Προς το περιεχόμενο

Στησιμο των δισκων για επεξεργασια με premiere

Αλκης K.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλοι μου.θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησεις στο στησιμο των δισκων για επεξεργασια με premiere γιατι εχω μπερδευτει..

Εχω εναν ocz trion 250gb στον οποιο εχω λειτουργικο(win7) και το πρεμιερ

υπαρχουν ακομα ενας crusial mx 250gb (στον οποιο υποψιν εχω και την virtual memory )

ενας wd black 1tb και ενας wd blue 2tb.

Εδω θελω βοηθεια...Οταν αρχιζω ενα project σε ποιο δισκο το βαζω ?Σε ποιον δισκο βαζω previews-media cache-τα αρχεια που θελω να επεξεργαστω ?

Export ενταξει το κανω στον blue.εκει εχω και τα αρχεια μου.χρειαζεται να τα αντιγραφω καπου αλλου και να τα επεξεργαζομαι η απο εκει κατευθειαν ?

Δωστε τα φωτα σας..

Επεξ/σία από Αλκης K.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/setting-system.html

Διάβασε και το whitepaper που λινκάρουν, ειδικά τέλος σελίδας 7, αρχή σελίδας 8

Για έξτρα υλικό, υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί στο YouTube αν κάνεις αναζήτηση για "optimize premiere"

Υ.Γ. δε νομίζω ότι κερδίζεις κάτι σημαντικό κρατώντας το swap file σε διαφορετικό SSD, εγώ θα το έβαζα στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα εχω διαβασει αυτα και πολλα αλλα στο Υ.Τ και για αυτο εχω μπερδευτει...:P

αλλα προτεινει ο ενας αλλα ο αλλος καποια δεν τα καταλαβαινω και εγω και παει λεγοντας...

ειπα μηπως μπορεσει  καποιος να με βοηθησει με απλα ελληνικα.

Υ.Γ π.χ καπου καποιος προτεινε να μπαινει το swap file σε αλλο δισκο απο το λειτουργικο και ετσι το εβαλα (δεδομενου οτι ο συγκεκριμενος δισκος δεν εκανε και τιποτα αλλο.απλως τον ειχα συνδεδεμενο αδειο)

Επεξ/σία από Αλκης K.

Αν έχεις μεγάλο φόρτο εργασίας και πολλά και μεγάλα βίντεο σε υψηλές αναλύσεις καλά κάνεις και το ψάχνεις.

Αν μοντάρεις λίγα πλάνα και σε αναλύσεις κάτω από fhd τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψάχνεσαι τόσο πολύ. Όπως σου είπα και στο pm, αν χωράνε τα βίντεο στον 2ο ssd βάλτα εκεί, αν όχι βάλτα στον wd black.

Το swap κι εγώ θα το ήθελα στον δίσκο με τα windows, ιδίως αν βάλεις στον 2ο ssd τα βίντεο

Ειναι πολλα βιντεο μικρα (5-15 λεπτα) 1920χ1080 & καποια 2048χ1536.Δεδομενου οτι δεν εχω και κανα δυνατο συστημα + το οτι δεν ειμαι και κανας εξπερ προσπαθω να γλυτωσω οσο χρονο μπορω.

Βεβαια το κυριοτερο ηταν η ελλειψη μνημης (με 8γιγα δεν κανεις τιποτα).Αυτη η την αλλη βδομαδα ομως θα εχω αγορασει αλλα 8 οποτε με 16gb θα ειμαι καλα.

Απο εκει και περα ψαχνω και το σωστο σεταπ και οτι γλυτωσουμε απο χρονο.

ΑΠΟΦΑΣΗ :ph34r:--->>>ΠΡΩΤΟς SSD=λειτουργικο+premiere+μεταφερω εκει το swap

ΔΕΥΤΕΡΟΣ SSD=ΟΛΑ τα υπολοιπα (media cach-scratch files-project κλπ) και τελος...export στον black και βλεπουμε πως παει

Κάρτα γραφικών όμως δεν βλέπω στο σύστημα σου (pc2, σωστά; ) και αυτό είναι ένα μεγάλο μείον. Το premiere επωφελείται από την κάρτα γραφικών και ρην χρησιμοποιεί για hardware acceleration. Στις τιμές όμως που έφτασαν οι κάρτες γραφικών δεν λέει να πάρεις καινούργια. Δες αν μπορέσεις να βρεις καμία gtx 750 ti σε καλή τιμή, θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τα proxy στο premiere για να μπορέσεις να δουλέψεις σωστά τα βίντεο με υψηλή ανάλυση.

Το PC 2 σωστα.Εχω επανω μια GT 730.Για αλλη δεν το συζηταμε.....Μονο μνημη θα μπει σε αυτο το pc και τελος.Εχει παλιωσει και δεν αξιζει να χαλασω αλλα λεφτα.καποια στιγμη θα παω για καινουργιο συστημα.

οσο για τα proxy δεν νομιζω να δουλευει με αυτα.μιλαμε για το premiere cs 4....τυμβωρυχος κανονικος...χεχε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...