vatraxos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Καλησπέρα, Έχω έναν AMD Athlon XP 2500+ με m/b Gigabyte GA-7n400Pro2 και HDD Western Digital 160GB S.ATA. Όλα λειτουργούσαν άψογα μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω BIOS Upgrade. Κατεβάζω λοιπόν το τελευταίο bios (F8 ) από το site της Gigabyte και φλασάρω με το utility μέσα από τα Windows. Τελειώνει το update και κάνω restart. Μπαίνω να κάνω τις ρυθμίσεις ξανά και επανεκκινώ. Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Ενώ μέχρι πριν, εμφανιζόταν η οθόνη του Silicon Image και έβρισκε τον σκληρό, τώρα δεν δείχνει τίποτα! Τί κι αν δοκίμασα όποιο συνδιασμό υπήρχε...Αποτέλεσμα ουδέν Πίστευα πως η σωστή ρύθμιση είναι να κάνω enable τον οnboard SATA controller με επιλογή BASE (η άλλη επιλογή είναι RAID). Σκέφτηκα μήπως φταίει η τροφοδοσία του σκληρού. Δεν είναι εκεί όμως το πρόβλημα.. Ο σκληρός ξεκινάει με το bootάρισμα, αλλά δεν εμφανίζεται η οθόνη για την εμφάνιση sata σκληρών. Υπάρχει λύση, ή να στείλω το m/b για αλλαγή; Υπόψιν, έβαλα ξανά το παλιό bios και πάλι δεν είχα αποτέλεσμα. Άλλο σύστημα με sata υποστήριξη δεν έχω να δοκιμάσω το δίσκο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
knightmare Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2004 Gia auto oi kataskeuastes susthnoun na mhn kanoume bios update se periptwsh pou den xreiazetai!!!
vatraxos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Thanks for the tip...κανένας άλλος μπορεί να βοηθήσει;
jpan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 δοκίμασε να ξαναβάλεις το νέο BIOS μέσω του ενσωματωμένου utility Q-Flash που υπάρχει στη Flash ROM και όχι μέσα από τα Windows. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Support/BIOS/HowToReflash/pdf/flashbios_qflash.pdf Υ.Γ. στην επιλογή Keep DMI Data θα επιλέξεις Disable αντί του προεπιλεγμένου Enable για δει το αναβαθμισμένο BIOS ξανά όλο το hardware σου σωστά.
vatraxos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Έκανα ό,τι ακριβώς είπες jpan...Αλλά και πάλι δεν τρέχει το bios της Sil Image... Μήπως κάνω κάτι λάθος στις ρυθμισεις και δε βλέπει τον σκληρό; Μπορείς να μου πεις τις ρυθμίσεις αν σου είναι εύκολο;
Narayan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Στην εκκίνηση πάτα DEL για να μπεις στο BIOS. Νομίζω στο menu 'Intergrated Peripherials' ή 'Advanced Settings' έχει επιλογή για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Silicon Image (Enabled και Disabled αντίστοιχα). Βεβαιώσου ότι είναι Enabled μήπως απενεργοποιήθηκε μετά το flash. Επίσης, είσαι σίγουρος πως κατέβασες τη σωστή έκδοση του BIOS για τη δική σου μητρική; Υπάρχει και Gigabyte με nForce2 400 χωρίς SATA controller...
vatraxos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Κατέβασα το bios για την 7Ν400 Pro2 η οποία διαθέτει SATA Controller..Άλλωστε, εαν δεν είχε SATA Controller δε θα έβλεπα εξ αρχής το σκληρό! Υπάρχει και μια 7Ν400 Pro 2 rev.2... Λές να είναι αυτή!? Τον Serial ATA controller τον έχω enable σε mode BASE (έχει και την επιλογή RAID). Στο Boot Sequence δοκίμασα και με HDD0 και με SCSI όπου μετά ενεργοποιεί την επιλογή RAID/SCSI/SATA βάζοντας SATA. Και πάλι τίποτα Υποψιν, η rev.2 αριθμεί τα bios με γράμματα (FB, FC κλπ) ενώ η σκέτη Pro 2 με F1,F2 κλπ.
jpan Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Αν η μητρική σου έχει τον 3112Α SataLink Controller τότε είναι η Rev. 1. Αν έχει τον 3512Α τότε είναι η Rev. 2. Αν πέρασες λάθος BIOS τότε αχρηστεύεται ο SataLink Controller γιατί μέσα στο ΒΙΟS υπάρχει εκτός των άλλων το BIOS του ITE Raid Controller, το BIOS του SataLink Controller και το BIOS του Gigabit Ethernet Controller. Αν έβαλες λάθος BIOS τότε στείλε την μητρική για RMA και να εύχεσαι η Infoquest που δυστυχώς είναι η αντιπροσωπία της Giga Byte στην Ελλάδα να στο αλλάξει. Αλλά επειδή η Infoquest είναι η πιο ξεφτίλα εταιρεία του πλανήτη κατά 99% δεν θα στο αλλάξει. Αν τελικά έβαλες το σωστό BIOS αλλά σου κάνει νερά ο SataLink Controller δοκίμασε να κάνεις ένα clear το CMOS ως εξής: βγάλε το καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό σου. Πάτησε το power button του υπολογιστή για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές. Βγάλε τη φίσα τροφοδοσίας από τη μητρική. Βγάλε την μπαταρία από τη μητρική. Με ένα καλώδιο βραχυκύκλωσε 2-3 sec τις υποδοχές του slot που μπαίνει η μπαταρία. Μετά βάλε την μπαταρία στη θέση της. Την φίσα του τροφοδοτικού στη μητρική. Το καλώδιο ρεύματος στο τροφοδοτικό. Πάτα το power button για να ανοίξει το pc. Μπες στο BIOS. Πάτησε Ctrl+F1 για να εμφανιστούν οι advanced επιλογές και κάνε τις ρυθμίσεις που θέλεις. Συμβουλέψου και το manual της μητρικής. Αν και πάλι δε δουλέψει ο SataLink Controller στείλε ένα mail στο technical support της Giga Byte http://ggts.gigabyte.com.tw
StavrosD Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Αφού είναι Gibabyte, έχει σίγουρα dual bios. Μόλις μπείς στο BIOS, επέλεξε να φορτώσεις το backup BIOS, το οποίο είναι το εργοστασιακό με το οποίο σου ήρθε.
vatraxos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2004 Παιδιά long live dual bios and long live the Insomniacs Έκανα τη μέγιστη πατάτα να μην διπλοτσεκάρω τη version της μητρικής και να αρκεστώ στις πληροφορίες που μου έβγαλε το utility της Gigabyte από τα Windows. Όντως, ο SATA Controller είναι ο 3512 κι από το post του jpan κατάλαβα ότι είχα κάνει την κοτσάνα! Όπως είπε ο StavrosD το m/b διαθέτει dual bios, κάτι που δε σκέφθηκα να δοκιμάσω γιατί πίστευα ότι όταν φλασάρεις το ένα, φλασάρεις και το άλλο!!! Ευτυχώς, ούτε εγώ δικαιώθηκα, αλλά τελικά ούτε το bios του controller καταστράφηκε και πλέον όλα λειτουργούν πάλι όπως πρώτα!! Να 'στε καλά βρε παιδιά!!
knightmare Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Ole ole no problem then ara vatraxe ama den exoume probhma DEN KANOUME BIOS UPDATE!!! Yg:Ante kalofagwto!!!
vatraxos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2004 Ή τελος πάντων, φροντίζουμε να φλασάρουμε με το σωστό bios :)
dusan7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 An den eixes Gigabyte me dual bios tha tin eklaiges tora kyriolektika :wink:
georgeadams Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 vatraxos, τέλος καλό, όλα καλά Αν έβαλες λάθος BIOS τότε στείλε την μητρική για RMA και να εύχεσαι η Infoquest που δυστυχώς είναι η αντιπροσωπία της Giga Byte στην Ελλάδα να στο αλλάξει. Αλλά επειδή η Infoquest είναι η πιο ξεφτίλα εταιρεία του πλανήτη κατά 99% δεν θα στο αλλάξει. jpan, ακριβώς επειδή η infoquest είναι όντως η πιο ξεφτίλα εταιρία του πλανήτη, θα είχε πολλές πιθανότητες να του το αλλάξει Έχουν αλλάξει motherboard φίλου μου ο οποίος είχε κατά λάθος ξεκολλήσει ένα πυκνωτή και σε εμένα, ένα δίσκο με καμμένη πλακέτα (από λάθος δικό μου, ακούμπησε κάτι μεταλικό πάνω στην πλακέτα του εν ώρα λειτουργίας και βραχυκύκλωσε). Γενικά, το service τους δεν φαίνεται να κάνει πολύ εξαντλητικούς ελέγχους...
georgeadams Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 vatraxos, τέλος καλό, όλα καλά Αν έβαλες λάθος BIOS τότε στείλε την μητρική για RMA και να εύχεσαι η Infoquest που δυστυχώς είναι η αντιπροσωπία της Giga Byte στην Ελλάδα να στο αλλάξει. Αλλά επειδή η Infoquest είναι η πιο ξεφτίλα εταιρεία του πλανήτη κατά 99% δεν θα στο αλλάξει. jpan, ακριβώς επειδή η infoquest είναι όντως η πιο ξεφτίλα εταιρία του πλανήτη, θα είχε πολλές πιθανότητες να του το αλλάξει Έχουν αλλάξει motherboard φίλου μου ο οποίος είχε κατά λάθος ξεκολλήσει ένα πυκνωτή και σε εμένα, ένα δίσκο με καμμένη πλακέτα (από λάθος δικό μου, ακούμπησε κάτι μεταλικό πάνω στην πλακέτα του εν ώρα λειτουργίας και βραχυκύκλωσε). Γενικά, το service τους δεν φαίνεται να κάνει πολύ εξαντλητικούς ελέγχους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.