Infernuz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Ασχολουμαι με την φωτογραφία στο τομέα των αυτοκινήτων ως ερασιτέχνης.Ειτε σε πίστα είτε σε στατική μορφή. Βρίσκομαι σε σκέψεις για να κάνω αναβάθμιση της D3400. Την έχω 3 χρόνια στην κατοχή μου και η αλήθεια είναι πως έχω εξαντλήσει τα όρια της και πλέον θέλω λίγα παραπάνω features. Μιας και σκέφτομαι να μείνω στο ίδιο APS-C format , κοιτάω για να αναβαθμίσω στην Nikon D7100 ή στην Nikon D7200. Κοιτούσα και για την D7500 αλλά η τιμή της παραμένει ακατεβατη. Αξιζει αυτή η επιλογή ως αναβάθμιση κατά την γνώμη σας; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από Infernuz
babisskg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Infernuz είπε Καλησπέρα σε όλους. Ασχολουμαι με την φωτογραφία στο τομέα των αυτοκινήτων ως ερασιτέχνης.Ειτε σε πίστα είτε σε στατική μορφή. Βρίσκομαι σε σκέψεις για να κάνω αναβάθμιση της D3400. Την έχω 3 χρόνια στην κατοχή μου και η αλήθεια είναι πως έχω εξαντλήσει τα όρια της και πλέον θέλω λίγα παραπάνω features. Μιας και σκέφτομαι να μείνω στο ίδιο APS-C format , κοιτάω για να αναβαθμίσω στην Nikon D7100 ή στην Nikon D7200. Κοιτούσα και για την D7500 αλλά η τιμή της παραμένει ακατεβατη. Αξιζει αυτή η επιλογή ως αναβάθμιση κατά την γνώμη σας; Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση περί αναβάθμισης , πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζετε πλέον τι ακριβώς σας λείπει σε επίπεδο σώματος , κάτι που θα ήθελα να ακούσω ακόμη και σαν σκέψη . Ποιό είναι αυτό / αυτά το χαρακτηριστικό που χρειάζεστε και δεν έχει η υπάρχουσα ?
Infernuz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, babisskg είπε Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση περί αναβάθμισης , πράγμα που σημαίνει πως γνωρίζετε πλέον τι ακριβώς σας λείπει σε επίπεδο σώματος , κάτι που θα ήθελα να ακούσω ακόμη και σαν σκέψη . Ποιό είναι αυτό / αυτά το χαρακτηριστικό που χρειάζεστε και δεν έχει η υπάρχουσα ? Καλησπέρα Μπάμπη. Τα περισσότερα focus points (ειδικά σε event όπως η πίστα) είναι ένας λόγος, μεγαλύτερη οθόνη , καλύτερο viewfinder, άλλη μία θέση για μνήμη γιατί κάθε φορά κάνω προσευχή να μην πάθει κάτι η κάρτα μνήμης μετά από φωτογράφιση και η δυνατότητα του AF μέσα στο σώμα. Λεπτομέριες αλλά θεωρώ πως σαν αναβάθμιση είναι η πιο προσιτή λύση, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψω πολλά λεφτά. Βέβαια, καλοδεχούμενες και οι αντιπροτάσεις.
babisskg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Infernuz είπε Καλησπέρα Μπάμπη. Τα περισσότερα focus points (ειδικά σε event όπως η πίστα) είναι ένας λόγος, μεγαλύτερη οθόνη , καλύτερο viewfinder, άλλη μία θέση για μνήμη γιατί κάθε φορά κάνω προσευχή να μην πάθει κάτι η κάρτα μνήμης μετά από φωτογράφιση και η δυνατότητα του AF μέσα στο σώμα. Λεπτομέριες αλλά θεωρώ πως σαν αναβάθμιση είναι η πιο προσιτή λύση, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψω πολλά λεφτά. Βέβαια, καλοδεχούμενες και οι αντιπροτάσεις. Ο τρόπος που ρωτάω μπορεί να ακούγεται παράξενος , αλλά έχει σκοπό να κάνει πιο συγκεκριμένη την αναζήτηση σας . Οι αντιπροτάσεις δεν μπορεί παρά να έχουν τον χαρακτήρα της προσωπικής εκτίμησης , ακόμη κι' αν προέρχονται από εμπειρία από την χρήση . Ναι , για το ενσωματωμένο μοτέρ θα συμφωνήσω , άρα το επόμενο βήμα σας πρέπει να έχει αυτό το χαρακτηριστικό . Όμως περισσότερο από αυτό , μάλλον χρειάζεστε ένα γρήγορο μηχανισμό autofocus , σύμφωνα με την ασχολία σας , όπως και κάμποσα καρέ το δευτερόλεπτο . Αν είναι έτσι , θα έβαζα άλλη μία παράμετρο , αυτή του buffer και πόσο γρήγορα γεμίζει σε raw η jpeg . 1
Infernuz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, babisskg είπε Ο τρόπος που ρωτάω μπορεί να ακούγεται παράξενος , αλλά έχει σκοπό να κάνει πιο συγκεκριμένη την αναζήτηση σας . Οι αντιπροτάσεις δεν μπορεί παρά να έχουν τον χαρακτήρα της προσωπικής εκτίμησης , ακόμη κι' αν προέρχονται από εμπειρία από την χρήση . Ναι , για το ενσωματωμένο μοτέρ θα συμφωνήσω , άρα το επόμενο βήμα σας πρέπει να έχει αυτό το χαρακτηριστικό . Όμως περισσότερο από αυτό , μάλλον χρειάζεστε ένα γρήγορο μηχανισμό autofocus , σύμφωνα με την ασχολία σας , όπως και κάμποσα καρέ το δευτερόλεπτο . Αν είναι έτσι , θα έβαζα άλλη μία παράμετρο , αυτή του buffer και πόσο γρήγορα γεμίζει σε raw η jpeg . Καθόλου παράξενος. Κουβέντα να γίνεται 😃 Ναι, συμφωνώ για το θέμα του buffer αν και η D7100 έχει καλύτερο buffer απο την D3400 (6fps έναντι 5fps). Οι φωτογραφίες που τραβάω είναι πάντα σε μορφή raw, μιας και όλες γίνονται import στο lightroom.
Ntinlanden Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Οχι...εσυ αναφέρεσαι στα fps..νομίζω το buffer είναι κάτι άλλο..δηλ η ενδιάμεση μνήμη που υπάρχει ανάμεσα στον αισθητήρα και την sd card Ο αισθητήρας θα μετατρέψει το φως σε digital data, αποθηκεύεται στο buffer και απο εκεί στην καρτα μνήμης. (sensor->buffer->sd card) Αυτη η ενδιάμεση μνήμη (buffer) εαν βγαζεις σε συνεχόμενα καρέ κάποια στιγμή θα γεμισει θα μπουκωσει και δεν θα προλαβει να διωξει ολες τις φωτο στην καρτα μνήμης. Οσο μεγαλύτερος ο buffer τοσες περισσότερες ληψεις θα κάνεις μεχρι να "μπουκωσει" Διορθώστε με αν κάνω λάθος και λεω χαζομάρες. Μερικες ερωτήσεις που θα εκανα στον εαυτο μου: Σε στατική θέση τα αυτοκίνητα τι παραπάνω θα σου προσφέρει πχ μια σειρα 7xxx; Στην κίνηση λογικα θα υπάρχει καποια διαφορά αλλα ποσο και τι χρειάζεσαι και αν ειναι τελικα πράγματα που σου λείπουν. Whether resistance που έχουν, το χρειάζεσαι; Επαθε κατι τοσα χρονια η 3400 ή σε πήγε πισω καπου αυτο; Μοτερ εστίασης; το χρειάζεσαι; υπάρχει περίπτωση να θελησεις να παρεις παλιούς φακους af-d? fps? Ποσα έχει η 3400; Σου έχουν φανεί λίγα, χρειάζεσαι παραπάνω; Δεν εχω φωτογραφίσει ποτε τετοιο θέμα για να ξέρω (αυτοκίνητα πιστα κλπ) παρά μονο σε κανένα πουλί ή ζώο που θα ήθελα να το πιασω σε κίνηση, οποτε σε αυτη τη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω το low fps που το εχω βαλει 3 ή 4 δε θυμάμαι, 4 νομίζω και μου είναι υπεραρκετά. Στην αρχη το ειχα δοκιμασει και στο high (8fps εχει η 7500 αυτην εχω) και σε πιανει μια αηδία γέμιζα τη κάρτα με τοσες φωτο χωρις λογο για εμενα παντα. Απο εκει κ μετα απο τετοιο θέμα την ξανάβαζω οπως την χρησιμοποιώ πάντα, single shot single af ενος σημειου. Τωρα εαν στραφεις προς 7500..ούτε εκει θα εχεις δεύτερη sd αλλα νομίζω θα το εχεις ψαξει/δει Ο μονος λογος δηλ που θα σκεφτόμουν ενα 7xxx σωμα θα ήταν για την εργονομία κυρίως δεύτερης ροδέλας και ενα σκασμο αλλων πλήκτρων που εχουν, για το af tuning να καλιμπράρω φακους στο σωμα και για ενα λιγο καλύτερο σύστημα εστίασης..
babisskg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Οχι...εσυ αναφέρεσαι στα fps..νομίζω το buffer είναι κάτι άλλο..δηλ η ενδιάμεση μνήμη που υπάρχει ανάμεσα στον αισθητήρα και την sd card Ο αισθητήρας θα μετατρέψει το φως σε digital data, αποθηκεύεται στο buffer και απο εκεί στην καρτα μνήμης. (sensor->buffer->sd card) Αυτη η ενδιάμεση μνήμη (buffer) εαν βγαζεις σε συνεχόμενα καρέ κάποια στιγμή θα γεμισει θα μπουκωσει και δεν θα προλαβει να διωξει ολες τις φωτο στην καρτα μνήμης. Οσο μεγαλύτερος ο buffer τοσες περισσότερες ληψεις θα κάνεις μεχρι να "μπουκωσει" Διορθώστε με αν κάνω λάθος και λεω χαζομάρες. Μερικες ερωτήσεις που θα εκανα στον εαυτο μου: Σε στατική θέση τα αυτοκίνητα τι παραπάνω θα σου προσφέρει πχ μια σειρα 7xxx; Στην κίνηση λογικα θα υπάρχει καποια διαφορά αλλα ποσο και τι χρειάζεσαι και αν ειναι τελικα πράγματα που σου λείπουν. Whether resistance που έχουν, το χρειάζεσαι; Επαθε κατι τοσα χρονια η 3400 ή σε πήγε πισω καπου αυτο; Μοτερ εστίασης; το χρειάζεσαι; υπάρχει περίπτωση να θελησεις να παρεις παλιούς φακους af-d? fps? Ποσα έχει η 3400; Σου έχουν φανεί λίγα, χρειάζεσαι παραπάνω; Δεν εχω φωτογραφίσει ποτε τετοιο θέμα για να ξέρω (αυτοκίνητα πιστα κλπ) παρά μονο σε κανένα πουλί ή ζώο που θα ήθελα να το πιασω σε κίνηση, οποτε σε αυτη τη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω το low fps που το εχω βαλει 3 ή 4 δε θυμάμαι, 4 νομίζω και μου είναι υπεραρκετά. Στην αρχη το ειχα δοκιμασει και στο high (8fps εχει η 7500 αυτην εχω) και σε πιανει μια αηδία γέμιζα τη κάρτα με τοσες φωτο χωρις λογο για εμενα παντα. Απο εκει κ μετα απο τετοιο θέμα την ξανάβαζω οπως την χρησιμοποιώ πάντα, single shot single af ενος σημειου. Τωρα εαν στραφεις προς 7500..ούτε εκει θα εχεις δεύτερη sd αλλα νομίζω θα το εχεις ψαξει/δει Ο μονος λογος δηλ που θα σκεφτόμουν ενα 7xxx σωμα θα ήταν για την εργονομία κυρίως δεύτερης ροδέλας και ενα σκασμο αλλων πλήκτρων που εχουν, για το af tuning να καλιμπράρω φακους στο σωμα και για ενα λιγο καλύτερο σύστημα εστίασης.. 8 ώρες πριν, Infernuz είπε Καθόλου παράξενος. Κουβέντα να γίνεται 😃 Ναι, συμφωνώ για το θέμα του buffer αν και η D7100 έχει καλύτερο buffer απο την D3400 (6fps έναντι 5fps). Οι φωτογραφίες που τραβάω είναι πάντα σε μορφή raw, μιας και όλες γίνονται import στο lightroom. Ναι , το ζήτημα με το buffer αξίζει έρευνας . Αυτός δλδ που έχει καταλήξει πως χρειάζεται 8 και πλέον καρέ το δευτερόλεπτο , άρα επιλέγει αντίστοιχα σώματα , θα πρέπει να πάει λίγο πιο πέρα και να δεί αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει σε raw η jpeg και στην συνέχεια να δεί πως συμπεριφέρεται το buffer αντίστοιχα . Πόσο γρήγορα δλδ θα αδειάσει το buffer προς την κάρτα μνήμης και φυσικά τι είδους κάρτες υποστηρίζει το σώμα . Σε τέτοια κατάσταση , οι κάρτες μνήμης έχουν κι' αυτές τον ρόλο τους . ΑΝ λέω και πάλι , χρειάζεται τόσα καρέ . Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από babisskg
NickSyk Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Infernuz είπε ας και σκέφτομαι να μείνω στο ίδιο APS-C format , κοιτάω για να αναβαθμίσω στην Nikon D7100 ή στην Nikon D7200. Κοιτούσα και για την D7500 αλλά η τιμή της παραμένει ακατεβατη. καλημέρα, επικεντρώσου στην d7200 μεταξύ των τριών. αφαιρείς την πολύ ικανή d7500 κυρίως λόγω μη ύπαρξης δεύτερης κάρτας (βασικό για αυτό πού θέλεις). Η d7200 έχει batτery grip , δουλεύει με φακούς af-d και παλαιότερους άψογα αν χρειαστεί κάπου , (η d7500 έχει περιορισμούς) + μια πρόσθετη ψηφιακή ρύθμιση 1,3x , δηλαδή τα 300mm τα κάνει 390mm χωρίς μείωση mp , πιστεύω χρήσιμο και αυτό.. επίσης είναι συμβατή με τους νέους γρήγορους af-p φακούς της nikon π.χ τον( και ) για full frame af - p 70 -300 f4.5/5.6 H D7100 ικανή και αυτή , έχει παλαιότερο επεξεργαστή , το δε σύστημα αυτόματης εστίασης πού έχει είναι αρκετά υποδιέστερο για κινούμενα θέματα σε σχέση με την d7200 , ενώ η μεν 7200 έχει έως και 51 σημεία εστίασης απλωμένα σε μεγαλύτερη επιφάνεια του κάδρου, σε αντίθεση με τα έως 39 σημεία της 7100 πού είναι μαζεμένα πρός το κέντρο του κάδρου. αυτά πού αναφέρω είναι από προσωπική χρήση των δυο συστημάτων αυτόματης εστίασης για κινούμενα θέματα σε d7200 και σε d610..(ίδιο με της d7100).. επίσης δεν έχω εμπειρία με το θέμα σας.. παλαιότερα λίγο.. καλές αποφάσεις..
babisskg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Πολύ ικανή η D7500 , μία λίγο πιο γυμνή D500 δλδ , όσο για το battery grip ...... μόνο αν είναι πολύ απαραίτητη η μεγαλύτερη διάρκεια σε ρεύματα , αν και η D7500 νομίζω δεν δέχεται και καλά κάνανε . Σαφώς θα αλληθώριζα προς μία D7500 η οποία έχει κατέβει ήδη στα 999 ...... άρα του χρόνου .......
Ntinlanden Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, babisskg είπε Πολύ ικανή η D7500 , μία λίγο πιο γυμνή D500 δλδ , όσο για το battery grip ...... μόνο αν είναι πολύ απαραίτητη η μεγαλύτερη διάρκεια σε ρεύματα , αν και η D7500 νομίζω δεν δέχεται και καλά κάνανε . Σαφώς θα αλληθώριζα προς μία D7500 η οποία έχει κατέβει ήδη στα 999 ...... άρα του χρόνου ....... Μπάμπη, οχι η d7500 δεν δέχεται battery grip (νομίζω δέχεται after market αλλα δεν ειναι το ιδιο) Δεν ειναι μονο για την μπαταρία, είναι περισσότερο για τα κάθετα καρέ να εχει καλή λαβή και κυρίως να έχει πλήκτρο κλειστρου ώστε να μην παθαίνει πατατρακ το χέρι. Αυτά ίσως είναι πολύ χρήσιμα σε κάποιον που είναι η κύρια ασχολία του τετοια θέματα (πχ πορτραίτα κλπ) Σε σύγκριση τωρα με την d500 η d7500 σαν σώμα είναι μια 7xxx σειρά..η d500 ειναι μια aps-c επαγγελματική μηχανή σε σωμα d8xx σειρά. Τις ειχα βαλει διπλα διπλα και ειχα πιασει μια φορά μια 500.. είναι λιγο τεράστια! Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από Ntinlanden 1
Dr_73 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, babisskg είπε Σαφώς θα αλληθώριζα προς μία D7500 η οποία έχει κατέβει ήδη στα 999 ...... άρα του χρόνου ....... Εγώ σου είπα την ... αλήθεια , αλλά θες να γεμίζεις τσάντες και ντουλάπες. Με μια D850 , έχεις καθαρίσει από Nikon DSLR. 1 1
Spc1983 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σαν φωτογράφος άγριας ζωής θα σου έλεγα αν βγάζεις θέματα σε κίνηση η Nikon d500 είναι μονόδρομος αν όμως βγάζεις στατικά πας d7500 … 1
stratigos24 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Δεν εχω φωτογραφίσει ποτε τετοιο θέμα για να ξέρω (αυτοκίνητα πιστα κλπ) παρά μονο σε κανένα πουλί ή ζώο που θα ήθελα να το πιασω σε κίνηση, οποτε σε αυτη τη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω το low fps που το εχω βαλει 3 ή 4 δε θυμάμαι, 4 νομίζω και μου είναι υπεραρκετά. Στην αρχη το ειχα δοκιμασει και στο high (8fps εχει η 7500 αυτην εχω) και σε πιανει μια αηδία γέμιζα τη κάρτα με τοσες φωτο χωρις λογο για εμενα παντα. Απο εκει κ μετα απο τετοιο θέμα την ξανάβαζω οπως την χρησιμοποιώ πάντα, single shot single af ενος σημειου. Είχα διαβάσει κάτι κάποια στιγμή (ψάξε και εσυ μήπως βρεις τίποτα) για τα πολλά FPS.. Αν δεν κάνω λάθος, σε βοηθανε και σε ένα άλλο θέμα. Ας υποθέσουμε ότι θες να βγάλεις ένα θέμα που έχει μια κίνηση και για να το ακινητοποιήσεις πρέπει να βάλεις πχ 1/320 και iso 1000. Τι λέγανε λοιπόν… Τραβάς το θέμα με περισσότερα FPS και χαμηλότερη ταχύτητα ώστε να γλιτώσεις από άνοδο iso και βγάζοντας το ίδιο θέμα πχ σε 8 FPS 10 λήψεις η μια θα τύχει και θα σου είναι ακίνητη με καλύτερη ποιότητα εικόνας μιας και αφού θα βάλεις 1/80 πλέον (για παράδειγμα) και θα χρησιμοποιήσεις iso 400. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από stratigos24 1
Ntinlanden Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Είχα διαβάσει κάτι κάποια στιγμή (ψάξε και εσυ μήπως βρεις τίποτα) για τα πολλά FPS.. Αν δεν κάνω λάθος, σε βοηθανε και σε ένα άλλο θέμα. Ας υποθέσουμε ότι θες να βγάλεις ένα θέμα που έχει μια κίνηση και για να το ακινητοποιήσεις πρέπει να βάλεις πχ 1/320 και iso 1000. Τι λέγανε λοιπόν… Τραβάς το θέμα με περισσότερα FPS και χαμηλότερη ταχύτητα ώστε να γλιτώσεις από άνοδο iso και βγάζοντας το ίδιο θέμα πχ σε 8 FPS 10 λήψεις η μια θα τύχει και θα σου είναι ακίνητη με καλύτερη ποιότητα εικόνας μιας και αφού θα βάλεις 1/80 πλέον (για παράδειγμα) και θα χρησιμοποιήσεις iso 400. Ναι σίγουρα είναι κατι όπως και τα το κάνουμε (εκτος απο marketing..θα πα να παρω το τάδε μοντέλο που έχει και ταδε fps) Δεν ειναι τυχαίο ειδικα σε καταστάσεις οπως αγρια ζωή, σπορ, γρήγορα κινούμενα θέματα και αλλα πολλα να είναι χρήσιμα. Ολα αυτα όμως θεωρώ ειναι ειδικου σκοπού και θα φανουν χρήσιμα μονο εκει που πραγματικά χρειάζονται. Προσωπικά σε εμενα δεν μου χρειάζεται κάτι τέτοιο για τα ειδη φωτογραφίας που μπορει μια στο τοσο να κάνω και να επιλέξω αντί για ενα καρέ οπως συνήθως είμαι τα περισσότερα. Ευπρόσδεκτα αλλα οκ, θα βολευτω και με 3 ή 4 fps.. Δεν υπάρχει λογος δηλ για εμενα (ξαναλεω για εμενα..για αρκετούς ειναι προαπαιτούμενο και καλα κανουν εαν το απαιτεί η δουλειά που θέλουν να κάνουν) να "πυροβολαω" με 8 fps ..να ταλαιπωρω το κλείστρο και να γεμίζω με εικόνες χωρίς τεράστια διαφορά απο τα 3 ή 4.. Θα το ψάξω αυτό που λες αλλα και παλι δεν θα το εκανα νομίζω..θα εβαζα 1/320 δηλ και iso 1000 αντί να κάνω το παραπάνω που λενε και να βαραω αλύπητα 8 fps φωτογραφίες..δε ξερω...🤔 1
babisskg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Στις 4/12/2021 στις 3:03 ΜΜ, Ntinlanden είπε Ναι σίγουρα είναι κατι όπως και τα το κάνουμε (εκτος απο marketing..θα πα να παρω το τάδε μοντέλο που έχει και ταδε fps) Δεν ειναι τυχαίο ειδικα σε καταστάσεις οπως αγρια ζωή, σπορ, γρήγορα κινούμενα θέματα και αλλα πολλα να είναι χρήσιμα. Ολα αυτα όμως θεωρώ ειναι ειδικου σκοπού και θα φανουν χρήσιμα μονο εκει που πραγματικά χρειάζονται. Προσωπικά σε εμενα δεν μου χρειάζεται κάτι τέτοιο για τα ειδη φωτογραφίας που μπορει μια στο τοσο να κάνω και να επιλέξω αντί για ενα καρέ οπως συνήθως είμαι τα περισσότερα. Ευπρόσδεκτα αλλα οκ, θα βολευτω και με 3 ή 4 fps.. Δεν υπάρχει λογος δηλ για εμενα (ξαναλεω για εμενα..για αρκετούς ειναι προαπαιτούμενο και καλα κανουν εαν το απαιτεί η δουλειά που θέλουν να κάνουν) να "πυροβολαω" με 8 fps ..να ταλαιπωρω το κλείστρο και να γεμίζω με εικόνες χωρίς τεράστια διαφορά απο τα 3 ή 4.. Θα το ψάξω αυτό που λες αλλα και παλι δεν θα το εκανα νομίζω..θα εβαζα 1/320 δηλ και iso 1000 αντί να κάνω το παραπάνω που λενε και να βαραω αλύπητα 8 fps φωτογραφίες..δε ξερω...🤔 Τα πολλά fps είναι χρήσιμα , σε όσους πραγματικά τα χρειάζονται , αφού φυσικά προηγηθεί μελέτη σχετική με το buffer και πόσο γρήγορα αδειάζει και πάλι σε συσχετισμό με την κατάλληλη κάρτα μνήμης ανά περίπτωση . Όχι βέβαια πως δεν μπορεί να ζήσει κανείς με λιγότερα , βλέπε εμένα και με 2.5 . Ομοίως αρκετές φορές χρειάζεται αντί του af single , να δουλεύει κάποιος με af continuous σε low τουλάχιστον , αφού την κρίσιμη στιγμή δεν γίνεται να ψάχνεις να εναλλάσεσαι μεταξύ των δύο . Είναι πιο πρακτικό το continuous low έστω , όπου με λίγο πάτημα μπορεί να δουλέψει και σαν single . Δεν έχει νόημα η διαφορά των 5 με 6 , αλλά το τι αντέχει το buffer έχει διαφορά . Μάλιστα ακόμη πιο πέρα και πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να αδειάσει , αν ας πούμε γεμίσει βλέπε Sony a7 την πρώτη , όπου μπορεί να έφτιαχνες και κάνα τσιγάρο ενδιάμεσα , ενώ γύρω σου γινόταν κοσμογονία . Για τους στατικούς με τοπία κλπ , υπάρχει πάντα το bonus να εμφανιστεί κάτι ενδιαφέρον μέσα στο καρέ , το οποίο λόγω κίνησης να χρειαστούν τα αρκετά fps ώστε να " πιαστεί " . Για να κλείσω το λογύδριο , λέω ναι στα αρκετά fps , 8 και άνω αναλόγως μηχανικού η ηλεκτρονικού κλείστρου , αλλά με λίγο ψάξιμο για κουσούρια που εμφάνισαν διάφορες συσκευές .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα