AfterForever Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Βρίσκομαι σε ένα εργαστήριο με πολλούς refurbished υπολογιστές (e8400 - 2gb - ssd 120) . Σε έναν από αυτούς έβαλα windows7 και βλέπω τρέχουν πολύ καλύτερα και σπιρτόζικα από windows 10 που έχουν ήδη τώρα. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Θα μπορούσα να κάνω εγκατάσταση των windows7 σε έναν από αυτούς μαζί με drivers, προγράμματα (office, chrome, vscode και ό,τι άλλο θέλω τελοςπάντων), να κάνω τα απαραίτητα updates και όταν το φέρω την κατάσταση που θέλω να κάνω ένα clone το δίσκο και να το βάλω και στα υπόλοιπα μηχανήματα (είναι καμιά 20αριά); Φαντάζομαι ότι το παραπάνω γίνεται με κάποιο πρόγραμμα (aomei backupper, clonezilla ίσως), η απορία μου είναι άλλη όμως. Θέλω με το που το εγκαταστήσω, μπορώ να βάλω άλλο όνομα χρήστη - υπολογιστή σε κάθε νέο μηχάνημα που εγκαθίσταται, πχ PC1, PC2 κτλ. Γίνεται κατόπιν εορτής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Κατι τετοιο κανει το sysprep. Αλλα γιατι δεν αφηνεις ενα χρηστη, τον administrator, στην εγκατασταση και μετα απλα να κανεις νεους χρηστες σε οποιο συστημα επαναφερεις το image? Το προβλημα σου btw ειναι εντελως ασχετο με hw. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elio_1 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Το έχω κάνει με clonezilla (δικτυακά). Μετά την εγκατάσταση αλλάζεις όνομα υπολογιστή, ip κλπ. Αν θέλεις πρόσθεσε και χρήστες. Όταν το είχα κάνει είχα 2 χρήστες, έναν με Admin δικαιώματα και έναν με τυπικά (student). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Στις 4/12/2021 στις 8:42 ΠΜ, AfterForever είπε Θέλω με το που το εγκαταστήσω, μπορώ να βάλω άλλο όνομα χρήστη - υπολογιστή σε κάθε νέο μηχάνημα που εγκαθίσταται, πχ PC1, PC2 κτλ. Γίνεται κατόπιν εορτής; Φυσικά και γίνεται. Πριν από όλα, μόλις τελειώσεις με το σετάρισμα θα πρέπει να κάνεις sysprep στο σύστημα όπως είπε ο jim_p. Για να το κάνεις θα ανοίξεις γραμμή εντολών. Πάτα οπότε να ανοίξεις το μενού έναρξη και γράψε κάτω στην αναζήτηση cmd. Στο αποτέλεσμα κάνε δεξί κλικ->Άνοιγμα σαν διαχειριστής. Κάνε επικόλληση το παρακάτω sysprep /generalize /oobe /shutdown Μόλις κάνει τερματισμό κάνεις απευθείας τον κλώνο με όποιο τρόπο θέλεις αλλά δεν θα μπουτάρεις στο σύστημα πριν πάρεις τον κλώνο. Προτείνω να πάρεις πλήρες image όλον τον δίσκο σε εξωτερικό δίσκο usb. Όταν πάρεις το image, ξεκίνα πάλι τον υπολογιστή και θα δεις ότι θα σε καθοδηγήσει να σετάρεις το σύστημα σαν να το άνοιξες πρώτη φορά, μόνο που θα έχει όλα τα προγράμματα και τα updates. Μπορείς τώρα να δημιουργήσεις ότι χρήστη θέλεις μετά και να μετονομάσεις τον υπολογιστή όπως θέλεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ή το τρέχεις από εδώ: C:\Windows\System32\Sysprep και καλό θα ήταν η RAM να πάει τουλάχιστον στα 4GB Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2021 από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Αυτό για την ram πολύ σωστό. Είναι όμως υπολογιστές εργαστηρίου όπου για να μπει μνήμη θα πρέπει κάποιος να πληρώσει αρκετά λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Ναι, μεν....ο σύλλογος γονέων κ κηδεμόνων, όπως πάντα, αφού ο δήμος κ το κράτος πετάνε αετό αλλά αν είναι πχ 20 ΗΥ, αγοράζεις 10 χ 4GB και οι 10 θα έχουν ένα 4αρι, οι άλλοι 10 δύο δυάρες κλπ κλπ και εδώ στις αγγελίες κ σε refurbish-άδικα ddr2 k ddr3 βρίσκονται εύκολα @AfterForever πριν κάνεις τη "μήτρα" προς κλωνοποίηση, δες τα απαιτούμενα βάσει νόμου, γιατί (νομίζω) πρέπει τα (δημοτικά) σχολεία να έχουν κ Linux κ Windows, επίσης πέραν του ms office να υπάρχει κ open, libre ή κάποια σουίτα γραφείου ανοιχτού κώδικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ πάντως δεν θα τα πείραζα λόγω των όποιων νομικών κολλημάτων. Πας να κάνεις καλό και μετά βρίσκεις και μπελά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Υπάρχει και η λύση με δημιουργία ISO με το MDT. Ο χρόνος ολοκλήρωσης του μηχανήματος είναι συνήθως 5-10 λεπτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα