Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μιλάω πολύ καλά αγγλικά. Γράφω άνετα κείμενα, κάνω διαλέξεις στα αγγλικά σε Έλληνες (νομίζουν στο πανεπιστήμιο ότι είμαστε διεθνές μεταπτυχιακό και Έλληνες μιλάμε στα αγγλικά σε Έλληνες). Τεσπα. Υπάρχει κάποιο site όπου θα μπορούσα να γράφω/μιλάω με κάποιον/α από Αγγλία/ΗΠΑ για να φτιαξω την προφορά μου; Θα μπορούσα και εγώ να του/της μάθω αγγλικά για "αντάλλαγμα".
michael92 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Στις 30/11/2021 στις 6:49 ΜΜ, Michelanjelo είπε Μιλάω πολύ καλά αγγλικά. Γράφω άνετα κείμενα, κάνω διαλέξεις στα αγγλικά σε Έλληνες (νομίζουν στο πανεπιστήμιο ότι είμαστε διεθνές μεταπτυχιακό και Έλληνες μιλάμε στα αγγλικά σε Έλληνες). Τεσπα. Υπάρχει κάποιο site όπου θα μπορούσα να γράφω/μιλάω με κάποιον/α από Αγγλία/ΗΠΑ για να φτιαξω την προφορά μου; Θα μπορούσα και εγώ να του/της μάθω αγγλικά για "αντάλλαγμα". Υπάρχουν 3 βασικές διαφορές μεταξύ της προφοράς των αγγλικών και των ελληνικών. Η πρώτη είναι ότι η προφορά των αγγλικών είναι πιο high-pitched σε σχέση με την προφορά των ελληνικών. Αν θες να προσεγγίσεις την προφορά ενός native speaker, πρέπει να συνηθίσεις να μιλάς αγγλικά με πιο ψιλή φωνή από ότι μιλάς στα ελληνικά. Η δεύτερη είναι ότι τα αγγλικά είναι stress-timed language ενώ τα ελληνικά syllable-timed language. Στα νέα ελληνικά κάθε συλλαβή έχει περίπου την ίδια διάρκεια, ενώ στα αγγλικά όχι. Στην αρχαιότητα και τα ελληνικά ήταν stress-timed, και για αυτό το λόγο οι Αλεξανδρινοί επινόησαν το πολυτονικό σύστημα το οποίο το κρατήσαμε για λόγους ιστορικούς και όχι πρακτικούς μέχρι το 1982. Η τρίτη και πιο σημαντική είναι ότι τα ελληνικά έχουν 5 βασικούς ήχους φωνηέντων (α, ε, ο, η, ου), ενώ τα αγγλικά έχουν 12 βασικούς ήχους φωνηέντων. Επίσης, ήχοι όπως «άι» και «έι» στα Ελληνικά αποτελούνται από 2 συλλαβές, ενώ στα αγγλικά αποτελούνται από 1 συλλαβή και προφέρονται μονοκόμματα. Π.χ Η λέξη apply στα αγγλικά έχει 2 συλλαβές (app-ly) και όχι 3 όπως θα είχε αν ήταν ελληνική (απ-λα-η). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα