Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, LongTom είπε

Δ) Σε πολύ απότομες κλίσεις με πάγο, δεν υπάρχει λύση. Πολύ απλά είναι καταστάσεις που ούτε ερπυστριοφόρα με grousers δεν μπορούν να καταφέρουν πολλές φορές. Οι νορμάλ κλίσεις είναι ανάλογα την περίπτωση. Πάντως με ότι λάστιχο και να έχεις, εάν μπορείς να το αποφύγεις τέτοια κατάσταση, το κάνεις.

Σχετικά εκτός θέματος, αλλά μήπως υπηρετήσατε οδηγός σε Leo-1 και δοκιμάσατε τα grousers που έφεραν στο πήγμα μπροστά από τον οδηγό;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, JohnnypR είπε

Αν βρεις πάγο δεν κάνουν τίποτα τα λάστιχα και ας λέει ο καθένας ότι θέλει.

Λεπτό λάστιχο θες για το χιόνι και αλυσίδες.

Οι σουηδοί/νορβηγοί και γενικά όσοι είναι οδηγοί σε τέτοιες χώρες διαφωνούν επ' αυτού.
Έχει εδώ και 5-7 μέρες πάγο (με λίγο χιόνι) και κανένας έχει κάτι άλλο από απλά λάστιχα (χειμερινά). 
Πέρσι και πρόπερσι τα ίδια με θερμοκρασίες κοντά στους -20 και μισό πόντο πάγο στους δρόμους της πόλης.

Εκτός και εάν αναφέρεσαι σε all-weather, στην περίπτωση αυτή πάω πάσο.

51 λεπτά πριν, famas είπε

Σχετικά εκτός θέματος, αλλά μήπως υπηρετήσατε οδηγός σε Leo-1 και δοκιμάσατε τα grousers που έφεραν στο πήγμα μπροστά από τον οδηγό;

Όχι δεν είμαι οδηγός, αλλά έχω δει τέτοιο πράγμα σε άσκηση. 

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, LongTom είπε

Οι σουηδοί/νορβηγοί και γενικά όσοι είναι οδηγοί σε τέτοιες χώρες διαφωνούν επ' αυτού.
Έχει εδώ και 5-7 μέρες πάγο (με λίγο χιόνι) και κανένας έχει κάτι άλλο από απλά λάστιχα (χειμερινά). 
Πέρσι και πρόπερσι τα ίδια με θερμοκρασίες κοντά στους -20 και μισό πόντο πάγο στους δρόμους της πόλης.

Εκτός και εάν αναφέρεσαι σε all-weather, στην περίπτωση αυτή πάω πάσο.

Όχι δεν είμαι οδηγός, αλλά έχω δει τέτοιο πράγμα σε άσκηση. 

Μόνο αν μιλάς για λάστιχα με καρφιά.
Με πάγο στο δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει αμάξι.

Άλλο χιόνι κι άλλο πάγος. Στο χιόνι πας και με λεπτό πάντως καιρού. 

Αν είναι γυαλί ο δρόμος έχεις φύγει χωρίς να το καταλάβεις.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, JohnnypR είπε

Μόνο αν μιλάς για λάστιχα με καρφιά.
Με πάγο στο δρόμο δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει αμάξι.

Άλλο χιόνι κι άλλο πάγος. Στο χιόνι πας και με λεπτό πάντως καιρού. 

Αν είναι γυαλί ο δρόμος έχεις φύγει χωρίς να το καταλάβεις.

Αρκετοί (έως πολλοί σε πόλεις όπως η Ουπσάλα που δεν επιτρέπονται τα καρφιά σε αρκετούς δρόμους) πάντως έχουν χειμερινά τριβής. 
Μερικοί από αυτούς που έχουν τριβής είναι συνάδελφοι.
Μερικοί είναι ευχαριστημένοι, άλλοι σκέφτονται του χρόνου να αλλάξουν σε καρφιά ώστε να "τρέχουν" παραπάνω. 
Ο εδώ νόμος δεν διαφοροποιεί τα δύο, εφόσον είναι χειμερινά. Μόνο να έχεις φορεμένα το χειμώνα.
Αυτά είναι τα δεδομένα σε μια χώρα με 2-6φεύγα μήνες χειμώνα/χιόνι/πάγο, εάν τα δέχεσαι καλώς, εάν όχι πάλι καλώς.

Προσωπικά δεν θα τολμούσα με ΤΙΠΟΤΑ να έχω παντός καιρού και να κινηθώ σε χιόνι δίχως να έχω πολύ σοβαρό λόγο να το κάνω και αλυσίδες καβάτζα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, LongTom είπε

Αρκετοί (έως πολλοί σε πόλεις όπως η Ουπσάλα που δεν επιτρέπονται τα καρφιά σε αρκετούς δρόμους) πάντως έχουν χειμερινά τριβής. 
Μερικοί από αυτούς που έχουν τριβής είναι συνάδελφοι.
Μερικοί είναι ευχαριστημένοι, άλλοι σκέφτονται του χρόνου να αλλάξουν σε καρφιά ώστε να "τρέχουν" παραπάνω. 
Ο εδώ νόμος δεν διαφοροποιεί τα δύο, εφόσον είναι χειμερινά. Μόνο να έχεις φορεμένα το χειμώνα.
Αυτά είναι τα δεδομένα σε μια χώρα με 2-6φεύγα μήνες χειμώνα/χιόνι/πάγο, εάν τα δέχεσαι καλώς, εάν όχι πάλι καλώς.

Προσωπικά δεν θα τολμούσα με ΤΙΠΟΤΑ να έχω παντός καιρού και να κινηθώ σε χιόνι δίχως να έχω πολύ σοβαρό λόγο να το κάνω και αλυσίδες καβάτζα.

Όταν λέω πάγο εννοώ πάγο. Πατάς και γλυστρας. Φυσική είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει λάστιχο στον πάγο.

Αν λες παγο τον δρόμο με το αλάτι αλλάζει το πράγμα. Δεν είναι πάγος αυτός.

Και αντε και προχωράει ένας στον πάγο. Πως θα σταματήσει?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, JohnnypR είπε

Όταν λέω πάγο εννοώ πάγο. Πατάς και γλυστρας. Φυσική είναι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσει λάστιχο στον πάγο.

Αν λες παγο τον δρόμο με το αλάτι αλλάζει το πράγμα. Δεν είναι πάγος αυτός.

Και αντε και προχωράει ένας στον πάγο. Πως θα σταματήσει?

Όπως έγραψα, αυτή είναι η κατάσταση εδώ. 
Αλάτι δεν χρησιμοποιείται στους δρόμους, παρά μόνο πολύ σπάνια και αυτό σε κάποια πεζοδρόμια (για οικολογικούς λόγους).
Συνήθως έρχεται το grader ή το wheel loader και τριμάρει το χιόνι στο δρόμο στα λίγα εκατοστά ή/και το "πατάει" ώστε να είναι ομοιόμορφο.
Ενίοτε ρίχνει και χαλικάκι ο δήμος, αλλά όχι πάντα και σίγουρα όχι παντού.
Στο πάγο ανάλογα.
Κάποιες φορές ρίχνουν χαλίκι εάν κρίνουν ότι πρέπει να γίνει (π.χ. κεντρικός δρόμος), άλλες τίποτα.

Σταματάς όπως πας, με μεγάλη προσοχή και ηρεμία στο γκάζι. Σταμάτημα με την βοήθεια του κινητήρα όσο γίνεται.
Τουλάχιστον έτσι το κάνω εγώ και οι περισσότεροι.
Βοηθάει που δεν κολλάει ο ένας στον άλλο και οι περισσότεροι έχουν οδηγική παιδεία. 

Δημοσ.

Όλη η Ευρώπη και τα Βαλκάνια απο την Ελλάδα και πάνω με χιονολάστιχα την βγάζουν το χειμώνα, και σε χιόνια και σε πάγους και τα πάντα. Τα καρφιά είναι για extreme καταστάσεις κοντά στον αρτικό κύκλο. ΓΙα όλους τους υπόλοιπους χιονολάστιχα και χαμηλή ταχύτητα είναι αυτό που χρειάζεται στο 99% των περιπτώσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...