Προς το περιεχόμενο

Backup από εξωτερικό σε εξωτερικό δίσκο σε Synology NAS

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα synolgy ds620 slim, και πέρα από τους 2,5αρηδες που έχω μέσα σε ext4 του συνδέω κατα καιρούς και εξωτερικούς δίσκους για γρήγορη πρόσβαση φορμαρισμένους με το κλασικό ntfs. Συγκεκριμένα όμως θέλω έναν εξωτερικό 2,5αρη 4tb που έχω, να τον κάνω backup σε έναν 3,5αρη εξωτερικό WD Red που θα πάρω.

Υπάρχει κάποιος τρόπος που να γίνεται αυτόματα όλο αυτό, η έστω με λίγα κλικ κάθε φορά που τους συνδέω και τους 2? Θέλω ένα προς ένα ότι περιέχει ο 2,5αρης να μπαίνει σε υπό φάκελο στον RED.

Στην ουσία στον Red θα τον έχω για backup. Θα φτιάξω φακέλους στην Root και μέσα θα συγχρονίζω ολόκληρους δίσκους. ΠΧ θα φτιάξω έναν φάκελο «internal Laptop” και μέσα θα περιέχει όλα τα αρχεία του δίσκου μου στο λαπτοπ τα οποία θα συγχρονίζω με λογισμικό οταν τον συνδέω στο λαπτοπ. Μετά θα φτιάξω και έναν δεύτερο φάκελο που θα λέγεται πχ «external hdd” και εκεί θέλω να περιέχει επακριβώς ότι ο εξωτερικός, αλλά η εργασία συγχρονισμού να γίνεται όταν τους συνδέω στο NAS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ψαξα λιγο παραπανω και νομιζω το πιο απλο ειναι με rsync. Αλλα επειδη ειμαι ασχετος με command line και να μην κανω καμια χοντραδα ποια ειναι η εντολη για αντιγραψω ενα προς ενα ολοκληρο τον δισκο σε φακελο αλλου δισκου. Διατηρωντας και τα properties του καθε αρχειου (creation date/flags κτλ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...