bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα imac 27 2020 8-core i7 επειδή χρειάζομαι bootcamp, x86 αρχιτεκτονική και εύκολη αναβάθμιση στη ram. Είμαι σε δίλημμα σχέτικα με την κάρτα γραφικών μεταξύ της απλής 5500XT 8GB και της 5700XT 16GB, που όμως κοστίζει 600 ευρώ παραπάνω. Το ερώτημα είναι αν αξίζει κανείς να δώσει αυτή τη χρηματική διάφορα, ειδικά τώρα με το Μ1, και σε ποια use-cases μπορεί να δει πραγματική διαφορά ή αν το μηχάνημα θα βγάλει περισσότερα χρόνια με την 5700XT 16GB ή αν θα είναι πιο αθόρυβο στις απλές καθημερνές εργασίες. Επίσης νομίζω ίσως αν είναι να τα δώσεις καλύτερα να τα δώσεις πιο μέτα για μια πιο σύχρονη egpu, αν και αρκετοί λένε πως χάνεις απόδοση με το thunderbolt σε σχέση με την integrated. Η 5500XT 8GB είναι νομίζω στα 5.3 Teraflops (όσο και ο M1 Pro) και η 5700XT 16GB στα 7.6 Teraflops (όσο και ο Μ1 Max), δήλαδη +50% παραπάνω σχεδόν, αλλά ίσως με τις εξελίξεις με τα ίδια ή παρόμοια χρήματα μπορείς να πάρεις μια καλύτερη καινούρια ή μεταχειρισμένη egpu αν χρειαστείς παραπάνω ισχύ από αυτή που σου δίνει η 5500XT. Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο σύστημα ή γνωρίζει σχετικά κάθε γνώμη είναι ευπροσδεκτη
Tasos19s Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, bioentre είπε Σκέφτομαι να αγοράσω ένα imac 27 2020 8-core i7 επειδή χρειάζομαι bootcamp, x86 αρχιτεκτονική και εύκολη αναβάθμιση στη ram. Είμαι σε δίλημμα σχέτικα με την κάρτα γραφικών μεταξύ της απλής 5500XT 8GB και της 5700XT 16GB, που όμως κοστίζει 600 ευρώ παραπάνω. Το ερώτημα είναι αν αξίζει κανείς να δώσει αυτή τη χρηματική διάφορα, ειδικά τώρα με το Μ1, και σε ποια use-cases μπορεί να δει πραγματική διαφορά ή αν το μηχάνημα θα βγάλει περισσότερα χρόνια με την 5700XT 16GB ή αν θα είναι πιο αθόρυβο στις απλές καθημερνές εργασίες. Επίσης νομίζω ίσως αν είναι να τα δώσεις καλύτερα να τα δώσεις πιο μέτα για μια πιο σύχρονη egpu, αν και αρκετοί λένε πως χάνεις απόδοση με το thunderbolt σε σχέση με την integrated. Η 5500XT 8GB είναι νομίζω στα 5.3 Teraflops (όσο και ο M1 Pro) και η 5700XT 16GB στα 7.6 Teraflops (όσο και ο Μ1 Max), δήλαδη +50% παραπάνω σχεδόν, αλλά ίσως με τις εξελίξεις με τα ίδια ή παρόμοια χρήματα μπορείς να πάρεις μια καλύτερη καινούρια ή μεταχειρισμένη egpu αν χρειαστείς παραπάνω ισχύ από αυτή που σου δίνει η 5500XT. Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο σύστημα ή γνωρίζει σχετικά κάθε γνώμη είναι ευπροσδεκτη Σε σχέση με τον Μ1 που ανέφερες να σου πω ότι δεν μπορεί να τρέξει windows ο Μ1 όπως έμαθα κι εγώ πριν δυο μέρες Το διάβασα μετά σε άλλες σελίδες και όντως δεν μπορεί να τρέξει όποτε βγάζεις από το μυαλό σου την σύγκριση με Μ1 Στην άλλη σύγκριση μεταξύ καρτών γραφικών δεν γνωρίζω. Θα σε βοηθήσει κάποιος άλλος εδώ που έχει γνώση πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα σου
epinki Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, bioentre είπε Σκέφτομαι να αγοράσω ένα imac 27 2020 8-core i7 επειδή χρειάζομαι bootcamp, x86 αρχιτεκτονική και εύκολη αναβάθμιση στη ram. Με την έλευση των M1, τα Intel Mac είναι πλέον σε αποδόμηση. Όπως και να έχει τα Μ1 δεν υποστηρίζουν το Bootcamp, αντίθετα το Parallels τρέχει μια χαρά. Αν λοιπόν το Parallels σε καλύπτει, θα σου έλεγα να πας χωρίς δεύτερη σκέψη σε Μ1. Όμως, επειδή δεν επιδέχονται καμία αναβάθμιση, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το configuration του μηχανήματος.
bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Tasos19s είπε Σε σχέση με τον Μ1 που ανέφερες να σου πω ότι δεν μπορεί να τρέξει windows ο Μ1 όπως έμαθα κι εγώ πριν δυο μέρες Το διάβασα μετά σε άλλες σελίδες και όντως δεν μπορεί να τρέξει όποτε βγάζεις από το μυαλό σου την σύγκριση με Μ1 Στην άλλη σύγκριση μεταξύ καρτών γραφικών δεν γνωρίζω. Θα σε βοηθήσει κάποιος άλλος εδώ που έχει γνώση πάνω στο συγκεκριμένο ερώτημα σου Η σύγκριση με το Μ1 γίνεται πιο πολύ επειδή αρκετοί αποτρέπουν να αγοράσεις intel μηχάνημα, ενώ το μηχάνημα που αναφέρω είναι αρκετά ανώτερο από το M1 imac 24" που γράφατε στο άλλο ποστ και συγκρίνεται άνεται και με τα καινούρια Μ1 Pro και Μ1 Max. Για dekstop use εφόσον κάποιος θέλει και windows πρέπει να πάει στο 27" και όχι στο 24" που είναι υποδεέστερο, εκτός αν θέλει το σοβαρό πλεονέκτημα της πιο αθόρυβης λειτουργίας που έχει ο Μ1. Τώρα στα laptops παίζει ρόλο και η αυτονομία, οπότε εκεί η σύγκριση είναι άλλη. 1 λεπτό πριν, epinki είπε Με την έλευση των M1, τα Intel Mac είναι πλέον σε αποδόμηση. Όπως και να έχει τα Μ1 δεν υποστηρίζουν το Bootcamp, αντίθετα το Parallels τρέχει μια χαρά. Αν λοιπόν το Parallels σε καλύπτει, θα σου έλεγα να πας χωρίς δεύτερη σκέψη σε Μ1. Όμως, επειδή δεν επιδέχονται καμία αναβάθμιση, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το configuration του μηχανήματος. Το μειονέκτημα του intel, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι πως δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα έχει support από την Apple, για αυτό και εγώ σκέφτομαι πως αν θες καλύτερη κάρτα και είναι να δώσεις τόσα χρήματα για την 5700ΧΤ της Apple καλύτερα να πάρεις egpu που θα σου μείνει/θα κρατήσει καλύτερα την αξία της.
Tasos19s Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δεν συμφωνώ με το μοντέλο της κατασκευής που όλα είναι κολλημένα επάνω fixed και δεν μπορεις να αναβαθμισεις τιποτα σε λιγα χρονια. Πήρα ένα παλαιότεροι μοντέλο MacBook Pro γι αυτό τον λόγο. Να μπορώ αύριο μεθαύριο τουλάχιστον να αλλάξω έναν δίσκο. Στα πιο νέα δεν μπορείς ούτε αυτό να αλλάξεις. Δεν το συζητώ για την ram. Και στο δικο μου που ειναι 2014 ειναι κολλημενη επανω και δεν μπορεις να την αλλαξεις. Ετσι πηρα μηχανημα με 16gb ωστε να μην χρειαστω μεγαλυτερη και μετα κοιταω το ταβανι. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι στην αναβάθμιση. Είναι στην αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης. Εκεί τα ποσά είναι εντελώς εξωφρενικά. Ότι και να πάθει το μηχάνημα η apple λέει αλλαγή μητρική με κόστος 700-800-900 ευρώ και πάει λέγοντας. Δηλαδή μια μνήμη να μας καεί η ένας δίσκος σε ένα καινούργιο μηχάνημα πρέπει να το πετάξουμε και να πάρουμε άλλο. Αυτό το μοντέλο προωθεί η apple κάτι που εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο γι αυτό δεν προτίμησα να δώσω τα χρήματα μου σε ένα μοντέλο Μ1 1
epinki Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Δεν συμφωνώ με το μοντέλο της κατασκευής που όλα είναι κολλημένα επάνω fixed και δεν μπορεις να αναβαθμισεις τιποτα σε λιγα χρονια. Δηλαδή μια μνήμη να μας καεί η ένας δίσκος σε ένα καινούργιο μηχάνημα πρέπει να το πετάξουμε και να πάρουμε άλλο. Αυτό το μοντέλο προωθεί η apple κάτι που εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο γι αυτό δεν προτίμησα να δώσω τα χρήματα μου σε ένα μοντέλο Μ1 +1, όμως γύρω στα 6-7 χρόνια από το έτος κατασκευής τους τα Intel Mac δεν θα υποστηρίζονται πλέον από το νέο λειτουργικό. Οπότε τι κάνουμε εμείς οι "Mac-κολλημένοι ;". Λαϊκά, τα "σκάμε" και πάμε σε M1. Προσωπικά, έκανα ήδη την μετάβαση.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, epinki είπε +1, όμως γύρω στα 6-7 χρόνια από το έτος κατασκευής τους τα Intel Mac δεν θα υποστηρίζονται πλέον από το νέο λειτουργικό. Οπότε τι κάνουμε εμείς οι "Mac-κολλημένοι ;". Λαϊκά, τα "σκάμε" και πάμε σε M1. Προσωπικά, έκανα ήδη την μετάβαση. Ξέρω γω; Ξεκολλάμε από Mac; Είναι εντελώς υποκειμενικό και εξαρτάται από το είδος της δουλειάς που κάνεις. Προσωπικά δεν με βλέπω να αγοράζω MacBook Pro με m1. Ίσως κάνα Mac mini στα 800 ευρώ. Ίσως Linux και ξεμπερδευουμε με τις μαλακίες της apple...δύσκολη απόφαση...
bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, epinki είπε +1, όμως γύρω στα 6-7 χρόνια από το έτος κατασκευής τους τα Intel Mac δεν θα υποστηρίζονται πλέον από το νέο λειτουργικό. Οπότε τι κάνουμε εμείς οι "Mac-κολλημένοι ;". Λαϊκά, τα "σκάμε" και πάμε σε M1. Προσωπικά, έκανα ήδη την μετάβαση. o imac που αναφέρω είναι 8-πύρηνος όπως και το Μ1 και είναι πιο γρήγορος από το Μ1 το απλό και πιο ακριβός. Η συζήτηση γίνεται για την κάρτα γραφικών που είναι η 5500ΧΤ 8GB στα 5.3 Teraflops (όσο και το Μ1 Pro for the reference) ή διαφορετικά η 5700ΧΤ 16Gb στα 7.6 Teraflops (όσο και το Μ1 Max) που όμως κοστίζει +600 Οπότε η ερώτηση είναι αν αξίζει να τα δώσεις αυτά τα λεφτά, δεδομένου και των αλλαγών που γίνονται και του περιορισμένου ενδεχομένως support στο μέλλον ή είναι καλύτερα αν χρειάζεσαι πιο δυνατά γραφικά κάποια στιγμή να παίξεις με egpu
epinki Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, bioentre είπε Οπότε η ερώτηση είναι αν αξίζει να τα δώσεις αυτά τα λεφτά, δεδομένου και των αλλαγών που γίνονται και του περιορισμένου ενδεχομένως support στο μέλλον Κατά βάση σε αυτό αναφέρομαι. Δύσκολη απόφαση .....🤔
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 40 λεπτά πριν, bioentre είπε o imac που αναφέρω είναι 8-πύρηνος όπως και το Μ1 και είναι πιο γρήγορος από το Μ1 το απλό και πιο ακριβός. Η συζήτηση γίνεται για την κάρτα γραφικών που είναι η 5500ΧΤ 8GB στα 5.3 Teraflops (όσο και το Μ1 Pro for the reference) ή διαφορετικά η 5700ΧΤ 16Gb στα 7.6 Teraflops (όσο και το Μ1 Max) που όμως κοστίζει +600 Οπότε η ερώτηση είναι αν αξίζει να τα δώσεις αυτά τα λεφτά, δεδομένου και των αλλαγών που γίνονται και του περιορισμένου ενδεχομένως support στο μέλλον ή είναι καλύτερα αν χρειάζεσαι πιο δυνατά γραφικά κάποια στιγμή να παίξεις με egpu Δεν έχεις πει το βασικό. Ανάγκες;
bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Δεν έχεις πει το βασικό. Ανάγκες; Σχεδιασμός σε Solidworks, molecular chemistry simulations και λίγα βασικά πράγματα σε deep learning. Επίσης γρήγορη μετατροπή video από 5Κ σε 1080. Θα είναι για εκμάθηση κυριώς αυτά και δεν νομίζω να προκύψει κάτι εξεζητημένο μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ας πούμε (που ήδη τότε το μηχάνημα θα ειναι τετραετίας), οπότε δεν ξέρω αν έχει πραγματικό όφελος να πάω στη 5700ΧΤ ή αν το 2025 αν μπορώ να το κρατήσω ακόμα θα έχει κάποια διαφορά η 5700ΧΤ, καθώς θα ανεβαίνουν τα requirements. Ήδη η 5500ΧΤ είναι πάνω από ό,τι υπάρχει σε laptops, όπως το pro 16" ή το HP Zbook και αν προκύψουν βαριά projects ίσως μια external gpu να είναι πιο δυνατή και να επίτρεπει και στον i7 να τρέχει πιο άνετα αφού η ενσωματωμένη gpu θα είναι απενεργοποιημένη. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από bioentre
bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, natural_sgf είπε Yagni τότε. Σε τι use-case θα πρότεινες την 5700ΧΤ out of curiosity?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, bioentre είπε Σε τι use-case θα πρότεινες την 5700ΧΤ out of curiosity? Αν θα σου έβγαζε λεφτά day one ή ήδη το κάνεις επαγγελματικά αυτό που κάνεις. Μελλοντικά παίρνεις e-gpu (αν βλέπεις ότι δε σε καλύπτει).
bioentre Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, natural_sgf είπε Αν θα σου έβγαζε λεφτά day one ή ήδη το κάνεις επαγγελματικά αυτό που κάνεις. Μελλοντικά παίρνεις e-gpu (αν βλέπεις ότι δε σε καλύπτει). Και εγώ αυτό σκέφτομαι, ότι μια egpu θα είναι καλύτερη αν τυχόν τη χρειαστώ, αν και θα έχει κάπως μεγαλύτερο κόστος, αλλά ίσως καλύτερη απόδοση. Θέλω να ρωτήσω αν το ξέρεις, οι κάρτες που είναι πάνω από 10 Teraflops πχ 6600ΧΤ ή Vega, θα έχουν καλύτερη απόδοση ως egpu από μια ενσωματωμένη 5700ΧΤ ή θα χάνουν λόγω της σύνδεσης με thunderbolt? Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από bioentre
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα