Degen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ,έχω το κουτί Cougar MX410 και έχει επάνω του 4 ανεμιστηράκια και ένα fan controller. Προσπαθώ να συνδέσω το controller στη μητρική αλλά έχουν διαφορετικά καλώδια . Το cobtroller έχει ένα 3 pin με ένα κενό και η mobo δέχεται 4 pin. Παραθέτω τις φωτογραφίες . Edit: Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτο από κινητό Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2021 από Degen
JDROGAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δες εδω αναλυτικα. https://landing.coolermaster.com/faq/how-to-connect-a-3-pin-or-4-pin-fan-to-the-motherboard/
Degen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, JDROGAS είπε Δες εδω αναλυτικα. https://landing.coolermaster.com/faq/how-to-connect-a-3-pin-or-4-pin-fan-to-the-motherboard/ Εαν καταλαβα καλα , λεει οτι πρεπει να συνδεσω τα 3pin του καθε fan στη μητρικη. Δηλαδη δεν γινεται να συνδεσω το fan controller που χειριζεται τα rgb στη μητρικη για να χειροζομαι και τα rpm? Οι συνδεσεις ειναι αυτες :
JDROGAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Αρχικα ζητησες συνδεση 3 σε 4 pin για ανεμιστηρες. Αυτο που μου δειχνεις δεν ειναι συνδεση για ανεμιστηρες αλλα για rgb. Εχει η μητρικη σου rgb header;
Degen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, JDROGAS είπε Αρχικα ζητησες συνδεση 3 σε 4 pin για ανεμιστηρες. Αυτο που μου δειχνεις δεν ειναι συνδεση για ανεμιστηρες αλλα για rgb. Εχει η μητρικη σου rgb header; Δηλαδη αυτο το καλωδιο ειναι μονο για να συγχρονισει τα rgb με την καρτα ε; Εγω ουσιαστικα θελω να συνδεσω τα υπαρχοντα fans που ειναι επανω στο controller με την μητρικη ωστε να μπορω να τους αλλαξω ταχυτητα,οποτε μαλλον δεν γινεται με αυτο καλωδιο (;). Η μητρικη εχει αυτη τη θυρα παντως,οπου ειναι το 12v 4 pin καλωδιο
JDROGAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Oχι δεν γινεται με αυτο το καλωδιο. Κοιταξε να δεις δεν εχω μπροστα μου το κουτι σου,αλλα λογικα εχει καποιο power connector για να συνδεσεις με τη μητρικη σου. Αυτο το connector που μου δειχνεις ειναι για να διαχειριστεις μεσω της μητρικης τα rgb,ενω μπορεις να τα διαχειριζεσαι κανονκα απο το κουτι σου. Πανω στον controller σου εχει ξεχωριστα fan 1 fan 2 κοκ.Αυτα σε τι καταληγουν; Σε τι connector; Δεν εχει manual το cougar; Bγαλε φωτο να καταλαβω......
Degen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, JDROGAS είπε Oχι δεν γινεται με αυτο το καλωδιο. Κοιταξε να δεις δεν εχω μπροστα μου το κουτι σου,αλλα λογικα εχει καποιο power connector για να συνδεσεις με τη μητρικη σου. Αυτο το connector που μου δειχνεις ειναι για να διαχειριστεις μεσω της μητρικης τα rgb,ενω μπορεις να τα διαχειριζεσαι κανονκα απο το κουτι σου. Πανω στον controller σου εχει ξεχωριστα fan 1 fan 2 κοκ.Αυτα σε τι καταληγουν; Σε τι connector; Δεν εχει manual το cougar; Bγαλε φωτο να καταλαβω...... Το μανουαλ της μητρικης ειναι εδω https://www.msi.com/Motherboard/B450-GAMING-PLUS-MAX/support#down-manual και του κουτιου https://cougargaming.com/products/cases/mx410-mesh-g-rgb/ Το power connector του controller το εχω συνδεσει στο τροφοδοτικο, στη φωτο ειναι το κατω κατω ( POWER12V).
nickol-us Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Η μητρική σου δεν αναφέρει να έχει argb header. Το συγκεκριμένο καλώδιο είναι για να συγχρονίσει τα φώτα των ανεμιστήρων μεσω της μητρικής. Απλά το παρακάμπτεις από την στιγμή που δεν το έχει και "παίζεις" με τα modes που δίνει ο controller του case. Δεν βλέπω κάπου να δίνει επιλογή για ρύθμιση ανεμιστήρων, θα δουλεύουν μόνο full speed 2
Degen Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, JDROGAS είπε 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.
fotaras76 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Degen είπε Καλησπέρα ,έχω το κουτί Cougar MX410 και έχει επάνω του 4 ανεμιστηράκια και ένα fan controller. Προσπαθώ να συνδέσω το controller στη μητρική αλλά έχουν διαφορετικά καλώδια . Το cobtroller έχει ένα 3 pin με ένα κενό και η mobo δέχεται 4 pin. Παραθέτω τις φωτογραφίες . Edit: Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτο από κινητό Δεν συνδέεις τον controller στη μητρική αλλά μόνο ένα καλώδιο του τροφοδοτικού στον controller και είσαι έτοιμος (έχω το ίδιο case). Τα rgb δουλεύουν τέλεια και τα αλλάζεις λειτουργία από το τέρμα δεξιά κουμπί στο άνω μέρος του case. 1
navagos72 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα! Υποθέτω ότι τα ανεμιστηράκια έχουν δύο καλώδια, ένα για το rgb και ένα 3πινο (ή 4πινο) για τροφοδοσία. Αφού λοιπόν τα rgb τα συνδέεις στον controller του κουτιού, μπορείς να συνδέσεις της τροφοδοσίας στη μητρική, απ΄ότι λέει στο manual σελ. 18 (Internal Connectors: 4x 4-pin system fan connectors), δηλ. έχει τέσσερα 4πινα fun connectors τα οποία λογικά ελέγχονται μέσω bios/software βάση θερμοκρασίας cpu/motherboard για ρύθμιση των στροφών.
panosp123456 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Το power connector 12v του controller παρέχετε από το κουτί ή το συνδέεις κατευθείαν από το τροφοδοτικό ;
bonorov Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Στις 6/5/2023 στις 1:25 ΜΜ, panosp123456 είπε Το power connector 12v του controller παρέχετε από το κουτί ή το συνδέεις κατευθείαν από το τροφοδοτικό ; Το θέμα ήταν πριν 1μιση χρόνο φίλε μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα