Prasino Mantarinh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπερα σας νοικιασα σπιτι αλλα το κακο ειναι οτι δεν εχει πλυντηριο ... Οποτε αναγκαστηκα πρεπει να αγορασω ενα αλλα δεν εχω ιδεα τι Τα περισσοτερα εχουν 40 προγραμμα που κανουν μαυρη μαγεια και τα ρουχα ειναι ετοιμα /s Η μονη διαφορα που ειδα ειναι στην ενεργειακη κλαση (που δεν ξερω αμα σημαινει αυτο κατι), στις στροφες και στα κιλα Με budget μεχρι 300 το παρακατω ειναι καλη επιλογη για φοιτητη που βαζει με το ζορι μια φορα στις 2 βδομαδες πλυντηριο ή υπαρχει καλυτερη επιλογη? https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/washing-machines/washing-machines/234288-null
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Με 300 ευρώ έχεις πολλές επιλογές. Προσωπική άποψη, πάρε κάτι το οποίο θα το έχεις όσο είσαι φοιτητής και όταν θα φύγεις θα το φέρεις στο πατρικό και θα το αποθηκεύσεις σε κανένα υπόγειο η δωμάτιο υπηρεσίας ώστε να το κρατήσεις μελλοντικά. Για τα κιλά του πλυντηρίου θα σε γελάσω, έχω πάρει 9 κιλό πλυντήριο και γεμίζει ο κάδος στα 2/3 αλλά δεν βάζω συχνά πλυντηριο. Για τις ενεργειακές κλασεις μην τρελένεσαι δεν θα σε επηρεάσουν σε κατι εκτός κι αν βάζεις πλυντήρια κάθε μέρα η πολύ συχνά. Καλές μάρκες κατ' εμέ, Siemens, Bosch, LG, Whirlpool, AEG και φυσικά Miele που είναι πανάκριβη. 1
MadPax Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Εχω παιδί φοιτητή στην επαρχία και έκανα την ίδια σκέψη για να του αγοράσω πλυντήριο, αλλά τελικά είδα πως στην πόλη που φοιτά έχει εξαιρετικό κατάστημα λόντρυ που με 10-15 ευρώ ανα 2-3 εβδομάδες που μαζεύει πολλά άπλυτα, τα πλένει και τα σιδερώνει κιόλας. Το είχα δοκιμάσει και ήταν μια χαρά. Μήπως να κοιτούσες κάτι αντίστοιχο εκεί που σπουδάζεις, να βγείς και από τον κόπο της αγοράς συσκευής; 1
Prasino Mantarinh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, MadPax είπε Εχω παιδί φοιτητή στην επαρχία και έκανα την ίδια σκέψη για να του αγοράσω πλυντήριο, αλλά τελικά είδα πως στην πόλη που φοιτά έχει εξαιρετικό κατάστημα λόντρυ που με 10-15 ευρώ ανα 2-3 εβδομάδες που μαζεύει πολλά άπλυτα, τα πλένει και τα σιδερώνει κιόλας. Το είχα δοκιμάσει και ήταν μια χαρά. Μήπως να κοιτούσες κάτι αντίστοιχο εκεί που σπουδάζεις, να βγείς και από τον κόπο της αγοράς συσκευής; Μπορω να πω οτι το σκεφτηκα αλλα δεν ξερω αμα αξιζει διοτι στα 3-4 χρονια ας πουμε ανα μηνα βγαινει 23 € στον χρονο 256€ στα 3 χρονια 768 € πιο οικονομικο δεν θα ηταν αμα επαιρνα ενα πλυντηριο ας πουμΕ στα 250€ και μετα οταν με το καλο φυγω το πουλας στα 100-150€?
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Prasino Mantarinh είπε Μπορω να πω οτι το σκεφτηκα αλλα δεν ξερω αμα αξιζει διοτι στα 3-4 χρονια ας πουμε ανα μηνα βγαινει 23 € στον χρονο 256€ στα 3 χρονια 768 € πιο οικονομικο δεν θα ηταν αμα επαιρνα ενα πλυντηριο ας πουμΕ στα 250€ και μετα οταν με το καλο φυγω το πουλας στα 100-150€? Σχετικά ναι. Εξέτασε την κατανάλωση ενέργειας και νερού του μηχανήματος, κάνε υπολογισμούς αναλυτικά με διαφορα καταναλωτικά προφίλ να δεις τι συμφέρει. Το δικό μου 9κιλο whirlpool μετά από μετσηση με μετρητή καταναλώνει 0.2kwh στο μικτό πρόγραμμα με 40 βαθμούς και 1 ώρα διάρκεια, και 1kWh στο λευκό πρόγραμμα με 60 βαθμούς (90 προπλυση) και 2.5 ώρες διάρκεια.
MadPax Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Prasino Mantarinh είπε Μπορω να πω οτι το σκεφτηκα αλλα δεν ξερω αμα αξιζει διοτι στα 3-4 χρονια ας πουμε ανα μηνα βγαινει 23 € στον χρονο 256€ στα 3 χρονια 768 € πιο οικονομικο δεν θα ηταν αμα επαιρνα ενα πλυντηριο ας πουμΕ στα 250€ και μετα οταν με το καλο φυγω το πουλας στα 100-150€? Θεωρώ πως σκέφτεσαι σωστά, απλά είναι πως βολεύει τον καθένα. Πέρσι ας πούμε, δεν έμεινε καθόλου όλη τη χρονιά στην πόλη που σπουδάζει λόγω της πανδημίας, οπότε δεν χρειάστηκε τις υπηρεσίες, φέτος επειδή είναι και κοντά (Σπάρτη) έχει έρθει δυο φορές κάτι τριήμερα με αργίες και έφερε μαζί του τα άπλυτα να τα πλύνει η μάνα του. Πάντως και το άλλο μου το παιδί που σπούδασε επαρχία πριν χρόνια (Λέσβο) σε λόντρυ τα πήγαινε.
ekrepali Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Prasino Mantarinh είπε Η μονη διαφορα που ειδα ειναι στην ενεργειακη κλαση (που δεν ξερω αμα σημαινει αυτο κατι), στις στροφες και στα κιλα Γάμα την ενεργειακή κλάση, σιγά πόσα πληντύρια βάζει ένας φοιτητής. Από πέρυσι/πρόπερσι άκου τι έχει γίνει... έχουν αυστηροποιηθεί τα κριτήρια της ενεργειακής κλάσης σχετικά με τη κατανάλωση. Τα προγράμματα που ξεπετούσαν τα ρούχα σε 1 ώρα με εντατική πλύση στους 60βαθμούς και έκαιγαν λίγο παραπάνω ρεύμα, πλέον αρχίζουν και καταργούνται γιατί αναγκάζουν τους προμηθευτές να βάζουν μικρότερη ενεργειακή κλάση και δε χτυπάει στο μάτι του καταναλωτή που θέλει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κλάση. Το 95% των πληντηρίων που υπάρχουν πλέον στην αγορά, αν θες να πλύνεις κάτι στους 60 βαθμούς... δεν έχουν πρόγραμμα κάτω από 2.5 με 3 ώρες... είναι πραγματικά σπάσιμο νεύρων ειδικά όταν βιάζεσαι να τα απλώσεις ή όταν θες να κοιμηθείς. Κι αυτό γιατί... για να γλυτώσεις 10-20cents σε κάθε πλύση... μπούρδες. Για να βρεις πληντύριο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω... με πρόγραμμα γρήγορης εντατικής πλύσης 60βαθμών θέλει πολύ ψάξιμο. Ούτε καν οι πωλητές δε γνωρίζουν πόσο χρόνο κάνουν τα προγράμματα στα πληντύρια που πουλάνε. Tα μόνα που είχα βρει πέρυσι που έψαχνα για ένα γνωστό μου είναι αυτά τα 3 BEKO, μόνο το 1 έμεινε στην αγορά. Τώρα θα μου πεις Τούρκικο πληντύριο, από άγνωστο κατάστημα... κι αν χαλάσει ή αν έρθει χαλασμένο. Ναι δίκιο έχεις. Η εναλλακτική είναι να πάρεις κάτι πιο επώνυμο από γνωστό κατάστημα, και τα ρούχα να φέρνουν σφούρλες για 3 ώρες σε κάθε πλύση.
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε Γάμα την ενεργειακή κλάση, σιγά πόσα πληντύρια βάζει ένας φοιτητής. Από πέρυσι/πρόπερσι άκου τι έχει γίνει... έχουν αυστηροποιηθεί τα κριτήρια της ενεργειακής κλάσης σχετικά με τη κατανάλωση. Τα προγράμματα που ξεπετούσαν τα ρούχα σε 1 ώρα με εντατική πλύση στους 60βαθμούς και έκαιγαν λίγο παραπάνω ρεύμα, πλέον αρχίζουν και καταργούνται γιατί αναγκάζουν τους προμηθευτές να βάζουν μικρότερη ενεργειακή κλάση και δε χτυπάει στο μάτι του καταναλωτή που θέλει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κλάση. Το 95% των πληντηρίων που υπάρχουν πλέον στην αγορά, αν θες να πλύνεις κάτι στους 60 βαθμούς... δεν έχουν πρόγραμμα κάτω από 2.5 με 3 ώρες... είναι πραγματικά σπάσιμο νεύρων ειδικά όταν βιάζεσαι να τα απλώσεις ή όταν θες να κοιμηθείς. Κι αυτό γιατί... για να γλυτώσεις 10-20cents σε κάθε πλύση... μπούρδες. Για να βρεις πληντύριο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω... με πρόγραμμα γρήγορης εντατικής πλύσης 60βαθμών θέλει πολύ ψάξιμο. Ούτε καν οι πωλητές δε γνωρίζουν πόσο χρόνο κάνουν τα προγράμματα στα πληντύρια που πουλάνε. Tα μόνα που είχα βρει πέρυσι που έψαχνα για ένα γνωστό μου είναι αυτά τα 3 BEKO, μόνο το 1 έμεινε στην αγορά. Τώρα θα μου πεις Τούρκικο πληντύριο, από άγνωστο κατάστημα... κι αν χαλάσει ή αν έρθει χαλασμένο. Ναι δίκιο έχεις. Η εναλλακτική είναι να πάρεις κάτι πιο επώνυμο από γνωστό κατάστημα, και τα ρούχα να φέρνουν σφούρλες για 3 ώρες σε κάθε πλύση. Βασικά, υπάρχουν κάποια παλιά πλυντήρια σε στοκ από κάτι μάρκες, που ενδέχεται να ικανοποιούν αυτό το κριτήριο, όμως δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες μάρκες είναι. Συνεπώς καλύτερα να επιλέξει κάτι πιο αξιόπιστο.
ekrepali Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Βασικά, υπάρχουν κάποια παλιά πλυντήρια σε στοκ από κάτι μάρκες, που ενδέχεται να ικανοποιούν αυτό το κριτήριο, όμως δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες μάρκες είναι. Συνεπώς καλύτερα να επιλέξει κάτι πιο αξιόπιστο. Δε διαφωνώ, αρκεί να ξέρει ο καταναλωτής εκ των προτέρων όλα τα χαρακτηριστικά. Έχω γνωστό που δουλεύει σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της πόλης μου και μου λέει ότι οι νοικοκυρές έχουν πάθει σοκ με τα νέα χαρακτηριστικά, ειδικά όσες έχουν μεγάλη οικογένεια και πρέπει να βάλουν 3-4 πληντήρια τη μέρα. Είναι πάγια τακτική των πωλητών (αυτοί που γνωρίζουν) να μην αναφέρουν ότι τα προγράμματα 60 βαθμών είναι πλέον πάνω από 2.5 ώρες για να μη φύγει ο πελάτης και ψάξει αλλού. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από ekrepali
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε Δε διαφωνώ, αρκεί να ξέρει ο καταναλωτής εκ των προτέρων όλα τα χαρακτηριστικά. Έχω γνωστό που δουλεύει σε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της πόλης μου και μου λέει ότι οι νοικοκυρές έχουν πάθει σοκ με τα νέα χαρακτηριστικά, ειδικά όσες έχουν μεγάλη οικογένεια και πρέπει να βάλουν 3-4 πληντήρια τη μέρα. Είναι πάγια τακτική των πωλητών (αυτοί που γνωρίζουν) να μην αναφέρουν ότι τα προγράμματα 60 βαθμών είναι πλέον πάνω από 2.5 ώρες για να μη φύγει ο πελάτης και ψάξει αλλού. Τις ίδιες γκρίνιες ακούω και από την μητέρα μου με τα προγράμματα των λευκών. Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε θέμα χρόνου. Αν έχεις τώρα οικογένεια, αναγκαστικά πας σε μεγαλύτερης χωρητικότητας πλυντήριο για να βάζεις περισσότερα ρούχα με λιγότερα πλυντήρια και έτσι να κερδίσεις κάπως χρόνο. Edit: Κάτι αλλα προγράμματα μάλλινων κτλ με 4.5 ώρες απορώ ποιος θα τα βάλει, εμείς μόνο τρία προγράμματα χρησιμοποιούμε. Το έχουν παραχεσει το θεμα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___
ekrepali Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τις ίδιες γκρίνιες ακούω και από την μητέρα μου με τα προγράμματα των λευκών. Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε θέμα χρόνου. Αν έχεις τώρα οικογένεια, αναγκαστικά πας σε μεγαλύτερης χωρητικότητας πλυντήριο για να βάζεις περισσότερα ρούχα με λιγότερα πλυντήρια και έτσι να κερδίσεις κάπως χρόνο. Edit: Κάτι αλλα προγράμματα μάλλινων κτλ με 4.5 ώρες απορώ ποιος θα τα βάλει, εμείς μόνο τρία προγράμματα χρησιμοποιούμε. Το έχουν παραχεσει το θεμα. Τώρα που το θυμήθηκα σε μερικά LG μπορείς να αντικαταταστήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα* με κάποιο άλλο μέσω Android app. Δε ξέρω βέβαια αν η εφαρμογή έχει διαθέσιμο κάποια γρήγορο ενταντικό πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία. *Το πρόγραμμα που χάνεις όμως μπορεί να είναι κάτι χρήσιμο... μέχρι πριν 2 χρόνια η εφαρμογή αντικαθιστούσε το πρόγραμμα πλύσης κάδου. Στα επόμενα μοντέλα αντικαθιστούσε το 'γρήγορα 30' που επίσης είναι χρήσιμο. Τώρα δεν έχω ιδέα, έχω καιρό να κοιτάξω χαρακτηριστικά. Γενικώς όποιοι παίρνουν τις αποφάσεις στις εταιρίες, δε παίζει να έχουν βάλει ούτε ένα πληντύριο στη ζωή τους... ντιπ για ντιπ άχρηστοι.
Prasino Mantarinh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Οποτε χτυπαω αφοβα το United? (ειναι καλη εταιρεια αυτη? ) ή να παω με ενα 100€ πανω σε αυτο που ειναι Candy και ξερω οτι ειναι καλο ?(https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/washing-machines/washing-machines/215907-candy-cso4-1275te-1-s)
DownUNDERground Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 1/12/2021 στις 10:38 ΜΜ, ekrepali είπε Για να βρεις πληντύριο με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω... με πρόγραμμα γρήγορης εντατικής πλύσης 60βαθμών θέλει πολύ ψάξιμο. Ούτε καν οι πωλητές δε γνωρίζουν πόσο χρόνο κάνουν τα προγράμματα στα πληντύρια που πουλάνε. Tα μόνα που είχα βρει πέρυσι που έψαχνα για ένα γνωστό μου είναι αυτά τα 3 BEKO, μόνο το 1 έμεινε στην αγορά. Ώπα! Τι είπες τώρα! Και πως σκανάρει κανείς την αγορά για τέτοια πλυντήρια; Εννοώ μέσω ίντερνετ υπάρχει κάποιο φιλτράρισμα ή κάποια "ονομασία" ή εμπειρικά τα βρήκες; Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από DownUNDERground
JohnnySilverhand Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 καλα δεν εχει επικρατησει η αποψη οτι τα ρουχα πρεπει να πλενονται στους 60 για να σκοτωνονται τα βακτηρια κλπ; αντι να το κανουν πιο ευκολο οι κατασκευαστες το κανουν πιο δυσκολο; σε μπελαδες μας εβαλε ο ekrepali 1
ekrepali Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Ώπα! Τι είπες τώρα! Και πως σκανάρει κανείς την αγορά για τέτοια πλυντήρια; Εννο΄ψ μέσω ίντερνετ υπάρχει κάποιο φιλτράρισμα ή κάποια "ονομασία" ή εμπειρικά τα βρήκες; Δεν υπάρχει τίποτα... πρέπει να κοιτάς ένα ένα τα manual. Εμένα δε παίρνει το μπάνιο πάνω από 6άρι (παίρνει ψηλό στενό 7άρι αλλά φοβάμαι μη κάνει βόλτες στο στύψιμο) οπότε δεν είχα και πολλές επιλογές σε κατηγορία ως 300ευρώ και να μην είναι από κατάστημα μ'έκαψες. Λίγες επιλογές.. είχα χρόνο να ψάξω και συγκρίνω manuals κι εκεί παρατήρησα τις τρομερές διαφορές στις ώρες πλύσης και τις θερμοκρασίες. Ημουν τυχερός βρήκα ένα παλιό LG με εντατικό 60' λεπτών στους 60 βαθμούς, παλιό μοντέλο 2015 πολωνικό, ήταν εκθεσιακό σε γνωστό κατάστημα στη Καλλιθέα. Έστειλα γνωστό να το δει από κοντά μην έχει τίποτα χτυπήματα, να μην είναι σπασμένα τα ποδαράκια, να μην έχει κρεμάσει η πόρτα από κάνα παιδάκι που ίσως θέλησε να κάνει μονόζυγο... 😅 Μου έδωσε το ΟΚ και το παρήγγειλα επαρχία χωρίς περαιτέρω σκέψη, βγήκε κάπου 320 + 30 μεταφορικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα