Maria99* Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μου φαινεται ενδιαφερον αντικειμενο αλλα δεν γνωριζω πολλα σχετικα με αυτο. Θα χαιρομουν πολυ αν μοιραζοσασταν οποιαδηποτε γνωση σχετικα με αυτο το επαγγελμα καθως και με το σχετικο τμημα του Παδα. Επισης γνωριζει κανεις ποσο αμοιβονται οι γραφιστες? Υστερα απο προσωπικη ερευνα δεν ενθουσιαστηκα ιδιαιτερα καθως ειδα 500-2000. Δεν μου φαινεται ομως λογικο. Δηλαδη αν καποιος ειναι πολυ καλος δεν θα μπορουσε να αμοιβεται και με 4000-5000? Ειδικα οταν ο πελατης ειναι μεγαλοεπιχειρησης. Εγω εχω την εντυπωση πως ειναι ενα επαγγελμα που ο,τι δινεις, παιρνεις και αυτο μου αρεσει γενικοτερα στον επαγγελματικο τομεα γι' αυτο και αναζητω κατι ομοιο αυτης της λογικης. Δηλαδη δυνατοτητα συνεχους εξελιξης και προοδου (οχι του κλαδου, αλλα του ατομου). Οποιαδηποτε πληροφορια θα με βοηθησει πραγματικα παρα πολυ, ευχαριστω!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 οι γραφίστες αμοίβονται όσο και όλοι οι υπόλοιποι Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μην περιμένεις πολλά εκτός και αν είσαι πολύ καλή στο δημιουργικό κομμάτι οπότε ξεκινήσεις δική σου δουλειά (-ειες) αλλά και πάλι για τα χρήματα που αναφέρεις νομίζω ότι είναι αδύνατο στηνσημερινή Ελλάδα. Επίσης τι ακριβώς έχεις κατά νου ότι είναι το αντικείμενο της γραφιστικής;
Nabuko Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Η γραφιστική SOS τι είναι? Τι διαφορά έχει από την απλή? Γκούγκλαρα αλλά δε βρήκα κάτι.
leros2004 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 ΣΚ είπαμε είναι, θα περάσει... "Φυσικός" "βιολόγος" με μάστερ στην "γραφιστική". Not bad
Maria99* Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Nabuko είπε Η γραφιστική SOS τι είναι? Τι διαφορά έχει από την απλή? Γκούγκλαρα αλλά δε βρήκα κάτι. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το σος το έβαλα απλα για να κάνουν κλικ περισσότεροι τι να σου πω. Αν πάλι απλα σου φάνηκε ενδιαφέρον να ειρωνεύετεις ανώνυμα και μάλιστα για κάτι τόσο ανούσιο, βρες τα με τον εαυτό σου 8 ώρες πριν, leros2004 είπε ΣΚ είπαμε είναι, θα περάσει... "Φυσικός" "βιολόγος" με μάστερ στην "γραφιστική". Not bad Το σχόλιο που ανέμενα και το σχόλιο που θα κανε μονο καποιος που δεν τα χει καλα με τον εαυτό του και απλα προσπαθει να ρίξει τους άλλους για να ανέβει ο ίδιος. Αλλα μαντεψε, η πτώση των άλλων δεν προϋποθέτει την άνοδο σου. Ψάχνω το ιδανικό επάγγελμα που θα αγαπώ και θα είμαι ευτυχισμένη με αυτο, επειδή θα ξοδεύω το 1/3 της ζωής μου για αυτό. Δεν σε αφορά, δεν ξέρεις τίποτα για μενα και η κριτική στον εαυτό σου οχι στους άλλους ευχαριστω 9 ώρες πριν, Ussr είπε οι γραφίστες αμοίβονται όσο και όλοι οι υπόλοιποι Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μην περιμένεις πολλά εκτός και αν είσαι πολύ καλή στο δημιουργικό κομμάτι οπότε ξεκινήσεις δική σου δουλειά (-ειες) αλλά και πάλι για τα χρήματα που αναφέρεις νομίζω ότι είναι αδύνατο στηνσημερινή Ελλάδα. Επίσης τι ακριβώς έχεις κατά νου ότι είναι το αντικείμενο της γραφιστικής; Θα μ αρεσε να δουλευα σε διαφημιστική εταιρεία, αλλά είναι απλα σκέψεις. Αυτό που κάνω τον τελευταίο μήνα ειναι να ψάχνομαι γενικα και να ενημερώνομαι, γι αυτό ειμαι κι εδώ. Δεν ξέρω λοιπον που αλλου θα μπορουσα να δουλεύω αλλα για να απαντήσω στην ερωτηση σου, το φαντάζομαι να αναλαμβάνω πρότζεκτ για διαφημίσεις, να δουλεύω σε ομάδα και όχι ατομικά.
dhmm Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Θα πρότεινα να ξεκινήσετε να επισημοποιείται εργαλεία γραφιστικής ( προγράμματα ) και να δημιουργήσετε λογότυπα, αφίσες, ετικέτες κ.τ.λ. για να κάνετε ένα βήμα για τον κλάδο. Δεν είμαι γραφίστας, αλλά θεωρώ ένα από τα ποιο δύσκολα κομμάτια είναι "Η ΙΔΕΑ". Δηλαδή όταν φτιάχνετε ένα λογότυπο να το κάνετε με την δικιά σας ιδέα. Να σημαίνει κάτι, να κουβαλάει μια ιδέα από πίσω... Έχω ακούσει για γραφίστες που μιλούσαν 1 μέρα για ένα λογότυπο... Επίσης η γραφιστική κουβαλάει και θεωρίες χρωμάτων κ.τ.λ. από πίσω. Πιστεύω όμως μέχρι ένα σημείο μπορείτε να φτάσετε με self-studying. Από κει και κάτω θέλει εμπειρία. Για τα λεφτά που αναφέρετε δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το εύρος. Αν θέλετε 4000-5000 τότε μόνο δικιά σας επιχείριση. Τα 2000 μόνο σε πολυεθνικές η μεγάλες Α.Ε. εταιρίες και πρέπει να είστε πολύ καλή.
kategrammenou Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Να ρωτησω σκεφτομαι και γω να αλλξω επαγγελμα.Παντα ηθελα να ασχοληθω με την γραφιστικη αλλα ειμαι λιγο μεγαλη.μπορει καποιος πανω απο 35 να ασχοληθει?
mrkra Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, kategrammenou είπε Να ρωτησω σκεφτομαι και γω να αλλξω επαγγελμα.Παντα ηθελα να ασχοληθω με την γραφιστικη αλλα ειμαι λιγο μεγαλη.μπορει καποιος πανω απο 35 να ασχοληθει? Αν έχεις μέσα σου κάποια δεξιότητα μπορεί, αλλά όπως και ο αθλητισμός έτσι και το δημιουργικό θέλει το χρόνο του για να αναπτυχθεί δεν υπάρχει τρόπος να κόψεις δρόμο και άνθρωποι που είναι στο χώρο απο τα νιάτα τους θα έχουν ένα πλεονέκτημα εμπειρίας. Οι σπουδές δεν μετράνε τόσο, στο χώρο του web έχω δει γραφίστες ΙΕΚ να κανουν πολυ καλύτερη δουλειά απο ανθρωπους ΤΕΙ γραφιστικής. 1
oTadEfi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Για αρχή, αν κάνεις κάτι που αγαπάς, καλά κάνεις και κοιτάς και το price range. Ωστόσο δεν ξέρω ποιες δουλειές αναμένεις να σε πληρώνουν 4-5Κ. Ορθώς λες οτι υπάρχουν δουλειες 500 ευρώ και 2Κ. Μπορείς μήπως να κοστολογήσεις τη δουλειά που θα βγάζεις από το 1ο έτος εργασίας; Γνωρίζεις πως θα εξελιχθείς; Γνωρίζεις αν θα έχεις την ίδια όρεξη μετά από 2-4 χρόνια διαβάσματος; Είναι πολύ αχαρτογραφήτο, αυτό που ρωτάς και μην περιμένεις να ξυπνήσεις με 2Κ μισθό. Επίσης, μπορείς να πας στο LA και να πληρώνεσαι οντως 5Κ με 3Κ όμως ενοίκιο. Είσαι πρόθυμη να το κάνεις; Στην Ελλαδα ξέρω designers που πληρωνονται και 30 ευρώ την ώρα ως contractors σε project εξωτερικού. Η μέση ελληνική επιχείρηση πληρώνει από 4-8 ευρώ την ώρα. Ριξε αν θες μια ματια σε αυτο το podcast 1
GoMaR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Την γραφιστικη και τους κλαδους της τεχνης δε τα επιλεγεις λογω αμοιβης, αλλα γιατι τα αγαπας και εισαι λατρης του εικαστικου χωρου. Απο την αλλη δε καταλαβαινω τι το κακο εχουν τα 2000/μηνα (αν φτασεις σαν art director παντα σε αυτα τα ποσα) ; Επισης, ο χωρος της διαφημισης δεν ειναι για πολλους το ιδιο ευκολο. Ειναι πολυ δυσκολος κλαδος και θελει αντοχες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα