pifilos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 π.χ. βλέπω στο marketplace μια Olympus em10 ii με τον φακό στα 280. Θεωρώ πως είναι μια αρκετά καλή τιμή και δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο τουλάχιστον από οικονομικής άποψης. Καλώς ή κακώς το budget είναι αρκετά περιορισμένο για κάτι "καλύτερο" σε mirrorless πάντα μιας και είναι ακριβότερες (σχετικό και το καλύτερο βέβαια). Σχετικά με τις Nikon που δεν σε ψήνουν λόγω χρωμάτων δηλαδή ? Το λέω επειδή τα χρώματα εύκολα ή δύσκολα τα προσαρμόζει ο καθένας μέσω επεξεργασίας όπως θέλει. Ρωτάω μήπως απλά ήταν όχι και τόσο καλές τεχνικά εικόνες αυτές που είδες γιατί αν και δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις εν λόγω μηχανές έχω δει αρκετές εικόνες από φίλους χρωματικά τουλάχιστον ήταν ωραίες. 3
DVaderLa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, pifilos είπε π.χ. βλέπω στο marketplace μια Olympus em10 ii με τον φακό στα 280. Θεωρώ πως είναι μια αρκετά καλή τιμή και δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο τουλάχιστον από οικονομικής άποψης. Καλώς ή κακώς το budget είναι αρκετά περιορισμένο για κάτι "καλύτερο" σε mirrorless πάντα μιας και είναι ακριβότερες (σχετικό και το καλύτερο βέβαια). Σχετικά με τις Nikon που δεν σε ψήνουν λόγω χρωμάτων δηλαδή ? Το λέω επειδή τα χρώματα εύκολα ή δύσκολα τα προσαρμόζει ο καθένας μέσω επεξεργασίας όπως θέλει. Ρωτάω μήπως απλά ήταν όχι και τόσο καλές τεχνικά εικόνες αυτές που είδες γιατί αν και δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις εν λόγω μηχανές έχω δει αρκετές εικόνες από φίλους χρωματικά τουλάχιστον ήταν ωραίες. Em 10 mk ii με φακό στα 280 είναι καλά. Μεταλλική κατασκευή και ibis 5 αξόνων και αισθητήρας πρακτικά ίδιος με τη mk iii. 2
highpriest Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε H canon M50 που κοιτάς δεν ξέρω εαν εχει ibis..νομίζω πως δεν. Έχει digital image stabilization, με το οποίο νομίζω πως θα είμαι καλυμένος σε μεγάλο βαθμό. Όπως και να έχει όμως φεύγει και αυτή απο το budget. Είναι ελάχιστες οι επιλογές σε αυτό το budget για κάποια πράγματα που θέλω και θα πρέπει να πετύχω την στιγμή που θα βγει κάποιο μοντέλο που τα έχει προς πώληση. Ίσως να πάω πιο πίσω την αγορά για να αυξήσω το budget. 11 λεπτά πριν, pifilos είπε π.χ. βλέπω στο marketplace μια Olympus em10 ii με τον φακό στα 280. Θεωρώ πως είναι μια αρκετά καλή τιμή και δύσκολα θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο τουλάχιστον από οικονομικής άποψης. Καλώς ή κακώς το budget είναι αρκετά περιορισμένο για κάτι "καλύτερο" σε mirrorless πάντα μιας και είναι ακριβότερες (σχετικό και το καλύτερο βέβαια). Σχετικά με τις Nikon που δεν σε ψήνουν λόγω χρωμάτων δηλαδή ? Το λέω επειδή τα χρώματα εύκολα ή δύσκολα τα προσαρμόζει ο καθένας μέσω επεξεργασίας όπως θέλει. Ρωτάω μήπως απλά ήταν όχι και τόσο καλές τεχνικά εικόνες αυτές που είδες γιατί αν και δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις εν λόγω μηχανές έχω δει αρκετές εικόνες από φίλους χρωματικά τουλάχιστον ήταν ωραίες. Τα χρώματα που δίνει (χωρίς μετέπειτα επεξεργασία) με κάποιους κιτ φακούς που είδα, δεν μου άρεσαν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως ή να επιχειρηματολογήσω. Είναι υποκειμενικό. Στο markeplace εννοείς εδω στις αγγελίες ή στο Facebook;
Ntinlanden Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι ibis το ψηφιακό..ψηφιακό εχουν και οι dslr..για το βίντεο είναι αυτό αλλα παραπάνω δεν ξέρω να σου πω γιατί δεν κάνω καθόλου βίντεο.. Συμφωνώ για τα χρώματα που σου ειπε ο pifilos. Εαν θέλεις να ασχοληθείς πραγματικά με το σπορ θα πρεπει να παρεις στα χερια σου εσύ το ολο θέμα, απο τη ληψη μεχρι την ψηφιακή εμφάνιση, οπου αυτο το τελευταίο σημαίνει τραβάω σε raw (το raw είναι οι πρώτες ύλες, τα υλικα σου) που χρειάζεσαι να αντλήσεις ολη τη πληροφορία που εχεις καταγράψει και να την πας εκει που την εχεις φανταστεί εσύ και να δώσεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Δηλ post processing. Παντα υπηρχε αυτο. Οι φωτογραφίες πχ του Ansel Adams. Δεν ηταν οι φακοι ή η καμερα που χρησιμοποιουσε ο Ansel 100 χρόνια πριν το αγιο δισκοπότηρο. Ο Ansel απλα ηταν και ειναι ο άρχοντας της τονικότητας που απέδιδε μέσω της επεξεργασίας που έκανε στην εμφάνιση. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2021 από Ntinlanden 2
pifilos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, highpriest είπε Τα χρώματα που δίνει (χωρίς μετέπειτα επεξεργασία) με κάποιους κιτ φακούς που είδα, δεν μου άρεσαν. Δεν είναι κάτι που μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως ή να επιχειρηματολογήσω. Είναι υποκειμενικό. Στο markeplace εννοείς εδω στις αγγελίες ή στο Facebook; Α οκ το χωρίς επεξεργασία το καταλαβαίνω. Οκ αν δεν θες να μπλεχτείς με επεξεργασία πάσο αν και λίγο πολύ είναι κάτι που χρειάζεται γιατί δύσκολα οποιαδήποτε μηχανή θα μπορέσει να πετύχει αυτό που εμείς έχουμε κατά νου. Στο facebook εννοώ. Δεν ξέρω σε τι πόλη - περιοχή είσαι βέβαια και κατά πόσο σε βολεύουν οι αγγελίες εκεί με την έννοια πως αν θες να ελέγξεις τα αντικείμενα πριν την αγορά δεν είναι πάντα εύκολο. Απλά έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο αγγελιών από εδώ. 2
highpriest Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε Επίσης για να μην ψάχνεις τι εχει τι, ibis δεν εχουν οι dslr εκτός απο τις pentax, μόνο οι mirorless. Η παλιά μου olympus e520 που είχε σταθεροποίηση, τι είδους σταθεροποίησης ήταν; Μου έκανε μια χαρά
DVaderLa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, highpriest είπε Η παλιά μου olympus e520 που είχε σταθεροποίηση, τι είδους σταθεροποίησης ήταν; Μου έκανε μια χαρά In body image stabilization, όπως έχουν και οι omd em 10 και άλλες mirrorless, μέσω μετακίνησης του αισθητήρα. Δε σου άρεσαν τα χρώματα της Olympus;;;;;;;;;;;;;;;;;; 😮 1
highpriest Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, DVaderLa είπε In body image stabilization, όπως έχουν και οι omd em 10 και άλλες mirrorless, μέσω μετακίνησης του αισθητήρα. Δε σου άρεσαν τα χρώματα της Olympus;;;;;;;;;;;;;;;;;; 😮 Τα χρώματα της Olympus είναι τα χρώματα που μου αρέσουν. Τέτοια χρώματα θέλω και τώρα. Γι' αυτό και δεν μου αρέσουν της Νικον. Είναι σαν ξεπλυμένα μπροστά στης Olympus. Κι επίσης γι' αυτό ξεχώρισα τις em10 που έβαλες παραπάνω. Επειδή δίνουν παρόμοια χρώματα με αυτή που είχα. Μάλλον πρέπει να πάρω απόφαση να δώσω κάτι παραπάνω.
DVaderLa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Σίγουρα είναι πολύ κοντά με την e520. Από την mki στη mk ii θα δεις διαφορά στην εικόνα και τη σταθεροποίηση. Από τη mkii στην mk iii είναι πιο μικρές οι διαφορές. Ανάλογα τη διαφορά τιμής αποφασίζεις. Πάντως και της Nikon τα χρώματα δεν τα λες άσχημα. 1
highpriest Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά έκανα την υπέρβαση και αυξάνοντας το budget πήγα σε Canon Μ50 που ήδη με έψηνε, και θεώρησα καλό value μιας και έπεσε η τιμή τώρα που βγήκε ο αντικαταστάτης της. Ευχαριστώ όλους σας για τις χρήσιμες πληροφορίες! Αν βγάλω καμιά καλή φωτο όταν έρθει, θα την βγάλω στο ανάλογο νημα! 5
babisskg Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, highpriest είπε Τελικά έκανα την υπέρβαση και αυξάνοντας το budget πήγα σε Canon Μ50 που ήδη με έψηνε, και θεώρησα καλό value μιας και έπεσε η τιμή τώρα που βγήκε ο αντικαταστάτης της. Ευχαριστώ όλους σας για τις χρήσιμες πληροφορίες! Αν βγάλω καμιά καλή φωτο όταν έρθει, θα την βγάλω στο ανάλογο νημα! Καλορίζικη και καλές λήψεις ! 1
geostratis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Ημουν κι εγώ στην ίδια θέση. Πορεύτηκα όπως παρακάτω, και εμεινα παντού ευχαριστημένος. Πρώτα πήρα λοιπόν κάποτε από φίλο μια DSLR αρχαία, την 350D, 7mpixel (αλλά μια χαρά, φτάνουν κι αυτά) με τον βασικό kit zoom φακό, 150e. Tωρα θα την βρείς κάτω απο 80e. Αποτέλεσμα: υπέροχο, κάνεις το κέφι σου κι άστους να λένε, αστους να πουν, αυτοί δεν ξέρουν να τραβούν.... Μειονέκτημα: ακριβες κάρτες μνήμης και (για μένα) ογκώδης όπως όλες οι DSLR, κατέληξε τελικά στο κουτί και στο ράφι πάλι. Mετα περασα σε mirorless, που τις συνιστώ για ευχρησία και συμβατότητα. Πήρα την παμ-μικρη SONY a5000 με τον κιτ φακό, μαζί στα 200e (τόσο την βρίσκεις και τώρα). Δεν υπάρχει αλλη μηχανή σε τετοια ποιότητα με τετοιο μέγεθος τσεπης (κυριολεκτικά) και σε τετοιες τιμές. Οτι και να λένε για τον "μέτριο φακό" ή άλλα "μέτρια" ή δεν ξερω τι, μη πιστέψεις τίποτα. Αν αγαπάς την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, η μηχανή είναι εκπληκτική, και το κυριώτερο, θα την κουβαλάς πάντα μαζί σου. Και αν θες ακριβούς φακούς, παίρνει πανω της τα πάντα. Απλά τοτε δεν θα την εχεις πια στην τσέπη, και ίσως ετσι θα χανεις τις φωτογραφίες που θα εβγαζες.... Τελικά - και παραλληλα - επειδή είχα το παλιό "βίτσιο" με τις χειροκίνητες φιλμάτες μηχανές, μπήκα και στις Fuji. Εκεί, αν διαβάσεις κριτικές, δεν γκρινιάζουν για ποιότητα - που είναι ανώτερη από την Sony αν μεγεθύνεις σε μέγεθος τοίχου δωματίου, αλλά γκρινιάζουν για τιμές. Εν μέρει σωστό, αλλά εγώ δεν το ενιωσα. Πήρα μια Fuji XT-10 στα 200 ευρώ, ενα zoom στα 140e, όλα τέλεια οπτικά. Αρχισα από εκεί και ενθουσιάστηκα κυρίως με τροχούς διαφραγμάτων, ταχυτήτων κλπ όπως ήξερα και λάτρευα. Αργότερα πρόσθεσα κι άλλους φακούς, για κανένα δεν πλήρωσα πάνω από 250e, γνήσιους Fujinon, άψογους. Αρα μύθος η ακρίβεια. Η ποιότητα αξεπέραστη. Πάνω της επίσης εχω βάλει τα παντα σε φακούς, απο Leica μεχρι Zenit, από 1930 μέχρι 2020. Αλλά, δεν μπαίνει (τόσο καλά) στην τσέπη. Αρα, ερχεται μαζί στα ταξίδια ή σε αφιερωμένους περιπάτους, εχει την τιμητική της και την προτιμώ από όλα τα άλλα. Αλλά, κάτι στιγμές φευγαλεες και ανεπανάληπτες, εκεί είναι απούσα. Και την αναπληρώνει η Sony, παραπάνω. Αυτή η ιστορία μου, ίσως κάπου σε καλύψει και σένα. 3
Dr_73 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, geostratis είπε Πήρα μια Fuji XT-10 στα 200 ευρώ, ενα zoom στα 140e, όλα τέλεια οπτικά. Αργότερα πρόσθεσα κι άλλους φακούς, για κανένα δεν πλήρωσα πάνω από 250e, γνήσιους Fujinon, άψογους. Αρα μύθος η ακρίβεια. Για πες μας ποιούς φακούς fujinon πήρες με μέχρι 250€ ; Σε μια πρόχειρη έρευνα αγοράς, βλέπω αυτά . Με κάτω από 250€ δηλαδή ... έναν φακό . Τους Leica , τους πήρες κι αυτούς μέχρι 250€ ; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από Dr_73 1
Cntrl+X Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, geostratis είπε Ημουν κι εγώ στην ίδια θέση. Πορεύτηκα όπως παρακάτω, και εμεινα παντού ευχαριστημένος. Πρώτα πήρα λοιπόν κάποτε από φίλο μια DSLR αρχαία, την 350D, 7mpixel (αλλά μια χαρά, φτάνουν κι αυτά) με τον βασικό kit zoom φακό, 150e. Tωρα θα την βρείς κάτω απο 80e. Αποτέλεσμα: υπέροχο, κάνεις το κέφι σου κι άστους να λένε, αστους να πουν, αυτοί δεν ξέρουν να τραβούν.... Μειονέκτημα: ακριβες κάρτες μνήμης και (για μένα) ογκώδης όπως όλες οι DSLR, κατέληξε τελικά στο κουτί και στο ράφι πάλι. Mετα περασα σε mirorless, που τις συνιστώ για ευχρησία και συμβατότητα. Πήρα την παμ-μικρη SONY a5000 με τον κιτ φακό, μαζί στα 200e (τόσο την βρίσκεις και τώρα). Δεν υπάρχει αλλη μηχανή σε τετοια ποιότητα με τετοιο μέγεθος τσεπης (κυριολεκτικά) και σε τετοιες τιμές. Οτι και να λένε για τον "μέτριο φακό" ή άλλα "μέτρια" ή δεν ξερω τι, μη πιστέψεις τίποτα. Αν αγαπάς την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, η μηχανή είναι εκπληκτική, και το κυριώτερο, θα την κουβαλάς πάντα μαζί σου. Και αν θες ακριβούς φακούς, παίρνει πανω της τα πάντα. Απλά τοτε δεν θα την εχεις πια στην τσέπη, και ίσως ετσι θα χανεις τις φωτογραφίες που θα εβγαζες.... Τελικά - και παραλληλα - επειδή είχα το παλιό "βίτσιο" με τις χειροκίνητες φιλμάτες μηχανές, μπήκα και στις Fuji. Εκεί, αν διαβάσεις κριτικές, δεν γκρινιάζουν για ποιότητα - που είναι ανώτερη από την Sony αν μεγεθύνεις σε μέγεθος τοίχου δωματίου, αλλά γκρινιάζουν για τιμές. Εν μέρει σωστό, αλλά εγώ δεν το ενιωσα. Πήρα μια Fuji XT-10 στα 200 ευρώ, ενα zoom στα 140e, όλα τέλεια οπτικά. Αρχισα από εκεί και ενθουσιάστηκα κυρίως με τροχούς διαφραγμάτων, ταχυτήτων κλπ όπως ήξερα και λάτρευα. Αργότερα πρόσθεσα κι άλλους φακούς, για κανένα δεν πλήρωσα πάνω από 250e, γνήσιους Fujinon, άψογους. Αρα μύθος η ακρίβεια. Η ποιότητα αξεπέραστη. Πάνω της επίσης εχω βάλει τα παντα σε φακούς, απο Leica μεχρι Zenit, από 1930 μέχρι 2020. Αλλά, δεν μπαίνει (τόσο καλά) στην τσέπη. Αρα, ερχεται μαζί στα ταξίδια ή σε αφιερωμένους περιπάτους, εχει την τιμητική της και την προτιμώ από όλα τα άλλα. Αλλά, κάτι στιγμές φευγαλεες και ανεπανάληπτες, εκεί είναι απούσα. Και την αναπληρώνει η Sony, παραπάνω. Αυτή η ιστορία μου, ίσως κάπου σε καλύψει και σένα. Επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ τη Sony a5000, θεωρώ ότι κάποιος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη φωτογραφία θα πρέπει να κοιτάξει αλλού. Συγκριτικά με τη M50 (την έχει ο αδερφός μου μεταξύ άλλων και την έχει λιώσει) για παράδειγμα που αναφέρθηκε πιο πάνω, η Sony υπολείπεται σημαντικά. Όχι ότι είναι κακός ο αισθητήρας της, αλλά φωτογραφία πορτραίτου για παράδειγμα χωρίς flash δε νοείται. Και ενώ η κάμερα αυτή δεν έχει hot sue, έχει και απογοητευτικό flash. Η δε απουσία φυσικών χειριστηρίων και σκόπευτρου την κάνει ακατάλληλη για πολλά φωτογραφικά σενάρια, όπως π.χ. για sports, κινούμενο στόχο κλπ. Για μηχανή "τσέπης" προτιμώ να κουβαλάω μια Panasonic GM1 η οποία παρά το μικρότερο αισθητήρα μου βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από τη Sony. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2021 από Cntrl+X 2
geostratis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Στις 16/12/2021 στις 4:15 ΜΜ, Dr_73 είπε Για πες μας ποιούς φακούς fujinon πήρες με μέχρι 250€ ; Σε μια πρόχειρη έρευνα αγοράς, βλέπω αυτά . Με κάτω από 250€ δηλαδή ... έναν φακό . Τους Leica , τους πήρες κι αυτούς μέχρι 250€ ; Πήρα τον XF 28/2.8 = 150e, τον XC 16-50 = 160e, τον XF 18-55 = 270e, τον XF 35/2 = 250e, τον XF 23/2 = 250e, και τον XF 16/2.8 = 230e (εκεί σταμάτησα, για να βγάλω και καμμιά φωτογραφία μ' όλα αυτά...). Ολους προ-κορωνοϊού, τώρα ίσως οι τιμές εχουν πάρει λίγο πάνω, και δεν υπάρχει και μεγάλη προσφορά πλέον. Αν και πρόσφατα σε αγγελίες είδα να πουλιούνται 35-ρης, 18-ρης και ζοομ 18-55 στην ίδια περίπου περιοχή τιμών. Οσο για τους Leica, όχι , δεν ήταν ποτέ σε τετοιες τιμές, ούτε σε τόση ποικιλία, αλλά τους είχα από παλιά. Πάντως κι εκεί, η σειρά R φακών - οπως και των μηχανών Leica R - είχε γνωρίσει μεγάλη πτώση τιμών κάποια εποχή, γιατί ο κόσμος ψωνίζει με την μόδα βασικά. Kαι η μόδα είναι στην σειρά M. Nα διευκρινίσω, οι τιμές που αναφέρω είναι για αψογα - μεταχειρισμένα κομμάτια. Δεν θυμάμαι να αγόρασα ποτέ καινούργιο φακό ή μηχανή, μετά τις "φιλμάτες". Ειδικά με τις ψηφιακές που απαξιώνονται σε 2-3 χρόνια, το θεωρώ τουλάχιστον ανόητο, δεν υπαρχει "επένδυση" στα ηλεκτρονικά είδη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα