msci Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, έχω ένα πολυ παλιο υπολογιστη pentium iii θελω να του κανω format και αναρωτιέμαι τι windows να του περασω. Αρχικά που μπορώ να βρω σπασμένα ; Έπειτα ποια επιλογή θα ήταν η καλύτερη ; Και τελος οποιαδήποτε οικονομική ιδεα για να τον κάνω πιο λειτουργικό, τουλαχιστον λίγο πιο γρήγορο γιατι σερνεται,έστω σταδιακά αφου δε ειναι λαπτοπ και μπορω να το "φτίαξω". Ευχαριστω
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 dos 6.22 ή win 3.1 Πιο λειτουργικός δεν.........Μονο για να κρατάει πορτες ανοιχτές είναι πλέον.Ή αν έχεις κάποιον που τον μισείς πραγματικά να του τον χαρίσεις. 1
BadBoy Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Νομίζω ότι αυτό είναι το ρεκόρ σε αρχαιολογία που έχω δει σε αυτή τη σελίδα. Δε γίνεται τίποτα ο συγκεκριμένος, είναι τόσο παλιός που δεν έχει καμία χρήση και δεν επιδέχεται καμία αναβάθμιση. Παρόλ' αυτά, θυμάμαι στον Pentium III είχα φτάσει μέχρι και Windows Millenium, δε θα τα σύστηνα όμως. Τα 98SE ήταν πιο σταθερά.
micos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Πόση μνήμη έχει; Για windows θα πας σε windows 95 ή 98se. Γιατί όμως θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο; Σε τι θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις; Ούτε στο ίντερνετ δεν θα μπορείς να μπεις. Μόνο για κανά emulator κάνει π.χ. MAME, Fusion (SEGA), GameBoy, Nintedo κτλ. Αν θέλεις να τον κάνεις κάτι ώστε να γίνει λειτουργικό, δες καλύτερα κανένα nas server. Έχω στήσει freenas 0.69 σε p3 με 256ΜΒ RAM και ήταν μια χαρά για βασικό file server/ftp server/web server. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, BadBoy είπε θυμάμαι στον Pentium III είχα φτάσει μέχρι και Windows Millenium, δε θα τα σύστηνα όμως. Τα 98SE ήταν πιο σταθερά. Windows 2000; 3 λεπτά πριν, micos000 είπε Έχω στήσει freenas 0.69 σε p3 με 256ΜΒ RAM και ήταν μια χαρά για βασικό file server/ftp server/web server. Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Υποστηρίζεται ακόμα; Αν όχι, είναι ασφαλές ή μπορεί να δεχτεί επίθεση από ransomware;
micos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Windows 2000; Μπααα! Δεν νομίζω να τραβήξει. Πάλι όμως δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Μόνο για offline χρήση θα είναι. 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Έχουν περάσει χρόνια από τότε. Υποστηρίζεται ακόμα; Όχι φυσικά. Δεν υποστηρίζεται. Μάλιστα έψαχνα να βρω λινκ για κατέβασμα του iso και το βρήκα σε έναν Ρώσικο σέρβερ. https://soft.sibnet.ru/soft/16560-freenas-livecd-0-69-i368/get/ Πατάς Ckayatb και περιμένεις λίγο (10-20 δευτερόλεπτα) για να δώσει το λινκ. 5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν όχι, είναι ασφαλές ή μπορεί να δεχτεί επίθεση από ransomware; Οποιοσδήποτε file server μπορεί να δεχτεί τέτοια επίθεση. Ένας NAS είναι απλά ένας ακόμα δίσκος ή φάκελος στο pc, μόνο που μπορεί να έχει κωδικό πρόσβασης. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να προστατεύεται ενεργά. Το μόνο που σώζει έναν file server είναι αν υπάρχει raid σε mirroring. 1
msci Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Χαχαχα. Αρχικά γέλασα πολυ με όλες τις απαντήσεις !! Δεύτερον κάποιοι μιλάτε λες κ απευθύνεστε σε πληροφορικαριο. Αυτή τη στιγμή το pc τρέχει vista windows. Άρα; Μήπως να σας βάλω κάποια φωτό μπας κ βοηθήσει ;
tempes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν γίνεται Pentium iii να τρέχει Vista. Κάτι λάθος λες. Λογικές όλες οι απαντήσεις που σου έδωσαν πιο πάνω . Αν θέλεις βοήθειά δώσε πιο σαφείς πληροφορίες Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από tempes
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, msci είπε να σας βάλω κάποια φωτό μπας κ βοηθήσει ; Καλό θα ήταν!... Τώρα τι χρήση γίνεται;
hp8 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, msci είπε έχω ένα πολυ παλιο υπολογιστη pentium iii θελω να του κανω format και αναρωτιέμαι τι windows να του περασω εδω άλλα λένε https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/windows-vista/10495 4 ώρες πριν, msci είπε Αυτή τη στιγμή το pc τρέχει vista windows.
