Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, paylidis είπε

Εξετασε καλυτερα το ενδεχόμενο ηλιακού.

Το ότι δε σου φτάνει το νερό κατα 90% οφειλεται στο μεγεθος του θερμοσιφωνα πάντως... 

Την πάτησα παρόμοια και εγω με ενα σπιτι που εφτιαξα και παω μαξ 1 μηνα το χρόνο και έβαλα μονο 80 λιτρα θερμοσιφωνο και πολύ οριακά φτάνει στη γυναικα έχοντας ανάψει 1.5+ ώρα (ολα ειναι σωστα ρυθμισμένα και ειναι καινουργιος οποτε δεν εχει άλατα κλπ).

Με ηλιακό 200 λιτρα στην ίδια περιοχή χειμώνα κάνουν μπάνιο τουλάχιστον 2 άτομα...

Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου διότι θεωρώ πως κατέχεις πολλά πράγματα εδώ θα διαφωνήσω.😇 Στην Αθήνα έχω τριπλής αλλά στο εξοχικό έχω ένα 60άρι , αν το σκεφτούμε πρακτικά ο εξηντάρης έχει μέσα τρία μεγάλα μπιτόνια των 20 λίτρων νερό ο ογδοντάρης έχει τέσσερα . Αν αυτό ζεσταθεί στους 65 με 70 βαθμούς δεν μπορεί να κάνει μπάνιο ένα άτομο ή να πλύνει τα μαλλιά της μια γυναίκα;;;

Θα μου πεις εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε συνηθίσει διαφορετικά το μπάνιο ή το λούσιμο , μας αρκεί το νερό ακόμη και μικρότερο από 60 να ήταν αλλά οι νεαροί (το βλέπω και στα παιδιά μου) θα μπουν στο μπάνιο και μπορεί να καταναλώσουν ακόμη και 100 λίτρα νερό (μισό βαρέλι πρακτικά) να κάνουν ένα μπάνιο. Δεν κάνουν μπάνιο ωρέ αυτοί μασάζ και σάουνα με ζεστό νερό κάνουν, οπότε τι να τους κάνουν τα 60 και τα 80 λίτρα.🤣

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οι ταχυθερμαντήρες για να έχουν ζεστό νερό με μια ικανοποιητική ροή πρέπει να είναι ισχύος τουλάχιστον 7-8kW και παραπανω, σύνδεση απευθείας με τον γενικό με όλες τις συσκευές κλειστές αλλιώς βάζεις ενισχυμένο μονοφασικο για να μην σου πέφτει η ασφάλεια. Πριν τον συνδέσεις έλεγχος του ρελε και της γείωσης της οικίας ότι δουλεύουν σωστά. 

Ο ηλιακός είναι συμφέρον και αποδοτικός σε μια ηλιοφάνεια. Αν όχι τότε να ρωτήσετε θερμουδραυλικο να τον ελέγξει. 

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να προβώ στην αγορά του παρακάτω αλλά με προβλημάτισε ότι μου είπαν θα κοπεί αρκετά η πίεση του νερού. Λέω οκ για ένα ντουζ θα είναι ικανοποιητικό αλλά τι γίνεται με τα μαλλιά των γυναικών που όπως κ να το κάνεις χρειάζεται η πίεση; Δεν μπορώ να δω στην πράξη πόσο πολύ μπορεί να κόβει η πίεση νερού για να προβώ στην αγορά η όχι.. 

Ήθελα πολύ τη λύση κεντρικού ταχυθερμαντηρα γιατί θέλω συνεχή ζεστό νερό και για το πλύσιμο πιάτων πέρα του καθημερινού μπάνιου 2 ατόμων. 

https://abclima.gr/index.php?route=product/product&path=1_9_99_192&product_id=6979&skr_prm=WyJiYmJmMDliZS05NmJhLTQyOWUtYmE5OS1jNWU2MzRjODllZDUiLDE2Mzg1MTcyNjMyMjMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Επεξ/σία από nikoletou
Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου διότι θεωρώ πως κατέχεις πολλά πράγματα εδώ θα διαφωνήσω.😇 Στην Αθήνα έχω τριπλής αλλά στο εξοχικό έχω ένα 60άρι , αν το σκεφτούμε πρακτικά ο εξηντάρης έχει μέσα τρία μεγάλα μπιτόνια των 20 λίτρων νερό ο ογδοντάρης έχει τέσσερα . Αν αυτό ζεσταθεί στους 65 με 70 βαθμούς δεν μπορεί να κάνει μπάνιο ένα άτομο ή να πλύνει τα μαλλιά της μια γυναίκα;;;

Θα μου πεις εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε συνηθίσει διαφορετικά το μπάνιο ή το λούσιμο , μας αρκεί το νερό ακόμη και μικρότερο από 60 να ήταν αλλά οι νεαροί (το βλέπω και στα παιδιά μου) θα μπουν στο μπάνιο και μπορεί να καταναλώσουν ακόμη και 100 λίτρα νερό (μισό βαρέλι πρακτικά) να κάνουν ένα μπάνιο. Δεν κάνουν μπάνιο ωρέ αυτοί μασάζ και σάουνα με ζεστό νερό κάνουν, οπότε τι να τους κάνουν τα 60 και τα 80 λίτρα.🤣

Μιλάω με πραγματικά δεδομένα 😅

η γυναίκα θέλει 100 λίτρα 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nikoletou είπε

Ηλιακό βάλανε οι γονείς μου φέτος αλλά κατά ένα περίεργο λόγο ενώ είναι καινούργιος δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε! Δεν παίζει να ζεστάνει νερό με μια απλή ηλιοφάνεια. Μόλις φύγανε οι πολλές ζεστές, το Σεπτέμβρη με το ζόρι ζέστανε λίγο νερό.. Ξέρω δεν είναι φυσιολογικό αλλά ακόμη με τον υδραυλικό δεν βγάλανε άκρη.. 

Μήπως έπεσε η στάθμη του κλειστού κυκλώματος του ηλιακού. 10% να χάσει πέφτει η απόδοση του 50%

Δημοσ.
11 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το νερό που καταλήγει στο μπάνιο πρεπει να είναι μικρότερο από 50 βαθμούς αλλιώς θα πάθεις έγκαυμα. 40 με 45 είναι μια καλή θερμοκρασία. Όσο για τα λίτρα, ο καθένας έχει τον τρόπο του για το μπάνιο, εμένα πχ δεν μου έφταναν ποτέ 80 λίτρα για ένα μπάνιο μαζί με λούσιμο, άλλοι καλύπτονται και με 60 λίτρα κάνουν μπάνιο στο τσακ μπαμ. 

5 ώρες πριν, nikoletou είπε

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να προβώ στην αγορά του παρακάτω αλλά με προβλημάτισε ότι μου είπαν θα κοπεί αρκετά η πίεση του νερού. Λέω οκ για ένα ντουζ θα είναι ικανοποιητικό αλλά τι γίνεται με τα μαλλιά των γυναικών που όπως κ να το κάνεις χρειάζεται η πίεση; Δεν μπορώ να δω στην πράξη πόσο πολύ μπορεί να κόβει η πίεση νερού για να προβώ στην αγορά η όχι.. 

Ήθελα πολύ τη λύση κεντρικού ταχυθερμαντηρα γιατί θέλω συνεχή ζεστό νερό και για το πλύσιμο πιάτων πέρα του καθημερινού μπάνιου 2 ατόμων. 

https://abclima.gr/index.php?route=product/product&path=1_9_99_192&product_id=6979&skr_prm=WyJiYmJmMDliZS05NmJhLTQyOWUtYmE5OS1jNWU2MzRjODllZDUiLDE2Mzg1MTcyNjMyMjMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Δεν νομίζω να έχεις θέμα με την πίεση. Αυτό που είπες για τα μαλλια των γυναικών δεν το κατάλαβα. 

Δημοσ.

Οι γυναικες εχουν χαμηλο μεταβολισμο και κρυωνουν παραπανω. Οσες γυναικες ειχα, με καμια δε μπορουσα να κανω μαζι της μπανιο. Δε συμφωνουσαμε στη θερμοκρασια, αυτες το λεγανε ζεστο και εγω το καταλαβαινα καυτο. Ακομα και μαζι να μπαιναμε στη μπανιερα, εκανε πρωτα ο ενας και μετα ο αλλος, με αλλη θερμοκρασια νερου...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Οι γυναικες εχουν χαμηλο μεταβολισμο και κρυωνουν παραπανω. Οσες γυναικες ειχα, με καμια δε μπορουσα να κανω μαζι της μπανιο. Δε συμφωνουσαμε στη θερμοκρασια, αυτες το λεγανε ζεστο και εγω το καταλαβαινα καυτο. Ακομα και μαζι να μπαιναμε στη μπανιερα, εκανε πρωτα ο ενας και μετα ο αλλος, με αλλη θερμοκρασια νερου...

