Xorxhs! Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Αρχικα να εξηγήσω το setup μου: Συνδέω το PC μέσω hdmi με τον projector και με οπτικό καλώδιο από την κάρτα ήχου του PC στα logitech Z5500. Το playback του υλικού γίνεται μέσω mplayer από το PC. Σκεφτόμουν να αγοράσω atmos soundbar για να αντικαταστήσω τα logitech z5000, ώστε να έχω dolby atmos ήχο. Ποια θεωρείτε την ιδανική soundbar για αυτό που ζητώ? (sonos arc?) και πως θα συνδέσω την soundbar ώστε να έχω full range dolby atmos ήχο, στο παραπάνω setup?
alexzorb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Το βασικό που πρεπει να ξέρεις είναι πόσα χρήματα θες να διαθέσεις και τι στυλ θες να έχει η soundbar. H sonos arc είνια καλή επιλογή άλλα στα ίδια λεφτά υπαρχει η Samsung Q950A που έχει πίσω ηχεία και subwoofer. Αν θες κατι πιο μαζεμένο υπάρχει η JBL Bar 9.1 που κατα καιρούς παίζει και πιο φθηνά. Τώρα αν τα χρήματα δεν έιναι τόσο θέμα η καλύτερη λύση τύπου soundbar για αναπαργωγή atmos είναι τα Sony HT-A9 μαζί με το SA-SW5 για subwoofer αλλά εκεί ξεφεύγεις σε τιμή γιατί ειναι καινούργια, σε αυτά τα λεφτά μπορέις ισώς να στησεις κανονικό atmos home cinema. H σύνδεση πλεόν θα είναι pc σε sounbar και από εκεί σε projector εκτώς αν έχει earc ο projector, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αν η κάρτα γραφικών σου έχει 2 hdmi μπορείς να συνδέσεις ένα στον projector και ένα στη sounbar.
Xorxhs! Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, alexzorb είπε αλλά αν η κάρτα γραφικών σου έχει 2 hdmi μπορείς να συνδέσεις ένα στον projector και ένα στη sounbar. αυτο είναι που με ενδιαφέρει. Είσαι σίγουρος ότι θα δουλεψει, ετσι?
alexzorb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι γίνεται. Το έχουν με ενισχυτή Home Cinema, Θεωριτικά με duplicate screen και αν δωσεις πρωτεραιότητα στον ήχο στο hdmi που πάει στην soundbar θα δουλέψει.
Xorxhs! Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Στις 13/12/2021 στις 8:35 ΠΜ, alexzorb είπε Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι γίνεται. Το έχουν με ενισχυτή Home Cinema, Θεωριτικά με duplicate screen και αν δωσεις πρωτεραιότητα στον ήχο στο hdmi που πάει στην soundbar θα δουλέψει. τελείως διαφορετικό από αυτό που ζητώ όμως γιατι με πας σε ενισχυτη
nakata1954 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Στις 5/12/2021 στις 2:36 ΠΜ, Xorxhs! είπε Αρχικα να εξηγήσω το setup μου: Συνδέω το PC μέσω hdmi με τον projector και με οπτικό καλώδιο από την κάρτα ήχου του PC στα logitech Z5500. Το playback του υλικού γίνεται μέσω mplayer από το PC. Σκεφτόμουν να αγοράσω atmos soundbar για να αντικαταστήσω τα logitech z5000, ώστε να έχω dolby atmos ήχο. Ποια θεωρείτε την ιδανική soundbar για αυτό που ζητώ? (sonos arc?) και πως θα συνδέσω την soundbar ώστε να έχω full range dolby atmos ήχο, στο παραπάνω setup? Τι έκδοση HDMI διαθέτει η κάρτα σου?( 1,3 / 1,4 / 2,0 /2,1 ) Κανονικά η σύνδεση είναι μέσω HDMI από το PC στην soundbar και από την soundbar στον προβολεα. Ρίξε και μια ματιά στην JBL 9.1.
Xorxhs! Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, nakata1954 είπε Τι έκδοση HDMI διαθέτει η κάρτα σου?( 1,3 / 1,4 / 2,0 /2,1 ) Κανονικά η σύνδεση είναι μέσω HDMI από το PC στην soundbar και από την soundbar στον προβολεα. Ρίξε και μια ματιά στην JBL 9.1. 3800 ti έχω. Λογικά θέλω soundbar με full hdmi in και να βγάζει εξοδο προς projector. Άρα η arc κοβεται...
nakata1954 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 3800 ti η 3080 ti? Από την στιγμή που θέλεις soundbar για αναπαραγωγή αρχείων True hd 7.1 /atmos και DTS X/MA η JBL είναι μονόδρομος (σ΄αυτά τα λεφτά). Με την sonos θα έχεις ένα σύστημα 5.0.2 χωρίς Εarc (σε περίπτωση που αργότερα θελήσεις να την χρησιμοποιήσεις με κάποια tv) και χωρις δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS και LPCM ενώ με την JBL θα έχεις 5.1.4 και όλα τα υπόλοιπα. συν ότι subwoofer και πίσω ηχεία είναι ασύρματα. Btw Διαστάσεις χώρου ακρόασης?
alexzorb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, nakata1954 είπε Τι έκδοση HDMI διαθέτει η κάρτα σου?( 1,3 / 1,4 / 2,0 /2,1 ) Κανονικά η σύνδεση είναι μέσω HDMI από το PC στην soundbar και από την soundbar στον προβολεα. Ρίξε και μια ματιά στην JBL 9.1. Συμφώνω οτι pc σε soundbar και από soundbar σε προβολέα είναι το πιο εύκολο αλλά αν κατάλαβα σωστά ο φίλος θέλει ενα hdmi στον προβολέα για εικόνα και το αλλο στην soundbar για ήχο. Η JBL 9.1 και η Samsung Q950Αή HWQ950T είναι καλές επιλογές με ενά μικρό προβάδισμα στη Samsung στον ήχο σαν σύνολο όχι μονο για ταινίες και λόγο room correction. Απ την άλλη η JBL έχει πιο έντονο sub και υπάρχει και η ευκολία με τα αποσπόμενα επαναφορτιζόμενα πίσω ηχεία που γλειτώνεις την ανάγκη μπρίζας που εχεις με τα surround της Samsung. Στην ουσία πιστευώ όποια απ τις δύο βρεις την στιγμή της αγοράς πιο φθηνή πας εκεί, αν ή διαφορά είναι κάτω απο 50-10Ε διάλλξε τι ταιριάζει καλυτερα στο χόρο σου. https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/jbl-bar-9-1-vs-samsung-hw-q950a/12631/23584?usage=8767&threshold=0.10. Για να έχεις και μια εικόνα τα specs δίπλα δίπλα 14 ώρες πριν, Xorxhs! είπε τελείως διαφορετικό από αυτό που ζητώ όμως γιατι με πας σε ενισχυτη Όχι δεν σε πάω σε ενισχύτη, κατάλαβα οτι θες soundbar, απλά αυτό με τα 2 Hdmi από PC ένα για ήχο(soundbar) και ένα για είκονα (projector) το έχω δει να το κάνουν με ενισχυτή στη θέση της soundbar. Λογίκα θα δουλέψει και με την soundbar απλά επειδή δεν το έχω κάνει ούτε το έχω δει δεν μπορώ να σου πω οτι 100% θα γίνει. Η λογική λέει θα γίνει.
nakata1954 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, alexzorb είπε αλλά αν κατάλαβα σωστά ο φίλος θέλει ενα hdmi στον προβολέα για εικόνα και το αλλο στην soundbar για ήχο. Λάθος κατάλαβες, με δεδομένο οτι τα logitech z-5500 δεν έχουν είσοδο/έξοδο HDMI παρά μόνο RCA και TOSLINK και εφόσον ήθελε ψηφιακό ήχο η μόνη δυνατή σύνδεση ήταν pc σε προβολέα μέσω HDMI και pc σε z-5500 μέσω TOSLINK και αυτό έκανε. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από nakata1954
alexzorb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Το κατάλαβα αυτο αφού ήταν ο μόνος τρόπος. Ο μόνος λόγος εικάζω να συνεχίζει να θέλει 2 hmdi απο το pc αντί pc---->soundbar, soundbar---->projector (που του το είχα προτείνει εξ αρχής) είναι χωροταξικός . Δηλάδη αν τα 2 hdmi απο το pc τον βολεύoν καλύτερα για το χώρο του οπτικά ή πόσα μέτρα καλώδιο χρειάζεται να τα εννώσει. Εξάλλου μόνος του έγραψει οτι 2 hdmi απο το pc τον ενδιαφέρει.
nakata1954 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Xorxhs! είπε 3800 ti έχω. Λογικά θέλω soundbar με full hdmi in και να βγάζει εξοδο προς projector. Άρα η arc κοβεται... Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από nakata1954
Xorxhs! Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 3080ti είναι, δικό μου λάθος. Η λύση με 2 hdmi απο την κάρτα γραφικών, δε θα δουλέψει γιατι αναγνωρίζει την soundbar σαν δευτερη οθόνη και όχι σαν συσκευή ήχου. Κρίμα για την arc πάντως γιατι τη θεωρούσα κορυφαία, αλλα΄στο δικο μου setup δεν κανει. Μάλλον προς samsung θα οδηγηθώ. 1 hdmi pc to soundbar και άλλο ενα soundbar to projector. Ελπίζω να έχω full atmos εμπειρία από αποψη καλωδίωσης και συνδεσιμότητας. btw η arc θα υποστηρίζεις dts πολύ σύντομα
nakata1954 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Αν πας στην samsung προσοχή στις αποστάσεις της μπάρας από τους πλαϊνούς τοίχους, η απόσταση της μπάρας από τον δεξιό και αριστερό τοίχο πρέπει να είναι η ίδια ώστε να έχεις τον ίδιο χρόνο αντανάκλασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα