Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα ένα Pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

cpu amd ryzen 7 5700g

μητρική gigabyte B550M DS3H

ram Corsair vengeance rgb pro 64gb 3600Mhz ddr4.

Έστησα τα windows 11 και κατέβασα το steam. Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Όποιο παιχνίδι και να κατεβάσω φορτώνει κανονικά και παίζει για λίγη ώρα αλλά μετά ξαφνικά μαυρίζει η οθόνη και μου εμφανίζει μήνυμα No signal. Πατάω reset στο κουτί και δεν γίνεται τίποτα, κρατώ πατημένο το power button για πολλά δευτερόλεπτα και επίσης δε γίνεται τίποτα. Μόνη λύση να κλείσω το ρεύμα από το πολύμπριζο. Μόλις το κάνω το μηχάνημα ξεκινάει και δουλεύει κανονικά, αλλά αν δοκιμάσω να ανοίξω κάποιο παιχνίδι πάλι τα ίδια. Καμία σκέψη; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MiziGr είπε

μητρική gigabyte B550M DS3H

To Bios έχει την έκδοση F13 ή F14e;

5 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Την περασμένη εβδομάδα αγόρασα ένα Pc

Έτοιμο ή κομμάτι-κομμάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδέες πολλές αλλά τέτοιο σύμπτωμα παραπέμπεται σε 1000 πράγματα.

Έλεγξε θερμοκρασίες την ώρα του gaming

Δοκίμασε να κατεβάσεις συχνότητα της μνήμες (στα 3200 πχ)

Έλεγξε event viewer μηπως έχει αφήσει κάποιο ίχνος αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λέω gaming εννοώ πολύ light παιχνίδια πχ truck simulator (το πρώτο) ή europa universalis (μου αρέσουν τα παλιά games)  που και στα 2 μου έκανε το ίδιο πράγμα λίγο μετά το κεκινξκα του παιχνιδιού, δηλαδή στα πρώτα 2 λεπτά. Είναι δυνατόν να έχει προλάβει να ανεβάσει θερμοκρασία; Επιπλέον αυτό που μου προτείνεις για τις ram είναι φυσιολογικό ; Εγώ τις αγόρασα ακριβώς επειδή ήταν 3600Mhz και όχι 3200Mhz. Είναι ορθό να τις κάνω downgrade; 

Επεξ/σία από MiziGr
Δημοσ.

Κατεβασε την εφαρμογή hwinfo και παράλληλα τρέξε κάποιο cpu stress test και κάποιο gpu stress test πχ funmark + cpuz st και βλέπε θερμοκρασίες όχι μόνο επεξεργαστή και κάρτας αλλά και των vrm της μητρικής, είναι πολύ πιθανό η μητρική να παίζει οριακά με τον επεξεργαστή που έχεις βάλει 

(Δεν ξέρω αν παίζει σημασία αλλά έχω την ίδια μητρική με εσένα απλά την b450 έκδοση της και με έναν ryzen 5 3400g είναι στους 60-65 βαθμούς τα vrm )

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

To Bios έχει την έκδοση F13 ή F14e;

Το F13, να πω την αλήθεια δεν τόλμησα να κάνω flash μόνος μου, επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Είδα τη διαδικασία εδώ στο video που ακολουθεί. Να το κάνω ή παίζει να κάνω κάποια ζημιά; 

14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

είναι πολύ πιθανό η μητρική να παίζει οριακά με τον επεξεργαστή που έχεις βάλει 

Συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα το σχόλιό σου. Γιατί να παίζει οριακά;  Το σύστημα δεν το έκανα μόνος μου. Μου το πρότεινε κάποιος τεχνικός από το plaisio σαν συνδυασμό. Εμένα δυστυχώς οι γνώσεις μου σχετικά με τους υπολογιστές είναι ελάχιστες όπως προείπα 

Αυτό που ξέχασα αν αναφέρω είναι πως αν και εγώ ήθελα να βάλω καλύτερο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή για να αποφύγω πιθανά προβλήματα, ο ίδιος τεχνικός επέμενε πως με την ψύκτρα που υπάρχει στο κουτί του επεξεργαστή θα είμαι μια χαρά...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Το F13, να πω την αλήθεια δεν τόλμησα να κάνω flash μόνος μου, επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Είδα τη διαδικασία εδώ στο video που ακολουθεί. Να το κάνω ή παίζει να κάνω κάποια ζημιά; 

Να κάνεις , ΠΡΟΣΟΧΗ στα 2 λεπτά που διαρκεί το update να μην σβήσει ο η/υ. Παιδιά - γατιά - σκυλιά - θυμωμένες γυναίκες μακρυά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

Να κάνεις , ΠΡΟΣΟΧΗ στα 2 λεπτά που διαρκεί το update να μην σβήσει ο η/υ. Παιδιά - γατιά - σκυλιά - θυμωμένες γυναίκες μακρυά.

Παίζει ρόλο αν θα χρησιμοποιήσω τις usb από το back panel ή μπορώ και με τις μπροστινές που βγάζει το pc; 

Δημοσ.

Μπορεί , κάποιες μητρικές δεν αναγνωρίζουν όλες τις usb κατα την είσοδο στο BIOS

δοκίμασε όποια σε βολεύει  , αν την βλέπει προχώρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MiziGr είπε

Παίζει ρόλο αν θα χρησιμοποιήσω τις usb από το back panel ή μπορώ και με τις μπροστινές που βγάζει το pc; 

Καλυτερα τις πίσω 

18 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα το σχόλιό σου. Γιατί να παίζει οριακά;  Το σύστημα δεν το έκανα μόνος μου. Μου το πρότεινε κάποιος τεχνικός από το plaisio σαν συνδυασμό. Εμένα δυστυχώς οι γνώσεις μου σχετικά με τους υπολογιστές είναι ελάχιστες όπως προείπα 

Αυτό που ξέχασα αν αναφέρω είναι πως αν και εγώ ήθελα να βάλω καλύτερο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή για να αποφύγω πιθανά προβλήματα, ο ίδιος τεχνικός επέμενε πως με την ψύκτρα που υπάρχει στο κουτί του επεξεργαστή θα είμαι μια χαρά...

Κοίτα η μητρική αυτή είναι budget κατηγορίας και συνήθως δεν προτείνεται να μπει κάτι πάνω από 5600χ επάνω , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει και με ryzen 9 πχ 

Ο επεξεργαστής σου επειδή είναι 8/16 έχει και ενσωματωμένα γραφικά ζοριζει πολύ την μητρική και υπάρχει περίπτωση ή να ανεβάζει θερμοκρασία (το ποιο πιθανό με ότι συνεπάγεται) ή να μην μπορούν να δώσουν κατάλληλο ρεύμα τα vrm κλπ 

Καλύτερα να ρωτουσες εδώ να σου πούμε κομμάτια παρά τεχνικούς ειδικά μαγαζιού που θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν ότι θέλουν πολλές φορές ανάλογα με τις ανάγκες τους 

Είναι πολύ basic η μητρική και έχεις βάλει πάνω έναν επεξεργαστή πολύ δυνατό και με ενσωματωμένα γραφικά 

Τσεκαρε αυτά που σου λέω πιο πάνω γιατί παίζει και να είμαι τελείως λάθος και να λειτουργεί μια χαρά η μητρική 

Επίσης δεν παρατήρησα την ραμ σου που είναι 64gb 3600mhz επίσης πιθανό η μητρική να παρουσιάζει αστάθειες αν τις βάλεις στα 3600 εκτός αν υπάρχουν στο qvl της μητρικής

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Καλυτερα τις πίσω 

Κοίτα η μητρική αυτή είναι budget κατηγορίας και συνήθως δεν προτείνεται να μπει κάτι πάνω από 5600χ επάνω , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξει και με ryzen 9 πχ 

Ο επεξεργαστής σου επειδή είναι 8/16 έχει και ενσωματωμένα γραφικά ζοριζει πολύ την μητρική και υπάρχει περίπτωση ή να ανεβάζει θερμοκρασία (το ποιο πιθανό με ότι συνεπάγεται) ή να μην μπορούν να δώσουν κατάλληλο ρεύμα τα vrm κλπ 

Καλύτερα να ρωτουσες εδώ να σου πούμε κομμάτια παρά τεχνικούς ειδικά μαγαζιού που θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν ότι θέλουν πολλές φορές ανάλογα με τις ανάγκες τους 

Είναι πολύ basic η μητρική και έχεις βάλει πάνω έναν επεξεργαστή πολύ δυνατό και με ενσωματωμένα γραφικά 

Τσεκαρε αυτά που σου λέω πιο πάνω γιατί παίζει και να είμαι τελείως λάθος και να λειτουργεί μια χαρά η μητρική 

Επίσης δεν παρατήρησα την ραμ σου που είναι 64gb 3600mhz επίσης πιθανό η μητρική να παρουσιάζει αστάθειες αν τις βάλεις στα 3600 εκτός αν υπάρχουν στο qvl της μητρικής

Φίλε μου ψάχνω λίγο στο ιντερνέτ αυτό που μου λες σχετικά για το αν κάνει η μητρική για τον επεξεργαστή που έχω επιλέξει. Παντού διαβάζω πως υπάρχει συμβατότητα και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Παράλληλα τρέχω και το funmark. Στα πρώτα 10 λεπτά είναι κοντά στο max οι θερμοκρασίες αλλά δεν το ακουμπάνε. Θα περιμένω να τελειώσει και επανέρχομαι.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Φίλε μου ψάχνω λίγο στο ιντερνέτ αυτό που μου λες σχετικά για το αν κάνει η μητρική για τον επεξεργαστή που έχω επιλέξει. Παντού διαβάζω πως υπάρχει συμβατότητα και λειτουργεί απροβλημάτιστα. Παράλληλα τρέχω και το funmark. Στα πρώτα 10 λεπτά είναι κοντά στο max οι θερμοκρασίες αλλά δεν το ακουμπάνε. Θα περιμένω να τελειώσει και επανέρχομαι.

Τρέχεις παράλληλα και το CPUz stress test ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Τρέχεις παράλληλα και το CPUz stress test ?

Όχι μόνο του το τρέχω. Βασικά το έτρεξα για μισή ώρα και δεν πήγε ποτέ στα κόκκινα. Δούλευε πάντα από 1-2 μέχρι και 5-6 βαθμούς κάτω από το Max που αναφέρει το πρόγραμμα

Επεξ/σία από MiziGr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Όχι μόνο του το τρέχω

Επίσης όταν λες κοντά στο max πόσους βαθμούς εννοείς ;

5 λεπτά πριν, MiziGr είπε

Όχι μόνο του το τρέχω. Βασικά το έτρεξα για μισή ώρα και δεν πήγε ποτέ στα κόκκινα. Δούλευε πάντα από 1-2 μέχρι και 5-6 βαθμούς κάτω από το Max που αναφέρει το πρόγραμμα

Οι μαξ που λέει το πρόγραμμα πόσοι είναι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...