RTW4ever Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, msci είπε Αρχικά γέλασα πολυ με όλες τις απαντήσεις Εγώ να δεις πόσο γέλασα μ' αυτά που γράφεις!! Pentium iii !!! Χα χα χα!!!!! 1
snbblp Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από snbblp
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ωραία, ηχηρά και μεγαλόπρεπα όλα αυτά, αλλά κι εγώ που έβαλα Windows 7 πριν λίγους μήνες (σε SSD) και εγκατέστησα το Chrome και το Firefox δεν άνοιγαν λόγω έλλειψης SSE2 instructions. Αν θέλει κάποιος να βάλει ~50 εκδόσεις πίσω, πάσο τότε, αλλά και πάλι, το YouTube δεν υποστηριζόταν λόγω ξεπερασμένων εκδόσεων. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
tempes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 ποιος ο λογος να γινεται τετοια συζητηση ;;;;; πιστευετε οτι πραγματικα εχει pentium 3 και θα ειναι λειτουργικο το 2021;;;;
micos000 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Ωραία, ηχηρά και μεγαλόπρεπα όλα αυτά, αλλά κι εγώ που έβαλα Windows 7 πριν λίγους μήνες (σε SSD) και εγκατέστησαν το Chrome και το Firefox δεν άνοιγαν λόγω έλλειψης SSE2 instructions. Αν θέλει κάποιος να βάλει ~50 εκδόσεις πίσω, πάσο τότε, αλλά και πάλι, το YouTube δεν υποστηριζόταν λόγω ξεπερασμένων εκδόσεων. Αυτό που λέει ο Τέρης και το έγραψα και εγώ. Σε λειτουργικό πριν τα 7άρια και χωρίς την υποστήριξη επεξεργαστή δεν πρόκειται να μπει νέος browser και κατά συνέπεια δεν θα ανοίγουν οι περισσότερες σελίδες. Οι μόνες βιώσιμες λύσεις σε τέτοια συστήματα είναι για old games emulator ή για απλό nas. Αν βάλεις windows θα είναι μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους και χωρίς καμία χρησιμότητα. 8 ώρες πριν, msci είπε Χαχαχα. Αρχικά γέλασα πολυ με όλες τις απαντήσεις !! Δεύτερον κάποιοι μιλάτε λες κ απευθύνεστε σε πληροφορικαριο. Αυτή τη στιγμή το pc τρέχει vista windows. Άρα; Μήπως να σας βάλω κάποια φωτό μπας κ βοηθήσει ; Κι εμείς γελάσαμε φίλε αλλά είπαμε να μην τρολάρουμε (πολύ). Οι λύσεις είναι αυτές. Δέξου τες ή άστες. Α! και μια ακόμα λύση είναι να τον βάλεις στο πάτωμα για να σου ζεσταίνει τα πόδια τον χειμώνα. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα