Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας γνωστός μου αρχιτέκτονας θέλει καινούριο pc. Κάρτα γραφικών προς το παρον δεν χρειάζεται, τον καλύπτει η ενσωμάτωνη που εχουν οι intel 12ης γενιάς.
Ο intel i5 12600k φαίνεται ιδανικός, μαζι με 32GB RAM.

Ssd αρκει στα 512gb.

Παράλληλα θα ηθελε να μην είναι πολυ θορυβωδης, οπότε μια καλη σχετικα ψυκτρα και ενα καλο, μαζεμενο κουτι θα προτιμηθουν. Οχι κατι υπερβολικο, απλα να μην κάνει πολυ θόρυβο, αλλωστε μονο ο επεξεργαστής θα ειναι που θα χρειάζεται ενεργη ψυξη. 

Ποσό που διαθέτουμε : 900€ (να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Χρήση υπολογιστή : Υπολογιστής γραφείου, αρχιτεκτονας

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Autocad, office

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Συναρμολογημένο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο . Οχι, υπαρχει ηδη αδεια windows. 

Θα ήθελα λόγω ευκολίας το pc να παραληφθει έτοιμο στημένο για χρήση.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από haHa
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τι οθόνη έχει; Όσο για το pc, οι μηχανικοί που γνωρίζω χρησιμοποιούν τα καθημερινά pc που έχουμε λίγο-πολύ όλοι, πχ δεν έχω δει κάποιον με quadro κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haHa είπε

Θα ήθελα λόγω ευκολίας το pc να παραληφθει έτοιμο στημένο για χρήση.

https://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=131308&pcode=SHOW_PROD131308&skr_prm=WyI1YmRlZjAzMy1mZDA2LTRhMzAtOWY3ZS01N2ViMDE1OGIzNWYiLDE2Mzg1MjU1NDA2OTEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πείτε τους μόνο να αλλάξουν το psu σε κάτι επώνυμο αν γίνεται. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Τι οθόνη έχει; Όσο για το pc, οι μηχανικοί που γνωρίζω χρησιμοποιούν τα καθημερινά pc που έχουμε λίγο-πολύ όλοι, πχ δεν έχω δει κάποιον με quadro κάρτα γραφικών.

Εχει 2 οθονες, ειναι καλυμμενος.
Ενα καθημερινο pc εινια αρκετο, ισως αργοτερα να προσθεσει καρτα γραφικων αν θελει να κανει φωτορεαλιστικα.

1 ώρα πριν, pnick είπε

Θα προτιμουσαμε κατι που δεν θα θυμιζε τσιρκο και ισως ενα μικροτερο κουτι απο την στιγμη που δεν χρειαζεται εξτρα καρτες, σκληρους κλπ.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, haHa είπε

Εχει 2 οθονες, ειναι καλυμμενος.
Ενα καθημερινο pc εινια αρκετο, ισως αργοτερα να προσθεσει καρτα γραφικων αν θελει να κανει φωτορεαλιστικα.

Θα προτιμουσαμε κατι που δεν θα θυμιζε τσιρκο και ισως ενα μικροτερο κουτι απο την στιγμη που δεν χρειαζεται εξτρα καρτες, σκληρους κλπ.

Εγώ θα έστηνα ένα pc με τον 5700g και 1 τέρα 970 evo plus . Τα καταστήματα της προτίμησης μου είναι Msystems Αθήνα και Vision studio στον Βορρά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kirileman είπε

Εγώ θα έστηνα ένα pc με τον 5700g και 1 τέρα 970 evo plus . Τα καταστήματα της προτίμησης μου είναι Msystems Αθήνα και Vision studio στον Βορρά.

Πολυ προχειρα που κοιταξα, ο intel i5 12600k φαινεται δυνατοτερος απο τον amd 5700g και ειναι περιπου στα ιδια χρηματα. Τι πλεονεκτηματα εχει ο 5700g εκτος απο την μαλλον λιγο δυνατοτερη gpu?

Δημοσ.

Για σύστημα με 12600k, 32gb ddr4 κλπ με λιγότερο από 1000αρικο δύσκολο να βγει κάτι. Δοκίμασα msystems και βγαίνει χοντρικά 1050-1100€. Αν ανέβει το budget γίνεται. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pnick είπε

Για σύστημα με 12600k, 32gb ddr4 κλπ με λιγότερο από 1000αρικο δύσκολο να βγει κάτι. Δοκίμασα msystems και βγαίνει χοντρικά 1050-1100€. Αν ανέβει το budget γίνεται. 

Σωστος, οποτε φανταζει πολυ καλη περιπτωση αυτο που παρεθεσες που εχει και δυνατη καρτα γραφικων.
Θα του βαλουμε και αλλα 16gb ram,  θα του απενεργοποιησουμε τα λαμπακια και φαινεται οιτ καλυτερο στα λεφτα του.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, haHa είπε

Σωστος, οποτε φανταζει πολυ καλη περιπτωση αυτο που παρεθεσες που εχει και δυνατη καρτα γραφικων.
Θα του βαλουμε και αλλα 16gb ram,  θα του απενεργοποιησουμε τα λαμπακια και φαινεται οιτ καλυτερο στα λεφτα του.

Ρωτήστε αν γίνεται να βάλετε κάποιο κουτί και τροφοδοτικό της προτίμησής σας. Κάποιες εταιρείες το κάνουν αν το ζητήσεις. Δεν ξέρω η συγκεκριμένη.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι φανταζει καλη περιπτωση και θα εξηγησω τους λογους.

Εχει τροφοδοτικο no name.(το infoworld δεν εχει καν επωνυμα τροφοδοτικα)

Δεν εχει λειτουργικο.

Εχει 16gb ram.

Εχει δισκο sata ssd.

Eπισης δεν αναφερει μητρικη,αλλα βλεπω οτι λεει παντου στα χαρακτηριστικα pcie 3.0

2112653465_Screenshot2021-12-03at14-38-52INFOPCGAMINGRYZEN55600X16GB480GBSSDGeForceGTX16504GBINFOWORLD.png.a3494902dd67c4b08ccb60df9b91ce0a.png

Usb 3.2 δεν εχει φυσικα και ουτε λογος usb-c

1146427773_Screenshot2021-12-03at14-39-01INFOPCGAMINGRYZEN55600X16GB480GBSSDGeForceGTX16504GBINFOWORLD.png.a4689b317e8127afbf6c3a0d39bb5f3a.png

Ουτε καν slot για m2/nvme δεν βλεπω.

και 4 sata slot,που σημαινει οτι ειναι μητρικη των 50-60 ευρω.

Δωσε μας λιγο χρονο να δουμε εαν βγαινει καποια συνθεση σε καποιο αλλο καταστημα.(φυσικα χωρις καρτα γραφικων)

Τα windows δεν μπορει να τα περασει αυτος με ενα κλειδακι,γιατι απο μονα τους κοστιζουν 100-150 ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

Μια προσπαθεια απο e-shop ξεπερασα λιγο το μπατζετ αλλα υπολογισε οτι δεν εχει εξοδα μεταφορικων,και εξοδα συναρμολογησης.

Θα συνεχισω να δω απο αλλα καταστηματα τι μπορει να βγει και με intel ισως αλλα το κοβω δυσκολο.

1368087445_Screenshot2021-12-03at15-01-36E-shopgr.png.bd0ae03a639a60e186c57b89e7df48a6.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, haHa είπε

Πολυ προχειρα που κοιταξα, ο intel i5 12600k φαινεται δυνατοτερος απο τον amd 5700g και ειναι περιπου στα ιδια χρηματα. Τι πλεονεκτηματα εχει ο 5700g εκτος απο την μαλλον λιγο δυνατοτερη gpu?

Δεν ξέρω, δεν θα έπαιρνα τον 12600k για Autocad αν δεν είχα σκοπό να κουμπώσω κάρτα. Ενώ η vega 8 είναι άλλη φάση.

875 ευρώ κοστίζει το παρακάτω χωρίς την κάρτα. Και αν θες διπλάσια RAM, θα πάει 950 κάτι.

482084412_Screenshotfrom2021-12-0315-27-26.png.8c82bda658b1184cced2a0fb72ccd9dc.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...