agn0spt93 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θέλω να προσθέσω αρίθμηση σε ένα έγγραφο του Word. Το σύνολο των σελίδων είναι 50. Θέλω η αρίθμηση να ξεκινάει απ' την 5η σελίδα και αυτή να φαίνεται σαν Page 1 στο footer. Έχω χωρίσει το έγγραφο σε sections και το έχω καταφέρει. Όμως αν επιλέξω να φαίνεται η αρίθμηση στις σελίδες Page 1 of x, τότε γίνεται Page 1 of 50 που δεν είναι σωστό, καθώς έχω ορίσει η 1η σελίδα να είναι η 5η του εγγράφου. Επομένως θέλω Page 1 of 45. Και αν προσθέσω και άλλες σελίδες αυτό να συνεχίζει Page x of 46 κοκ. Μη μου πείτε να κάνω edit με το χέρι και να γράψω 45! Γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από agn0spt93
accipio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ως πεδίο για τον συνολικό αριθμό σελίδων της τρέχουσας ενότητας θα ορίσεις το SectionPages και όχι το NumPages.
agn0spt93 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου @accipio. Τα sections που έχω στο έγγραφο είναι 4, γιατί σε ένα σημείο έχω ορίσει ένα μέρος σελίδων να είναι landscape. Σου είναι εύκολο να με καθοδηγήσεις πώς μπορώ να ορίσω Section Pages στο Numbering?
accipio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Στο Word 2013 που έχω κάνω το εξής: 1. Μπαίνω στην επεξεργασία του υποσέλιδου (διπλό κλικ στο κάτω μέρος της σελίδας) και απενεργοποιώ το "Σύνδεση με τα προηγούμενα". 2. Κάνω κλικ στο ΕΙΣΑΓΩΓΗ → Αριθμός σελίδας → Τρέχουσα θέση → Απλός αριθμός. 3. Αφού εισαχθεί ο αριθμός, πατάω το SPACE και αφήνω ένα κενό μετά τον αριθμό σελίδας. 4. Γράφω τη λέξη "από" και αφήνω πάλι ένα κενό. 5. Από τη γραμμή εργαλείων ΕΙΣΑΓΩΓΗ κλικ στο "Εξερεύνηση γρήγορων τμημάτων" (είναι δίπλα στο "Πλαίσιο κειμένου") → κλικ στο "Πεδίο..." → στο "Κατηγορίες" επιλέγω "Αρίθμηση" → στο "Ονόματα πεδίων" κλικ στο "SectionPages" → δεξιά στο "Μορφή" κλικ στο "1, 2, 3, ..." → κλικ στο ΟΚ. 6. Το αποτέλεσμα στην αρίθμηση σελίδας σε κάθε Ενότητα είναι (ενδεικτικά) "1 από 10, 2 από 10" κοκ. 1
agn0spt93 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Πολύ βοηθητική η απάντησή σου και σ' ευχαριστώ. Στην περίπτωσή μου έχω 4 sections. Ξεκινάω την αρίθμηση του εγγράφου στο section 2, σαν page 1 of x. Το total number of pages που εμφανίζει είναι ο αριθμός που θα τελειώσει το 2ο section. Όχι στο τέλος του εγγράφου που θα ήθελα ιδανικά. Σχετικά με αυτό, υπάρχει κάποιος τρόπος; Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου!
accipio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Τώρα με μπέρδεψες. Δεν θέλεις σε κάθε ενότητα να εμφανίζεται ο συνολικός αριθμός των σελίδων της τρέχουσας ενότητας αλλά ο συνολικός αριθμός σελίδων όλου του εγγράφου; Ή μήπως ο συνολικός αριθμός των σελίδων από την αρχή της τρέχουσας ενότητας ώς το τέλος όλου του εγγράφου; Αν ισχύει το 2ο (μάλλον αυτό θέλεις), τότε δυστυχώς δεν ξέρω αν και πώς γίνεται.
agn0spt93 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ίσως να μην το έγραψα εγώ σωστά! Το σύνολο των σελίδων όλου του εγγράφου είναι 50 σελίδες. Οι σελίδες 1 έως 4 ανήκουν στο Section 1 και δεν θα έχουν αρίθμηση Οι σελίδες 4 έως 20 ανήκουν στο Section 2 και από εκεί θέλω να ξεκινήσει η αρίθμηση. Η σελίδα 21 ανήκει στο Section 3 και αυτό επειδή όρισα η συγκεκριμένη να είναι landscape Οι σελίδες 22 έως 50 ανήκουν στο Section 4 γιατί μετά το landscape σταματάει και γυρίζει σε portrait. Επομένως αν ξεκινήσω την αρίθμηση στο σημείο που θέλω, δηλαδή στο Section 2, ξεκινάει σαν Page 1 of 20! Γιατί πιάνει το τέλος του συγκεκριμένου section και όχι της τελευταίας σελίδας του εγγράφου, δηλαδή τη σελίδα 50. Το πρόβλημα δημιουργείτε επειδή έχω πολλά sections! Αν είχα μόνο 2, τότε θα είχε λυθεί με την απάντησή σου παραπάνω. Τελικά το Word, όσο απλό και αν φαίνεται, τόσο πιο advanced γίνεται! Όπως και να ΄χει ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνεις! Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2021 από agn0spt93
accipio Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Έφτιαξα ένα βίντεο, δες το. Δημιούργησα ένα έγγραφο 50 σελίδων με τη δομή του δικού σου εγγράφου (4 ενότητες). - Αρχικά κάνω μια περιήγηση στο έγγραφο. - Στο 0:52 αρχίζω τη διαδικασία της αρίθμησης των σελίδων από τη σελ. 5. - Στο 1:26 εισάγω τον συνολικό αριθμό σελίδων και αφαιρώ το 4 (οι 4 πρώτες σελίδες χωρίς αρίθμηση). Για την εισαγωγή του συγκεκριμένου τύπου στο έγγραφο πατάω Control+F9, αμέσως μετά γράφω το = και ύστερα εισάγω το πεδίο NumPages και γράφω την αφαίρεση (-4). Ύστερα πατάω Shift+F9 για να εκτελεστεί ο τύπος και να δώσει το αποτέλεσμα (συνολικός αριθμός σελίδων μείον οι 4 πρώτες). - Από το 3:00 ώς το 3:30 το εφαρμόζω επανέναρξη σελιδαρίθμησης σε κάθε ενότητα (δεν ξέρω αν το θέλεις αυτό, μάλλον όχι) και ύστερα το αναιρώ. - Από το 3:34 και ύστερα προσθέτω επιπλέον σελίδες στο τέλος του εγγράφου για να δω αν αλλάζει αυτόματα ο συνολικός αριθμός στο υποσέλιδο. https://www50.zippyshare.com/v/Op2XQ8AY/file.html 1
agn0spt93 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου. Ήταν πολύ κατατοπιστικό, πραγματικά! Το έγγραφο μεγάλωσε κατά πολύ και μπήκαν και άλλα sections. Δουλεύει σωστά πλέον η αρίθμηση! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα