Xristaras12 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Για να παίξουν σε 3600 όμως δεν θέλει οβερκλοκ; Παίζει να έχω μείνει πίσω για αυτό το λέω. Εγώ θυμάμαι ότι μπαίνεις bios και ενεργοποιεί το xmp και τις πάει αυτόματα. Ερώτηση έχει πάλι το eShop άμεσα διαθέσιμη την B650M AORUS PRO, στα 160€ αν είναι οκ δεν με πειράζει το παραπάνω κόστος αν την έχω αύριο στα χέρια μου. Επεξεργαστή λέω για 11400f στα 170€ από techface που είναι δίπλα μου επίσης και αμεσα διαθέσιμος. Ουπς Τώρα πήρα χαμπάρι ότι ο F δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά.
JDROGAS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Εγώ θυμάμαι ότι μπαίνεις bios και ενεργοποιεί το xmp και τις πάει αυτόματα. Ναι κανονικα θα βαλεις xmp και θα τις παει αυτοματα. 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Ερώτηση έχει πάλι το eShop άμεσα διαθέσιμη την B650M AORUS PRO, στα 160€ αν είναι οκ δεν με πειράζει το παραπάνω κόστος αν την έχω αύριο στα χέρια μου. Εαν δεν σε πειραζει το κοστος. 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Επεξεργαστή λέω για 11400f στα 170€ από techface που είναι δίπλα μου επίσης και αμεσα διαθέσιμος. Εσυ ζητησες με γραφικα να τα εχεις καβατζα,γι αυτο σου εβαλα τον 11400. Τροφοδοτικο παρε απο e-shop αφησε το cx. https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-core-gc-650-80-plus-gold-650w-p-PER.588885 Βαλε nvme ειναι μεγαλη η διαφορα που θα δεις,εστω εναν 256gb για windows. https://www.e-shop.gr/ssd-kingston-skc2500m8-250g-kc2500-250gb-m2-2280-nvme-pcie-gen3-x4-p-PER.346241 1
Xristaras12 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζει να πάρω κάτι χωρίς γραφικά αλλά θα το αντέξω δεν έγινε και κάτι. Κάπου έχω χωμένη και μια GTS250 η στην τελική παίρνω και μια φτηνότερη αν χρειαστεί κάτι, άλλωστε και σε ryzen να πήγαινα πάλι το ίδιο θέμα θα είχα. Έβαλα παραγγελία αυτά του eshop και αύριο μιλάω με τα καταστήματα για τον επεξεργαστή και το κουτί. 1
Xristaras12 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Αρχικά να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όσους ασχολήθηκαν για το θέμα και με βοήθησαν Spoiler Κατα δεύτερον να πω οτι δυστυχώς την πατήσαμε με το κουτί και πάνω στην χαρά μου κ εγώ δεν το πρόσεξα οτι δεν παίρνει υδρόψυξη στο πάνω μέρος παρα μόνο μπροστά 240αρη και πίσω 120αρη. Κατα τα άλλα αν και με παίδεψε σαν κουτί νομίζω οτι αποζημιώνει με την εικόνα του. Προς το παρόν είμαι με την εργοστασιακή ψύκτρα μέχρι να βρω κάτι να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύστημα (πιθανότατα μια Noctua NH-L9i chromax.black) Τα καλώδια θα μπορούσαν να ήταν σε καλύτερη μοίρα αλλά δεν θα ήθελα να τα φέρω οριακά με τους κοννέκτορες μην γίνει καμιά ζημιά. Η μητρική αποζημιώνει άψογα με τις θύρες που ήθελα και έχει και περίσσευμα. Η διαφορά με τον Μ.2 είναι αισθητή κυρίως στην εκκίνηση του συστήματος και στο άνοιγμα προγραμμάτων. Αυτά τα ολίγα, το μηχάνημα στήθηκε χτες και είμαι περίπου στο 99% των ρυθμίσεων που θέλω. 1
Xristaras12 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Να κάνω ενα bump το θέμα εδώ μήπως βρούμε και καμία ψύκτρα για το εργαλείο; Δεν ξέρω αν η Noctua NH-L9i είναι και κορυφαία επιλογή, ίσως να υπάρχει και τίποτα καλύτερο. Περισσότερο μ' άρεσε λόγω όγκου και εμφάνισης.
JDROGAS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Γιατι noctua λογω ονοματος; Αυτη θα σου παρει τα αυτια ειμαι σιγουρος,βλεπω 2500 στροφες max. Kαταρχην οχι 92αρι ανεμιστηρα 120αρη.Aν και δεν σου χρειαζεται τιποτα ιδιαιτερο για τον 11400. Εγω στον 11500 εχω μια Deepcool Gammaxx T200 απο τον 10400.Θερμοκρασιες idle 25-26 και load 52-53 με ελευθερα τα power limits. Ποιο κουτι πηρες;
Xristaras12 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Κουτί αυτό που προτάθηκε παραπάνω, aerocool atomic lite v1 (φαίνονται και όλα στην υπογραφή). Δυστυχώς δεν μπορεί αν πάρει την H100i V2 που έχω. noctua κυρίως λόγω ονόματος αλλά και σαν χρώμα. Επίσης μπαίνει πανεύκολα και δεν μου κρύβει τις ραμ η τον M.2. Την gammaxx την ειχα κ εγω στον νου όπως και την cryorig C7. Δεν ξέρω αν ειναι εφικτό λόγω διαστάσεων πάλι να πήγαινα σε 120αρι ψυγείο(στο πίσω μέρος)
JDROGAS Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 158mm εχει clearance. H deepcool ειναι στα 131,5 υψος.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Να σου πω την μεγαλη μου αλήθεια, με χαλάει ο μπλε ανεμιστήρας(first world problems ξέρω). Απο κριτικές διαβάζω όμως αξίζει τα χρήματά της και κάνει τρελή δουλειά. Κοιτάζω και την επιλογή του 120αρι ψυγείου στο πίσω μέρος να λειτουργεί και σαν εξαγωγη κ ας χάσω τον φωτιζόμενο ανεμιστήρα, δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Φοβάμαι μη δεν μπαίνει, η βρίσκουν οι σωλήνες στο πλάι και δεν γίνεται να κλείσει το κουτί.
triplex1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε Να σου πω την μεγαλη μου αλήθεια, με χαλάει ο μπλε ανεμιστήρας(first world problems ξέρω). Απο κριτικές διαβάζω όμως αξίζει τα χρήματά της και κάνει τρελή δουλειά. Κοιτάζω και την επιλογή του 120αρι ψυγείου στο πίσω μέρος να λειτουργεί και σαν εξαγωγη κ ας χάσω τον φωτιζόμενο ανεμιστήρα, δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό. Φοβάμαι μη δεν μπαίνει, η βρίσκουν οι σωλήνες στο πλάι και δεν γίνεται να κλείσει το κουτί. Με 30 ευρουλακια εισαι κουφετος..................https://www.skroutz.gr/s/23142238/Be-Quiet-Pure-Rock-2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3-Ασημί.html
Xristaras12 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 αν για κάποιον λόγο χρειαστεί πχ να βγει ο Μ.2 θα υπάρχει ο χώρος η θα πρέπει να βγάλω την ψύκτρα η την κάρτα γραφικών; Η pure rock 2 βλέπω βγαίνει και σε black edition ίσως προτιμήσω εκείνη. Αν πάω στην deepcool gammaxx, φαντάζομαι ο ανεμιστήρας αλλάζει δεν έχει πρόβλημα να μπει κάποιος για στατική πίεση πχ. όχι ότι ειναι κάτι που βγαίνει συχνά. Μπορεί να φαίνομαι λιγάκι περίεργος στις επιλογές, αλλά συνήθως ψάχνω κάτι που να είναι και εύκολο με τα υπόλοιπα.
triplex1 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε αν για κάποιον λόγο χρειαστεί πχ να βγει ο Μ.2 θα υπάρχει ο χώρος η θα πρέπει να βγάλω την ψύκτρα η την κάρτα γραφικών; Η pure rock 2 βλέπω βγαίνει και σε black edition ίσως προτιμήσω εκείνη. Αν πάω στην deepcool gammaxx, φαντάζομαι ο ανεμιστήρας αλλάζει δεν έχει πρόβλημα να μπει κάποιος για στατική πίεση πχ. όχι ότι ειναι κάτι που βγαίνει συχνά. Μπορεί να φαίνομαι λιγάκι περίεργος στις επιλογές, αλλά συνήθως ψάχνω κάτι που να είναι και εύκολο με τα υπόλοιπα. Παρε την Pure και μη σκεφτεσαι την αλλη , ειναι καλυτερη ψυκτρα , η μαυρη λογω βαφης μπορει να εχει και 1-2 βαθμους πιο κατω σε θερμοκρασιες , απλα δεν στην εβαλα για θεμα κοστους αν δεν τσιγκουνευεσαι ειναι ενα 5ευρω η διαφορα και παρε και 2ο ανεμιστηρα ολοιδιο με αυτον που φοραει καθως εχει και τα συρματακια για 2ο και δουλευεις push pull ακομη και αν πας σε δυνατοτερο επεξεργαστη θα μπορεσεις να την χρησιμοποιησεις. επισης με την ασημενια σπαει η μαυριλα και κανεις διχρωμια ενω η αλλη θα ειναι κατρανι δεν θα βλεπεις τιποτα απο αποψη αισθητικης ειναι πιο ομορφη η ασημενια κατα τη γνωμη μου Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2021 από triplex1
Xristaras12 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Χμ, ισχύει μιας και ταιριάζει με το ασημί στην μητρική. Βλέπω την έχει και το παλικάρι που πήρα τον επεξεργαστή στον κορυδαλλό, στα 34€. Την δευτέρα με βλέπω για επίσκεψη ξανά. Για κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/c/677/water-cooling/f/538916/monou-anemistira.html το ξεχνάμε στα σίγουρα έτσι; Είχα συνηθίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες στον 4790Κ στα 4.4 (οριακά 60 βαθμούς το καλοκαίρι χωρίς κλιματιστικό,γύρω στους 40 το νερό). βλέπω οτι η be quiet έχει και compatibility check βάζοντας το μοντέλο της μητρικής βλέπω ότι βγάζει τσεκ με κιτρινο χρώμα (PCIe slot Blocked), μήπως να παω για την slim; https://www.bequiet.com/en/motherboardcheck το λινκ ειναι παραπάνω, η μητρικη ειναι η Gigabyte B560M Aorus Pro AX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα