Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποίησα μία συναλλαγή με την amazon, αγορά δύο φακών nitecore στο στο ποσό 157.50, παρότι έχω και χρεωστική και προπληρωμένη κάρτα Εθνικής αυτή τη φορά επέλεξα να κάνω τη συναλλαγή μέσω του συστήματος S.E.P.A  (Single European Payments Area) δίνοντας IBAN, η amazon fr δέχτηκε τον τρόπο πληρωμής και το δέμα βρίσκεται καθοδόν, το περίεργο είναι ότι η amazon ακόμα δεν έχει πάρει τα λεφτά από το λογαριασμό αν  και έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες από την αγορά, το ποσό στον καταχωρημένο λογαριασμό δεν είναι δεσμευμένο, σήμερα εμφανίστηκε στο ιστορικό αγορών  μου στην amazon η συναλλαγή το ποσό όμως παραμένει ακόμα μέσα στο λογαριασμό μου! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κάποιος από εδώ έχει κάνει συναλλαγή με το ανάλογο σύστημα; δεν είναι περίεργο ότι το ποσό δεν είναι ούτε καν δεσμευμένο στο λογαριασμό μου.

Επίσης αυτό που με ανησυχεί  πιο πολύ, είναι δυνατόν κατά την πληκτρολόγηση του i-bank να έχω κάνει λάθος ένα με δύο ψηφία με αποτέλεσμα να έχει δοθεί αλλουνού; από τη στιγμή όμως που έχω δώσει το όνομά μου η τράπεζα δεν θα βλέπω ότι δεν είναι σωστό και θα ακυρώνει τη συναλλαγή;

Επεξ/σία από ebola75
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ebola75 είπε

Καλησπέρα

Την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποίησα μία συναλλαγή με την amazon, αγορά δύο φακών nitecore στο στο ποσό 157.50, παρότι έχω και χρεωστική και προπληρωμένη κάρτα Εθνικής αυτή τη φορά επέλεξα να κάνω τη συναλλαγή μέσω του συστήματος S.E.P.A  (Single European Payments Area) δίνοντας IBAN, η amazon fr δέχτηκε τον τρόπο πληρωμής και το δέμα βρίσκεται καθοδόν, το περίεργο είναι ότι η amazon ακόμα δεν έχει πάρει τα λεφτά από το λογαριασμό αν  και έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες από την αγορά, το πόσο στον καταχωρημένο λογαριασμό δεν είναι δεσμευμένο, σήμερα εμφανίστηκε στο ιστορικό αγορών  μου στην amazon η συναλλαγή το ποσό όμως παραμένει ακόμα μέσα στο λογαριασμό μου! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι κάποιος από εδώ έχει κάνει συναλλαγή με το ανάλογο σύστημα; δεν είναι περίεργο ότι το ποσό δεν είναι ούτε καν δεσμευμένο στο λογαριασμό μου.

Επίσης αυτό που με ανησυχεί  πιο πολύ, είναι δυνατόν κατά την πληκτρολόγηση του i-bank να έχω κάνει λάθος ένα με δύο ψηφία με αποτέλεσμα να έχει δοθεί αλλουνού; από τη στιγμή όμως που έχω δώσει το όνομά μου η τράπεζα δεν θα βλέπω ότι δεν είναι σωστό και θα ακυρώνει τη συναλλαγή;

Η μεταφορά SEPA έχει κάποια αργοπορία αλλά θα έπρεπε να εχουν δεσμευτεί τα λεφτα.Θα δεις σύντομα τι έγινε.

Γιατί όμως SEPA?Γιατί το επέλεξες;

• Like 1
Δημοσ.

Λόγω ότι την προπληρωμένη την έχω δώσει από δω και από κει ,δεν την εμπιστεύομαι για τόσο μεγάλο ποσό, στην χρεωστική επειδή είναι συνδεδεμένος και άλλος λογαριασμός όπου είμαι συνδικαιούχος δεν θέλω να την πολύ χρησιμοποιώ ειδικά στο δίκτυο όσο ασφαλές και να φαίνεται.

Δημοσ.
Στις 3/12/2021 στις 10:13 ΜΜ, ebola75 είπε

Λόγω ότι την προπληρωμένη την έχω δώσει από δω και από κει ,δεν την εμπιστεύομαι για τόσο μεγάλο ποσό, στην χρεωστική επειδή είναι συνδεδεμένος και άλλος λογαριασμός όπου είμαι συνδικαιούχος δεν θέλω να την πολύ χρησιμοποιώ ειδικά στο δίκτυο όσο ασφαλές και να φαίνεται.

Revolut,N26 κλπ.

Τελικά πήγαν όλα καλά;

• Like 1
Δημοσ.

Το ποσό το πήρε η τράπεζα τη Δευτέρα το πρωί και σήμερα παρέλαβα τους φακούς, όλα καλά!

Πάντως είναι περίεργο ενώ η  παραγγελία δόθηκε την 1η Δεκεμβρίου η πληρωμή φάνηκε στον λογαριασμό στην amazon 3 Δεκεμβρίου ,το ποσό παρέμενε αδέσμευτο μέχρι και τη Δευτέρα ξημερώματα ενώ το πακέτο ήταν καθοδόν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...