Natha Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλω ένα ρολόι από Κίνα. Όταν έβαλα Ελλάδα μου προσέθεσε άλλα 20 USD ως φόρο. Πέρα από αυτή την τιμή ξέρετε αν θα πρέπει να πληρώσω έξτρα δασμό όταν το παραλάβω;
sphinxgr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Natha είπε Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλω ένα ρολόι από Κίνα. Όταν έβαλα Ελλάδα μου προσέθεσε άλλα 20 USD ως φόρο. Πέρα από αυτή την τιμή ξέρετε αν θα πρέπει να πληρώσω έξτρα δασμό όταν το παραλάβω; οπότε το ρολόι ειχε καπου 90?
ekrepali Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, Natha είπε Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να παραγγείλω ένα ρολόι από Κίνα. Όταν έβαλα Ελλάδα μου προσέθεσε άλλα 20 USD ως φόρο. Πέρα από αυτή την τιμή ξέρετε αν θα πρέπει να πληρώσω έξτρα δασμό όταν το παραλάβω; Aν ο Κινέζος κάνει σωστά τη δήλωση, όχι... αν κάνει μαλακίες ναι. Γι'αυτό εγώ παραγγέλνω πλέον μόνο από Ali με δική τους μεταφορική γιατί φτιάχνονται αυτόματα οι ετικέτες και οι δηλώσεις και δε μπορεί να κάνει ο πωλητής μαλακία. 1
NikosKallithea Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, ekrepali είπε Aν ο Κινέζος κάνει σωστά τη δήλωση, όχι... αν κάνει μαλακίες ναι. Γι'αυτό εγώ παραγγέλνω πλέον μόνο από Ali με δική τους μεταφορική γιατί φτιάχνονται αυτόματα οι ετικέτες και οι δηλώσεις και δε μπορεί να κάνει ο πωλητής μαλακία. Το AliExpress Standard Shipping εννοείς;
ekrepali Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Το AliExpress Standard Shipping εννοείς; Ναι. Το AliExpress Standard Shipping είναι λίγο πιο ακριβό, έχει tracking μέχρι τη πόρτα. Υπάρχει και το AliExpress Saver Shipping που είναι πιο αργό και δεν έχει track εντός Ελλάδας. Eνα που παρήγγειλα πρόσφατα με Αliexpress Saver Shipping μου το έστειλε ο πωλητής με Cainiao 菜鸟无忧物流-简易 (Worry-Free Logistics-Simple). Ελπίζω κι αυτό να είναι σωστά δηλωμένο. Αυτές οι πρωτοβουλίες των πωλητών να στέλνουν με διαφορετικό τρόπο απ'ότι παραγγέλμουμε μου τη σπάνε στα νεύρα. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από ekrepali 1
alexopth Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μεχρι 150 ευρώ με standard shipping δεν πληρώνεις τίποτα άλλο (λογικά). Εχει τύχει να πληρώσω μικροποσά για αδιευκρίνιστους λόγους στα ΕΛΤΑ, επειδή ήταν πολύ μικρά ποσά (μάλλον λάθος δήλωση μυρίζομαι) δε διαμαρτυρήθηκα
Natha Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Στις 1/12/2021 στις 8:28 ΠΜ, sphinxgr είπε οπότε το ρολόι ειχε καπου 90? ακριβως. 87 usd Στις 1/12/2021 στις 8:54 ΠΜ, ekrepali είπε Aν ο Κινέζος κάνει σωστά τη δήλωση, όχι... αν κάνει μαλακίες ναι. Γι'αυτό εγώ παραγγέλνω πλέον μόνο από Ali με δική τους μεταφορική γιατί φτιάχνονται αυτόματα οι ετικέτες και οι δηλώσεις και δε μπορεί να κάνει ο πωλητής μαλακία. έχει επιλογή είτε Yun Express δωρεάν, είτε DHL Express με μίνιμουμ 45$ έξτρα χρέωση. Η διαφορά είναι μόνο στις ημέρες παράδοσης απ' ότι λέει. Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι που γράφει στο "about shipping": Import duties. Your country may charge you import duties, more details, please consult your local customs office for more information. Please note that PAGANI DESIGN is not responsible for those charges, *but we will try our best to help you to avoid it.
ekrepali Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Natha είπε έχει επιλογή είτε Yun Express δωρεάν, είτε DHL Express με μίνιμουμ 45$ έξτρα χρέωση. Yun Express μη τους εμπιστεύεσαι με τίποτα, απ'τις χειρότερες εταιρίες logistics. DHL Express δε ξέρω αν θα το εκτελωνίσουν τα ΕΛΤΑ ή αν θα το διαχειριστεί η Courier... δεν έχω ιδέα τι παίζει με τον εκτελωνισμό, μη τυχόν και πρέπει να συμπληρώσεις εσύ τη δήλωση και να πληρώσεις και τίποτα γαμισιάτικα. Βασικά μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο πωλητής δε κάνει shipping με Ali Standard πρέπει να σε ανυσηχεί μην είναι απατεώνας. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από ekrepali 1
knight666 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Με το eBay γνωρίζει κάποιος τι ισχύει; Στην παραγγελία που έκανα από Κίνα ενώ τα μεταφορικά ήταν δωρεάν πλήρωσα υποχρεωτικά μια επιπλέον χρέωση VAT, 1/3 της αξίας του προϊόντος. Με αυτό γλιτώνω τον εκτελωνισμό π.χ. και έχω μόνο τη χρέωση του ελληνικού ΦΠΑ;
ekrepali Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, knight666 είπε Με το eBay γνωρίζει κάποιος τι ισχύει; Στην παραγγελία που έκανα από Κίνα ενώ τα μεταφορικά ήταν δωρεάν πλήρωσα υποχρεωτικά μια επιπλέον χρέωση VAT, 1/3 της αξίας του προϊόντος. Με αυτό γλιτώνω τον εκτελωνισμό π.χ. και έχω μόνο τη χρέωση του ελληνικού ΦΠΑ; Προπληρωμενος είναι ο ΦΠΑ, δε θα το σταματήσουν αν είναι σωστή η δήλωση του πωλητή και δεν τους κινήσει κάτι τη περιέργεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα