Miracle Worker Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Αφου επιλεξω το ubuntu στο grub, εμφανιζεται κατω το σηματακι των ubuntu με loading κυκλακι απο πανω για καποια δευτερα, μετα στιγμιαια μια-δυο γραμμες dev/sda..., μιλαμε για δεκατα και επειτα μενει σε μια μαυρη οθονη με μια αναβοσβηνουσα παυλα πανω αριστερα. Εκανα reboot και power shutdown, δοκιμασα και καποες επιλογες απο το ubuntu advanced options (ubuntu with linux 5.4...90/91 generic), αλλα τιποτα. Τωρα δοκιμαζω δειλα δειλα τις επιλογες απο recovery μεσω των advanves options. Το normal reboot προφανως δεν επιασε. Οι επιλογες στο recovery ειναι: 1. resume, δε δουλεψε 2. clean (try to make free space), η αληθεια ειναι δεν εχω 3.dpkg, udate packages - απετυχε λογω χωρου 4. fsck, check file systems 5. grub, update grub Τωρα δοκιμαζω το clean Ok, φαινεται οτι το clean αφαιρεσε 300 mb και λειτουργησε :). Μαλλον πρεπει να βρω πως να δωσω περισσοτερο χωρο στα linux, γιατι ειχα δωσει μονο 60 giga οταν εκανα το dual boot. Ευχαριστω οποιον το διαβασε!
Petros Electron Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αφου το ελυσες ολα καλα . Πληροφοριακά μπορείς να βγάλεις το "splash" του logo αν θελεις να βλέπεις την πορεία της κονσόλας στο boot. Κάνεις edit το grub και edit GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="". (αν εχεις καποια αλλη επιλογη την αφηνεις πχ εγω εχω το pci=nomsi για δικους μου λογους). επίσης απο το terminal ; dmesg | grep error Για να δεις αν υπαρχει καποιο error μεσα στο log. Μπορει και να τα γνωριζεις τα παραπανω, τα αναφερω πληροφοριακα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από Petros Electron 2
triplex1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 43 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε Αφου επιλεξω το ubuntu στο grub, εμφανιζεται κατω το σηματακι των ubuntu με loading κυκλακι απο πανω για καποια δευτερα, μετα στιγμιαια μια-δυο γραμμες dev/sda..., μιλαμε για δεκατα και επειτα μενει σε μια μαυρη οθονη με μια αναβοσβηνουσα παυλα πανω αριστερα. Εκανα reboot και power shutdown, δοκιμασα και καποες επιλογες απο το ubuntu advanced options (ubuntu with linux 5.4...90/91 generic), αλλα τιποτα. Τωρα δοκιμαζω δειλα δειλα τις επιλογες απο recovery μεσω των advanves options. Το normal reboot προφανως δεν επιασε. Οι επιλογες στο recovery ειναι: 1. resume, δε δουλεψε 2. clean (try to make free space), η αληθεια ειναι δεν εχω 3.dpkg, udate packages - απετυχε λογω χωρου 4. fsck, check file systems 5. grub, update grub Τωρα δοκιμαζω το clean Ok, φαινεται οτι το clean αφαιρεσε 300 mb και λειτουργησε :). Μαλλον πρεπει να βρω πως να δωσω περισσοτερο χωρο στα linux, γιατι ειχα δωσει μονο 60 giga οταν εκανα το dual boot. Ευχαριστω οποιον το διαβασε! Φτανουν και περισσευουν τα 60gb που εβαλες , το grub manager δεν το εχεις βαλει? 1
dancer_69 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Το φτάνουν είναι σχετικό αν το home είναι στο ίδιο διαμέρισμα. Αν αποθηκεύονται αρχεία εκεί πολύ εύκολα μπορεί να γεμίσει το διαμέρισμα. Αν το διαμέρισμα έχει γεμίσει, τα 300MB που αφαιρέθηκαν με το clean φυσικά δε διόρθωσαν την κατάσταση. Πρέπει να ερευνηθεί που αντιστοιχεί όλος αυτός ο χώρος και ν' απομακρυνθούν αρχεία που μπορεί να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο διαμέρισμα/δίσκο ή να διαγραφούν, διαφορετικά πολύ σύντομα θα ξαναγίνει το ίδιο. 1
chek2fire Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 για δες μέσα στο λειτουργικό πιος φάκελος η αρχείο έχει γεμίσει και σου κάνει το πρόβλημα, Θυμάμαι παλιά είχε χτυπήσει ένα bug όπου γέμιζε το log file χωρίς σταματημό με συνεχής εγγραφές με συνέπεια να γεμίζει ο δίσκος 1
Miracle Worker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όχι, δεν τα ήξερα τα ανωτέρω. Πρέπει να τα ψάξω. Άρχισα να ασχολούμε στη καραντίνα με τα linux, αλλά μετά από κάποια προβλήματα στην αρχή τους τελευταίους μήνες δεν είχα θέματα και δεν έχω ψαχτεί βαθύτερα. Βέβαια είναι και υπολογιστής για πέταμα, 12ετίας τουλάχιστον. Στα windows είναι ακόμα χειρότερα. Διαμερίσματα δύο έχω, αν καταλαβαίνω σωστά, τα windows στα 440 gb και τα ubuntu στα 60 gb. Ο περισσότερος χώρος είναι steam games.
chek2fire Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) αν δεν έχεις πολλά αρχεία στο /home σου δώσε αυτό δώσε σε ένα terminal αυτό du -h /home | sort -n -r | head -n 10 Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από chek2fire
dancer_69 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Αν έχεις steam εγκατεστημένο στο linux και δεν έχεις ορίσει διαφορετικό φάκελο εγκατάστασης για τα παιχνίδια, τότε εγκαθίστανται στο home και άρα στο διαμέρισμα με το linux. Πιθανότατα λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που έχει γεμίσει ο δίσκος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα