Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω έναν έτοιμο υπολογιστή (Nemesis N560) αγορασμένο από πλαίσιο, ο οποίος έχει εγκατεστημένα led στο πίσω ανεμιστηράκι, στο μπροστά μέρος του κουτιού και στο εσωτερικό μια ταινία. Για να αλλάξουν τα presets των rgb υπάρχει ένα κουμπί από την πίσω μεριά του υπολογιστή. Ανοίγοντάς τον από την πίσω μεριά (όπου βρίσκονται τα κρυμμένα καλώδια) βλέπω πως τα led καταλήγουν σε μια πλακέτα. Μπορώ να πάρω τα καλώδια και να τα κουμπώσω στην μητρική (Gigabyte X570 Gaming X, που υποστηρίζει RGB Fusion) και να ελέγχω έτσι τον φωτισμό; Θα έχω θέμα με την εγγύηση αν κάνω κάτι τέτοιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να μας ανεβάσεις καμιά φωτό του controller ή manual.

Αν έχει είσοδο argb τότε μπορεί να το συνδέσεις με την μητρική σου και να κάνεις τον έλεγχο απο εκεί.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Θα πρέπει να μας ανεβάσεις καμιά φωτό του controller ή manual.

Αν έχει είσοδο argb τότε μπορεί να το συνδέσεις με την μητρική σου και να κάνεις τον έλεγχο απο εκεί.

Manual δεν μου έδωσαν ποτέ. Μόνος μου βρήκα το κουμπί στα πλάγια :P Ορίστε το λινκ με τις φωτογραφίες https://we.tl/t-AB5u7xX8NC

Επεξ/σία από MisterLeading
Δημοσ.

Οπως βλέπω τον controller, δεξιά κάτω φαίνεται να έχει μια θηλυκή θύρα. Γράφει argb sync; Δεν φαίνεται καλά. Πιθανόν εκεί να συνδέσεις με την μητρική. Καλού κακού μιλά με κάνα πλαίσιο μήπως σε κατατοπίσει κάποιος τεχνικός τους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Οπως βλέπω τον controller, δεξιά κάτω φαίνεται να έχει μια θηλυκή θύρα. Γράφει argb sync; Δεν φαίνεται καλά. Πιθανόν εκεί να συνδέσεις με την μητρική. Καλού κακού μιλά με κάνα πλαίσιο μήπως σε κατατοπίσει κάποιος τεχνικός τους.

Γράφει AURA SYNC. Στο πλαίσιο που είχα ρωτήσει μου είχαν πει απ' το κουμπί ελέγχω, γι αυτό έλεγα να κάνω μόνος μου πατέντα.

Δημοσ.

Επικίνδυνο να πας στην τύχη.

Το aura sync απ όσο διαβάζω είναι για έλεγχο μέσω προγράμματος της Asus όμως διαβάζω ότι μπορεί και να δουλέψει σε gigabyte motherboard. Θα πρέπει να ρισκάρεις εφόσον δεν το έχει κάνει κάποιος και δεν ξέρω αν αξίζει.

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?120061-Aura-Sync-software-with-Gigabyte-motherboard-ASUS-GPU

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, MisterLeading είπε

Ναι κατάλαβα, αν έπαιρνα τα καλώδια από τα led και τα έβαζα μητρική δεν θα ήταν πιο εύκολο;

Θα πρέπει να βρεις γέφυρες νομίζω. Δεν έχει τόσες θύρες η μητρική σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Θα πρέπει να βρεις γέφυρες νομίζω. Δεν έχει τόσες θύρες η μητρική σου.

Απ'ότι βλέπω στο manual της μητρικής, έχει 2 Addressable LED Strip Headers (5V max) και 2 RGB LED Strip Headers (12V max), άρα θεωρητικά μπορώ να βάλω 2 στα addressable headers και 1 στα σκέτα headers, which I'm fine with. Με τα volts δεν νομίζω να υπάρξει θέμα, σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπα κι εγώ δεν πιστεύω να υπάρξει θέμα αλλά δε θα στο πω και με 1000% σιγουριά.

Βρήκα το controller στο ίντερνετ, είναι μια κινεζιά των 7 ευρώ. Πράγματι, η θηλυκή θύρα είναι για να κουμπώνει πάνω στην μητρική, είναι 3pin θηλυκή θύρα, που σημαίνει οτι πάει πάνω στην 3pin αρσενική argb της μητρικής. Με το καλώδιο αυτό θα έχω τροφοδοσία όπως θα έδινε η μητρική σε κανονική λεντοταινία; Επειδή είναι 5V η θύρα της μητρικής φοβάμαι μην κάψω τίποτα. Στο manual του controller δείχνει να υποστηρίζεται αυτή η "πατέντα". 
H500951766f1941c680017021caf8beaar.jpg

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο header παίρνει 5v, λογικά αυτά τα δίνει η μητρική και όχι το ανάποδο. Α

Φοβάμαι να σου πω μήπως μου ξεφύγει κάτι και με σιχτιρίσεις, δεν έχω καθαρή "εικόνα" χωρίς να το βλέπω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης αυτό λέει aura sync, αλλά καταλήγει σε argb header σε gigabyte μητρική. Λογικά πάνω στο λογισμικό της gigabyte δεν θα τα ελέγχω; Δεν βγάζει νόημα να είναι σε λογισμικό της Asus 😛 Ένα τέτοιο αρκεί;
https://www.skroutz.gr/s/27043816/Sharkoon-3-Pin-Fan-male-3-Pin-Fan-female-Cable-0-3m-Μαύρο.html#shops

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...