Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παρόν αφορά "παλαιά" συμβόλαια (όχι των τελευταίων μηνών).

Πριν από 2.5 χρόνια γράφτηκα στο Electricity Home Protect της Elpedison. Το πρόγραμμα έχει πρόβλεψη με πάγιο 1.5 ευρώ το μήνα (add on υπηρεσία "fixed") να έχει κανείς σταθερή χρέωση προμήθειας (χωρίς προσαρμογές για οριακή τιμή συστήματος). Όταν λίγο μετά την διετία προσπάθησα να το επικαλεστώ, μου είπαν πως το πρόγραμμα μου είχε ανανεωθεί αυτόματα στο ισχύον εμπορικό πρόγραμμα που δεν είχε τέτοια πρόβλεψη.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ

Η σύμβαση αναφέρει ότι τροποποιούνται οι χρεώσεις της με βάση τους ισχύοντες κατά την "αυτόματη" ανανέωση. Πουθενά δε λέει ότι μπορούν να αλλάξουν οι όροι.

Μίλησα με την Ελπέντισον για αυτό και η υπάλληλος συμφώνησε μαζί μου και είπε ότι θα το προωθήσει στο αρμόδιο τμήμα. Εντωμεταξύ βέβαια εγώ προχώρησα στη ΔΕΗ.

Μάλλον δε θα κερδίσω τίποτα, αλλά όσοι είστε παλαιοί πελάτες της Ελπέντισον διεκδικήστε τα αυτονόητα, την τήρηση του συμβολαίου σας. Όσοι είστε σε άλλους παρόχους δείτε το συμβόλαιό σας.

Σας επισυνάπτω τη σχετική παράγραφο του συμβολαίου μου.

screenshot.png.6df10d49ea3cb3a0ca1609821cd5206d.png

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickolas είπε

Η σύμβαση αναφέρει ότι τροποποιούνται οι χρεώσεις της με βάση τους ισχύοντες κατά την "αυτόματη" ανανέωση. Πουθενά δε λέει ότι μπορούν να αλλάξουν οι όροι.

οκ, σου κοπανάει τότε το

https://www.elpedison.gr/gr/gia-to-spiti-sas/reuma-gia-to-spiti-sas/electricityhome-fixed/

χωρίς ρήτρα και ψάχνεσαι γιατί είναι ακριβό χωρίς ρήτρα

καλύτερα σπάσε την ανανέωση (σύμφωνα με τον κώδικα προμήθειας υποχρεούται να σε ενημερώσει)

ήδη έγιναν καταγγελίες και φύγαν αζημίως ακόμα και μετά την αυτόματη ανανέωση

περισσότερα στο άλλο θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η σχετική ρήτρα στα τωρινά συμβόλαια έχει αλλάξει και την επισυνάπτω από κάτω αλλά όχι στο δικό μου παλαιό συμβόλαιο. Στους παλαιούς μπορούν να αλλάξουν χρεώσεις αλλά όχι συμβόλαιο.

Στα τωρινά γράφει αυτό

screenshot.png.a21d69637ff55542e3e6400b56956a7f.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickolas είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

ποιο ακριβώς δεν είναι ? δε σε κατάλαβα στο τι διαφωνείς και τι προτείνεις

Δημοσ.

Στα παλαιά συμβόλαια μπορεί να αλλάξει τις χρεώσεις αλλά όχι τους όρους. Μπορεί πχ. να σου πάει το πάγιο για σταθερή χρέωση από τα 1.5 ευρώ στα 3 ή 9 που διαβάζω στο άλλο θέμα. Αλλά δεν μπορεί να σου στερήσει αυτή τη δυνατότητα.

Στα νεότερα... σε γλεντάει κανονικά (sic).

Διάβασε και συνέκρινε τα επισυναπτόμενα.

ΥΓ. Στην Αγγλία έχει γίνει χαμός με παρόχους που φαληρίζουν... εδώ απλά δεν τηρούν τα συμβόλαια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickolas είπε

Στα παλαιά συμβόλαια μπορεί να αλλάξει τις χρεώσεις αλλά όχι τους όρους. Μπορεί πχ. να σου πάει το πάγιο για σταθερή χρέωση από τα 1.5 ευρώ στα 3 ή 9 που διαβάζω στο άλλο θέμα. Αλλά δεν μπορεί να σου στερήσει αυτή τη δυνατότητα.

οκ κατάλαβα , αυτό που λέω είναι οτι δε θα σε βάλει σε ρήτρα στην περίπτωσή σου αλλά μπορεί να σου πάει τις χρεώσεις 10€ πάγιο και 0,25€ η κιλοβατώρα

προλαβαίνεις οριακά για enter

ότι και αν αποφασίσεις καλή τύχη :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

αφού είναι ®Herthan®

Α οκ, δεν ήξερα ότι το πρόβλημα είναι πως δεν του τα έσκασες για να αγοράσεις τα δικαιώματα να το χρησιμοποιείς. Να περιμένω αγωγή του;;;😬

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...