Προς το περιεχόμενο

Πρακτική

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω η πρακτικές τον ΙΕΚ τον διαφορων ιδικοτιτων νοσηλευτικής γίνονται μόνο στην ιδικοτιτα αυτή που λέει ο τίτλος της ιδικοτιτας η όχι; δηλαδή ας πούμε νοσηλευτικής χειρουργείου η πρακτική γίνεται μόνο στο χειρουργείο; ευχαριστώ.εγω εχω τελειωσει βοηθος νοσηλευτικης χειρουργειου και η πρακτικη μου εγινε στο νοσοκομειο της νικαιας αλλα με μετακινουσαν σε ολο το νοσοκομειο οχι μονο χειρουργειο απλα καποιος μου ειπε αυτο ειναι λαθος.η πρακτικη εγινε τελευταιο 6μηνο του 2009.και αλλη μια ερωτηση στην πρακτικη αυτη δεν εχω καποια ενσυμα απο την πρακτικη τοτε δεν κολουσαν ενσυμα πρακτικης? οποιος ξερει ας μου απαντηση ευχαριστω.

Επεξ/σία από kwstaras24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λογική μου λέει πως, αφού ήσουν χειρουργείου, θα έπρεπε να κάνεις την πρακτική σου αποκλειστικά στα του χειρουργείου. Επειδή, όμως, δεν έχω σχέση με τον κλάδο, ας περιμένεις και κάποιον/α τού χώρου σας. 

16 ώρες πριν, kwstaras24 είπε

και αλλη μια ερωτηση στην πρακτικη αυτη δεν εχω καποια ενσυμα απο την πρακτικη τοτε δεν κολουσαν ενσυμα πρακτικης? οποιος ξερει ας μου απαντηση ευχαριστω.

Τα ένσημα της πρακτικής δεν είναι συντάξιμα, αν ρωτάς γι' αυτό. Είναι για την ασφάλειά σου, σε περίπτωση ατυχήματος. 

15 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Η λογική μου λέει πως, αφού ήσουν χειρουργείου, θα έπρεπε να κάνεις την πρακτική σου αποκλειστικά στα του χειρουργείου. Επειδή, όμως, δεν έχω σχέση με τον κλάδο, ας περιμένεις και κάποιον/α τού χώρου σας. 

Τα ένσημα της πρακτικής δεν είναι συντάξιμα, αν ρωτάς γι' αυτό. Είναι για την ασφάλειά σου, σε περίπτωση ατυχήματος. 

Δεν έχω καν ενσυμα πρακτικής μάλλον δεν θα βάζανε τότε.εχω μπει στον εφκα και δεν υπάρχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Mrs. Hyde είπε

Υπάρχει κάποιος λόγος που τα θες; Γιατί στην ουσία είναι άχρηστα. 

Οχι δεν τα θέλω κάτι αλλά από εκεί θα φενοταν η προϋπηρεσία νομίζω

Επεξ/σία από kwstaras24

Το χαρτί που παίρνετε προϋποθέτει την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης. Δεν σας έδιναν και κάποιο σχετικό έγγραφο, ή να υπάρχει σχετική αναφορά; Κανείς δεν θα κάτσει να στο ψάξει μέσω ενσήμων, πάντως. Προσωπικά, δεν μου έχουν ζητηθεί ποτέ, ούτε άκουσα να τα ζήτησαν σε κάποιον άλλο. 

12 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Το χαρτί που παίρνετε προϋποθέτει την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης. Δεν σας έδιναν και κάποιο σχετικό έγγραφο, ή να υπάρχει σχετική αναφορά; Κανείς δεν θα κάτσει να στο ψάξει μέσω ενσήμων, πάντως. Προσωπικά, δεν μου έχουν ζητηθεί ποτέ, ούτε άκουσα να τα ζήτησαν σε κάποιον άλλο. 

Ναι έχω χαρτί από το ΙΕΚ που έδωσα το βιβλίο πρακτικής μου έδωσαν  χαρτί εκεί.

50 λεπτά πριν, kwstaras24 είπε

Ναι έχω χαρτί από το ΙΕΚ που έδωσα το βιβλίο πρακτικής μου έδωσαν  χαρτί εκεί.

Μια χαρά. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζει κανείς το ΦΕΚ για τις πρακτικές ασκήσεις; Όχι μόνο τις πρακτικές που αφορούν τα ΙΕΚ, αλλά γενικά τι ισχύει βάσει νόμου. 

Ψάχνω λίγη ώρα τώρα και δε βρίσκω κάτι σχετικό. 😶

Επεξ/σία από -Mikasa-

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για απαλλαγή πρακτικής άσκησης σε ΙΕΚ ζητάει να έχεις 120 ημερομίσθια σε συναφή ειδικότητα (ή 40 για μερική απαλλαγή).Έχω 124 ένσημα από πρακτική της ίδιας ειδικότητας αλλά από άλλη σχολή.Αυτά φαίνονται στον ΕΦΚΑ κανονικά.Ο νόμος δεν εξηγεί αν εξαιρείται η πρακτική από αυτό,αλλά τα ένσημα φαίνονται.Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει.

Στις 4/12/2021 στις 2:08 ΜΜ, -Mikasa- είπε

Γνωρίζει κανείς το ΦΕΚ για τις πρακτικές ασκήσεις; Όχι μόνο τις πρακτικές που αφορούν τα ΙΕΚ, αλλά γενικά τι ισχύει βάσει νόμου. 

Ψάχνω λίγη ώρα τώρα και δε βρίσκω κάτι σχετικό. 😶

Ο νόμος για πρακτική ΙΕΚ είναι άρθρο 47 παρ.3 του νόμου 4264/2014.Δεν ξέρω αν εμπεριέχει και αλλά ιδρύματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...