Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, γενικά είχα την άποψη πως τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν μέλλον, αλλά διάβασα εδώ στο site πως μια εταιρεία που παράγει κρυπτονομίσματα μπαίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και γενικά έχει πάρει το μάτι μου πλατφόρμα που μπορείς και επενδύεις σε κρυπτονομίσματα. Έχει κανείς εικόνα? Αξίζει τον κόπο?

Επεξ/σία από pi314
  • Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αξίζει τον κόπο φίλε μου και υπάρχει εφαρμογή που χωρίς πολλές γνώσεις στο αντικείμενο μπορείς να καταφέρεις να βγάζεις κέρδος κάθε μέρα. 

Δημοσ.

Ναι, είναι όπως το χρημαιστήριο, όπου έκλαψαν μανούλες και χάθηκαν περιουσίες από άτομα που "ήξεραν" και ήταν σίγουρα.
Βάλε και πως ο χώρος είναι ανεξέλεγκτος, βάλε πως δεν υπάρχουν limit up/down, βάλε και πως οι τιμές αλλάζουν 24 ώρες το 24ωρο...
Αν έχεις κάποιο ποσό που σου περισσεύει, αγόρασε bitcoin και άσε το εκεί. Πιθανό να βγάλεις κάτι.
Αν περιμένεις σε ένα μήνα να βγάλεις αυτοκίνητο, όντας άσχετος και κάνοντας συνεχές trading, καλύτερα παίξτα στο Joker.
Αν δεν σου περισσεύουν, μακρυά.

• Like 5
Δημοσ.
13 ώρες πριν, PanosMak89 είπε

Αξίζει τον κόπο φίλε μου και υπάρχει εφαρμογή που χωρίς πολλές γνώσεις στο αντικείμενο μπορείς να καταφέρεις να βγάζεις κέρδος κάθε μέρα. 

Σε ποια εφαρμογή αναφέρεσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Ενα νομισμα ειναι το επισημο μεσο συναλλαγων μιας χωρας.Εκδιδεται απο την κεντρικη τραπεζα και η αξια του καθοριζεται απο την πορεια καποιων οικονομικων δεικτων της εκδιδουσας χωρας.Ασφαλως η κεντρικη τραπεζα ελενχει τους δεικτες αυτους και εγγυαται την αξια του νομισματος,παρεμβαινει οταν χρειαστει και γενικα ρυθμιζει αυτο που λεμε κυκλοφορια χρηματος.

Στην περιπτωση μας εκδιδουσα  τραπεζα ειναι η ΕΚΤ.Ανα τακτα διαστηματα οικοι αξιολογησης ελενχουν την οικονομικη κατασταση των χωρων και αξιολογουν το αξιοχρεο,την φερεγγυοτητα,τις προοπτικες.

Το κρυπτονομισμα δεν εχει καμια εκδιδουσα τραπεζα,καμια αξιολογηση,καμια επισημη υποσταση,κανενα ελενχο.

Πολυ απλοικα καποιος κυκλοφορησε ενα δικο του νομισμα ας πουμε το nitsacoin,αρχισε να το παραγει και να το πουλα.Εσυ που το αγοραζεις  δινεις πραγματικα χρηματα για να το αποκτησεις και οσο περισσοτερο αυξανει η ζητηση τοσο ανεβαινει η τιμη και βγαζεις κερδος.Αν ομως η ζητηση μειωθει θα μεινεις με τα nitsacoin στο χερι.

Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις για συναλλαγες πλην ελαχιστοτατων ιντερνετικων εφαρμογων,δεν μπορει να αποτιμηθει η αξια του γιατι δεν υπαρχουν μετρησιμοι παραγοντες απο πισω,δεν εχει επισημη υποσταση.

Το εαν στο χρηματιστηριο υπαρχει μια εταιρεια δεν λεει τιποτα απολυτως.Μην ξεχναμε οτι και η liemans brothers ηταν απο τους στυλοβατες του χρηματιστηριου.

Με ολο τον ντορο που γινεται κατευθυνομενα αυξανει η ζητηση και ανεβαινει η τιμη τεχνητα χωρις πραγματικη αξια.

Ειναι κατι σαν το χρηματιστηριο της δεκαετιας του 80,οπου ολοι πουλουσαν τα κοπαδια και ελεγαν στους χρηματιστες αγορασε οτι βρεις.Λογω ζητησης φυσικα εβλεπες μετοχες υπο εκαθαριση να κανουν limit up.Ολοι κυκλοφορουσαν στην παραλια με τον επενδυτη στο χερι,υφος περισπουδαστο,αποκλειστικες πληροφοριες και την εντυπωση οτι το χρηματιστηριο ειναι ο ναος των θαυματων οπου πας το πρωι κακομοιρης και το μεσημερι φευγεις κολητος του Λατση.

Στο τελος βεβαια μεινανε με τα <χαρτια > στο χερι να κλαινε και οι  μονοι που κονομησαν ηταν οι ιδιοκτητες των εταιρειων που τους πουλησαν κονφετι.

Ολο αυτο μου θυμιζει τις εταιρειες καλλυντικων που σε βαζουν να αγορασεις ενα starter kit και σε ξαμολανε να φερεις και αλλους πωλητες με την προοπτικη να γινεις πλουσιος απο τα ποσοστα των πωλησεων των αλλων.Εντωμεταξυ η εταιρεια κερδιζει απο την πωληση του δικαιωματος να γινεις πλουσιος ,και την αυξηση των πωλησεων της απο το τρεξιμο τοσων κοροιδων.Στο τελος μενεις με το starter kit στο χερι και καλους στα ποδια απο το τρεξιμο.

Βασιζονται στο ονειρο για ευκολο πλουτισμο ακοπα και αβιαστα

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/3/2022 στις 10:23 ΠΜ, nitsa21 είπε

Ενα νομισμα ειναι το επισημο μεσο συναλλαγων μιας χωρας.Εκδιδεται απο την κεντρικη τραπεζα και η αξια του καθοριζεται απο την πορεια καποιων οικονομικων δεικτων της εκδιδουσας χωρας.Ασφαλως η κεντρικη τραπεζα ελενχει τους δεικτες αυτους και εγγυαται την αξια του νομισματος,παρεμβαινει οταν χρειαστει και γενικα ρυθμιζει αυτο που λεμε κυκλοφορια χρηματος.

Στην περιπτωση μας εκδιδουσα  τραπεζα ειναι η ΕΚΤ.Ανα τακτα διαστηματα οικοι αξιολογησης ελενχουν την οικονομικη κατασταση των χωρων και αξιολογουν το αξιοχρεο,την φερεγγυοτητα,τις προοπτικες.

Το κρυπτονομισμα δεν εχει καμια εκδιδουσα τραπεζα,καμια αξιολογηση,καμια επισημη υποσταση,κανενα ελενχο.

Πολυ απλοικα καποιος κυκλοφορησε ενα δικο του νομισμα ας πουμε το nitsacoin,αρχισε να το παραγει και να το πουλα.Εσυ που το αγοραζεις  δινεις πραγματικα χρηματα για να το αποκτησεις και οσο περισσοτερο αυξανει η ζητηση τοσο ανεβαινει η τιμη και βγαζεις κερδος.Αν ομως η ζητηση μειωθει θα μεινεις με τα nitsacoin στο χερι.

Δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις για συναλλαγες πλην ελαχιστοτατων ιντερνετικων εφαρμογων,δεν μπορει να αποτιμηθει η αξια του γιατι δεν υπαρχουν μετρησιμοι παραγοντες απο πισω,δεν εχει επισημη υποσταση.

Το εαν στο χρηματιστηριο υπαρχει μια εταιρεια δεν λεει τιποτα απολυτως.Μην ξεχναμε οτι και η liemans brothers ηταν απο τους στυλοβατες του χρηματιστηριου.

Με ολο τον ντορο που γινεται κατευθυνομενα αυξανει η ζητηση και ανεβαινει η τιμη τεχνητα χωρις πραγματικη αξια.

Ειναι κατι σαν το χρηματιστηριο της δεκαετιας του 80,οπου ολοι πουλουσαν τα κοπαδια και ελεγαν στους χρηματιστες αγορασε οτι βρεις.Λογω ζητησης φυσικα εβλεπες μετοχες υπο εκαθαριση να κανουν limit up.Ολοι κυκλοφορουσαν στην παραλια με τον επενδυτη στο χερι,υφος περισπουδαστο,αποκλειστικες πληροφοριες και την εντυπωση οτι το χρηματιστηριο ειναι ο ναος των θαυματων οπου πας το πρωι κακομοιρης και το μεσημερι φευγεις κολητος του Λατση.

Στο τελος βεβαια μεινανε με τα <χαρτια > στο χερι να κλαινε και οι  μονοι που κονομησαν ηταν οι ιδιοκτητες των εταιρειων που τους πουλησαν κονφετι.

Ολο αυτο μου θυμιζει τις εταιρειες καλλυντικων που σε βαζουν να αγορασεις ενα starter kit και σε ξαμολανε να φερεις και αλλους πωλητες με την προοπτικη να γινεις πλουσιος απο τα ποσοστα των πωλησεων των αλλων.Εντωμεταξυ η εταιρεια κερδιζει απο την πωληση του δικαιωματος να γινεις πλουσιος ,και την αυξηση των πωλησεων της απο το τρεξιμο τοσων κοροιδων.Στο τελος μενεις με το starter kit στο χερι και καλους στα ποδια απο το τρεξιμο.

Βασιζονται στο ονειρο για ευκολο πλουτισμο ακοπα και αβιαστα

Ακριβως έτσι. Αξιζει να επενδυσει κάποιος μόνο ενα μικρό ποσοστό από τα χρηματα που του περισσευουν ή να το κάνει προσωρινα για μια συναλλαγή στην οποία δε θέλει να φανεί ο ιδιος. 

Δημοσ.
Στις 9/3/2022 στις 2:05 ΠΜ, PanosMak89 είπε

Για πες μας την εμπειρία σου, έχεις καταφέρει και ζεις απο αυτό?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Για πες μας την εμπειρία σου, έχεις καταφέρει και ζεις απο αυτό?

Δουλεύω για να ζω... Αυτό που κάνω με τα κρυπτο το κάνω για να βγάζω ένα κέρδος κάθε μήνα που μεγαλώνει με τον καιρό. 

Επεξ/σία από PanosMak89
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα είπε πολύ καλά ο nitsa στο προηγουμενο ποστ.

Να συμπληρώσω θελω και εγω κάποια πράγματα

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του επενδύω και του κερδοσκοπώ. Στο πρώτο αξιολογώ τι θα πληρώσω για κάτι, τι αξία εχει τωρα, τι αξία θα έχει στο μέλλον, πόσο ρίσκο έχει, με σκοπό να είναι δικό μου για μεγάλο ορίζοντα χρόνου ή μεχρι να συνταξιοδοτηθώ, ή και να το κληρονομήσουν τα παιδιά μου.

Το κερδοσκοπώ έχει χρονικό ορίζοντα μικρό, μεγαλύτερο ρίσκο, πολλές φορές αγνόηση θεμελιωδών ερωτήσεων για την αξία και την τιμή του ....

Κατά τη γνώμη μου η όποια ενασχοληση με τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να γίνεται κατά κανόνα ως κερδοσκοπική δραστηριότητα και όχι ως επενδυτική.

Ενα συντομο σχόλιο σχετικά με το bitcoin: είχε θετική συσχέτιση με τα αμερικανικά χρηματιστήρια  (και όχι αρνητική όπως θα περίμεναν οι οπαδοί του). Και αυτό για λόγους ψυχολογίας της αγοράς.

Κατά τη γνώμη μου μόνο οταν πάτε να ψωνίσετε στο συνιοικιακό σας ή στο super market και δέχονται και  crypto για πληρωμή, απο τότε και μετά θα ήταν σκόπιμο να αξιολογούσατε πιθανή επένδυση σε κρυπτονομίσματα και σε εφαρμογές τους.

Επίσης ο χρυσός κανόνας του Buffet μην χάνεις τα χρήματά σου πάντα ισχύει. Απλό να το λες,  σύνθετο στην πράξη (απο το να αποφεύγεις απάτες, να επιλέγεις προϊόντα/υπηρεσίες που δεν θα σε υπερχρεώσουν, να κρίνεις αν μια τοποθέτηση χρημάτων έχει μεγαλο ρίσκο κλπ)

Κάποιος που βγάζει 17000 ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα μπορεί να έχει περισσότερα απο κάποιον που βγάζει 80 ή 100 χιλιάδες απο εργασία πχ σε Ολλανδία ή Αμερική.

Και αυτό γιατί έχει μηνιαίο προυπολογισμό, κάνει συνετή διαχείριση και επένδυση των αποταμιεύσεων του.

Πριν αναζητήσει κάποιος κάποια απόδοση, θα πρέπει να ξέρει ποιό ειναι το ρίσκο που παίρνει.

Πολλοί στην Ελλάδα αρέσκονται να βλέπουν ταινίες και σειρές χωρίς να πληρώνουν netflix ή το όποιο αντίτιμο. Δεν λεω οτι κατι τετοιο είναι σωστό ή ηθικό, αλλά πόσοι απ αυτούς χρησιμοποίησαν τις προσβάσεις αυτές για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους πχ σε θεματα διαχείρισης επενδύσεων, οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης επειχειρήσεων χωρίς να πληρώσουν δίδακτρα κόστους Harvard και να το κάνουν χωρίς να χρειάζεται να φοιτούν; Δεν νομίζω να είναι πολλοί ...

Επίσης που πολλοί σνομπάρουν πανεπιστημιακά μαθήματα όπως Λογισμός Ι και 2 κλπ, πάτε να δείτε τι μαθηματικά πρέπει να ξέρετε για να υπολογίσετε ενα συμβόλαιο Option στο χέρι για επαλήθευση και μετά τα ξαναλέμε.

Να αναφέρω επίσης μια πρόχειρη έρευνα που έκανα για το USDT ή την Tether που λεει οτι έχει απο πίσω από το κρυπτονόμισμά της ισόποσης αξίας περιουσιακά στοιχεία σε αντιστάθμισμα. Βρήκατε κάπου να έχει δημοσιευμένα τα οικονομικά της στοιχεία; Πουθενά. Αν πραγματικά ήθελε επενδύσεις η Tether  θα έπρεπε να έχει τα  οικονομικά της στοιχεία άμεσα προσβάσιμα στο επενδυτικό κοινό, συντεταγμένα κατά ΔΛΠ. Επίσης το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει την εταιρεία είναι ένα γραφείο σε κάποιο μικρό νησάκι εκτός ΗΠΑ (φορολογικό παράδεισο) και δεν ξεπερνά τα 10 άτομα σε προσωπικό. Folli Follie μου θυμίζει ...

Επίσης η βάση δεδομένων της Ledger που πουλάει hardware crypto wallets, είχε χακαριστεί και πουλήθηκε online, με συνέπεια οι απατεώνες να ξέρουν ποιοί έχουν hardware wallets τα emails τους για να κανουν στοχευμένες επιθέσεις

Αυτά περί ελληνικού χρηματιστηρίου. Υπ όψιν οτι το καθεστώς ΜΜΕ δεν βλεπω να πολυεχει αλλαξει οσον αφορά το ελεγκτικό κομμάτι και την κουλτούρα εσωτερικού ελέγχου. Πολλοί είναι αυτοί που ληστεύουν την επιχείρησή τους παίρνοντας το ταμείο της ημέρας στην τσέπη τους.

Παραθέτω μερικά μερικά resources για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας, επειδή ένα άδειο πορτοφόλι χρειάζεται πρώτα γνώση για να γεμίσεi και να παραμείνει γεμάτο:

The Big short και Margin Call. και οι δύο ταινίες αφορούν την κρίση του 2008 και είναι αρκετά ευχάριστες και εύκολες στην παρακολούθηση.

American Greed, σειρά που εξιστορεί μεγάλες χρηματικές απάτες στην Αμερική, για να θυμούνται οι παλιοί και να θυμούνται οι νεότεροι, μπας και αναγνωρίσουν τα σημάδια και προστατευθούν απο τέτοιες συμπεριφορές.

To ourwallet gr που έχει άρθρα για προυπολογισμό και επενδύσεις στα ελληνικά και προτάσεις βιβλίων για να ανοίγει το μυαλό.

O Ben Felix στο youtube.

Το βιβλίο του ελληνικής καταγωγής Harry Markopolos No one would listen για την απάτη του Maddoff και την απουσία των ελεκτικών αρχών.

ο Michael Lewis έχει γράψει βιβλία για συγκεκριμένα οικονομικά θέματα σε απλή γλώσσα.

Είπα να αναφέρω τα παραπάνω γιατί υπάρχει έλλειψη σωστής πληροφόρησης/γνώσεων και στο φόρουμ αλλά γενικότερα και στην Ελλάδα. Επίσης επειδή βλέπω κοινό στην Ελλάδα να διαβαζει βιβλία του λύκου της Wall Street. Ταπεινή μου άποψη: είναι πιο πιθανό να σε κάνει κλέφτη κάτι τετοιο, παρά σωστό επενδυτή.

Να αναφέρω οτι ο λόγος που νομοθετήθηκε το online trading στις ΗΠΑ, ήταν οτι οι χρηματιστές δεν σήκωναν τα τηλέφωνα των πελατών τους που θέλαν να δώσουν εντολή πώλησης, σε περιόδους κρίσεων!

Επίσης να αναφέρω αναφορικά με τους οίκους αξιολόγησης. έχουν κάποια μοντέλα και κανόνες και σύμφωνα με αυτά εκφέρουν μια άποψη για μια μετοχή, κράτος, κλπ. Δεν είναι συμβουλή και ούτε θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να έχετε εικόνα για τον κίνδυνο του αντισυμβαλλόμενου. (Για όποιoν δεν με  πιστεύει ας πάει να δει Moody's disclaimer)

Μου φαίνεται θα πρέπει να βάλω το προφιλ μου στο goodreads στο insomnia profile μου γιατί έχω και εκεί πολλές προτάσεις βιβλίων (που θα ηθελα να διαβασω) περι οικονομικών και επενδύσεων ...

Επεξ/σία από Addendi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...