Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, e1995kati είπε

Κάβα? Πουλάει χύμα γιατί είδα εστιατόριο?

Είναι παράνομη η πώληση χύμα τσίπουρου. Επίσης ποτέ δεν ξέρεις τι πίνεις, γι'αυτο να προτιμάς εμφιαλωμένο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, lasithi12 είπε

μεζέν

πανάκριβο!

1 ώρα πριν, Land-decked είπε

Είναι παράνομη η πώληση χύμα τσίπουρου. Επίσης ποτέ δεν ξέρεις τι πίνεις, γι'αυτο να προτιμάς εμφιαλωμένο.

Αν το δηλώνουν, δεν απαγορεύεται. Έχει πολλές κάβες που πουλάνε χύμα. Και σε σούπερμαρκετ είδα να πουλάνε χύμα. 
Το σημαντικότερο είναι οτι δεν ξέρεις τί πίνεις όπως έγραψες. 

5 ώρες πριν, e1995kati είπε

Καλησπέρα σε όλους ξέρετε μήπως κάποια κάβα στην Θεσσαλονίκη με καλό τσιπουρο

Ρώτα όλες τις κάβες της περιοχής σου ΑΝ έχουν χύμα και πόσο το πουλάνε. 
Κάτω από 6,5 ευρώ δεν θα βρείς. Απέφευγε τα χύμα γιατί δεν ξες τί πίνεις. 
Εκτός αν κάνεις δοκιμές και καταλήξεις σε κάποιον. 
Από εμφιαλωμένα, εγώ πίνω "Ηδωνικό" και "Δεκαράκι",,, πάντα γράπα εννοείται.

Επεξ/σία από Fallen333
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Fallen333 είπε

πανάκριβο!

Αν το δηλώνουν, δεν απαγορεύεται. Έχει πολλές κάβες που πουλάνε χύμα. Και σε σούπερμαρκετ είδα να πουλάνε χύμα. 
Το σημαντικότερο είναι οτι δεν ξέρεις τί πίνεις όπως έγραψες. 

αυτο ηταν που ισχυε παλια. Ειχα μαγαζι και πουλαγα χυμα τσιπουρο, εκοβα ενα τιμολογιο τον χρονο, ολα τα αλλα ηταν μαυρα απο τσιπουρο που αγοραζα απο καρδιτσα. Και κρασακι χυμα το ιδιο. Με τον νεο νομο μπηκε μαχαιρι σε αυτα, καθως πεφτει προστιμο αμεσα. Γιατι ολα τα μεγαλα ψιλικατζιδικα (αλησιδες) στη σαλονικα δεν το πουλανε πλεον? 

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Land-decked είπε

αυτο ηταν που ισχυε παλια. Ειχα μαγαζι και πουλαγα χυμα τσιπουρο, εκοβα ενα τιμολογιο τον χρονο, ολα τα αλλα ηταν μαυρα απο τσιπουρο που αγοραζα απο καρδιτσα. Και κρασακι χυμα το ιδιο. Με τον νεο νομο μπηκε μαχαιρι σε αυτα, καθως πεφτει προστιμο αμεσα.

Δεν το ήξερα οτι άλλαξε ο νόμος, έχω καιρό να πάω σε κάβα για χύμα. 
Κι εγώ μόνο εμφιαλωμένο πίνω, εκτός αν φέρνει κανείς κανά δικό του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Land-decked είπε

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Με ~18€/λίτρο που έχει το εμφιαλωμένο, πίνουμε ουίσκι καλύτερα.

Χύμα παιδιά μόνο από άτομο που γνωρίζετε καλά ότι βγάζει τσίπουρο δικό του. 

Πήρα μια μέρα χύμα από Λαική αυτό που πουλάνε σαν τσίπουρο με 5 ευρώ το κιλό. Δεν γίνεται να πουλάει ο άλλος γνήσιο τσίπουρο με 5 ευρώ. Κάτι βρωμάει. Δηλητήριο έχει γεμίσει ο τόπος δοκίμασα λίγο και το έριξα στην αποχέτευση. Σίγουρα φτιαγμένο όχι από σταφύλια αλλά με άγνωστες προσμίξεις. Απορώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;;; Σε τι μπουρδέλο ζούμε;;;

Συμβουλή μου μην αγοράζετε χύμα από όπου νάναι και ρισκάρετε την υγεία σας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Πήρα μια μέρα χύμα από Λαική αυτό που πουλάνε σαν τσίπουρο με 5 ευρώ το κιλό. Δεν γίνεται να πουλάει ο άλλος γνήσιο τσίπουρο με 5 ευρώ. Κάτι βρωμάει. Δηλητήριο έχει γεμίσει ο τόπος δοκίμασα λίγο και το έριξα στην αποχέτευση. Σίγουρα φτιαγμένο όχι από σταφύλια αλλά με άγνωστες προσμίξεις. Απορώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος;;; Σε τι μπουρδέλο ζούμε;;;

το τσιπουρο σε πειραξε? στις λαικες οι γυφτοι που κανενας τους δεν εχει αδεια δε σε πειραζει?? ή που πουλανε τα κλεμενα??

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Land-decked είπε

το τσιπουρο σε πειραξε? στις λαικες οι γυφτοι που κανενας τους δεν εχει αδεια δε σε πειραζει?? ή που πουλανε τα κλεμενα??

Τι σχέση έχουν οι γύφτοι φίλε με την υγεία μας. Απόψεις εκφράζουμε. Δεν μιλάω γιατί κάποιοι πουλάνε παράνομα τσίπουρο σε λαικές;; Επειδή ξέρω από τσίπουρο μιλάω γιατί κάποιοι πουλάνε παράνομα ανενόχλητοι επικίνδυνες χημικές ενώσεις  για τσίπουρο στις Λαικές . Από κει και πέρα όποιος γουστάρει μπορεί ελεύθερα να αγοράζει.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Το κόστος παρασκευής μέχρι πέρσι ήταν γύρω στα 3.5€/κιλό, οπότε η αγορά στα 5€/κιλό ή λίτρο, σίγουρα κάπου βρωμάει.

Φέτος έχει ανέβει πάνω από τα 3.5€, οπότε καταλαβαίνεις.

Προσωπικά δοκιμάζω από μεγάλες κάβες όταν δεν έχω δικό μου, αλλά από λαϊκή δεν παίρνω ούτε κρασί (από οινοπνευματώδη εννοώ).

Πάντως εμφιαλωμένο τσίπουρο δεν πίνω και δεν παίζει να αρχίσω να το κάνω με αυτές τις τιμές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το κόστος παρασκευής μέχρι πέρσι ήταν γύρω στα 3.5€/κιλό, οπότε η αγορά στα 5€/κιλό ή λίτρο, σίγουρα κάπου βρωμάει.

Φέτος έχει ανέβει πάνω από τα 3.5€, οπότε καταλαβαίνεις.

Προσωπικά δοκιμάζω από μεγάλες κάβες όταν δεν έχω δικό μου, αλλά από λαϊκή δεν παίρνω ούτε κρασί (από οινοπνευματώδη εννοώ).

Και εγώ παίρνω χύμα από παραγωγό που βγάζει πολύ κρασί δικό του για εκμετάλευση παράγοντας και τσίπουρο στην τιμή των 7 ή 8 ευρώ το κιλό. Φέτος άργησε να βγάλει και πήρα από μια Λαική ένα λίτρο από αυτά που πουλάνε με 5 ευρώ. Καμιά σχέση με τσίπουρο το πέταξα για αυτό το έγραψα. 

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Το τσίπουρο πλέον αντικατέστησε το ούζο ως εθνικό ποτό, είναι της "μόδας" εδώ και πολλά χρόνια και για τον λόγο αυτόν κατέντησε είδος πολυτελείας. 
Η μέση τιμή ενός τυποποιημένου τσίπουρου είναι 15Ε-17Ε/λίτρο, σχεδόν όσο κοστίζει η βότκα, το ρούμι και η τεκίλα!
Μόνη λύση να υπάρχουν άκρες με παραγωγούς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...