Πες στα. Ετσι ειναι. Παθαινω εγκαυμα αν πάω να κανω με την γυναικα μπανιο. Απο τους υδρατμούς ειναι λες και πέταξαν δακρυγόνο, σαουνα.

Οσο για τα λιτρα, πανω απο 80+ να δεις. Εγω στο σπιτι που νοικιαζω εχει 60αρι και δεν φτανει για δυο ατομο. Σκεφτειτε οτι η αντίσταση ειναι στους οριζοντιους στην μεση περίπου και ο θερμοστάτης απο πανω να πιασει την μεγιστη θερμοκρασία. Συνεπώς ολο το καζανι δεν ειναι στην θερμοκρασία που θέλουμε και οταν κανουμε μπανιο, αυτο το νερο συμπληρώνεται με καινουργιο κρυο, και υπάρχει πάλι μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, άρα λιγότερα λιτρα, θα τελειωσουν πιο γρήγορα, ασχετα αν ζεσταθουν πιο γρήγορα. Γιατι η νοοτροπία μας ειναι, θα αναψω το νερο μιση ώρα, στον 60αρη θα ναι καλα, στον 80+ οχι και τοσο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/12/2021 στις 3:11 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Το νερό που καταλήγει στο μπάνιο πρεπει να είναι μικρότερο από 50 βαθμούς αλλιώς θα πάθεις έγκαυμα. 40 με 45 είναι μια καλή θερμοκρασία. Όσο για τα λίτρα, ο καθένας έχει τον τρόπο του για το μπάνιο, εμένα πχ δεν μου έφταναν ποτέ 80 λίτρα για ένα μπάνιο μαζί με λούσιμο, άλλοι καλύπτονται και με 60 λίτρα κάνουν μπάνιο στο τσακ μπαμ. 

Δεν νομίζω να έχεις θέμα με την πίεση. Αυτό που είπες για τα μαλλια των γυναικών δεν το κατάλαβα. 

Εννοούσα πως όσο περισσότερο μαλλί έχει μια γυναίκα τόσο πιο πολύ πίεση χρειάζεται να το βρέξει και για ξέβγαλμα. Αν είναι να μην υπάρχει πίεση τότε αυτό θα είναι θέμα.. Ουφ έχω προβληματιστει τι να επιλέξω τελικά.. 

Δημοσ.
Στις 1/12/2021 στις 3:52 ΜΜ, nikoletou είπε

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Να σημειώσω πως μένω βόρεια Ελλάδα οπότε το νερό το χειμώνα είναι κρύο. Έχω έναν παλιό που τυραννιέμαι κάθε φορά για μπάνιο αφού τον ανάβω μια ώρα για να κάνω ένα μπάνιο στο γρήγορο μια και παγώνει πολύ γρήγορα το νερό. Επίσης αν τον ανάψω και μπω για μπάνιο τρεις ώρες μετά το νερό έχει σχεδόν κρυώσει. Θέλω έναν θερμοσίφωνα (δεν με ενδιαφέρει το κόστος αρκεί να μου κάνει τη δουλειά μου) που να αποφύγω όλα αυτά τα προβλήματα. 

Είδα αυτούς τους νέου τύπου της Ariston και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος τους προτείνει ή έχει και μπορεί να μου πει την άποψη του. Απ ότι είδα ειναι θερμοσίφωνες που έχουν συνεχές ζεστό νερό, προφανώς όταν πάει να κρυώσει παίρνει μπροστά και το ζεσταίνει. Το σημαντικό επίσης είναι η κατανάλωση ρεύματος γιατί με το παλιό ήδη καίμε τρελά όταν το ανάβουμε κοντά 2 ώρες ημερησίως στα  4kw/ώρα για να κάνουμε 2 άτομα μπάνιο. 

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αγορά θερμοσίφωνα δεκτή. 

https://www.ariston.com/el-gr/proionta/thermosifones/ilektrikoi-thermosifones/lydos-eco/

Ένα μπάνιο ρε παιδιά να κάνουμε της προκοπής το χειμώνα χωρίς να έχουμε τρελές καταναλώσεις ρεύματος.. 😔

Αυτό που έχεις τώρα πόσα χρόνια το έχεις ; Έχει συντηρηθεί και να καθαριστεί από άλατα;

Eάν μπορείς να βάλεις ηλιακό προχώρησε στο ηλιακό , είναι ένα κόστος βέβαια αλλά θα γίνει απόσβεση .

Δημοσ.

Είναι ήδη αρκετά παλιός... Έχει καθαριστεί από άλατα αλλά η απόδοση του έχει πέσει κατά πολύ. Εξακολουθώ να σκέφτομαι την αγορά κεντρικού μονοφασικού Ταχυθερμαντήρα ... Αλλά βλέπω στο τέλος να καταλήγω σε θερμοσίφωνα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το ζεστό καθώς πρέπει συνεχώς να ανάβουμε, αφού καθημερινώς κάνουμε 2 άτομα μπάνιο και θέλουμε και ζεστό νερό για πλύσιμο πιάτων.. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ηλιακό θερμοσίφωνα και θα ήθελα τις απόψεις όσων γνωρίζουν γιατί δεν είμαι σχετική με το θέμα. Θα ήθελα έναν με χωρητικότητα 120 lt για περιοχή με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια. Τι θα πρέπει να προσέξω και σε ποια χαρακτηριστικά να εστιάσω; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, soti είπε

Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ηλιακό θερμοσίφωνα και θα ήθελα τις απόψεις όσων γνωρίζουν γιατί δεν είμαι σχετική με το θέμα. Θα ήθελα έναν με χωρητικότητα 120 lt για περιοχή με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια. Τι θα πρέπει να προσέξω και σε ποια χαρακτηριστικά να εστιάσω; 

Εδώ είσαι. Αλλά, επειδή θα ακούσεις αντικρουόμενες απόψεις ως προς λίτρα, είδος, εταιρία, κλπ ετοιμάσου να ρίξεις αρκετό διάβασμα για να έχεις και δική σου άποψη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/12/2021 στις 2:26 ΜΜ, nikoletou είπε

Είναι ήδη αρκετά παλιός... Έχει καθαριστεί από άλατα αλλά η απόδοση του έχει πέσει κατά πολύ. Εξακολουθώ να σκέφτομαι την αγορά κεντρικού μονοφασικού Ταχυθερμαντήρα ... Αλλά βλέπω στο τέλος να καταλήγω σε θερμοσίφωνα. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με το ζεστό καθώς πρέπει συνεχώς να ανάβουμε, αφού καθημερινώς κάνουμε 2 άτομα μπάνιο και θέλουμε και ζεστό νερό για πλύσιμο πιάτων.. 

Μήπως να βάζατε έναν μικρό για την κουζίνα;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά για τους θερμοσίφωνες αποθήκευσης της Ariston εχει κανεις ιδέα?

Στη Γερμανία εχει φίλος Stiebel Eltron και έχω ενθουσιαστεί, τον εχεις όλη μέρα αναμμένο στη θερμοκρασία που θελεις και εχεις παντα ζεστό νερό, όπως στα combi.

Υπαρχουν γενικά εδώ τέτοιου τύπου? Έχουν κάποια παραπανω μόνωση? Είμαστε χαζοι και εμείς που δεν βάζουμε τοσα χρόνια και ανοιγοκλεινουμε τους παλιούς απο τον πίνακα?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, sotthes είπε

Τελικά για τους θερμοσίφωνες αποθήκευσης της Ariston εχει κανεις ιδέα?

Στη Γερμανία εχει φίλος Stiebel Eltron και έχω ενθουσιαστεί, τον εχεις όλη μέρα αναμμένο στη θερμοκρασία που θελεις και εχεις παντα ζεστό νερό, όπως στα combi.

Υπαρχουν γενικά εδώ τέτοιου τύπου? Έχουν κάποια παραπανω μόνωση? Είμαστε χαζοι και εμείς που δεν βάζουμε τοσα χρόνια και ανοιγοκλεινουμε τους παλιούς απο τον πίνακα?

Δεν ειμαστε χαζοι, απλα εχουμε ηλιακους εδω και 40 χρονια, και μια μικρη αρχικη επενδυση εχουμε τσαμπα ζεστο νερο 11 μηνες το χρονο για πολλα χρονια. Ενα τετοιο ηλεκτρικο θερμοσιφωνο ακομα και με μικρη αντισταση 1,5-2KW αναμμενο συνεχεια θα καψει πολλες κιλοβατωρες και θα τις πληρωσεις χρυσαφι. Στην πραξη ή θα πληρωνεις πολλα για να τον εχεις αναμμενο συνεχεια, ή και θα αναγκαστεις να τον ανοιγοκλεινεις  π.χ. να τον κλεινεις καποιες ωρες την ημερα που δε χρειαζεσαι ζεστο. Για αυτο τετοιες λυσεις χρησιμοποιουνται σε ξενοδοχεια, αν και εκει που πηγε το ρευμα μαλλον θα εγκαταλειφθουν και εκει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...