DJ_Duker Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Είχα ένα PC με ένα PATA δίσκο και κούμπωσα στο παρελθόν έναν SSD σε sata. Μπήκαν windows 10 στον SSD, κρατώντας τον PATA ανέπαφο, δηλαδή υπάρχει και εκεί εγκατάσταση Windows η οποία απλά παραβλέπεται. Είπα να αφαιρέσω τον pata λοιπόν και να κρατήσω τον SSD, αλλά βγάζοντας τον PATA δε βρίσκει MBR ώστε να μπουτάρει ο SSD. Λογικά ήταν περασμένο εκεί και απλά έδειχνε στον sata. Ποιος είναι ο τρόπος για να κρατήσω τον SSD μονο ο οποίος έχει W10, να βγάλω τον PATA και να βλέπει το MBR μονο τον SSD; Ευχαριστώ.
hp8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, DJ_Duker είπε Μπήκαν windows 10 στον SSD, κρατώντας τον PATA ανέπαφο, δηλαδή υπάρχει και εκεί εγκατάσταση Windows η οποία απλά παραβλέπεται. Το άλλο λειτουργικό τι είναι ? Έκανες εγκατάσταση και με τους δυο δίσκους σε λειτουργια ? Βγάλε τον PATA και ασε μόνο τον SSD και ξαναπέρνα W10 να μην έχεις θέματα 8 λεπτά πριν, DJ_Duker είπε Ποιος είναι ο τρόπος για να κρατήσω τον SSD μονο ο οποίος έχει W10,
DJ_Duker Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Windows είναι και εκείνα, νομίζω 7αρια. Δε θέλω να κάνω reinstall καθώς έχω περασμένες εφαρμογές στον SSD με πληροφορίες που δε μπορώ να περάσω πάλι. Για αυτό ψάχνω το πώς θα ορίσω τον SSD σαν βασικό με mbr
hp8 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, DJ_Duker είπε Δε θέλω να κάνω reinstall καθώς έχω περασμένες εφαρμογές στον SSD με πληροφορίες που δε μπορώ να περάσω πάλι. Για αυτό ψάχνω το πώς θα ορίσω τον SSD σαν βασικό με mbr άσε μόνο τον SSD και δες εδώ Από μέσο εγκατάστασης των Windows https://soundartifacts.com/el/how-to/211-fix-mbr-master-boot-record-errors-in-windows-10.html Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από hp8
DJ_Duker Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Η λύση δόθηκε τελικά με το EasyBCD το οποίο με 3 κλικ εγκατέστησε το boot record στο νέο δίσκο και έτσι μπόρεσα να αφαιρέσω τον παλιό χωρίς πρόβλημα. 2
micos000 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Ηθικό δίδαγμα. Όταν κάνουμε εγκατάσταση λειτουργικό, πρώτα αποσυνδέουμε όλους τους άλλους δίσκους και αφήνουμε μόνο το δίσκο όπου θα γίνει η εγκατάσταση. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα ίδια έπαθε και γνωστός μου πληροφορικός πρόπερσι. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα