Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω ενα λάπτοπ Samsung r580 αυτο για την ακρίβεια: https://www.e-shop.gr/samsung-r580-js01gr-p-PER.907307

αγορασμενο απο το eshop το 2010 το λάπτοπ πριν 4-5 χρόνια κολλουσε μέχρι να ανοίξει του έκανα ενα φορμάτ και έστρωσε καπως. το λάπτοπ δε μου έχει πέσει ποτε σχεδόν παντα ειναι σε τραπέζι η γραφείο η και πανω σε βαση με ανεμιστήρακια και λέω να του κάποια αναβάθμιση αφου για τη χρήση που το θέλω ίντερνετ και YouTube μου κανει και μου περισσεύει.

γενικά ειμαι άσχετος αλλα είδα βίντεο στο YouTube για το πώς ανοίγει και πιστεύω θα τα καταφέρω. εχει 4 gb ram και ελεγα να του βαλω παραπάνω άνοιξα το καπάκι πισω και φοράει τις παρακάτω ραμ, μέχρι πόσο παίρνει, μπορώ να βαλω 4+4; θα εχω καποια διαφορα η όχι; επίσης λεω να αφαιρέσω το cd rom και να βαλω εναν ssd και εκει να εχω μόνο τα Windows για να ρολλαρει καλυτερα, οπως επίσης να αντικαταστήσω τον 320gb hhd με κάποιον μεγαλύτερο.

τι λετε αξιζει η να μην ασχοληθώ;

IMG_20211130_172442.jpg

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, someone- είπε

Καλησπέρα εχω ενα λάπτοπ Samsung r580 αυτο για την ακρίβεια: https://www.e-shop.gr/samsung-r580-js01gr-p-PER.907307

αγορασμενο απο το eshop το 2010 το λάπτοπ πριν 4-5 χρόνια κολλουσε μέχρι να ανοίξει του έκανα ενα φορμάτ και έστρωσε καπως. το λάπτοπ δε μου έχει πέσει ποτε σχεδόν παντα ειναι σε τραπέζι η γραφείο η και πανω σε βαση με ανεμιστήρακια και λέω να του κάποια αναβάθμιση αφου για τη χρήση που το θέλω ίντερνετ και YouTube μου κανει και μου περισσεύει.

γενικά ειμαι άσχετος αλλα είδα βίντεο στο YouTube για το πώς ανοίγει και πιστεύω θα τα καταφέρω. εχει 4 gb ram και ελεγα να του βαλω παραπάνω άνοιξα το καπάκι πισω και φοράει τις παρακάτω ραμ, μέχρι πόσο παίρνει, μπορώ να βαλω 4+4; θα εχω καποια διαφορα η όχι; επίσης λεω να αφαιρέσω το cd rom και να βαλω εναν ssd και εκει να εχω μόνο τα Windows για να ρολλαρει καλυτερα, οπως επίσης να αντικαταστήσω τον 320gb hhd με κάποιον μεγαλύτερο.

IMG_20211130_172442.jpg

Φορμάτ windows 10 και βάζεις έναν sata ssd 250gb γύρω στα 25-30€ και θα είναι άλλο μηχάνημα το dvd βγαλτο αν θες με ανταπτορα να βάλεις εκεί τον hdd ο ssd θα μπει εκεί που είναι τώρα ο hdd

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, someone- είπε

Αν γίνουν όσα αναφέρατε, όπως και ο Nik1239 από πάνω, θα έχει μεγαλύτερη άνεση το μηχάνημα. Για Windows 10 όμως δεν είναι, εκτός αν θέλετε να βάλετε κάποιο i5 ή i7. Με Windows 8.1 θα είναι εντάξη. Βοηθητικό το ότι έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι είπαν οι προλαλήσαντες.

Μνήμη μπορείς να βάλεις μέχρι 8gb(4+4)

Από ssd μπορείς να βάλεις 

Samsung 870 EVO 2.5-inch SSD 

Kingston KC600 2.5-inch SSD 

Crucial MX500 2.5-inch SSD 

Kingston KC600 2.5-inch SSD 

Από επεξεργαστή μέχρι Intel Core i7-640M

• Like 2
Δημοσ.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις, δε νομιζω να μπω στη διαδικασια να αλλαξω επεξεργαστη μιας και ειναι μεγαλο το κοστος και μαζι με τις υπολοιπες αλλαγες θα ξεφυγουμε. νομιζω ssd, ram και ενα καθαρισμα που θα του κανω οταν το ανοιξω θα παρει αλλα 10 χρονια ζωης χαχαχα

γενικα παλιοτερα ειχα ακουσει οτι στον ssd βαζανε μονο τα windows για να τρεχουν πιο γρηγορα και στον αλλον σκληρο εβαζες τα διαφορα αρχεια σου ισχυει κατι τετοιο;

ssd ειδα τα παραπανω μοντελα που εβαλε ο @GATE123 απο ram τι να δω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μνημες για να αναβαθμισεις στα 8gb.

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-8500cl7d-8gbsq-8gb-2x4gb-so-dimm-ddr3-pc3-8500-1066mhz-dual-channel-kit-p-PER.553289

Eναν δισκο ssd στα 120-128gb ειναι υπεραρκετος για τα windows μονο.

Παρε τον φθηνοτερο που θα βρεις και στο λεω γιατι αν δεν με απατα η μνημη μου ειναι sata ii,δεν θα πιανει τις ταχυτητες του sata iii που ειναι οι συγχρονοι ssd,οποτε μην ξοδευτεις ασκοπα να παρεις τον ταχυτερο-ακριβοτερο

Εαν ανεβασεις ενα screenshot απο cpu-z η hwinfo με το chipset (απο την καρτελα mainboard) θα σου πω με σιγουρια.

Kι ενα caddy να βαλεις τον hdd για αποθηκη.Aπ'οτι βλεπω χρειαζεσαι 12.7mm

https://www.skroutz.gr/s/17466169/HDD-Caddy-12-7mm.html

Θα δεις τεραστια διαφορα και θα την παλεψει μια χαρα και με τα 10αρια.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.
9 ώρες πριν, someone- είπε

γενικα παλιοτερα ειχα ακουσει οτι στον ssd βαζανε μονο τα windows για να τρεχουν πιο γρηγορα και στον αλλον σκληρο εβαζες τα διαφορα αρχεια σου ισχυει κατι τετοιο;

Ναι ισχύει.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, someone- είπε

Αυτό γινόταν παλιά, όταν οι μεγάλοι σε χωριτηκότητα ssd ήταν πραγματικά πανάκριβοι και οι περισσότεροι βάζανε φθηνούς 60ρηδες.
Τώρα πια αγοράζεις 1ΤΒ ssd με πολύ λίγα χρήματα οπότε δεν έχει τόσο νόημα.

Δημοσ.

γενικα ομως εχω ακουσει οτι στον ssd δε κανει να γραφεις και να σβηνεις βεβαια ολα τα λαπτοπ που βλεπω πλεον βγαινουν με εναν σκληρο ssd. ειναι χαζο αυτο που ειπα να παρω εναν σχετικα μικρο ΜΟΝΟ για τα windows και εναν για να αποθηκευω ολα τα αλλα; η να βαλω εναν ssd 240-500gb και μονο;

επεξεργαστη αξιζει να αλλαξω σε καποιον σχετικα φθηνο καλυτερο απο τον ηδη υπαρχων Intel Core i3-330M (2.13 GHz) ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/12/2021 στις 8:57 ΜΜ, someone- είπε

επεξεργαστη αξιζει να αλλαξω σε καποιον σχετικα φθηνο καλυτερο απο τον ηδη υπαρχων Intel Core i3-330M (2.13 GHz) ;

Παραπάνω είπατε ότι δεν θέλετε να αλλάξετε επεξεργαστή. Πάντως στα ~45ε ο 640M θα είναι αρκετά πιο άνετος από τον Pentium (και από κάτι σημερινά λάπτοπ των 350ε), αλλά είναι κάπως ακριβός για τις επιδόσεις του... Εγώ έχω τον 460M και στο startup τρέχει το Viber, Anydesk και μετά ανοίγω Chrome. Στο πρώτο λεπτό κολλάει στο 100% ο επεξεργαστής (έχω και 4GB ram), αλλά μετά τρέχει σχετικά άνετα. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα σχετικά με τη διαφορά απόδοσης μεταξύ των τριών επεξεργαστών.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.

θα παραγγείλω σημερα αύριο τις ραμ και τον ssd, δε θα μπω στη διαδικασια να αλλξω επεξεργαστή, νομίζω πως θα ειμαι οκ με αυτα.

τι Windows λετε να βαλω να "κάτσουν" καλα και να ρολλαρει; υπενθυμίζω κανω τα απολύτως απαραίτητα στο λάπτοπ.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

το ειχα παρατήσει το θεμα θα μπω όμως σήμερα να παραγγείλω τα πράματα, μια τελευταία ερώτηση οι ραμ που φοραω ειναι 1066mhz η 1333mhz ? έψαξα στο λάπτοπ ιδιότητες κτλ δε βρηκα κατι..

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, someone- είπε

το ειχα παρατήσει το θεμα θα μπω όμως σήμερα να παραγγείλω τα πράματα, μια τελευταία ερώτηση οι ραμ που φοραω ειναι 1066mhz η 1333mhz ? έψαξα στο λάπτοπ ιδιότητες κτλ δε βρηκα κατι..

DDR3 PC3-8500 1066MHz 204-pin SODIMM

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...