polemikos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο Coalition for App Fairness, στη Σεούλ, στη Ν. Κορέα, o CEO της Epic Games, Tim Sweeney, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ηλεκτρονικού καταστήματος παιχνιδιών για όλες τις πλατφόρμες gaming. Ο κ. Sweeney δήλωσε ότι η Epic Games έχει ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία της με εκδότες και παρόχους υπηρεσιών για την υλοποίηση του οράματος της δημιουργίας ενός ενοποιημένου καταστήματος όπου οι πελάτες θα μπορούν να νιώθουν σιγουριά ότι οι αγορές τους θα λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες. Το σύστημα, όπως το περιγράφει ο CEO της Epic Games διαφέρει ριζοσπαστικά από τα υπάρχοντα οικοσυστήματα που γνωρίζουμε (Xbox, PlayStation, Steam, Nintendo και Epic), στα οποία οποιαδήποτε ηλεκτρονική αγορά περιορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πλατφόρμα μίας και μόνο εταιρείας. Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους gamers να παίξουν τα παιχνίδια που αγοράζουν από και για οποιοδήποτε οικοσύστημα σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες χωρίς περιορισμό εξαλείφοντας τις πολλαπλές αγορές. Η επιτυχημένη υλοποίηση αυτού του οράματος εξαρτάται αποκλειστικά από την εγγραφή της εταιρείας παιχνιδιών ή του στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών στο πρόγραμμα, κάτι αναμφισβήτητα δύσκολο, δεδομένης της αναμενόμενης μείωσης στον αριθμό των πωλήσεων. Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όσον αφορά τα cross-buy παιχνίδια, εντούτοις ένα παρόμοιο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί από την κινηματογραφική βιομηχανία, το οποίο ονομάζεται Movies Anywhere και στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο όπως η Disney, η Sony, η Universal και η Warner Bros. «Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα είναι ένα μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί με όλες τις πλατφόρμες» είπε ο Time Sweeney σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια του συνεδρίου στην Σεούλ. «Αυτή τη στιγμή, η ιδιοκτησία λογισμικού είναι κατακερματισμένη μεταξύ του iOS App Store και του Android Google Play marketplace, μεταξύ διαφορετικών καταστημάτων στα Xbox, PlayStation και Nintendo Switch και ακολούθως στα Microsoft Store και Mac App Store. Η Epic εργάζεται με developers και παρόχους υπηρεσιών για την δημιουργία ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν το λογισμικό από ένα μέρος, γνωρίζοντας ότι μπορούν να το έχουν σε όλες τις συσκευές και όλες τις πλατφόρμες» συμπλήρωσε. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crystallization Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Αυτό θα ήταν ιδανικό για τον καταναλωτή, αλλά όντως πέφτουν δραματικά οι πωλήσεις των μεγάλων στούντιο, οπότε ακούγεται ουτοπικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afantos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Ναι και ο Gabe Newell με αυτή τη σκέψη ξυπνά και κοιμάται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peponas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, Crystallization είπε Αυτό θα ήταν ιδανικό για τον καταναλωτή, αλλά όντως πέφτουν δραματικά οι πωλήσεις των μεγάλων στούντιο, οπότε ακούγεται ουτοπικό! το αναποδο θα ελεγα γιατι μετα θα ειχαμε μονοπωλειο αλλα ετσι και αλλιως δεν προκειται να γινει.δεν ειναι Μλκς να χασουν ενα σκασμο λεφτα 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Απέλπιδες προσπάθειες για συμμαχίες μπας και σωθεί από τις δικές τις λάθος κινήσεις… την μάθαμε και την έμαθαν… 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mAs_81 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papapontikas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Γιατί η epic δινει καθε μηνα δωρεαν παιχνιδια? Γιατι θελει να χτισει κοινο και να παρει πελατες απο το Steam. Αν υπηρχε ενα και μονο καταστημα (προφανως της epic) θα σου εδινε ο Sweeney και ο καθε Sweeney δωρεαν παιχνίδια μετα? Οχι βεβαια. Το αντιθετο μαλιστα οι τιμες θα πηγαιναν στο θεό. Ήθελα να ξερά αυτές τις πίπες που λέει τώρα γιατί δεν τις έλεγε στο δικαστήριο με την apple. Εκεί έλεγε πως η apple ειναι μονοπωλειο και πως ειναι κακο να υπαρχει ενα μονο καταστημα και μειωνονται οι επιλογες των πελατων κτλ κτλ. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως ο Sweeney είναι στριμωγμένος άγρια με την πλάτη στον τοίχο μιας και η epic χανει 300-400 εκατομμυρια καθε χρόνο με ολα τα promotions και δωρεαν παιχνιδια και ακομα δεν εχει κερδισει την εμπιστοσυνη των gamers. Βεβαια λιγο μυαλο να εχει καποιος δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει πως οταν ο μεσος gamer εχει επι τουλαχιστον 10 χρονια χτισει μια μεγαλη συλλογη games στο Steam δεν υπαρχει περιπτωση να σηκωθει και να παει epic (εκτος απο το Fortnite οι περισοτεροι μονο για τα τζαμπα παιχνιδια γραφονται κ ψωνιζουν απο steam μετα). Αλλα ο Sweeney τον χαβα του. Καθαρά οπορτουνιστής...ότι λέει το λέει για να χαϊδέψει αυτιά. 12 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HappyMerchant Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Dear Gamer, Tim Sweeney is fighting for you, Tim Sweeney is your friend. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ethereum Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) εχει να κανει με το metaverse https://www.pcgamer.com/tim-sweeney-wants-one-app-store-for-every-platform-probably-in-the-metaverse/ Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από ethereum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jake07 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, papapontikas είπε Ο μεσος gamer εχει επι τουλαχιστον 10 χρονια χτισει μια μεγαλη συλλογη games στο Steam δεν υπαρχει περιπτωση να σηκωθει και να παει epic (εκτος απο το Fortnite οι περισοτεροι μονο για τα τζαμπα παιχνιδια γραφονται κ ψωνιζουν απο steam μετα). Γιατι θα πρέπει "να πάει"? Δεν είναι ότι παίρνουμε μεταγραφή. Μια στο ένα μια στο άλλο. Εγώ προσωπικά αν ένα παιχνίδι το έχει και στις δύο πλατφόρμες το παίρνω από την πιο φθηνή. Και αν το έχει και αλλού πχ greenman το παίρνω από όπου με συμφέρει. Νομίζω όμως ότι ξεφεύγουμε από αυτό που λέει το άρθρο. Εγώ καταλαβαίνω ότι λέει αν πχ έχεις το GTA, ΤΟ ΕΧΕΙΣ. Δε χρειάζεται να το αγοράζεις ξανά και ξανά και ξανά.. Αλλα εδώ τα παίρνουμε ξανά και ξανά από γενιά σε γενιά ίδιου οικοσυστηματος, σιγά μη γίνει έτσι πως το λέει... Ποτε... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ναι οκ Tim, μη φας έχω σφάξει γλάρο. Πριν 30 περίπου χρόνια υπήρχε ένα παγκόσμιο κίνημα -το οποίο ακολουθούσα ως ρομαντικός ηλίθιος- που είχε σκοπό να πείσει τις δισκογραφικές εταιρίες να προμηθεύουν τους πελάτες τους με νεότερα αντίγραφα (κασέτες/δισκοι) ή αντίγραφα διαφορετικού φορματ (cd) όχι στην τιμή μεταπώλησης αλλά σε χαμηλότερη τιμή, εφόσον τα δικαιώματα έχουν ήδη πληρωθεί από τον πελάτη στην προηγούμενη μορφή. Δλδ με απλά λόγια σου χαλάει η κασέτα -συχνό φαινόμενο- πηγαίνεις κ παίρνεις καινουργια πληρώνοντας ΜΟΝΟ το υλικό και όχι τα δικαιώματα χρήσης πάλι από την αρχή. Δίκαιο αλλά πολύ ...κομμουνιστικό για τις εταιριάρες. Ολοι ξέρουμε πόσο καλά πήγε αυτό. Μετά piracy ftw και κλάμα οι εταιρίες και φταίει ο καταναλωτής ο μπαγάσας. tl;dr: Τιμ παιδί μου, φτιάξε τον client του Epic 4 χρόνια δεν καταφερες ένα σωστό library χρυσέ μου άνθρωπε. 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cosbuster Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Φαντάζομαι δεν πάει καλά το μαγαζί, οπότε ας καταργήσουμε και τα υπόλοιπα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KabamaruGaming Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, pigeon είπε tl;dr: Τιμ παιδί μου, φτιάξε τον client του Epic 4 χρόνια δεν καταφερες ένα σωστό library χρυσέ μου άνθρωπε. Το library πάει και έρχεται. Όμως δεν έχουν φτιάξει καν basket. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Necrogenisis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Jake07 είπε Γιατι θα πρέπει "να πάει"? Δεν είναι ότι παίρνουμε μεταγραφή. Μια στο ένα μια στο άλλο. Εγώ προσωπικά αν ένα παιχνίδι το έχει και στις δύο πλατφόρμες το παίρνω από την πιο φθηνή. Και αν το έχει και αλλού πχ greenman το παίρνω από όπου με συμφέρει. Νομίζω όμως ότι ξεφεύγουμε από αυτό που λέει το άρθρο. Εγώ καταλαβαίνω ότι λέει αν πχ έχεις το GTA, ΤΟ ΕΧΕΙΣ. Δε χρειάζεται να το αγοράζεις ξανά και ξανά και ξανά.. Αλλα εδώ τα παίρνουμε ξανά και ξανά από γενιά σε γενιά ίδιου οικοσυστηματος, σιγά μη γίνει έτσι πως το λέει... Ποτε... Ενώ εγώ το παίρνω από Steam, γιατί το client της Epic είναι τόσο γτπ που πηγαίνω να εγκαταστήσω παιχνίδια που έχω και μου πετάει καθυστερημένα errors και μένω με το πουλί στο χέρι. Ενώ με το Steam δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα. Α, και έχω και 2 κλικ μακριά όλα τα guides, support και tips από άλλους χρήστες ενώ με την τελειωμένη την Epic ψάχνεις και δεν βρίσκεις. Για να μην μιλήσω για την απίστευτη ειρωνεία όσων λέει ο Sweeney, καθώς αυτό το ενα και μοναδικό storefront θα ήταν ο ορισμός του μονοπωλείου που υποτίθεται πως πολεμάει η Epic Ga(y)mes (no offense σε κανέναν απλώς είναι ωραίο λογοπαίγνιο). Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από Necrogenisis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Για σου ρε τιμ που είσαι και κατά των μονοπωλίων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα