Heatspreader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω όλοι να είστε καλά. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με Backup. Καθώς ένα σωστό Backup πρέπει να το έχεις εκτός από τον υπολογιστή σου, στο Cloud αλλά και σε έναν τουλάχιστον εξωτερικό σκληρό δίσκο (ή όποιο άλλο μέσο), αγόρασα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 6TB. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα την απλή διαδικασία Copy / Paste και πράγματι σε διάφορους δίσκους, έχω μερικά από τα σημαντικά μου αρχεία. Αυτήν τη φορά, θέλησα να το κάνω κάπως καλύτερα πιο «επίσημα» και είπα να χρησιμοποιήσω το EaseUS Todo Backup 2022. Ένας από τους λόγους που το θέλω αυτό, είναι για να γίνεται και ενημέρωση του Backup (Differential Backup), για αλλαγή κάποιου αρχείου, νέα αρχεία, κλπ. Έτσι λοιπόν επέλεγα τους δύο δίσκους που θέλω να γίνουν File Backup και του έδωσα το Target. Φαντάστηκα ότι θα δω τα αρχεία να μεταφέρονται, ωστόσο αυτό που βλέπω είναι πως δημιουργείται ένα τεράστιο αρχείο με κατάληξη pbd. Δεν ξέρω, αυτή η λύση είναι αξιόπιστη; Το αρχείο αυτό θα μπορεί δηλαδή να ενημερώνεται; Εγώ αν χρειαστεί να το διαβάσω, θα πρέπει να το διαβάσω και να δω το περιεχόμενο του με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να επιλέξω ποια αρχεία θα ήθελα να επαναφέρω; Αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, θα τον ευχαριστούσα.
pirmen56 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Αν το σετάρεις να τρέχει συγκεκριμένη ώρα θα ακολουθήσουν και άλλα μικρότερου μεγέθους που αποθηκεύουν τις ενδιάμεσες διαφορές. Όσο έχεις το πρόγραμμα αυτό και το ρυθμίσεις να τρέχει ελέγχους σε κάθε νέο backup δεν υπάρχει κανένα θέμα. Εκείνο που ωστόσο θα ήθελα εγώ είναι το εξής. Κάποιο πρόγραμμα backup που θα τσεκάρει checksums ακόμα και για τα αρχεία που δεν άλλαξαν καθόλου ώστε να καταλαβαίνω πότε και που εμφανίστηκε corruption. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι έτοιμο και μάλλον θα θέλει powershell script ή κάτι σχετικό.
Heatspreader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Αυτό που θέλω είναι κάθε 6 μήνες να κάνω μία ενημέρωση. Να τον βγάζω από το κουτί του και να τον ενημερώνω. Το αρχείο αυτό δεν είναι σαν iso; Αν ας πούμε βάλω τον δίσκο για Backup αύριο έχοντας μερικά Mp3 ακόμα, θα δημιουργηθεί ξεχωριστό αρχείο με αυτά τα νέα Mp3 χωρίς να ενημερώσει το υπάρχον; Πάει αργά πάντως. Δηλαδή θέλω να κάνω Backup περίπου 5TB, έχουν περάσει 5 ώρες και είναι στο 45%. Επίσης βλέπω ότι απασχολεί και το CPU. Κάνει κάποια συμπίεση; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από Heatspreader
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Αυτό που θέλεις μάλλον είναι συγχρονισμός και όχι backup. Βάλε ένα καλό sync πρόγραμμα και κάνε συγχρονισμό όποτε θέλεις.
Heatspreader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Κάτι τέτοιο κάνει και το Backup των Windows, σαν το Time Machine. Σωστά;
Heatspreader Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Μετά από ~ 10 ώρες ολοκληρώθηκε το Backup και τελικά το πρόγραμμα κάνει αυτό που ήθελα. Δημιούργησε ένα αρχείο - φάκελο με κατάληξη pbd. Αυτό το αρχείο ανοίγει με τον Explorer με την βοήθεια του EaseUS και βλέπεις κανονικά τους φακέλους και το περιεχόμενο τους. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να έχεις εκδόσεις των αρχείων αφού κρατάει ιστορικό αλλαγών. Στην δική μου περίπτωση έκανα Backup δύο δίσκους. Καταλαβαίνω πως κάνει και κάποια συμπίεση καθώς είναι λίγο μικρότερη η χωρητικότητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα