Lanike71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Εκεί που πήγαινα στο δρόμο, ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο προερχόμενο από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, μάλλον στο δεξιό μπροστά τροχό. Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα και μοιάζει σα να υπάρχει γρατσούνισμα μεταξύ μετάλλων ή σα σύρμα σε μεταλλική επιφάνεια. Κοίταξα μήπως πήρε κάποιο σύρμα στο θόλο, αλλά όχι. Επίσης δεν είναι σταθερός ο θόρυβος, μία σταματάει, μία ξεκινάει. Ερώτηση: Τι μπορεί να είναι και πόσο σοβαρό; Θα μου πει κάποιος, "γιατί δε θα το πας σε μηχανικό;" Φυσικά, αλλά επειδή πρέπει αύριο να κάνω μία διαδρομή των 3 χιλιομέτρων που πρέπει να γίνει, μην τυχόν και κάνω κάποια χειρότερη ζημιά. Ευχαριστώ.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Χαλικάκι στο προστατευτικό δίσκο των φρένων.
Lanike71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Χαλικάκι στο προστατευτικό δίσκο των φρένων. Αν κρίνω από το δρόμο που εμφανίστηκε το θέμα, παίζει η πιθανότητα.
korakios Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 51 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα και μοιάζει σα να υπάρχει γρατσούνισμα μεταξύ μετάλλων ή σα σύρμα σε μεταλλική επιφάνεια. μπορεί και σαλιγκάρι στη δισκόπλακα (το έχω πάθει ), πάντως ψάξτο
_Biohazard_ Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Τακάκια πριν πόσα χιλιόμετρα άλλαξες; Παίζει και να ναι η "ειδοποίηση" που έχουν ότι χρειάζεται αλλαγή.
Lanike71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, korakios είπε μπορεί και σαλιγκάρι στη δισκόπλακα (το έχω πάθει ), πάντως ψάξτο Από τα ανήκουστα...
tigergreg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ρουλεμαν η μπιλιοφορος αν ειναι προσθιοκινητο.
Lanike71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, tigergreg είπε Ρουλεμαν η μπιλιοφορος αν ειναι προσθιοκινητο. Είχα την εντύπωση ότι τα ρουλεμάν κάνουν κάποιο άλλο θόρυβο και μόνο σε στρίψιμο τιμονιού. Ναι, προσθιοκίνητο είναι. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από Lanike71
tigergreg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε Είχα την εντύπωση ότι τα ρουλεμάν κάνουν κάποιο άλλο θόρυβο και μόνο σε στρίψιμο τιμονιού. Συνηθως ξεκινανε με σταθερο θορυβο και οταν αρχισουν να διαλυονται κανουν πολυ θορυβο. 1
meletis_m Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Lanike71 είπε Καλησπέρα, Εκεί που πήγαινα στο δρόμο, ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο προερχόμενο από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, μάλλον στο δεξιό μπροστά τροχό. Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα και μοιάζει σα να υπάρχει γρατσούνισμα μεταξύ μετάλλων ή σα σύρμα σε μεταλλική επιφάνεια. Κοίταξα μήπως πήρε κάποιο σύρμα στο θόλο, αλλά όχι. Επίσης δεν είναι σταθερός ο θόρυβος, μία σταματάει, μία ξεκινάει. Ερώτηση: Τι μπορεί να είναι και πόσο σοβαρό; Θα μου πει κάποιος, "γιατί δε θα το πας σε μηχανικό;" Φυσικά, αλλά επειδή πρέπει αύριο να κάνω μία διαδρομή των 3 χιλιομέτρων που πρέπει να γίνει, μην τυχόν και κάνω κάποια χειρότερη ζημιά. Ευχαριστώ. Εάν είναι σε καλή κατάσταση τα φρένα σου δηλαδή έχουν ακόμη τα τακάκια , ίσως είναι μπιλιοφόρος ή και ρουλεμάν τροχού . Μηπως ο θόρυβος γίνεται πιο έντονος όταν στρίβεις το τιμόνι ;
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δοκίμασε να κάνεις όπισθεν και να πατήσεις φρένο να δεις αν σταματά. Παντως άλλος είναι ο θόρυβος απο σύρσιμο μεταξύ δύο μετάλλων και άλλος απο ρουλεμάν,βουητό ,ή απο μπιλιοφόρο που είναι θόρυβος απο χτύπημα .
Lanike71 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα φρένα είναι πολύ καλά, δοκιμασμένα. Όχι, δεν κάνει περισσότερο θόρυβο σε στροφή. Είναι ξεκάθαρα θόρυβος σα σύρσιμο μεταξύ μετάλλων. Στην όπισθεν, είναι πιο έντονος ο θόρυβος νομίζω. Η υγρασία μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο; Έχει τρομερή υγρασία εδώ και λίγες μέρες, σήμερα το πρωί είχε ομίχλη Λονδίνου. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από Lanike71
korakios Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Η υγρασία μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο; Έχει τρομερή υγρασία εδώ και λίγες μέρες, σήμερα το πρωί είχε ομίχλη Λονδίνου. ευνοεί τα σαλιγκάρια
mak3don Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Αν αυξομειώνεται ανάλογα με την ταχύτητα μπορεί να είναι στραβή διακοπλακα, μπορεί να συμβεί όσο καινούργια και να είναι τα φρένα σου αν πατήσεις σε νερά όταν τα φρένα είναι ζεστά η αν έπλυνες το αυτοκίνητο μετά από πορεία και πήγε νερό στον δίσκο
G.TH. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Εμένα μου είχε μπει χαλικάκι το καλοκαίρι, στην αρχή, περίπου για ένα χιλιόμετρο ακουγόταν σαν να είχε δέσει κάποιος ένα άδειο κουτί αναψυκτικό που σερνόταν. Μετά έγινε πολύ δυνατό μεταλλικό σφύριγμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα