Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 3/12/2021 στις 6:12 ΜΜ, e1995kati είπε

Καλησπέρα σε όλους ξέρετε μήπως κάποια κάβα στην Θεσσαλονίκη με καλό τσιπουρο

Καλό τσίπουρο θα βρεις στις λαϊκές των βιοκαλλιεργητών.
Μονή ή διπλής βράσης, με ή χωρίς γλυκάνισο, πεπαλαιωμένο κτλ.
Το διπλοβρασμένο χωρίς γλυκάνισο το παίρνω 10 ευρώ το λίτρο.
Ας όψεται ο κωλοκορωνοϊός που εδώ και δυο χρόνια δε μας αφήνει
να μαζευτούμε να βάλουμε καμιά καζανιά και αναγκαζόμαστε και
πληρώνουμε γαμησιάτικα.  :mad:

Δημοσ.

Τρομερο ποτο το τσιπουρο αρκει να ειναι οντως καλο.Και ειναι σπανια καλο.

Εδω το πουλανε σε πλαστικα μπουκαλια ενω δεν πρεπει τι να λεμε τωρα

• Confused 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Τι ειναι το γραπα ρε παιδια ;..

Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Grapa το λένε οι Ιταλοί.

• Like 1
Δημοσ.

Μα αυτό είναι το σωστό τσίπουρο.

52 λεπτά πριν, green gordon είπε

Τρομερο ποτο το τσιπουρο αρκει να ειναι οντως καλο.Και ειναι σπανια καλο.

Σπάνια δε νομίζω, αλλά ΟΚ.

53 λεπτά πριν, green gordon είπε

Εδω το πουλανε σε πλαστικα μπουκαλια ενω δεν πρεπει τι να λεμε τωρα

Εντάξει, για μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι τόσο απαγορευτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επερνα κάποτε απ' την βιολογική της Καλαμαριάς απ' τον Κελεσίδη Νάουσα όποιος ξέρει...καταπληκτικο τσίπουρο και η γραπα αλλά και τι γλυκάνισο....αλλά 9 ευρώ το γυάλινο το λίτρο....επίσης πήγα και πρόσφατα και απογοητεύτηκα νόμισα ότι μας δουλεύουν κάποιοι τυπαδες όταν δήθεν κοτόπουλο βιολογικό το κιλό 10 ευρώ ούτε βίλλα να αγοράζαμε....δεν εμπιστευομε δεν ξέρω για εσάς ναι μεν το συγκεκριμένο τσίπουρο καταπληκτικό αλλά οτιδήποτε άλλο κάτω του μετρίου και υπερεκτημενα για την αξία τους προϊόντα....στους τυπαδες θα δώσεις τουλάχιστον ένα τάλιρο για σκουλικιασμενα μήλα Φούτζι που δεν τρώγοντε.....δεν γνωρίζω και τώρα που το θέσατε το θέμα για τις βιολογικές καλό....δεν ξέρω κατά πόσο αυτα τα εναλλακτικά πρώην φρικια θέλουν να θυσαυρισουν με τις τσέπες μας....καλά έκανες και έθεσες το θέμα με τις βιολογικές... και κατά πόσο τυρουντε τα απαραίτητα πρωτόκολλα(πιστοποιήσεις άδειες κτλπ) ώστε να μπορεί να στηθεί λαϊκή με ονομασία βιολογικη

Επεξ/σία από e1995kati
Δημοσ.

Προτεινω Ζηνος Ζιτσα Ζητα, ειναι μακραν το καλυτερο εμφιαλωμενο που εχω βρει.

Επισης ψαξε να βρεις απο ποικιλια ζαμπελα, Τζουμερκα. Εχει μια ιδιαιτερη και ωραια γευση, αξιζει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ELTASSOS1 είπε

Τι ειναι το γραπα ρε παιδια ;..

το "άνευ"... γράπα είναι η ιταλική λέξη όπως γράφει ο @Finn, ξεκίνησε να αποκαλείται έτσι πριν πάρα πολλά χρόνια από τους κατοίκους του νομού Πέλλας και έχει υιοθετηθεί από όλους τους τριγύρω νομούς και γενικότερα στην Μακεδονία. 
Λέμε κατευθείαν "γράπα" για να μην λέμε "τσίπουρο" και μετά μας ρωτάνε "με ή χωρίς?" ;)

Επεξ/σία από Fallen333
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Οχι ανευ, το σωστο τσιπουρο... Με γλυκανισο ειναι κατι σαν ουζο.

ναι, σωστό τσίπουρο = άνευ γλυκάνισου = χωρίς γλυκάνισο = γράπα

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/12/2021 στις 2:05 ΠΜ, Fallen333 είπε

Το τσίπουρο πλέον αντικατέστησε το ούζο ως εθνικό ποτό, είναι της "μόδας" εδώ και πολλά χρόνια και για τον λόγο αυτόν κατέντησε είδος πολυτελείας. 
Η μέση τιμή ενός τυποποιημένου τσίπουρου είναι 15Ε-17Ε/λίτρο, σχεδόν όσο κοστίζει η βότκα, το ρούμι και η τεκίλα!
Μόνη λύση να υπάρχουν άκρες με παραγωγούς...

Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό το τυποποιημένο δεν είναι ότι έγινε μόδα, είναι ότι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (40 τοις 100) με αποτέλεσμα να έχει πολύ υψηλό φόρο, όπως τα ουίσκι, τζιν κλπ 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό το τυποποιημένο δεν είναι ότι έγινε μόδα, είναι ότι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (40 τοις 100) με αποτέλεσμα να έχει πολύ υψηλό φόρο, όπως τα ουίσκι, τζιν κλπ

Αυτο! Παλια στο χυμα απλα ο παραγωγος δεν απεδιδε ΦΠΑ η απεδιδε πολυ λιγοτερο αρα εβρισκες το λιτρο με 5-7 ευρω.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Προτεινω Ζηνος Ζιτσα Ζητα, ειναι μακραν το καλυτερο εμφιαλωμενο που εχω βρει.

Επισης ψαξε να βρεις απο ποικιλια ζαμπελα, Τζουμερκα. Εχει μια ιδιαιτερη και ωραια γευση, αξιζει!

Από ζαμπέλα είναι πολύ ιδιαίτερο το τσίπουρο, είτε το ερωτεύεσαι είτε το σιχαίνεσαι... Εγώ σε όσους φίλους μου έχω δώσει (κάνει ο θείος μου μόνος του για το σπιτι και για μερικούς συγγενείς) έχω ακούσει σχόλια είτε πολύ θετικά είτε πολύ αρνητικά. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ctasis είπε

Από ζαμπέλα είναι πολύ ιδιαίτερο το τσίπουρο, είτε το ερωτεύεσαι είτε το σιχαίνεσαι... Εγώ σε όσους φίλους μου έχω δώσει (κάνει ο θείος μου μόνος του για το σπιτι και για μερικούς συγγενείς) έχω ακούσει σχόλια είτε πολύ θετικά είτε πολύ αρνητικά. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση

Ορθον. Ξεφευγει λιγο απο το ορθοδοξο τσιπουρο. Το πινουν πιο πολυ στην Ηπειρο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...