polemikos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μετά το Devolo Magic 2 Wi-Fi, η εταιρεία παρουσιάζει μια νέα κι ενδιαφέρουσα πρόταση, το Devolo Magic 2 Wi-Fi 6. Πρόκειται για ένα σύστημα powerline με τεχνολογία mesh αλλά την παράσταση «κλέβει» η υποστήριξη Wi-Fi 6, του νέου προτύπου που προσφέρει ακόμη υψηλότερες ταχύτητες για συσκευές που το υποστηρίζουν, και η αλήθεια είναι ότι άργησε. Παράλληλα, υπόσχεται να καλύψει μεγάλες εκτάσεις οπότε μεγάλα σπίτια ή μεζονέτες θα καλυφθούν εύκολα ενώ δεν τίθεται θέμα για πιο μικρά σπίτια ή χώρους (όπως γραφεία). Όλα αυτά σε ένα πακέτο και η εγκατάστασή του πανεύκολη, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλούς που υποφέρουν από κακή κάλυψη Wi-Fi ή θέλουν να έχουν internet σε όλο το σπίτι χωρίς να επέμβουν στην υπάρχουσα καλωδίωση. Είναι όμως όλα τόσο εύκολα κι απλά; Διαβάστε ολόκληρο το review Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jo Black Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δε έχω καταλάβει κάτι το Wi-Fi 6 σήμερα υποστηρίζεται από τις παρόν συσκευές ; iPhones smart tvs και τα σχετικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinitos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Jo Black είπε Δε έχω καταλάβει κάτι το Wi-Fi 6 σήμερα υποστηρίζεται από τις παρόν συσκευές ; iPhones smart tvs και τα σχετικά Εχει αρχισει και παιζει σε s21 note 20 xiaoni 11t σίγουρα που τα εχω δει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 1 hour ago, Jo Black said: Δε έχω καταλάβει κάτι το Wi-Fi 6 σήμερα υποστηρίζεται από τις παρόν συσκευές ; iPhones smart tvs και τα σχετικά ναι πχ samsung s10+.οταν συνδεθεις σου γραφει διπλα στο wifi το 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 37 minutes ago, poulinos said: ναι πχ samsung s10+.οταν συνδεθεις σου γραφει διπλα στο wifi το 6 επειδη θελω να συνδεσω ταμειακη και pos χρειαζομαι ενα με 2 ethernet port να παιζει σε τριφασικο ποιο προτινεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Archontas77 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, speedman_26 είπε επειδη θελω να συνδεσω ταμειακη και pos χρειαζομαι ενα με 2 ethernet port να παιζει σε τριφασικο ποιο προτινεις ? Καλησπερα! Οποιο πακετο επιλεξεις απο Devolo, θα εισαι καλυμμενος, καθοτι τα Devolo ειναι απο τα λίγα ( αν οχι τα μονα) που μπορουν να παιξουν σε τριφασικο ρευμα! Οσον αφορα τις 2 ethernet θυρες για χρηση σε pos και ταμειακη, νομιζω και το ακολουθο σου κανει: Devolo dLAN 550+ WiFi Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 4 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Ethernet - Skroutz.gr. Αλλιως σε πιο καινουριο (και ακριβοτερο φυσικα) Devolo Magic 2 WiFi next Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 5 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Gigabit Ethernet - Skroutz.gr Επισης το σημαντικοτερο ατου του για μενα (φανατικος χρηστης οπως καταλαβες): Συνεργαζονται αψογα με PLC αλλων εταιρειών!! Προσωπικα εχω Devolo AC 1200+ που συνεργαζονται αψογα με TP Link TL-PA8030P KIT και μεχρι τωρα κανενα παραπονο! Μικρη συμβουλη: Σε αυτη την περιπτωση, δηλ PLC διαφορετικων εταιρειων, φροντιζουμε να ειναι του ιδιου ευρους ταχυτητας, δηλ πχ 1200AC και τα 2 ή 550AC και ουτω καθεξης για να μην εχουμε σημαντικες πτωσεις στην ταχυτητα! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 4 hours ago, speedman_26 said: επειδη θελω να συνδεσω ταμειακη και pos χρειαζομαι ενα με 2 ethernet port να παιζει σε τριφασικο ποιο προτινεις ? παιζουν τα περισσοτερα σε τριφασικο και τις devolo και της avm και της tp link απλα με απωλεια ταχυτητας.προσωπικα σε καταστημα δεν θα βαζα powerlines αλλα θα εριχνα καλωδιο.ειναι καταστημα και οχι σπιτι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xris.nik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Archontas77 είπε Καλησπερα! Οποιο πακετο επιλεξεις απο Devolo, θα εισαι καλυμμενος, καθοτι τα Devolo ειναι απο τα λίγα ( αν οχι τα μονα) που μπορουν να παιξουν σε τριφασικο ρευμα! Οσον αφορα τις 2 ethernet θυρες για χρηση σε pos και ταμειακη, νομιζω και το ακολουθο σου κανει: Devolo dLAN 550+ WiFi Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 4 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Ethernet - Skroutz.gr. Αλλιως σε πιο καινουριο (και ακριβοτερο φυσικα) Devolo Magic 2 WiFi next Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 5 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Gigabit Ethernet - Skroutz.gr Επισης το σημαντικοτερο ατου του για μενα (φανατικος χρηστης οπως καταλαβες): Συνεργαζονται αψογα με PLC αλλων εταιρειών!! Προσωπικα εχω Devolo AC 1200+ που συνεργαζονται αψογα με TP Link TL-PA8030P KIT και μεχρι τωρα κανενα παραπονο! Μικρη συμβουλη: Σε αυτη την περιπτωση, δηλ PLC διαφορετικων εταιρειων, φροντιζουμε να ειναι του ιδιου ευρους ταχυτητας, δηλ πχ 1200AC και τα 2 ή 550AC και ουτω καθεξης για να μην εχουμε σημαντικες πτωσεις στην ταχυτητα! εχω 5 tp-link και παιζουν αψογα με τριφασικο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 hour ago, Archontas77 said: Καλησπερα! Οποιο πακετο επιλεξεις απο Devolo, θα εισαι καλυμμενος, καθοτι τα Devolo ειναι απο τα λίγα ( αν οχι τα μονα) που μπορουν να παιξουν σε τριφασικο ρευμα! Οσον αφορα τις 2 ethernet θυρες για χρηση σε pos και ταμειακη, νομιζω και το ακολουθο σου κανει: Devolo dLAN 550+ WiFi Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 4 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Ethernet - Skroutz.gr. Αλλιως σε πιο καινουριο (και ακριβοτερο φυσικα) Devolo Magic 2 WiFi next Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 5 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Gigabit Ethernet - Skroutz.gr Επισης το σημαντικοτερο ατου του για μενα (φανατικος χρηστης οπως καταλαβες): Συνεργαζονται αψογα με PLC αλλων εταιρειών!! Προσωπικα εχω Devolo AC 1200+ που συνεργαζονται αψογα με TP Link TL-PA8030P KIT και μεχρι τωρα κανενα παραπονο! Μικρη συμβουλη: Σε αυτη την περιπτωση, δηλ PLC διαφορετικων εταιρειων, φροντιζουμε να ειναι του ιδιου ευρους ταχυτητας, δηλ πχ 1200AC και τα 2 ή 550AC και ουτω καθεξης για να μην εχουμε σημαντικες πτωσεις στην ταχυτητα! tp link,avm παιζουν μια χαρα σε τριφασικο.η μονη διαφορα με devolo ειναι οτι η devolo δινει αμα θελει καποιος και το din rail https://www.devolo.gr/magic-2-lan-dinrail επισης αν το πρωτοκολλο υποστηριζετσι και ειναι κοινο τοτε συνεργαζονται με αλλες εταιριες.τα magic βεβαια δεν συνεργαζονται με τα dlan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedman_26 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 7 hours ago, poulinos said: παιζουν τα περισσοτερα σε τριφασικο και τις devolo και της avm και της tp link απλα με απωλεια ταχυτητας.προσωπικα σε καταστημα δεν θα βαζα powerlines αλλα θα εριχνα καλωδιο.ειναι καταστημα και οχι σπιτι Είναι απόσταση δεν βολεύει καλώδιο ποιο μοντέλο οικονομικό προτείνεις; 9 hours ago, Archontas77 said: Καλησπερα! Οποιο πακετο επιλεξεις απο Devolo, θα εισαι καλυμμενος, καθοτι τα Devolo ειναι απο τα λίγα ( αν οχι τα μονα) που μπορουν να παιξουν σε τριφασικο ρευμα! Οσον αφορα τις 2 ethernet θυρες για χρηση σε pos και ταμειακη, νομιζω και το ακολουθο σου κανει: Devolo dLAN 550+ WiFi Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 4 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Ethernet - Skroutz.gr. Αλλιως σε πιο καινουριο (και ακριβοτερο φυσικα) Devolo Magic 2 WiFi next Powerline Διπλού Kit για Ασύρματη Σύνδεση Wi‑Fi 5 με Passthrough Πρίζα και 2 Θύρες Gigabit Ethernet - Skroutz.gr Επισης το σημαντικοτερο ατου του για μενα (φανατικος χρηστης οπως καταλαβες): Συνεργαζονται αψογα με PLC αλλων εταιρειών!! Προσωπικα εχω Devolo AC 1200+ που συνεργαζονται αψογα με TP Link TL-PA8030P KIT και μεχρι τωρα κανενα παραπονο! Μικρη συμβουλη: Σε αυτη την περιπτωση, δηλ PLC διαφορετικων εταιρειων, φροντιζουμε να ειναι του ιδιου ευρους ταχυτητας, δηλ πχ 1200AC και τα 2 ή 550AC και ουτω καθεξης για να μην εχουμε σημαντικες πτωσεις στην ταχυτητα! Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 On 04/12/2021 at 09:48, speedman_26 said: Είναι απόσταση δεν βολεύει καλώδιο ποιο μοντέλο οικονομικό προτείνεις; Ευχαριστώ οικονομικο και devolo,fritz δεν υπαρχει.μονοδρομος tp link.παντα υπαρχει και η λυση του repeater και απο εκει ethernet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasKri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, speedman_26 είπε επειδη θελω να συνδεσω ταμειακη και pos χρειαζομαι ενα με 2 ethernet port να παιζει σε τριφασικο ποιο προτινεις ? Καλύτερα να πας σε κάποιο mesh σύστημα για να είναι πολύ πολύ καλύτερα. Γενικά καλό θα ήταν να ρωτάς κάποιο τεχνικό δικτύων που θα σου δώσει σωστές λύσεις. Τα powerline γενικά είναι φτηνές και όχι τόσο αξιόπιστες λύσεις που προτείνουν κυρίως ηλεκτρολόγοι (από την εμπειρία μου) ή γενικά άτομα με ελάχιστη εμπειρία σε δίκτυα με την δικαιολογία "αφού παίζει". Προσωπικά, δουλέυοντας με δίκτυα, ΔΕΝ θα πρότεινα powerlines σε πελάτη αλλά είτε να ρίξει καλώδιο (μέχρι 100 μέτρα σίγουρα δεν έχεις απώλειες) ή mesh Wi-Fi και μετά σε ethernet από κάποια εταιρία που υποστηρίζει. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από KostasKri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 7 minutes ago, KostasKri said: Καλύτερα να πας σε κάποιο mesh σύστημα για να είναι πολύ πολύ καλύτερα. Γενικά καλό θα ήταν να ρωτάς κάποιο τεχνικό δικτύων που θα σου δώσει σωστές λύσεις. Τα powerline γενικά είναι φτηνές και όχι τόσο αξιόπιστες λύσεις που προτείνουν κυρίως ηλεκτρολόγοι (από την εμπειρία μου) ή γενικά άτομα με ελάχιστη εμπειρία σε δίκτυα με την δικαιολογία "αφού παίζει". Προσωπικά, δουλέυοντας με δίκτυα, ΔΕΝ θα πρότεινα powerlines σε πελάτη αλλά είτε να ρίξει καλώδιο (μέχρι 100 μέτρα σίγουρα δεν έχεις απώλειες) ή mesh Wi-Fi και μετά σε ethernet από κάποια εταιρία που υποστηρίζει. δυστυχως και τα mesh δεν ειναι οικονομικες λυσεις που ψαχνει. ενω το καλωδιο που λες ειναι φτηνο και σιγουρη λυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasKri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, poulinos είπε δυστυχως και τα mesh δεν ειναι οικονομικες λυσεις που ψαχνει. ενω το καλωδιο που λες ειναι φτηνο και σιγουρη λυση Δεν είπα ότι είναι φθηνή, αλλά όπως προείπε κάποιος δεν μιλάμε για σπίτι αλλά για επιχείρηση... Σε ένα σπίτι ίσως το καταλαβαίνω (λίγο) αν και προσωπικά ούτε εκεί θα έβαζα γιατί δεν θέλω να ασχολούμαι με support σε τέτοια συστήματα. Προτιμώ να βάζω πράγματα που ξέρω 100% ότι θα παίζουν με ελάχιστο εως καθόλου maintenance. Γιατί εν τέλη και powerline να μπει σαν φθηνή λύση υπάρχει το ενδοχόμενο να έχει πρόβλημα και να αναγκαστεί να βάλει κάτι καλύτερο έτσι κι αλλιώς πληρώνοντας πολύ παραπάνω. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από KostasKri Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 26 minutes ago, KostasKri said: Δεν είπα ότι είναι φθηνή, αλλά όπως προείπε κάποιος δεν μιλάμε για σπίτι αλλά για επιχείρηση... Σε ένα σπίτι ίσως το καταλαβαίνω (λίγο) αν και προσωπικά ούτε εκεί θα έβαζα γιατί δεν θέλω να ασχολούμαι με support σε τέτοια συστήματα. Προτιμώ να βάζω πράγματα που ξέρω 100% ότι θα παίζουν με ελάχιστο εως καθόλου maintenance. Γιατί εν τέλη και powerline να μπει σαν φθηνή λύση υπάρχει το ενδοχόμενο να έχει πρόβλημα και να αναγκαστεί να βάλει κάτι καλύτερο έτσι κι αλλιώς πληρώνοντας πολύ παραπάνω. ναι εγω το ειπα οτι ειναι επιχειρηση οποτε οπως σωστα ειπες και εσυ το καλωδιο ειναι οτι καλυτερο. και συμφωνω απολυτα με το τελευταιο οτι ειδικα σε καταστηματα που υπαρχουν πολλες ηλεκτρικες συσκευες το powerline δεν ειναι οτι καλυτερο.αλλο τοσο για να ριξω πανω pos που θες να λειτουργει απροσκοπτα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα