Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω κάνει μια ανάρτηση σε άλλη υποκατηγορία σχετικά με το θέμα αλλά θα γράψω κι εδώ σε περίπτωση που βρω μια έξτρα συμβουλή από χρήστη ή από κάποιον με παρόμοια εμπειρία. Τον Μάρτιο αγόρασα ένα MacBook Pro m1 από τον Κωτσόβολο γιατί ήθελα να επενδύσω σε μια καλή συσκευή για τη σχολή και τη μετέπειτα εργασία μου. Αρχές Οκτωβρίου μια μέρα ηλιόλουστη το touchpad, touchbar και πληκτρολογιο δεν ανταποκρινοντουσαν παρά μόνο το κουμπί της εκκίνησης. Έπαθα ένα τεράστιο σοκ γιατί ήταν πολύ καινούργια η αγορά αφενός και επειδή θυμήθηκα ότι την πρώτη ημέρα που το άνοιξα παρουσίασε ένα παρόμοιο πρόβλημα με το touchpad το οποίο όμως λύθηκε από το κουμπί της εκκίνησης. Ξέρω θα έπρεπε να είχα πάει απευθείας και να έδειχνα το θέμα και θα μου έσωζα πολλά κλάματα και χρήματα, αλλά ήμουν ένα ενθουσιασμένο αφελές παιδί. Ο Κωτσόβολος το έστειλε στην αντιπροσωπεία της Apple κατά τα λεγόμενα τους και έδωσαν διάγνωση οξύ δώσω της μητρική πλακέτας η οποία χρήζει αντικατάσταση με κόστος 900 ευρώ παρακαλώ. Με τεχνικό δεν μίλησα ποτέ, φωτογραφίες δεν είδα ποτέ και οι εκπρόσωποι του Κωτσόβολου απλώς διάβαζαν τα «νέα». Επειδή παραξενεύτηκα είπα να μη το βάλω κάτω και να ψάξω και αλλού. Να σημειωθεί ότι δεν έχω ρίξει ποτέ νερό στη συσκευή, σε σημείο που σκέφτομαι αν όντως προκλήθηκε από την υγρασία (μένω σε νησί) ή από σταγονίδια σάλιου αν φταρνίστηκα. 

Η ερώτηση μου είναι: έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία και ίσως Σοφία που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μου; Πώς σώζω την κατάσταση; Αύριο θα το πάω στην istorm, εκεί πιστεύετε θα βρω κάποια καλύτερη τύχη ή να το πάω σε κάποιον τεχνικό πιο «underground»; 

ευχαριστω για τον χρόνο οποίου το διάβασε 

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η istorm δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να σου αντικαταστήσει όλη την μητρική. Παίζει να μη σου σώσουν καν τα δεδομένα. Οπότε για τιμή κάνα 800-900άρι θα σου πουν. Έπρεπε να μην παρεμβάλεις τον Κωτσόβολο. Τουλάχιστον όχι τον πρώτο χρόνο.

Η istorm (και κάθε istorm) δεσμεύεται από τις πολιτικές της Apple (ως Apple Authorised Service Provider) να μη κάνει low level component fixes (ό, τι θα σου έκανε ο 'underground' τεχνικός δηλαδή). Αν το κάνει, χάνει το license!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Η istorm δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να σου αντικαταστήσει όλη την μητρική. Παίζει να μη σου σώσουν καν τα δεδομένα. Οπότε για τιμή κάνα 800-900άρι θα σου πουν. Έπρεπε να μην παρεμβάλεις τον Κωτσόβολο. Τουλάχιστον όχι τον πρώτο χρόνο.

Η istorm (και κάθε istorm) δεσμεύεται από τις πολιτικές της Apple (ως Apple Authorised Service Provider) να μη κάνει low level component fixes (ό, τι θα σου έκανε ο 'underground' τεχνικός δηλαδή). Αν το κάνει, χάνει το license!

Το έστειλα στον Κωτσόβολο λόγω εγγύησης. Στο νησί που μένω υπάρχει ired και irepair, εκεί αξίζει τον κόπο;  Ευχαριστώ για την απάντηση! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fofitaeng είπε

Το έστειλα στον Κωτσόβολο λόγω εγγύησης. Στο νησί που μένω υπάρχει ired και irepair, εκεί αξίζει τον κόπο;  Ευχαριστώ για την απάντηση! 

Όχι, μη το πας σε αυτά... Χειρότερο θα στο κάνουν. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Όχι, μη το πας σε αυτά... Χειρότερο θα στο κάνουν. 

Θα χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Θα ανέβω τις γιορτές Αθήνα, μήπως γνωρίζετε (ή ο οποιοσδήποτε) κάποια καλή εναλλακτική; Κάποιος μου είχε πει να το πουλήσω για ανταλλακτικά αλλά δεν γνωρίζω πώς λειτουργεί αυτό

Δημοσ.

Πάρε ένα τηλέφωνο σε κάποιο επίσημο σέρβις όπως isquare, document

Στείλε το μηχάνημα σε αυτούς άμεσα με κάποια κούριερ 

Μην περιμένεις ούτε μια μέρα 

Αν όντως δεν έκανες κάτι Εσυ τότε θα σου το φτιάξουν πιστεύω 

Αν πήρε τόση πολύ υγρασία θα φανεί πάλι δεν είναι και τόσο απατεώνες μην τους κατηγορούμε πάντα λες και εμείς είμαστε άγιοι 

Τωρα εάν σου ζητήσουν όντως ένα τόσο μεγάλο ποσό μετά έχεις 2 επιλογές 

Ειτε το πουλάς ανταλλακτικά πχ 300-400€ όσο Εσυ νομίζεις ότι θα βρεις αγοραστή 

Ειτε θα βρεις κάποιον καλό ηλεκτρονικό που θα στο φτιάξει αλλά αν πήρε υγρασία είναι δύσκολη επισκευή γιατί δεν θα κάηκε μόνο ένα πράγμα 

Πρεπει να ψάξει και να μετρήσει όλη την πλακέτα σχεδόν. Δηλαδή αστα να πάνε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tasos19s είπε

Πάρε ένα τηλέφωνο σε κάποιο επίσημο σέρβις όπως isquare, document

Στείλε το μηχάνημα σε αυτούς άμεσα με κάποια κούριερ 

Μην περιμένεις ούτε μια μέρα 

Αν όντως δεν έκανες κάτι Εσυ τότε θα σου το φτιάξουν πιστεύω 

Αν πήρε τόση πολύ υγρασία θα φανεί πάλι δεν είναι και τόσο απατεώνες μην τους κατηγορούμε πάντα λες και εμείς είμαστε άγιοι 

Τωρα εάν σου ζητήσουν όντως ένα τόσο μεγάλο ποσό μετά έχεις 2 επιλογές 

Ειτε το πουλάς ανταλλακτικά πχ 300-400€ όσο Εσυ νομίζεις ότι θα βρεις αγοραστή 

Ειτε θα βρεις κάποιον καλό ηλεκτρονικό που θα στο φτιάξει αλλά αν πήρε υγρασία είναι δύσκολη επισκευή γιατί δεν θα κάηκε μόνο ένα πράγμα 

Πρεπει να ψάξει και να μετρήσει όλη την πλακέτα σχεδόν. Δηλαδή αστα να πάνε 

Να σας ρωτήσω, ποια είναι η σχέση της isquare με την istorm; Επειδή έχω ήδη ένα κατάστημα istorm στη περιοχή που μένω. Επίσης δεν είμαι προκατειλημμένη αρνητικά προς τους τεχνικούς, αλίμονο. Απλώς μου φάνηκε περίεργη η διάγνωση γιατί δεν έχω ρίξει νερό στη συσκευή -κι αυτό εδώ το γράφω ανώνυμα- και η απρόσωπη εξυπηρέτηση για το τόσο μεγάλο ποσό που ζήτησαν .

Δημοσ.

ο κωτσόβολος απο όσο ξέρω δεν είναι authorised service center και αν είναι σίγουρα δεν είναι premium service center, ένας μεταπωλητής είναι . γνωστή εδώ και χρόνια η απάτη με την οξείδωση απο κινητά μέχρι και λάπτοπ. έκανες λάθος που το πήγες εκεί. θέλει κατευθείαν στην document στην αθήνα. μάλιστα μπορείς να το στείλεις με κούριερ και να το παραλάβουν. δεν χρειάζεται να τους πείς οτι το έχεις πάει ήδη κωτσόβολο γιατί θα σε πάρουν απο τα μούτρα. είναι εντός εγγύησης το λάπτοπ και πιστεύω θα βγάλεις άκρη. διαφορετικά θα το πας σε 3ο επισκευαστή που ασχολείται με microsoldering(ακυρώνεις την εγγυηση) πχ labexperts (δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά έχω δει σε βίντεο την δουλεία του σε αιφον και είναι πολύ καλός). Τα 900 που σου ζητάνε είναι εξωφρενικό ποσό και είναι όντως η χρέωση της apple για πλακέτα. Είναι γνωστό φαινόμενο να μην ασχολούνται με επισκευές και απλά αντικαθιστούν όλη την πλακέτα μια και έξω. Στην document το ίδιο θα σου κάνουν αλλά αν είσαι τυχερός θα στο περάσουν εγγύηση. Πάντα παίζει το σενάριο να σου πούν και εκεί 900€ και να έχεις δώσει και κανα 30αρι στα μεταφορικά πηγαινε ελα. Καλή τύχη σου εύχομαι, δυστυχώς το service της apple στην Ελλάδα είναι απο τα χειρότερα. Αν το πήγαινες σε apple store εξωτερικού παίζει να σου έδιναν ολοκαίνουριο χωρίς μα και μου σε μισή ώρα.. Αν έχεις κανά ταξίδι κανονισμένο εξωτερικό δεν χάνεις να δοκιμάσεις...

1 ώρα πριν, Fofitaeng είπε

Να σας ρωτήσω, ποια είναι η σχέση της isquare με την istorm; Επειδή έχω ήδη ένα κατάστημα istorm στη περιοχή που μένω. Επίσης δεν είμαι προκατειλημμένη αρνητικά προς τους τεχνικούς, αλίμονο. Απλώς μου φάνηκε περίεργη η διάγνωση γιατί δεν έχω ρίξει νερό στη συσκευή -κι αυτό εδώ το γράφω ανώνυμα- και η απρόσωπη εξυπηρέτηση για το τόσο μεγάλο ποσό που ζήτησαν .

αν είσαι απο ρόδο πήγαινε και istorm εκει να ρωτήσεις πρώτα απ'ο ολα είναι επίσημο σερβις

image.png.5da891d9830f94183dcc548408b8d630.png

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, taslikos είπε

ο κωτσόβολος απο όσο ξέρω δεν είναι authorised service center και αν είναι σίγουρα δεν είναι premium service center, ένας μεταπωλητής είναι . γνωστή εδώ και χρόνια η απάτη με την οξείδωση απο κινητά μέχρι και λάπτοπ. έκανες λάθος που το πήγες εκεί. θέλει κατευθείαν στην document στην αθήνα. μάλιστα μπορείς να το στείλεις με κούριερ και να το παραλάβουν. δεν χρειάζεται να τους πείς οτι το έχεις πάει ήδη κωτσόβολο γιατί θα σε πάρουν απο τα μούτρα. είναι εντός εγγύησης το λάπτοπ και πιστεύω θα βγάλεις άκρη. διαφορετικά θα το πας σε 3ο επισκευαστή που ασχολείται με microsoldering(ακυρώνεις την εγγυηση) πχ labexperts (δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά έχω δει σε βίντεο την δουλεία του σε αιφον και είναι πολύ καλός). Τα 900 που σου ζητάνε είναι εξωφρενικό ποσό και είναι όντως η χρέωση της apple για πλακέτα. Είναι γνωστό φαινόμενο να μην ασχολούνται με επισκευές και απλά αντικαθιστούν όλη την πλακέτα μια και έξω. Στην document το ίδιο θα σου κάνουν αλλά αν είσαι τυχερός θα στο περάσουν εγγύηση. Πάντα παίζει το σενάριο να σου πούν και εκεί 900€ και να έχεις δώσει και κανα 30αρι στα μεταφορικά πηγαινε ελα. Καλή τύχη σου εύχομαι, δυστυχώς το service της apple στην Ελλάδα είναι απο τα χειρότερα. Αν το πήγαινες σε apple store εξωτερικού παίζει να σου έδιναν ολοκαίνουριο χωρίς μα και μου σε μισή ώρα.. Αν έχεις κανά ταξίδι κανονισμένο εξωτερικό δεν χάνεις να δοκιμάσεις...

αν είσαι απο ρόδο πήγαινε και istorm εκει να ρωτήσεις πρώτα απ'ο ολα είναι επίσημο σερβις

image.png.5da891d9830f94183dcc548408b8d630.png

Σας ευχαριστώ πολύ. Όλοι όσοι έχετε απαντήσει με έχετε βοηθήσει πολύ και δεν νιώθω τόσο μόνη και χαμένη σε αυτή τη κατάσταση. 

Σήμερα θα το πάω στην istorm για διαγνωστικό έλεγχο. Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί τους, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένω.

Ρωτάω τη διαφορά με τη document γιατί θα ταξιδέψω Αθήνα οπότε μπορεί να το πάω κι εκεί, αν είναι καλύτερα από την istorm. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσω για οποιοδήποτε νέο και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fofitaeng είπε

Σας ευχαριστώ πολύ. Όλοι όσοι έχετε απαντήσει με έχετε βοηθήσει πολύ και δεν νιώθω τόσο μόνη και χαμένη σε αυτή τη κατάσταση. 

Σήμερα θα το πάω στην istorm για διαγνωστικό έλεγχο. Έχω μιλήσει αρκετές φορές μαζί τους, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένω.

Ρωτάω τη διαφορά με τη document γιατί θα ταξιδέψω Αθήνα οπότε μπορεί να το πάω κι εκεί, αν είναι καλύτερα από την istorm. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσω για οποιοδήποτε νέο και ευχαριστώ για τις συμβουλές σας! 

Είναι καλύτερη η document.

Δημοσ.

Είναι καλύτερη η document.

ισχύει 100% αλλα και istorm είναι οκ σε σχέση με κωτσο που πήγε ας δοκιμάσει και εκεί αφού είναι στο νησί τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, taslikos είπε

ισχύει 100% αλλα και istorm είναι οκ σε σχέση με κωτσο που πήγε ας δοκιμάσει και εκεί αφού είναι στο νησί τους.

Συγκρίνεις apple authorised service provides με Κωτσόβολο;

Δημοσ.

Συγκρίνεις apple authorised service provides με Κωτσόβολο;

Με παίρνει να το καθυστερήσω μια βδομάδα που θα ανέβω Αθήνα ή θα μου μείνει ακαριαία; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απο την εξυπηρέτηση στη document σου προτείνω και την  isystem που προσφέρει και δωρεάν μεταφορικά αν αποφασίσεις να το στείλεις.

Απλά αν έχει ανοιχτεί απο τους τεχνικούς του Κωτσόβολου πολύ φοβάμαι οτι θα γίνει αντιληπτό με ότι συνεπάγεται για την εγγύηση της apple!

Επεξ/σία από vaggos2586
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...