4), επειδή είχε κάψει φλάτζα και το να μπει η 1.4 μου ειχε βγει καπου 50-100 παραπανω απο το να φτιαχτει η 1.1...οποτε η επιλογη ηταν ευκολη. 

Στο ΚΤΕΟ δεν το ειχαν δει ποτε και απο το συνεργειο επισης με ειχαν διαβεβαιωσει πως δεν φαινεται πουθενα η αλλαγη σε αυτα τα μοτερ (ξαδερφος ο μηχανικος), σε αντιθεση με ενα αλλο αυτοκινητο μας που ειχαμε αλλαξει (παλι λογω φλατζας) απο 1.4 σε 1.6 και εκει το ειδαν αμεσως στο πρωτο ΚΤΕΟ που περασε μετα την αλλαγη και αλλαξαμε την αδεια. Το σαξακι περνουσε παντα αερα, χωρις κανενα προβλημα. 

Εγω βεβαια ηδη το ειχα ηδη χαμηλωμενο και με αμορτισερ bilstein sprint (τα κιτρινα).

Εσυ θες να το κανεις λογω καποιου προβληματος ή απλα για να κανεις τη μετατροπη; αν ειναι για το δευτερο...ποιος ο λογος να μπεις στα εξοδα; για 15 αλογα διαφορα (βεβαια παιζουν καποιο ρολο, ειδικα αν εχει κι εσενα air condition);

• Like 2
Δημοσ.

Αν το μοτέρ έχει πρόβλημα καίει λάδια η είναι φλατζαρισμενο βάζεις το 1.4 χωρίς σκέψη

Σε περίπτωση που το μοτέρ σου είναι σε καλή κατάσταση δεν πειράζεις τίποτα!

Δημοσ.

Και δε το τουρμπιζεις?

Η ακομα καλυτερα πετα και κομπρεσορα πανω.Ιδια τα εξοδα,μεγαλυτερα τα οφελη!

Και μη πειραξεις φρενα εννοειται,δε χρειαζεται,ειχε καλα το σαξο.

ΥΓ.Προφανως καταλαβαινετε το υφος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Και δε το τουρμπιζεις?

Η ακομα καλυτερα πετα και κομπρεσορα πανω.Ιδια τα εξοδα,μεγαλυτερα τα οφελη!

Και μη πειραξεις φρενα εννοειται,δε χρειαζεται,ειχε καλα το σαξο.

ΥΓ.Προφανως καταλαβαινετε το υφος

Αν και ένθερμος οπαδός της μετατροπής, τι ακριβώς θα τουρμπίσει, τον 1.1;

Και η ιπποδύναμη απο απο 60 άτια θα πάει που; Στα 70;  

Αφού γίνουν κόσκινο τα σωθικά στο κινητήρα.

Εγώ στην θέση του ts εφόσον είχα τα φράγκα και δεν με ένοιαζε που θα τα επένδυα χωρίς μεταπωλητικό αντίκρυσμα, θα χωνα τον 1.6 μαζί με τα παρελκόμενα(αναρτήσεις φρένα κτλ) αφού πρώτα περνούσε απο άνοιγμα ο κινητήρας για να διορθωθεί αν υπήρχε κάποιο θέμα. Εαν φίλε ts δεν θέλεις να μπείς σε αυτή την διαδικασία καλύτερα άστο όπως είναι.

Δημοσ.

Καλά τα συναισθήματα και το "δέσιμο", αλλά το μόνο μέρος που ταιριάζει σ' ένα Saxo το 2021-22 είναι η πρέσα. Κράτα τα λεφτά σου και πάρε το συντομότερο δυνατόν κάποιο σύγχρονο αμάξι, ή έστω όσο πιο σύγχρονο σε παίρνει.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...