Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα.

Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας καθώς την προηγούμενη Κυριακή το σύστημα της υπογραφής αποφάσισε να μην ανάψει. Στην αρχή θεώρησα ότι ήταν το τροφοδοτικό μιας και είναι 6ετιας σίγουρα.

Δοκιμάζω από φίλο και δυστυχώς πάλι δεν άναψε το σύστημα. Αντίθετα το δικό μου λειτουργεί στο δικό του.

Το σύμπτωμα που κάνει είναι:

Πατάς το power και ανοίγει και κλείνει ακαριαία. Ούτε δευτερόλεπτο δεν μένει ανοιχτό. Έχω δοκιμάσει τα πάντα ( έξω από το κουτί, χωρίς ραμ, χωρίς περιφερειακά,χωρίς γραφικά) και τίποτα. Το ίδιο πράγμα είναι. Έχω αλλάξει μπαταρία μητρικής, έχω βγάλει το front panel, το front audio, front usb τίποτα. Οπότε λογικά καταλήγουμε σε μητρική/επεξεργαστή.

Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση τριπλέτας, επεξεργαστή, μητρική και μνήμες. Το ιδανικότερο για μένα είναι να μπουν όλα στο κουτί της υπογραφής καθως θα χρησιμοποιηθούν ολα τα υπολοιπα περιφερειακά. Δυστυχώς απ' ότι βλέπω οι mini itx μητρικές έχουν φτωχό I/O σε θύρες USB και τα περισσότερα "νέα" features μου είναι άχρηστα. Λαμπάκια και συναφή δεν με απασχολούν.

Έχω φάει σχεδόν 2 μέρες στην αναζήτηση και επειδή από το κινητό δεν με βολεύει και η αναζήτηση έχω αρχίσει να νευριάζω και να πελαγωνω αντίστοιχα.

Τι ζητώ

Τουλάχιστον 6 θύρες usb στο πίσω μέρος. Η type c μου είναι άχρηστη Παρ όλα αυτά μάλλον θεωρείται αναγκαία στις μέρες μας.

Ιδανικά σε mini itx ώστε να γλυτώσω την αγορά νέου κουτιού. Χώρος δεν υπάρχει οπότε αν είναι να γίνει αλλαγή οριακά πάμε σε micro ATX ; Full tower δεν χωράει για κανένα λόγο και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί χώρος η να γίνει αλλαγή γραφείου.

Το τροφοδοτικό της υπογραφής έχει σχετικά κοντό 8pin eps οπότε ίσως χρειαστεί επέκταση αν πάμε σε άλλο κουτί.

Η υδροψυξη βλέπω έχει AM4 KIT οπότε μας βολεύει και αυτό και ίσως για διαχρονικότητα να κινηθούμε προς τα εκεί, μην ψάχνω πάλι για νέο σύστημα σε 3-4 χρόνια πάλι. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερη αγορά ενός Apu ώστε σε περίπτωση απώλειας της κάρτας γραφικών να μην χρειαστεί ένα νεφρό για να λειτουργήσει το σύστημα.

Τα φώτα σας γιατί με βλέπω για λάπτοπ στο τέλος και πούλημα όλα. Από καταστήματα τώρα βολεύει αφάνταστα το eShop μιας και είναι δίπλα μου και δεν έχω αμάξι ώστε να τρέχω να τα παίρνω ιδιαίτερα δε αν πάμε και σε αλλαγή κουτιού. Ιδανικό θα ήταν επίσης να είναι και άμεσα διαθέσιμο ώστε να μην περιμενω από το νέο έτος για υπολογιστή.

Χρηματικό όριο πραγματικά δεν ξέρω, ήθελα οριακά 500€ αλλα πραγματικά μόνο με τον 5600Χ η 5600G τρώμε ηδη το μισό μπάτζετ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βραχυκύκλωμα μυρίζει...

Έχεις καθαρίσει τα πάντα επιμελώς;

Σε κάθε δοκιμή που έκανες(αφαίρεση ραμ, γραφικά κτλ) έκανες ανάμεσα clear cmos με αφαίρεση μπαταρίας κτλ; Μια μια τις μνήμες; Κρίμα να φας τέτοιο πακέτο ξαφνικά...

Στο θέμα σου, οτι πιο οικονομικό, από eshop...

https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i5-11400f-260ghz-lga1200-box-p-PER.558805

https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h570m-itx-ac-retail-p-PER.529209

https://www.e-shop.gr/ram-patriot-pvs416g320c6k-viper-steel-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-dual-kit-p-PER.574795

Aν θες να εξαντλήσεις το budget και βολεύεσαι από άλλο κατάστημα να δούμε κι εναλλακτικές. Πάντως στα 360 και όλα άμεσα διαθέσιμα μιλάμε για παραπάνω από τίμιο μηχάνημα...

*edit. η 6η θύρα usb είναι typec

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.

Έχω λύσει μέχρι και τα heatsinks τα οποία και έχω αφαιρεσει. Μέχρι και χωρίς επεξεργαστή έχω δοκιμάσει και δεν κάνει τίποτα(λογικό θα έλεγα). Κάποιες φορές προσπαθεί να ανοίξει και κάνει ρισταρτ 2-3 φορές και μετά σβήνει τελείως. Κάποιο σκασμενο εξάρτημα δεν έχω βρει τα έχω κοιτάξει όλα.

Σημειωτέον τις προηγούμενες μέρες είχα παρατήσει κ ένα άλλο κουλό, στην πρώτη παγωμένη εκκίνηση έκανε ρισταρτ το σύστημα και μετά δεν έδινε ρεύμα στα περιφερειακά. Το είχε κάνει 2-3 φορές μάλιστα αλλά δεν είχα δώσει σημασία.

Έπρεπε να του κάνω ρισταρτ από το κουμπί

Για το μπάτζετ πάμε και παραπάνω δεν με απασχολεί,

Οι θύρες είναι οριακά για αυτά που χρειάζομαι επίσης για αυτό λέω δεν βρίσκω στις διαστάσεις αυτές κάτι καλύτερο.

Επίσης, κολλάω λίγο στο να πάω σε χοντρικα τελειωμένη πλατφόρμα πάλι για αυτό και κοίταζα για ΑΜ4.

Επίσης μπλέκομαι λίγο με τα usb 3.2 gen κάτι, θα παίζουν με το κουτι;

Η type c θύρα μου είναι άχρηστη παντελώς εκτός κ αν μπορεί να μπει κάποιο hub να μου δώσει παραπάνω θύρες που τις έχω ανάγκη. Λόγω χώρου δεν μπορω να βάζω και να βγάζω το κουτί συνέχεια για να συνδέσω πράγματα δυστυχώς.

Η υδροψυξη δεν μπαίνει λογικά στο 1200 σοκετ επίσης δεν έχω κάποιο κιτ μιας κ είναι παλιά.

Edit

Αν βλέπω καλά το 1200 σοκετ έχει τις ίδιες υποδοχές με το 115Χ (1150-1151) οπότε λογικά θα κουμπωσει κανονικά

Δημοσ.

δώσε 40-50ε πάρε μια μητρική h81 υπάρχουν παντού refab (που μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα )να κάνεις δουλεια και σιγα σιγα παρε καινούργιο σύστημα οπως το θες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aris_ είπε

δώσε 40-50ε πάρε μια μητρική h81 υπάρχουν παντού refab (που μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα )να κάνεις δουλεια και σιγα σιγα παρε καινούργιο σύστημα οπως το θες 

Και θα φύγουν κ άλλα χρήματα;

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, νομίζω θα πάρω κάτι κατ ανάγκη στο τέλος.

Εντωμεταξυ είδα και το thermaltake 20vt για micro ATX αλλά βλέπω 9 κιλά βάρος και θα είναι δύσκολο για μετακίνηση αν χρειαστεί λογικά.

Δημοσ.

για να μην βιαστής καλύτερα να δώσεις 30-40ε και να πας σιγα σιγα αφού εχεις απαιτήσεις και θες κατι να δουλέψεις,  εσύ ξέρεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν θελεις να πας σε amd 5600x και B450 γιατι σε Β550 και itx μητρικη θελεις ενα 200αρι,στο τελος δεν αξιζει απλα και μονο για να κρατησεις το κουτι.Eν τω μεταξυ 6 usb δεν βρηκα μονο 5 + usb-c.Φυσικα και 2 μπροστα που θα εχεις.

Φυσικα και μπορεις να προσθεσεις (εχει διαθεσιμα header η μητρικη) ενα μπροστινο πανελακι ειτε 3,5 ειτε 5.25 με εξτρα usb.

Eχω κι εγω κρατησει το παλιο μου κουτι γιατι μου κανει τα γουστα,αλλα ειναι αγορασμενο πριν εφευρεθουν τα usb 3.0,οποτε κι εβαλα ενα τετοιο panel εμπρος γιατι το γραφειο που τον εχω απο κατω εχει πλατη και δεν βολευει το μπασε-βγαλε των usb.

https://www.e-shop.gr/akasa-ak-icr-19-interconnect-pro-5s-5-port-usb30-panel-35-black-p-PER.810921

https://www.e-shop.gr/delock-61896-usb-30-front-panel-2-port-with-internal-19-pin-usb-30-pin-header-p-PER.612062

Απο e-shop βρηκα αυτα

965445084_Screenshot2021-12-04at19-32-04E-shopgr.png.be61e2484fea8952ade0a02747cb9d35.png

Bεβαια βλεπω οτι η καρτα σου θελει 600w τροφοδοτικο min & 700w recommended.

Αρα θελεις και τροφοδοτικο αφου ειναι και 6+ετων και 550w.

Επισης εναν δισκο nvme εστω για λειτουργικο μονο.

Κοιταξα για 5600g αλλα το e-shop δεν τον εχει,εχει μονο τον 5700g εκει πας στα 380 ευρω για επεξεργαστη και μονο.

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι να αλλαξεις κουτι και να βρουμε παρομοιες διαστασεις να σε βολευουν αλλα να παιρνει micro atx,που υπαρχει πληθωρα.

Επισης για να κερδισεις κατι και σε χρηματα μην περιμενεις να τα βρεις ολα απο e-shop.Τροφοδοτικα πχ υστερει αυτη την εποχη το e-shop.

Eπιλογες υπαρχουν πολλες εσυ τωρα τι ακριβως θελεις πρεπει να αποφασισεις και ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.

Η μητρική αυτή θέλει και ενημέρωση στο bios για να δεχτεί τον επεξεργαστή αυτό.

Ας βάλετε και μια πρόταση σε micro ATX μαζί με κουτί όσο το δυνατόν μικρότερο σε διαστάσεις και βλέπουμε

http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b550m-aorus-pro-p-p-PER.527539

Αυτή αξίζει καθόλου;

Αλλιώς κατι σε intel;

Πραγματικά κ εγώ έχω πελαγωσει πλέον, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο και κόβουν χαρακτηριστικά στα mini itx.

Η κάρτα γραφικών πάντως μια χαρά λειτουργουσε με το συγκεκριμένο τροφοδοτικο σε πλήρη φόρτο έχω δει και 320 βατ από πρίζα. Νομίζω έχει ψωμί ακόμα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Η μητρική αυτή θέλει και ενημέρωση στο bios για να δεχτεί τον επεξεργαστή αυτό.

Ας βάλετε και μια πρόταση σε micro ATX μαζί με κουτί όσο το δυνατόν μικρότερο σε διαστάσεις και βλέπουμε

http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b550m-aorus-pro-p-p-PER.527539

Αυτή αξίζει καθόλου;

Αλλιώς κατι σε intel;

Πραγματικά κ εγώ έχω πελαγωσει πλέον, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο και κόβουν χαρακτηριστικά στα mini itx.

Η κάρτα γραφικών πάντως μια χαρά λειτουργουσε με το συγκεκριμένο τροφοδοτικο σε πλήρη φόρτο έχω δει και 320 βατ από πρίζα. Νομίζω έχει ψωμί ακόμα.

Και το b550 μπορεί να χρειαστεί ενημέρωση στο bios για να πάρει 5600Χ.

Πάντως είναι πολύ πιθανό μονο το motherboard να εχει πρόβλημα, κάποιο κατάστημα με τεχνικό θα μπορούσε να κανει έλεγχο και να σου πει με βεβαιότητα αφού δοκιμάσει τα κομμάτια
Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση, απλή επισκευη χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Μάλιστα, θεώρησα ότι εφόσον μιλάμε για το νέο  chipset θα παίξει.

Άψογα.

Άρα θα στήσω πιθανότατα κάτι και θα ψάχνω να βρω τι φταίει. Συν ότι θα ψάχνω να μου ενημερωσουν το bios.

Μέχρι στιγμής όλα καλά πάνε.

Να πάμε σε intel;

Κάτι που να μπορώ να πάρω "άμεσα" και να δουλέψει out of the box υπάρχει;

Έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα σε σχέση με 5-6 χρόνια πριν η έχω χάσει τόσα επεισόδια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Μάλιστα, θεώρησα ότι εφόσον μιλάμε για το νέο  chipset θα παίξει.

Άψογα.

Άρα θα στήσω πιθανότατα κάτι και θα ψάχνω να βρω τι φταίει. Συν ότι θα ψάχνω να μου ενημερωσουν το bios.

Μέχρι στιγμής όλα καλά πάνε.

Να πάμε σε intel;

Κάτι που να μπορώ να πάρω "άμεσα" και να δουλέψει out of the box υπάρχει;

Έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα σε σχέση με 5-6 χρόνια πριν η έχω χάσει τόσα επεισόδια;

Μπορεί να πάρεις και b550  και να παίξει out of the box, εξαρτάται όμως από την μητρική και το bios που θα έρθει(αναλόγως την ημ/νια κατασκευής).

Διαφορετικά μπορείς να ψάξεις να βρεις μητρική που να διαθέτει flash bios button ώστε να μπορείς να κάνεις εσύ το update χωρίς να χρειάζεται συμβατός cpu. Από μια ματιά που έριξα, μόνο σε micro atx βρήκα και καμία σε mini itx, τουλάχιστων όχι σε λογική τιμή.

Επόμενη περίπτωση να ζητήσεις από το μαγαζί που θα γίνει η αγορά να σε εξυπηρετήσει και να σου στείλει μητρική με το συμβατό bios για το cpu που θες.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Ας κάνει κάποιος και μια πρόταση με micro ATX συν κουτί.

Επεξεργαστή μπορώ να πάρω και από το techface που είναι κοντά μου επίσης.

Το eshop με βολεύει κυρίως λόγω άμεσης διαθεσιμότητας και αποστάσης.

Ευχαριστώ.

Υ.γ με βλέπω για πλήρη αλλαγή συστήματος όπως πάμε, να ακουμπήσουμε κανένα 800αρι 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To δρομο στον εδειξε απο τα πρωτα ποστ ο Νικολας.

Απο τη στιγμη που υπαρχει καλη καρτα γραφικων vfm επιλογη ειναι η intel κατα τη δικη μου αποψη.

Προσπαθησα να στα βρω ολα απο ενα καταστημα και σε καλες τιμες.

Η δικη μου προταση ειναι αυτη.

Επεξεργαστη 11400 σε καλη τιμη με ενσωματωμενα γραφικα (για παν ενδεχομενο)

Μητρικη micro atx που τα εχει ολα (9 usb + usb-c)

Tροφοδοτικο και μνημες top και nvme/ssd απο τους καλυτερους.

Ολα ειναι διαθεσιμα σε 1-3 μερες.

Psaxto.com

Το καταστημα δεν εχει και πολλες αξιολογησεις,μα πηρα την πρωτοβουλια να στο προτεινω μιας και πριν λιγες μερες εκανα κι εγω μια παραγγελια περιπου τα ιδια πραγματα απο εκει (11500,Β560,DDR4 16gb παντα αντικαταβολη) τα ελαβα σε παρα πολυ προσεγμενη συσκευασια και στις μερες που ανεφερε στο καθε προιον με acs.

798067179_Screenshot2021-12-05at02-10-03-Psaxto.png.26ad01deb42ea5a3ac5759b676c8d785.png

921283892_Screenshot2021-12-05at02-10-55-Psaxto.png.75dcfc8b85477d4d492f84fa4976f041.png

Aπο κουτια δεν εχει ποικιλια σε mini,cube,micro οποτε εχω επιλεξει να δεις

τεσσερα στο σκρουτζ.

https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=6266759,26886831,14060020,24567771

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση, το κουτάκι το βρήκα και σε ένα κατάστημα δίπλα μου λίγο ακριβότερα αλλά με βολεύει καλύτερα.

Nvme ακόμα δεν θα βάλω, ας κοψουμε λίγα χρήματα και από εκεί.

Μνήμες αν πάρω τις πατριότ που προτάθηκαν παραπάνω είναι μεγάλη η διαφορά; Τις έχει το ίσοπ ετοιμοπαραδοτες.

Επίσης έβαλε crazy Sundays το cx 650m στα 65€, ξέρω ότι το seasonic είναι καλύτερο σαν μάρκα αλλά μήπως στα χρήματα αυτά είναι καλύτερη επιλογή (ίσως και οικονομικότερη) ;

Παίδες ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Ευχαριστώ για την πρόταση, το κουτάκι το βρήκα και σε ένα κατάστημα δίπλα μου λίγο ακριβότερα αλλά με βολεύει καλύτερα.

Nvme ακόμα δεν θα βάλω, ας κοψουμε λίγα χρήματα και από εκεί.

Μνήμες αν πάρω τις πατριότ που προτάθηκαν παραπάνω είναι μεγάλη η διαφορά; Τις έχει το ίσοπ ετοιμοπαραδοτες.

Επίσης έβαλε crazy Sundays το cx 650m στα 65€, ξέρω ότι το seasonic είναι καλύτερο σαν μάρκα αλλά μήπως στα χρήματα αυτά είναι καλύτερη επιλογή (ίσως και οικονομικότερη) ;

Παίδες ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. ΑΛΗΘΕΙΑ.

Oι ballistix είναι σαφώς καλύτερες, μια χαρά επιλογή και οι patriot. Μην νομίζεις οτι θα καταλάβεις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις 2 σε καθημερινή χρήση

Μια χαρά προσφορά του eshop, όμως πέραν του προτιμότερου semi modular, το cx είναι bronze με 5 έτη εγγύηση έναντι σε gold με 7 έτη εγγύηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...