bilis1234 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα θέλω τα φώτα σας έχω ένα λέβητα ξύλου το που είναι συνδεδεμένος με τον θερμοστάτη χώρου το βεντιλατερ όταν πχ πιαση θερμοκρασία το σπίτι 20 βαθμούς το βεντιλατερ σταματάει να δουλεύει. Αλλά ο κυκλοφορητής συνεχηζη να στέλνει νερά, λοιπόν σήμερα ένας υδραυλικός μου είπε ότι είναι καλητερα να σύνδεσω τον θερμοστάτη με τον κυκλοφορητή κ μολης πιαση την επιθημητη θερμοκρασία το σπίτι να σταματάει και ο κικλοφορητης έτσι μου είπε θα κάνω οικονομία στα ξυλα και δεν θα έχω υγροποιησης στον λέβητα. Της γνώμες σας κύριοι.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, bilis1234 είπε Καλησπέρα στην ομάδα θέλω τα φώτα σας έχω ένα λέβητα ξύλου το που είναι συνδεδεμένος με τον θερμοστάτη χώρου το βεντιλατερ όταν πχ πιαση θερμοκρασία το σπίτι 20 βαθμούς το βεντιλατερ σταματάει να δουλεύει. Αλλά ο κυκλοφορητής συνεχηζη να στέλνει νερά, λοιπόν σήμερα ένας υδραυλικός μου είπε ότι είναι καλητερα να σύνδεσω τον θερμοστάτη με τον κυκλοφορητή κ μολης πιαση την επιθημητη θερμοκρασία το σπίτι να σταματάει και ο κικλοφορητης έτσι μου είπε θα κάνω οικονομία στα ξυλα και δεν θα έχω υγροποιησης στον λέβητα. Της γνώμες σας κύριοι. Θα σταματάει ο κυκλοφορητής;Ξέρεις ότι τα ξύλα δεν έχουν τρόπο να σβήνουν και να ανάβουν όπως το πετρέλαιο αλλά καίνε συνέχεια; 1
bilis1234 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Όταν σταματήσει το βεντιλατερ σφραγίζει ο θάλαμος καύσης δεν παίρνει αέρα κ σβήνει η φωτιά το πολύ να πάει μέχρι 75 μολης κόψει το βεντιλατερ. Δεν υπάρχει θέμα υπέρθερμανσης.
teot Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Χωρίς να είμαι μηχανικός, υδραυλικός κλπ συναφή... καθαρά με την λογική πιστεύω ότι για λόγους ασφαλείας ο κυκλοφορητής πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει.
korakios Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, bilis1234 είπε Αλλά ο κυκλοφορητής συνεχίζει να στέλνει νερά, καλά κάνει , θα κόψει όταν πέσει η θερμοκρασία του λέβητα
bilis1234 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, korakios είπε καλά κάνει , θα κόψει όταν πέσει η θερμοκρασία του λέβητα Εάν κόβει όταν ζεστάνει το σπίτι θα μένουν και τα νερά πιο ζεστά και όταν ξαναχρειαστω να δουλέψει δεν θα ξεκινά από 40 αλλά από 55 και οικονομία σε ξύλο και δεν θα έχει υδροποιησης ο λεβητας λόγω διαφορά θερμοκρασίας. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από bilis1234
sphinxgr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, bilis1234 είπε Καλησπέρα στην ομάδα θέλω τα φώτα σας έχω ένα λέβητα ξύλου το που είναι συνδεδεμένος με τον θερμοστάτη χώρου το βεντιλατερ όταν πχ πιαση θερμοκρασία το σπίτι 20 βαθμούς το βεντιλατερ σταματάει να δουλεύει. Αλλά ο κυκλοφορητής συνεχηζη να στέλνει νερά, λοιπόν σήμερα ένας υδραυλικός μου είπε ότι είναι καλητερα να σύνδεσω τον θερμοστάτη με τον κυκλοφορητή κ μολης πιαση την επιθημητη θερμοκρασία το σπίτι να σταματάει και ο κικλοφορητης έτσι μου είπε θα κάνω οικονομία στα ξυλα και δεν θα έχω υγροποιησης στον λέβητα. Της γνώμες σας κύριοι. Ο κυκλοφορητής δουλεύει για να μην μείνουν ζεστά νερά στις σωλήνες και τις σπάσουν.
bilis1234 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Ο κυκλοφορητής δουλεύει για να μην μείνουν ζεστά νερά στις σωλήνες και τις σπάσουν. Δηλαδή θα σπάσουν η σωλήνες με 60 βαθμούς αντε 70 το πολύ??
kostasbm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 αυτός που σου είπε έτσι μάλλον δεν έχει δει πως σκάνε βαλβίδες από τη πίεση που ανεβαίνει όταν σταματάει ο κυκλοφορητης ο θερμοστάτης είναι συνέχεια τέρμα ανοιχτός στο μαξ για να δουλεύει ο κυκλοφορητης.... μη διανοηθείς να κανείς τέτοια γιατί θα στενοχωρηθείς ...όπως επίσης αν κοπεί το ρεύμα πρέπει κάποιος να βγάλει τα περισσότερα ξύλα για να μην ανεβάσει πιεση το νερό που είναι στους 60-70 δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά μέχρι να σβησει η φωτιά το νερό ζεσταίνεται και πιέζει το κύκλωμα γιατί δεν δουλεύει ο κυκλοφορητης γιαυτο έχουν και 2 και 3 βαλβίδες ασφαλείας.... αν βάλεις θερμμοστατη ακόμα και στη έξοδο του καζανιού να κόβει το κυκλοφορητη πάλι η βαλβίδα του καζανιού μπορεί να σκάσει αν η θερμκρασια δε πέσει αμέσως.. συμπέρασμα ..μην παίζεις και να έχεις το νου σου στις διακοπές ρεύματος ......και το καζανάκι του κρυου νερού με το φλοτερ να έχει πάντα νερό....δεν ξέρω και πως είναι η εγκατάσταση σου ...δεν μας είπες τίποτα 2
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, bilis1234 είπε Δηλαδή θα σπάσουν η σωλήνες με 60 βαθμούς αντε 70 το πολύ?? Ο Κούρκουλος γιατί φώναζε όχι άλλο κάρβουνο νομίζεις;Αυτός που σου το είπε δεν ειναι υδραυλικός αλλά σκιντζης.Επικίνδυνος σκιτζής. --------------------------------------------------------------------------------------- Σε σπίτι που εμενα παλιά είχε τζάκι με σερπατίνα για να ζεσταίνει σωματα .Εφτιαξα καλώδιο να συνδέω γεννήτρια όταν γίνεται διακοπή ρευματος.
bilis1234 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kostasbm είπε αυτός που σου είπε έτσι μάλλον δεν έχει δει πως σκάνε βαλβίδες από τη πίεση που ανεβαίνει όταν σταματάει ο κυκλοφορητης ο θερμοστάτης είναι συνέχεια τέρμα ανοιχτός στο μαξ για να δουλεύει ο κυκλοφορητης.... μη διανοηθείς να κανείς τέτοια γιατί θα στενοχωρηθείς ...όπως επίσης αν κοπεί το ρεύμα πρέπει κάποιος να βγάλει τα περισσότερα ξύλα για να μην ανεβάσει πιεση το νερό που είναι στους 60-70 δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά μέχρι να σβησει η φωτιά το νερό ζεσταίνεται και πιέζει το κύκλωμα γιατί δεν δουλεύει ο κυκλοφορητης γιαυτο έχουν και 2 και 3 βαλβίδες ασφαλείας.... αν βάλεις θερμμοστατη ακόμα και στη έξοδο του καζανιού να κόβει το κυκλοφορητη πάλι η βαλβίδα του καζανιού μπορεί να σκάσει αν η θερμκρασια δε πέσει αμέσως.. συμπέρασμα ..μην παίζεις και να έχεις το νου σου στις διακοπές ρεύματος ......και το καζανάκι του κρυου νερού με το φλοτερ να έχει πάντα νερό....δεν ξέρω και πως είναι η εγκατάσταση σου ...δεν μας είπες τίποτα Καλημέρα η εγγατασταση είναι με ανοικτό δοχείο διαστολής ποτέ δεν μου έχει ανεβάσει θερμοκρασία ακόμη κ το ρεύμα που έχει κοπεί όταν σταματήσει να δουλεύει το βεντιλατερ μετά από 5 λεπτά το πολύ σβήνει κ η φωτιά γιατί δεν παίρνει αέρα. Ο λέβητας είναι του θωκα χωρης δοχείο αδράνειας. 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ο Κούρκουλος γιατί φώναζε όχι άλλο κάρβουνο νομίζεις;Αυτός που σου το είπε δεν ειναι υδραυλικός αλλά σκιντζης.Επικίνδυνος σκιτζής. --------------------------------------------------------------------------------------- Σε σπίτι που εμενα παλιά είχε τζάκι με σερπατίνα για να ζεσταίνει σωματα .Εφτιαξα καλώδιο να συνδέω γεννήτρια όταν γίνεται διακοπή ρευματος. Το κατάλαβα αυτό απλά η απορία μου είναι πως θα ανεβάσει θερμοκρασία αφού δεν παίρνει από κάπου αέρα κ τα ξύλα μου δεν είναι και ξερά.
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, bilis1234 είπε Καλημέρα η εγγατασταση είναι με ανοικτό δοχείο διαστολής ποτέ δεν μου έχει ανεβάσει θερμοκρασία ακόμη κ το ρεύμα που έχει κοπεί όταν σταματήσει να δουλεύει το βεντιλατερ μετά από 5 λεπτά το πολύ σβήνει κ η φωτιά γιατί δεν παίρνει αέρα. Ο λέβητας είναι του θωκα χωρης δοχείο αδράνειας. Το κατάλαβα αυτό απλά η απορία μου είναι πως θα ανεβάσει θερμοκρασία αφού δεν παίρνει από κάπου αέρα κ τα ξύλα μου δεν είναι και ξερά. Γιατί θα υπάρχουν κάρβουνα και τα νερά θα είναι στάσιμα.
bilis1234 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί θα υπάρχουν κάρβουνα και τα νερά θα είναι στάσιμα. Η γνώμη σου ποια είναι αν βάλω τον κυκλοφορητή να ανοίγει κ να κόβει στο 55 με 60 θα έχω κάποιο κέρδος από θέμα οικονομίας και υγροποιησεων?
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, bilis1234 είπε Η γνώμη σου ποια είναι αν βάλω τον κυκλοφορητή να ανοίγει κ να κόβει στο 55 με 60 θα έχω κάποιο κέρδος από θέμα οικονομίας και υγροποιησεων? Μονο στο ρευμα του κυκλοφορητη.Δεν βλέπω κάτι άλλο.ΑΛΛΑ δεν είμαι ειδικός.
bilis1234 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Μονο στο ρευμα του κυκλοφορητη.Δεν βλέπω κάτι άλλο.ΑΛΛΑ δεν είμαι ειδικός. Όχι μιλάω για οικονομία στα ξυλα ο κυκλοφορητής είναι ινβερτερ δεν καίει τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα